Dag 21 – I’m goin’ back some day, gonna stay on blue bayou

Ten eerste willen we alle lezers nog eens bedanken dat jullie nog steeds geduld opbrengen voor onze blogposts en blijven meelezen !

We hebben heerlijk geslapen en zijn dus uitgerust voor de planning van vandaag. We rijden naar Vacherie en zien het waterige landschap van dit gebied, ook wel bekend als de Bayou.

Over de Veterans Memorial Bridge komen we bij de eerste stop van deze dag, de plantage.

Op redelijk korte afstand van elkaar zijn een aantal plantages waar rondleidingen gegeven worden. De Oak Alley Plantation is waarschijnlijk de meest bekende en het is een plaatje om te zien. Toch hebben wij gekozen voor de Whitney Plantation omdat de rondleiding hier gaat om het leven van de mensen die als slaven werken. De rondleidingen worden voor zover wij gezien hebben ook gegeven door mensen met een donkere huidskleur en onze gids komt zelf uit een familie met een slaven achtergrond en ze heeft een zeer uitgebreide kennis. Het verhaal is gruwelijk; we kunnen ons gewoon niet voorstellen hoe je zo met andere mensen om kunt gaan. Maar de slaven werden niet gezien als mensen, maar als eigendom; als investering en vooral als een manier om meer geld en dus macht te krijgen.

Bij aankomst werd je naam ontnomen en je kreeg een christelijke voornaam; een achternaam verdiende je als slaaf niet. Kinderen werden verkocht en losgerukt van hun ouders, vrouwen en mannen werden gedwongen om kinderen te krijgen die vervolgens weer aan het werk gezet werden en er heerste een cultuur van angst, onderdrukking en verdeel en heers. De omstandigheden waren schrijnend en het werken op de plantages heeft onvoorstelbaar veel mensen het leven gekost. Het verschil met het leven van de mensen waarvoor ze werkten en de slaven kon niet groter zijn en de rondleiding maakt een hele diepe indruk op zowel ons als op de kinderen.

We rijden daarna nog even langs de Oak Alley plantage en ondanks de grandeur hiervan zijn we toch blij dat we voor de Whitney plantage hebben gekozen.

We lunchen bij een Subway, komen wat op adem, want oh wat is het heet, en gaan op pad naar onze volgende bestemming; de Cajun Pride Swamptour.

Met een boot varen we de Bayou in en onze captain Brandon is een local guy die zijn hele leven al hier woont en om de dooie dood niet bang is voor welk beest dan ook. Een groter contrast met mij kon er niet zijn maar ik zit vlakbij hem en wil niet onderdoen of het pussy zijn dus met samengeknepen billen houd ik slangen vast, aai ze en probeer ze lief toe te lachen. En door de warmte en het vocht hangt mijn haar inmiddels op half 7 maar dit moet ik op foto hebben als bewijs!

Oke, vastgehouden, pak het nu maar terug…nu…Nu…NU!!!

IIIEEEEKKKSSS

Brandon vertelt honderduit en we zien tig alligators en zelfs wasberen !

Als we rond de klok van 6 terugkomen gaan we even terug naar de B&B om op te frissen.

In het gezellige centrumpje eindigen we deze avond bij een leuk Mexicaans restaurantje, La Carreta, waar een DJ allemaal hits uit de 80’s draait !

Dat moet gevierd worden en daar hebben we een goede manier op gevonden.

29 antwoorden op “Dag 21 – I’m goin’ back some day, gonna stay on blue bayou”

 1. Sweet Caroline… Weet niet wat het is, maar dat blijft een dingetje in “the south”.
  Super dag weer!!! En die beesten… Brrrr… Stoer hoor

 2. Aan deze vakantie is een intensieve research vooraf gegaan….maar dan heb je ook wat.. En als Caroline het dan ook nog zo uitvoerig, humoristisch, en beschrijvend voor de thuisblijvers op papier zet, is het net of we er een beetje bijzijn…
  Meissie, ik geniet elke dag van je schrijfsels…?tnx

 3. Heel indrukwekkend die tour op de plantage. Jullie hadden ook een pride gisteren, ietsjes anders dan Amsterdam ?. Dapper hoor om die dieren vast te houden. Kijk dat is nog eens een fijne afsluiter van de mooie dag. Wat vliegt de tijd!

 4. Sweet Caroline, ?zeer bekend nummer, wordt ook altijd bij de RedSox (baseball) wedstrijden gezongen en dan met het hele stadion. Geweldig!
  Moest weer zo lachen, je gezicht zie bij het vasthouden van al die beesten, maar He… je hebt het toch wel gedaan. Ik zou er niet eens aan beginnen, die slangen, brrrr?
  Indrukwekkende dag weer, zeker jullie bezoek naar de Plantation. Moet voor die mensen een vreselijke tijd zijn geweest.
  Je blog was wederom een plezier om te lezen, je hebt zeker gevoel voor humor, daar hou ik van???

 5. Wat een indrukwekkend dag, bedankt voor weer een stukje geschiedenis. Leuk om al die foto’s te zien in de Bayou vooral die van Caroline met de slang, wat kijk je er geweldig bij. Maar zoals je het zelf al zegt, je hebt het maar mooi vandaan.

  Gr. Ronald

 6. Indrukwekkende en heel interessante tour op de plantage.
  Het is echt wel een culturele reis, leuk hoor.
  Dat baby gatortje vind je wel ok zo aan je gezicht te zien, maar de slangen zijn een no go begrijp ik. Je gezicht spreekt echt boekdelen!

 7. GETVER!!!! Die beesten………..(is op weg naar de uitgang?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️).

 8. Flinke uitgebreide swamptour, Brandon verstaat zijn vak.
  En wat een gezellig zaakje, die locale mexicaan!

 9. Wat een topdag weer, genoeg te beleven als je ‘alweer’ naar de VS gaat, geen dag hetzelfde!

 10. Wat een research hebben jullie vooraf aan de trip gedaan. Weer een mooi informatief blog. Ik houd er van. Die beesten vasthouden? No way!! Dapper hoor!

 11. Jeetje wat erg wat er met die slaven gebeurde, onmenselijk! In drukkend weer allemaal.
  Mooie tocht door de bayou met al die wildlife, wel glibberig allemaal en stoer om alles een aai over de bol te geven en vast te houden. Je haar zit nog prima hoor ?. Wat een leuke afsluiter weer met die muziek uit de jaren 80. Mooie dag morgen!

 12. Wat een heerlijke dag !
  Heel indrukwekkend, die plantage.

  Haalde Brandon die dieren uit het water of zaten die al in een doos op de boot?!?

  Wij hebben in 2015 ook zo genoten van een swamptour.

  1. Reny, deze dieren leven in een terrarium bij dit bedrijf en worden mee genomen tijdens de tocht.

 13. Die beelden maken het denk ik nog levendiger hoe het geweest was op zo’n plantation.

  En gaaf! die swamptour

 14. Jemig ik ben zwaar onder de indruk van het verhaal over de plantage’s …laat staan als je er zelf geweest bent .
  Oooohhh Caroline die slang bbbrrrrr echt super stoer !!!!

 15. Wat is dat toch altijd indrukwekkend de geschiedenis over de slavernij. Daar word je stil van.. en hahaha dat hoofd van jou met die slang! Knap dat je dat gedaan hebt. Ik zou die slang even hebben overgeslagen. En wat een geweldig eind van deze bijzondere dag.

 16. Wij blijven jullie nog steeds volgen en maken nog steeds ijverig aantekeningen want het is zo’n leuke trip !!!

  Whitney Plantation is , mede door de beelden, zeer indrukwekkend om te bezoeken en de geschiedenis te horen. En een swamptour is altijd leuk om te doen, zeker als je ook nog local wildlife mag ‘petten’ 😉

 17. Indrukwekkend hè de tour slavernij. Je schaamt je op dat moment om blank te zijn?, wij hadden dat heel erg.
  Maar weer een heerlijke afsluiter van de bijzondere dag hebben jullie gehad.
  De tijd vliegt hè.

 18. Ik las deze week ergens dat het goedkoper was om een nieuwe slaaf te kopen dan ze goed te verzorgen, dat is toch bizar? Lijkt me een heel indrukwekkende en mooie tour.

  1. De duurste (sterke, jonge man) slaaf had al meer dan genoeg opgebracht na ca 3 jaar dus dan was “de investering al volledig afgeschreven”. Te gruwelijk voor woorden..

 19. Ongelooflijk hoe dat vroeger ging met de slaven. Gelukkig leven wij niet meer in die tijd. Waarschijnlijk hadden we dan niet beter geweten.
  Heerlijk zo’n swamptour. En Caroline, ik ben trots op je dat je al die beesten hebt vastgehouden!
  Jouw haar zat echt stukken beter dan dat van mij gisteren. Na 10 minuten plakte het al vast in mijn nek en daar is t de hele dag blijven zitten.

 20. Wat moet die rondleiding op de plantage indrukwekkend zijn geweest. Dat is wel even omschakelen dan naar de swamp. Maar minstens zo indrukwekkend en vooral heel stoer dat jullie al die dieren vasthouden. Wat een bijzondere en afwisselende dag weer… blog lekker door, want wij zijn jullie belevenissen nig lang niet zat! ?

 21. Note to myself, skip the swamptour.
  Die dieren had ik nooit aangeraakt.

  En die Whitney plantage staat wel vanaf nu op mijn lijstje. Het lijkt me heel erg indrukwekkend.

 22. Wat hebben jullie er weer een paar mooi dagen opzitten erg indrukwekkend allemaal maar ook afgewisseld met gezelligheid..!!

Reacties zijn gesloten.