Dag 6 – Ik heb mijn wagen volgeladen …

Klokslag 9 uur stappen we in de auto en rijden naar St. Cloud waar we een airboattour geboekt hebben bij Marsh Landings. We hebben hier geboekt omdat ze hier boten hebben voor 6 personen en we dus alleen met het gezin kunnen gaan (red RJ: en ik kon hier, uiteraard, ook leuke korting regelen).

Capt. Scott wacht op ons en stelt zichzelf meteen voor als een echte redneck, type ruwe bolster blanke pit. Hij stopt op verschillende plekken waar hij vertelt en we vragen kunnen stellen.

Ook heeft hij op de boot een klep vol met lekkers en zo worden er om even na tienen al blikjes margarita en bier aangeboden. Gegeven paarden kijken wij uiteraard niet in de bek. In Daan heeft hij een vriend voor het leven gemaakt op het moment dat hij (met accent alsof hij een hele pot kauwgom in zijn mond heeft) zegt “Now I can’t give you any, but if your dad takes two cans and offers you one, I ain’t gonna say nothing.” Capt. Scott is duidelijk een man met als motto: als niemand het ziet, zijn dingen ook niet illegaal.

Hij kent zijn plekjes en we zien een paar mooie alligators, missie geslaagd.

Net op tijd zitten we in de auto waarna een stortbui losbarst. Uiteraard moeten Sanne en Ian ook even kennis maken met de WalMart en daar is het nu het perfecte weer voor. Ze vergapen zich aan de hoeveelheid, keuze en de grootte van de verpakkingen.

Ik sta bij de babyspullen te kijken en vergelijk campingbedjes en kinderstoeltjes. De kids staan met open mond … Nee, echt ??? Nee toch ?? Nog één ?? Het duurt een paar seconde en dan valt bij mij het kwartje. Heel slecht overweeg ik even om over mijn buik te aaien met een gelukzalige glimlach, maar de geschokte gezichten zorgen ervoor dat ik ze toch maar snel uit hun lijden verlos en zeg dat dit voor de villa is.

We komen langs een Nike outlet en de jongens zijn niet meer te houden. Sneakers worden bewonderd, gestreeld en geaaid; menige vriendin zou in de gloria zijn met zoveel aandacht en liefde. Slag wordt geslagen en innig tevreden worden de schatten thuis naar de kamer meegevoerd, waarna relaxen bij en in het zwembad zorgt voor een rustmoment.

Om 5 uur komen de Moolenschotjes waar we gezellig mee gaan eten bij Bahama Breeze, alweer voor het derde jaar op rij. Het sfeertje is hier altijd erg gezellig en Sanne en Ian maken kennis met de Amerikaanse porties.

Na het eten gaan we nog even met zijn allen naar Oldtown om de auto’s te bewonderen (red RJ: de ‘Muscle Cars’ op de vrijdagavond) en waarna de kids de tocht in het spookhuis Mortem Manor wagen.

 

Het wordt eigenlijk traditie om onze avond samen af te sluiten bij Coldstone (red RJ: vorig jaar ook een keertje bij de Dairy Queen, just saying) en we kletsen gezellig na op het terras.  De rit naar huis levert vredige plaatjes op en in huize Hamersma bleef het dan ook niet meer lang licht.

21 antwoorden op “Dag 6 – Ik heb mijn wagen volgeladen …”

 1. Wow, als ik jullie zo in t zwembad zie lijkt die nog veel groter dan ik dacht! Leuk hoor!!
  En gefeliciteerd!!!

 2. Jullie zijn gelijk goed los gegaan om alles wat Florida te bieden heeft te laten zien aan Sanne en Ian.
  Ik mis wel het dansen in Old Town……!!!

 3. Wa gezellig zo mee de hille bubs .. ???? zo wordt de groep elk jaar groter .. weer een paar verslaafde erbij ??

 4. Heerlijk zo met z’n allen, voor de newbies is de airboat natuurlijk altijd waanzinnig leuk om te doen. Jullie hebben er een top dag van gemaakt en dan nog samen gezellig met de Moolenschotjes uiteten. Ik zeg “goed bezig”!?☀️

 5. Wat een heerlijk dagje weer. Ik had hun gezichten wel eens willen zien bij de babyspullen.

 6. Wat een gezellige dag de wal Mart moet je. Natuurlijk gezien hebbenben je ook wel even zoet ? ik had toch nog even Mn buik vast gehouden tenslotte heb je het zelf ook moeten ontgelden ???

 7. wat een super dag zeg, de nieuwkomers zijn gelijk lekker ingewijd !
  Gezellig uit eten , wat een grote groep , jullie hebben je prima vermaakt! Old Town en een lekker ijsje als afsluiter. Topdag!

 8. Wat een leuke dag, airboatrides zijn zo leuk! En leuk als je voor het eerst naar de Walmart gaat, je weet niet wat je ziet dan. En nog een gezellig etentje met de Moolenschotjes ook, leuk.

 9. Wat een beleving voor de newbies: een airboatride en Walmart. Dan ben je wel ineens ingewijd. Maar inderdaad ook de Amerikaanse porties horen hierbij. Wat een super dag! Met een toppie afsluiting.

 10. Zo’n airboatride blijft leuk! Leuke dag verder. En dat babyverhaal…hihi. Gezelligheid alom bij de Bahama Breeze en met een Coldstone als afsluiting kan de dag sowieso al niet stuk meer.

 11. De blog in een keer vanaf het begin (bij)gelezen en het gaat jullie wederom prima af en wat genieten jullie van het heerlijke huis. De airboat rides zijn altijd leuk om te doen, heb dit al een aantal malen gedaan en die captains zijn altijd van die aparte ‘types’ ….

  Bahama Breeze…. maak me gek !!

 12. Wat een geweldig leuke drukke dag met veel momenten van herkenning en toch de tijd vinden om even lekker te niksen bij de pool. Het inwijdings ritueel voor Sanne en Ian gaat jullie erg goed af.

  Gr. Ronald

Reacties zijn gesloten.