Dag 10 – It’s a kind of magic

Om 8 uur zitten we in de auto op weg naar Universal. De parken zijn enorm druk dus we willen zodra het park opent om 9 uur bij de ingang staan. Hakjes blijven nu toch echt thuis en de Skechers zorgen ervoor dat ik de kilometers, die we ongetwijfeld gaan maken, dansend kan doen.

Ik heb Sanne nog nooit zo energiek en vrolijk gezien in de ochtend; ze staat te popelen! Ze is al vanaf het eerste boek groot fan van Harry Potter en weet alle kleine weetjes, dingetjes, feitjes uit haar hoofd. Heeft spreekbeurten gehouden, tentoonstelling bekeken, filmlocaties in de UK bezocht en haar moment van puur geluk is met een kopje thee, dekentje en film van Harry Potter op de bank. Had ik al gezegd dat ze groot fan is?

We stomen bij binnenkomst meteen door naar de achterkant van het park waar de Wizarding World is.

Onderweg zien we dat er bij de Transformers maar 5 minuten wachttijd is, dus RJ, Ian en Fleur gaan dat doen. Wij blijven trouw aan onze missie en lopen door, nothing you can say, will keep us away from our guy.

We lopen door de muur de wegisweg op en Sanne krijgt gewoon tranen in haar ogen; zo blij en overdonderd is ze dat ze nu midden in de Potter wereld staat. Ik vraag aan RJ of we die interactieve toverstok nu toch zullen kopen. Maar hij zit bij de transformers en geeft geen antwoord; geen nieuws is goed nieuws dus we halen een stok en toveren dat het een lieve lust is.

Als RJ, Ian en Fleur bij ons aansluiten, staan ze een beetje meewarig te kijken hoe wij vol overgave onze spreuken staan te oefenen. Zij willen wel de attracties doen en gaan daarna andere achtbanen etc doen. Wij vergapen ons alleen maar aan de details.

We hebben een ticket geboekt voor beide parken dus op een gegeven moment gaan we samen met de Hogwartsexpress naar het andere park. Je ziet goed dat het rond 11/12 uur flink drukker wordt en de uurtjes aan het begin van de dag zijn mooi meegenomen.

We laten de foto’s verder voor zich spreken.

In Ian heeft een Fleur een medestander gevonden voor alle achtbanen, ongeacht of ze over de kop, bijna horizontaal naar beneden of een salto met dubbele flikflak maken…ik maak schietgebedjes want oh wat eng en vind dat het passen op tassen een zwaar ondergewaardeerde taak is.

En wat is het extra mooi in de avond met alle lichtjes, magie ten top!

27 antwoorden op “Dag 10 – It’s a kind of magic”

 1. Nou dat jullie genoten hebben is heel duidelijk, wat een topdag zeg! Het is ook zo mooi gemaakt allemaal! Je waant je in een hele andere wereld.
  Geniet lekker verder met elkaar, fijne dag morgen!

 2. Wat doet het mij deugd om te lezen dat ‘op tassen passen’ toch echt een serieuze bezigheid is ?!
  Mooie vakantie hebben jullie! En weer leuk opgeschreven.

 3. Wat een heerlijke dag en wat een vreselijk enge attractie (laatste filmpje)!!!

  Heerlijk dat jullie samen zo genieten.

 4. Sfeertje hoor!! Heerlijk dat jullie zo van omgeving en elkaar genieten….xxx

 5. Wat een gaaf park! Wij zijn er nog nooit geweest, het is een schande!

  Ik kan me helemaal voorstellen hoe je dat Harry Potter deel beleeft als je superman bent, gaaf hoor!!

 6. Dit moet voor jullie een hoogtepunt van de vakantie zijn denk ik, het straalt er gewoon af.

  Gr. Ronald

 7. Prachtig wat een belevenissen. Jullie genieten met een grote (zachte) G.
  Het straalt er af!

 8. Leuke dag!! Harry Potter is erg mooi gemaakt vind ik. Maar wel vermoeiend in die temperaturen.

 9. Wat een geweldige dag! Wat Harry toch allemaal teweeg brengt!

  Leuk al die leuke foto’s

 10. Wat hebben jullie het waanzinnig leuk met elkaar, geweldig!!! Grappig om de twee dames zo in de weer te zien met hun toverstafje? echte fans hoor? Het is ook prachtig gemaakt die HP wereld en dan ook nog met de HP trein, Top dag!!
  Dat op “op de tassen passen” hm… heel herkenbaar? is ook een serieuze taak hoor, iemand moet het toch doen?

 11. Wat is Universal toch een geweldig park en zeker het gebied met Harry Potter is zo vreselijk goed en mooi gemaakt. Fijn dat jullie zo ontzettend genoten hebben.

 12. Wat geweldig dat Sanne specefiek, maar jullie allemaal zo genoten hebben van deze dag. De foto’s zijn echt super leuk geworden!

 13. Wat hebben jullie genoten! Gaaf hoor! Heerlijk om die enthousiaste foto’s te zien! Hogwarts is ook zo mooi nagemaakt! Echt tof!

 14. Zooooooooooo gaaf, zeker het eerste gedeelte van de dag. Ik kan me Sanne’s gezichtsuitdrukking zo goed voor me zijn. Niets is te evenaren als die eerste blik. Dat gevoel als je midden in de film terecht komt. Dromen komen echt uit.

 15. Geweldig wat een feest om naar de foto’s te kijken, het plezier straalt er vanaf bij de HP-fans!
  Een absolute top-dag!

 16. Lijkt me super om je kinderen zo te zien genieten.
  Wat een diehards zijn jullie om van ‘s ochtends tot ‘s avonds daar te blijven!

 17. Ik krijg er gewoon heimwee van…;)
  Wat een geweldig leuke dag en wat een stralende Sanne, wat geniet je toch altijd zoveel meer als je je ‘babies’ ziet genieten Hahaha.

 18. Wat is het toch ook een gaaf park.
  Als je dan ook nog eens zo’n grote Harry fan bij je hebt is het helemaal schitterend. Wat zullen jullie genoten hebben.

Reacties zijn gesloten.