Dag 15 – The Bear necessities

Na een heerlijke nacht, halen we ontbijt, pakken we de koelbox in en gaan op pad. Het enige nadeel vind ik sommige wetten hier ….. geen flesje krijgen we mee vandaag; hoe klein ook …

In no time rijden we vanaf de cabin de natuur in. Bij de eerste stop doen we stevige schoenen aan, spuiten ons in met “Off” en lopen naar Elkmont Ghost Town, vroeger bekend als de Appalachian Club. Het was een vakantie resort eind 1800, begin 1900 met een eigen clubhuis. Nu is het een verlaten oord en loop je door de resten van wat ooit een plek was voor vertier en ontspanning. Heel spooky om te zien en ik zou er voor geen goud alleen willen zijn in de avond!

Daarna gaan we op weg naar de scenic loop Cades Cove, met onderweg weer de meest mooie plaatjes; wat een prachtige omgeving is het hier !

Eenmaal in Cades Cove zitten we op het puntje van onze stoel om beren te spotten. RJ en Fleur ‘coveren’ de linkerkant, Daan en ik de rechterkant. Spiedend en turend rijden we rond terwijl we ondertussen genieten van de prachtige natuur. We zien veel (waaronder kalkoenen, hertjes), maar niks te beren …

Totdat we bijna bij het einde in een file terecht komen, met op een gegeven moment een ranger die staat te zwaaien dat iedereen door moet rijden. Dit kan maar 1 ding betekenen; een bear jam ! We weten niet hoe snel we de auto in de berm moeten gooien en flipfloppen snel naar voren. En hoog in een boom zien we een beer tussen de takken zitten. Erg moeilijk om op beeld vast te leggen, maar hé, wij hebben er 1 gezien !!

Blij rijden we verder en stoppen onderweg op één van de vele plekjes langs de rivier voor een picknick. Ik ben geen held met insecten en schreeuw dan ook heel de Great Smokey Mountains bij elkaar als er een mega grote en snelle spin graag dikke vriendjes met mij wil worden …

Thuis aangekomen is het tijd voor de hottub en we genieten op het dek.

In de namiddag gaan we op pad voor de volgende trip; de Roaring Fork Motor Nature Trail. We hebben onze beer gezien vandaag dus nu letten we op de natuur, de vergezichten en het stromende water. Ik moet echt aan het boek van De gebroeders Leeuwenhart denken; ik zie Jonathan hier gewoon op Katla jagen (wie het boek niet gelezen heeft … een dikke foei en meteen naar de bieb! ;-)).

Maar even later … het zal niet … dit zien we niet goed … een beer loopt rustig aan de kant van de weg en ik klim bijna over RJ heen om hier niks van te missen. Man oh man, de tweede beer vandaag en deze ook nog zo duidelijk !!

We rijden naar Pigeon Forge voor het diner en rijden over de verlichte hoofdstraat. Het lijkt een beetje op de 192 in Florida, veel lichtjes en vertier. Maar wij denken nog eens aan die beer die midden in het bos in alle rust zijn hapje zocht, net in ons zicht. Dit moet gevierd worden en ik toost met een heerlijke margarita op the bare necessities of life.

 

34 antwoorden op “Dag 15 – The Bear necessities”

 1. Geen wijn op zondag? Vreemde wetten daar. Maar wat een ervaring om gewoon twee loslopende beren te spotten! Geweldig om te zien. Mooie natuur en mooie foto’s! Blijf genieten!

 2. Haha, geweldig verhaal weer!! Waanzinnig mooie dag met mooie foto’s. En dan ook nog eens twee beren gezien, top!! Ik zit dan wel te bedenken dat jullie ze gelukkig niet gespot hebben toen je aan het picknicken was, zo’n spin is eng maar een giga beer voor je neus lijkt me ook een goede reden om snel “de benen te nemen”? Jammer van die wijn, is ons ook wel eens overkomen, blijft een vreemde wet?

 3. Top dat jullie beten in het wild hebben gezien. Prachtige natuur en dat verlaten vakantiekamp is heel spooky. Geen wijn op zondag, maar gelukkig ben je goed getroost door Margarita ?

 4. Wow, missie meer dan geslaagd. Niet één maar twee beren. Wat ziet het er bij jullie allemaal geweldig uit! Zo anders dan wat wij hier zien, wat is het toch een geweldig en afwisselend land. Erg leuke foto’s.

 5. Jullie hebben beren gezien, wat geweldig moet dat zijn geweest. Maar verder zal ik het kort houden, ik ben op weg naar de bieb.

  Gr. Ronald

 6. Wow, twee beren op 1 dag. Wat gaaf zeg! Maar de omgeving daar is sowieso heel erg mooi! En wat heerlijk……je eigen hottub!!

 7. Geweldig weer en wat een prachtige foto’s.
  Supergaaf om ook nog beren te zien

 8. Geweldig de beer!! Voor mij hoeft het niet zo al die beren *bang*
  maar in Sequoia NF liep er ineens een mamabeer met 2 jonkies over de weg, ik schrok me naar, maar ook erg mooi om te zien! Apart toch zo in het wild, maar ik blijf wel op respectabele afstand 🙂
  leuke reis maken jullie 🙂

 9. Dat was een top dag, geweldige foto’s!
  Die beren, ook best een beetje eng.
  En no sale of wine on Sundays!!?? Zijn ze helemaal gek geworden daar…!!

 10. Gelukt! Jullie hebben beren gezien. Gewoon twee stuks. En al vind ik het inderdaad ook spannend dat jullie gaan picknicken op een plek waar beren zijn, wel een pachtige plek hoor. Wat is alles mooi groen en dat kabbelende water. Mooi!

 11. Daar was ook de 1e beer die wij ooit gezien hebben en dat is zo leuk! Leuke plaatjes weer.

  1. Er is genoeg afwisseling in het programma, ik denk niet dat ze dit een week lang leuk zouden vinden. Maar nu met die beren zaten ze ook op het puntje van de stoel!

 12. Wat is het daar prachtig zeg, zo heerlijk groen en dan die heiige bergen op de achtergrond, prachtig. Het is jullie gelukt, 2 beren gespot, hoe gaaf is dat!
  Leuke foto’s weer en wat is het gezellig verlicht in Pigeon Force.
  Superdag, fijne dag morgen! Jullie zullen wel heerlijk slapen met die boslucht ?

 13. Ow, dus zo ziet Nijangala eruit ?
  Prachtige omgeving. Leuk ook dat spookdorpje. Het blijft natuurlijk altijd gaaf om wild te spotten. Helemaal een beer. Wow.

 14. Hahaha, mooi verslag
  Leuk dat jullie toch beren hebben gespot.
  Ze zijn er namelijk volop en het leuke is dat ze vaak in de boom zitten. Zie je nooit in b.v. Yellowstone.
  Ook niet verkeerd die hottub met prachtig uitzicht.

 15. Wat spannend hè op verwacht, wat leuk dat jullie er 2 hebben gespot, en eindelijk wat meer Caroline op de foto ipv alleen het hoofd, zo’n mooie vrouw, leuke foto’s samen met RJ?geniet nog volop wij genieten mee, de smokey mountain staan nog op ons verlanglijstje ?

 16. ?die spin, zou ik ook hard voor weglopen.
  Wat gaaf die 2 beren, zo hebben wij, het was wel 1 aap, zien slingeren, zo mooi.
  Wat is de natuur geweldig, echt genieten.

 17. Prachtig prachtig!! Wat hebben jullie het geweldig. Inderdaad Pigeon Forge heeft veel weg van 192. Ik denk dat ik maar eens terug ga richting GSM op de motor. Gaan jullie ook naar Gaitlinburg?

  1. Zijn we inderdaad ook geweest Ron, heel erg druk! Maar dat jij hier perfect motor zou kunnen rijden weet ik wel zeker!! Prachtig!

 18. Wat een mazzel dat jullie beren hebben gezien, dat is de kers op de GSM-taart!

 19. Told ya, Cades Cove’s the place to be :), en geweldig dat het is gelukt om 2 beren te zien.

  Wat zijn de smokies toch prachtig he, zou zo terug willen !

 20. Alweer een verslag van een geweldige spannende dag.
  Niet 1 maar 2 beren op een dag.
  En wat een prachtige natuur daar…..
  ❤❤❤❤

 21. Wat gaaf om beren zo in het bos te zien, ik zie meestal beren alleen maar op de weg ( volgens mn collegae 😉 ). Pigeon Force ziet er leuk uit, een leuke spot voor avondfotografie 🙂

Reacties zijn gesloten.