Dag 2 – See you later alligator

Na een vroege start gaan we ook vandaag weer op pad. We willen nog een vloerkleed kopen voor in het huis, maar weten niet precies waar we daar goed voor kunnen kijken hier in Amerika.

We lopen lukraak een woonzaak, Ashley Furniture, binnen op Posner Park (winkelgebied dichtbij ons huis) waar klanten al worden opgewacht. Een personeelslid begroet je, de volgende gaat op wacht staan voor de volgende klant en de verkoopster loopt als een volleerde Sherlock achter ons aan. We hoeven maar met een half oog te kijken naar iets of Lolita staat al te lispelen hoe awesome het is. Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen, maar ik kreeg ter plekke een grondige heimwee naar de Ikea. Nadat ze een vloerkleed probeerde aan te smeren voor 1200 dollar (eh … pedon … hoeveel ??) weten we niet hoe snel we weg moeten komen. Uiteindelijk geslaagd en met hulp van the muscles (Daan), die de meubels verplaatst, ligt het vloerkleed.

Fleur is inmiddels zover dat ze ook opstaat en al kletsend met vriendinnen en vriendje wordt de visagie gedaan. Ze heeft mij nog wel eens uitgelegd dat ik voor ik wat smeer eerst primer op moest doen. Toen ze in de gaten kreeg dat ik dacht dat dat voor de muren was als je ging schilderen, heeft ze mij als lost case afgeschreven.

Vandaag staat Wild Florida op het programma. We hebben er een Behind the Scenes tour geboekt en gewapend met water, want oh wat is het warm, gaan we op pad. Ook het rijden hier blijft een feestje. Onderweg zien we huizen waarbij de tune van Dallas al in je hoofd gaat spelen, maar ook trailerparken die me aan de sfeer van de film The Florida Project doen denken.

Bij het inchecken in het winkeltje zien we souvenirs … waaronder ook alligator hoofden … Het schijnt dat er een alligator hunting seizoen is van half augustus tot begin november. Zo’n 6.000 vergunningen worden afgegeven waarmee je 2 alligators mag schieten. We vinden het maar luguber om die hoofden hier zo te zien liggen …

Bij de Behind the Scenes tour hoort ook dat we dieren mogen voeren en we maken eerst de schildpadden blij. Ze komen verrassend snel op de slablaadjes af en happen alsof hun leven ervan hangt.

De ontmoeting met Luke the Lemur is te leuk; hij is dol op rozijntjes en zolang we maar eten hebben zijn we de beste vrienden.

We lopen rond over het park en Kayla laat ons dieren zien, vertelt over het park en de bewoners en we voeren vogels, alpaca’s, geiten en gators. De vogels zijn heel enthousiast en gaan bovenop ons hoofd zitten. Ik zend schietgebedjes want alhoewel alle zegen van boven komt, sta ik niet te wachten op straaltjes vogelpoep in mijn haar. Dat is me 1x overkomen in Wildlands en dat was wel genoeg.

Als we bijna met onze tong over de grond schuren van de warmte, maakt RJ nog even een foto (red RJ: was toch gratis, zat in het pakket, dan zou het zonde zijn om niet …). Het wordt een soort Indiana Jones meet Crocodile Dundee en ik ben er uiteraard weg van.

We halen bij Dick’s Sporting Goods nog even een golfset voor RJ die hij hier in de kast kan laten staan. Ook hier weer wapens in overvloed en kogels in de aanbieding voor de liefhebbers …

Met het tijdsverschil zijn het toch nog drukke dagen en vanavond lig ik er dan ook op tijd in. En Crocodile Dundee/Indiana Jones ? Die mag mee.

30 antwoorden op “Dag 2 – See you later alligator”

 1. Wat een heerlijke dag. Wild Florida is een leuk en die behind the scenes tour ziet er zeker als een aanrader uit. Maar ik weet uit ervaring hoe warm het daar is zo zondr airco en dat dat zorgt voor moeheid. Misschien een volgende keer ook de airboattour boeken. Heerlijk koel en heel spectaculair daar. De foto’s zijn ook geweldig trouwens.

  Ongelooflijk he, wat er aan schietgebeuren aanwezig is bij Dick’s. Ik heb daar de vorige keer ook met open mond foto’s gemaakt.

  En….ooh….dat kleed. Wat erg als je achtervolgd wordt door winkelpersoneel dat je voor een “klein prijsje” wat wil verkopen. Gelukkig dat jullie wel geslaagd zijn. Het maakt de kamer zeker af!

 2. Hahaha, wat een verhaal. Erg grappig. Luke the Lemur ziet er wel heel snoezig uit. Gelukkig was Indy bij jullie om je uit eventueel hachelijke situaties te redden…
  Die wapens blijven bizar.
  Lekker genieten verder!

 3. Wat een mooie verslag weer 🙂 Erg leuke foto’s ook 🙂
  Vind het wel stoer met al die beestjes ook op je hoofd enzo, doe ik echt niet 🙂

  have fun!

 4. Dat ziet er wel erg leuk uit Wild Florida. Eens even kijken of ik Yvonne ook zo gek krijg om daar naar toe te gaan. Als wij willen hebben de mannen weinig in te brengen ?. Ik mis bij RJ alleen de hoed van Indy ?.
  Veel plezier nog!

 5. Heerlijke dag weer, ook lekker warm. Mooi vloerkleed, staat goed. Gave foto’s zo leuk met de dieren en die foto van RJ is heel stoer! Fijne dag …

 6. Voor Luke, wil ik ook wel gaan maar die gators?? NO WAY JOSÉ!!!!
  Leuk verslag weer en mooi kleedje hoor!!!!

 7. Schitterend verhaal heb je weer geschreven, net of wij er ook bij zijn? Wild Florida blijft wel een mooi park, wij zijn er al 2 keer eerder geweest en we zien het steeds meer uitbreiden.
  Haha, die meubelzaak, ? krijg je ter plekke kippenvel van, zo irritant als je gelijk besprongen wordt door verkopers. Wel een heel mooi vloerkleed gescoord ?? RJ ook weer happy met z’n nieuwe golfset, zeker makkelijk en scheelt een hoop “bagage gesleep”.

 8. Het voordeel de eerste dagen van de jetlag is dat je lekker vroeg op pad kan. Leuk, Wild Florida. Zijn wij ook 2 x geweest. We gingen eigenlijk voor de aitboat ride de eerste keer en kwamen er toen achter dat de dierentuin ook heel erg leuk is. Niet zo heel erg groot maar zeker de moeite waard.

 9. Goed geslaagd voor het vloerkleed …staat mooi ?
  Wat een superdag in Wild Florida….de foto’s zijn geweldig !!

 10. Oh die verkopers, zou je ze niet! Moet je volgende keer Meta meenemen, die kan blikken schieten die kunnen doden, werkt altijd!

 11. Wat een heerlijke dag. Al die dieren te eten geven zou het hier ook goed doen. En dan die hunk die je daar op de foto hebt gezet. Stoere vent hoor. Snap best dat je die mee naar bed hebt genomen. Ieder zijn souvenir toch???????

 12. Wat een heerlijke dag, dat voeren is wel heel leuk en weinig mensen zo te zien. Met het kleed is het helemaal goed gekomen past er mooi bij en mocht je echt Ikea gaan missen zit er gelukkig ook 1 in Florida ?

 13. Jullie zijn geslaagd voor een mooi vloerkleed. Staat mooi bij de meubels. En wat een leuke dag bij Wild Florida. Die vogels op mijn hoofd dat hoef ik niet. Het voeren van de schildpadden lijkt me erg leuk maar Luke the Lemur steelt de show!

 14. Wat een leuk verhaal weer en wat hebben jullie weer geweldige dingen gedaan. En natuurlijke wat een leuke laarzen had Crocodile Dundee vast ;-).

 15. Ik zou super zenuwachtig worden van zo’n stalker in de winkel, maar het eindresultaat is erg mooi geworden.
  Heerlijke dag tussen de beesten, hoewel sommige wel erg dichtbij komen 😉

 16. Goed geslaagd voor een kleed, helemaal top.
  Oh dat Wild Florida lijkt mij ook erg leuk.
  Coole foto van RJ met de alligator.
  Have fun!

 17. Geweldig. Mooi vloerkleed. Staat mooi.
  Wat een verhaal weer, al de beestjes, wil ik ook wel.
  Veel plezier.

  1. Ja, die waren er ook! Je kunt ook een encounter met een dier aanvragen, los van de tour. Ook met een luiaard.

 18. Wat een goede keuze dat vloerkleed, staat er prachtig bij.
  leuke dag in Wild Florida en leuke foto’s, jullie hebben een prima dag gehad!

 19. Wild Florida, zo leuk! Had de ontmoeting toen ook met Luke, wat een schatje he? En ja, rozijntjes doen het meeste werk, maar toch haha.
  Heerlijke dag, en wat fijn, lekker shoppen voor jullie eigen huis.

 20. Lekker dagje weer zo, en het vloerkleed ziet er leuk uit (we komen het vanmiddag live bewonderen, haha). Luke the Lemur is echt een schatje, keek hij bij jullie ook zo scheel? Enne RJ, ik zie een nieuwe carrière in het verschiet!

 21. Goed geslaagd voor het kleed, staat echt mooi!
  Wat een leuk bezoek hebben jullie aan Wild Florida gebracht. De foto’s met de lemur zijn super leuk! Wat een schatje is dat! Leuk verslag!

 22. Ik wil ook wel naar Florida .
  Jullie hebben een geweldige dag gehad zo te zien. Leuke foto’s .

Reacties zijn gesloten.