Dag 16 – Take it easy (met dank aan Silvia)

Met frisse tegenzin verlaten we in de ochtend de prachtige cabin. We gooien het vuilnis weg in een speciale bear can, een prullenbak die beerbestendig is. Het idee dat er in de nacht beren rondom het huis kunnen lopen is toch wel bijzonder.

We gaan op weg naar Chattanooga en rijden langs Dollywood. Dolly Parton is hier in de omgeving van Pigeon Forge opgegroeid en ze heeft hier een eigen pretpark, restaurant en zelfs een eigen hotel.

We laten de bergen achter ons en het landschap wordt weer weidser en vlakker. Je blijft je ogen uitkijken als je hier over de wegen rijdt. De vrachtwagens vind ik gewoon echt mooi en als ik even later achter het stuur kruip voel ik me trucker Ca, geef nog eens gas en zo komen we ongeveer 2 uur later aan in Chattanooga.

We komen hier voor Lookout Mountain en als het niet te druk is Ruby Falls, maar dat gaan we morgen doen. Aan de Tennessee river ligt het Tennessee Aquarium en wordt gezien als een van de beste aquariums van het land. Dit wordt onze bestemming voor vandaag. We bekijken, lezen en verwonderen ons en hebben een erg leuke middag.

 

Dan zoeken we onze AirBnB voor vannacht op en vinden een schone en leuke bungalow.

Vlakbij ligt een Italiaan, Il Primo, waar alleen locals komen en we eten er heerlijk (red RJ: persoonlijk vind ik dit een understatement; geweldige sfeer, geweldige bediening, echt uitmuntend gegeten en … tegen een hele vriendelijke prijs 😉 ).

We hebben een leuke route gevonden door de stad met murals en we komen zo op diverse plekken. We maken foto’s en de kids kijken verschrikt hoe wij poses aannemen. Als ik kennelijk te ver ga, draait Daan als een volleerde maffia baas het getinte raampje even naar beneden, schudt zijn hoofd en doet meteen het raampje weer dicht. Dit werkt me zo op mijn lachspieren dat ik tot grote horror van de kids sta te huilen van het lachen waarbij ik niet eens de kracht meer heb om in de auto te stappen en diverse passanten blikken werpen. Ik denk serieus dat dit de laatste vakantie is geweest dat ze mee gaan.

Red RJ: dit zijn dus Polkadots, en ik heb er grote verwachtingen van. Voor de echt geïnteresseerden, google maar eens op Polkadots en cryptocurrency 😉 !

 

We maken een avondwandeling door het Coolidge Park en er worden druk nog wat pokemon gevangen. Daan heeft ons al een paar keer verbaasd met interessante weetjes en wat blijkt; bij veel punten uit het Pokemon spel (het spel speelt zich af in de omgeving waar je op dat moment bent) staat er leuke informatie over de omgeving. Een rustig dagje mag ook wel eens tijdens een roadtrip …

22 antwoorden op “Dag 16 – Take it easy (met dank aan Silvia)”

 1. Wat een geweldig verslag weer en prachtige foto’s (vooral die van jou bij de auto Caroline). Jullie genieten volop en dat is te zien. Wij genieten lekker mee hoor! Have fun!!

 2. Zo leuk jullie verslagen, veel. Foto’s en erg leuk geschreven!
  Wat een mooi aquarium zeg, genoeg te zien en ook weer een prachtige overnachtingsplek!
  Geweldig die foto’s waar er zo veel lol is, heerlijk toch, laat een ander maar denken. Fijne dag weer morgen!

 3. Allereerst dank natuurlijk. Wat leuk om mijn naam in jullie verslag te zien. En wat een gezellig verslag weer met sprekende foto’s. De lol spat eraf. Die murals zijn prachtig om te zien! En wat een mooie overnachtingsplekken hebben jullie steeds gevonden!

 4. Haha, wat een lol, zie het al weer helemaal voor me,de kids van die blikken, “mam doe even normaal” haha?? gewoon lekker gek doen, moet kunnen?
  Maar de dag was ook weer om door een ringetje te halen, wat hebben jullie al weer veel gezien! Met jullie foto’s is het net of wij er ook bij zijn, prachtig! Morgen Ruby Fals, vond ik ook erg mooi om te zien. Zit een leuke verrassing in van de gids, tenminste dat was toen wij er jaren geleden waren?

 5. Heerlijk zo’n Tena-lady-moment veroorzaakt door zoonlief. Weer een dag met een gouden randje.

 6. Tssssssss, je mag tegenwoordig niets meer van die kinderen. Ze schijnen te vergeten dat wij vroeger ook mensen waren die de slappe lach konden krijgen of gek wilde doen voordat we de sticker mam en pap op kregen geplakt. Niets is zo heerlijk om zoooooo hard te lachen en elkaar aan te steken. Laat het kind in je los!!!! Hahahahahaha en Daan, dan kijk je maar even de andere kant op.???

 7. Caroline als volleerd “truckdriver”, Yes she did it. Geweldige dag weer zo te zien met al die mooie foto’s.

  Petje af voor de dagelijkse verslagen, dat je daar de tijd voor kunt vinden in jullie druk bezette dagen, maar wij genieten er van.

  Gr. Ronald

 8. DOT heel kleine marketcap en alleen op cryptopia verhandelbaar…..ik zie niet veel perspectief voor deze coin: aardige whitepaper maar dat hebben er zo veel. Heerlijke reis maken jullie!

  1. Hahaha, dank je wel ! En het gaat niet om DOT, maar om Polkadot. De ICO is geweest een jaar terug, maar komen pas over een jaar op de markt ! Heel interessant project, met veel potentie 😉 !

 9. Alweer een mooi huisje gevonden.
  Ik krijg meer en meer spijt dat wij vorig jaar juni deze route hebben laten schieten op het laatste moment. Wat ziet het er allemaal gaaf uit.
  Ik kijk nu al uit naar het volgende verslag.
  Heel veel plezier vandaag weer.

 10. Goed gedaan hoor, je hebt die bus keurig onder controle?
  Weer veel gezien en heerlijk gelachen, die schaamte voor hun ouders gaat wel weer over?

 11. Hilarische dag, wat een plezier. Weer zo’n fijne overnachtingsplaats. Heel stoer Caroline achter het stuur van dat monster.
  Tja RJ Polkadots, schattige jurkjes en bloesjes in polkadots, of polkadots and moonbeams maar die cryptocurrency polkadot , neh … 😉

 12. Geweldige dag weer en weer een mooie overnachtingsspot!
  Stoer hoor achter het stuur, lekker cruisen daar!

 13. Wat een mooi aquarium en wat leuk dat er ook nog andere dieren zijn.
  Die kids hebben wat te stellen met jullie. Echt afzien voor ze ?
  Die murals zijn prachtig om te zien.
  Ben blij met je uitgebreide blogs, waarvoor dank!

 14. Wat schattig die rog, die heeft een gezichtje! Heerlijke route hebben jullie, lekker rustig onderweg en wat een mooie AirBNB weer! Daar krijg ik wel inspiratie van hoor!!

 15. Mooie dag weer en hilarische momenten… jullie road trip is prachtig. Ben benieuwd naar die DOTS RJ… En de Eagles… geweldig!
  Veel plezier en hopelijk zien we Ruby Falls morgen…

 16. Supermooie dag weer! Geweldig die muurschilderingen, echt heel gaaf. Gave trip zo hoor??

Reacties zijn gesloten.