Dag 17 – You’re as smooth as Tennessee whiskey, you’re as sweet as strawberry wine

Al vroeg gaan we op pad en rijden weer omhoog richting de bergen. De mist is nog niet helemaal opgeklaard en de bergtop zie je dan ook omhuld door wolken.

Vandaag staat Ruby Falls op het programma, een ondergrondse waterval, diep verscholen in de berg Lookout Mountain. We gaan met een lift een heel eind naar beneden en komen aan in een gangenstelsel waar we met onze gids de wandeling naar de waterval gaan maken.

 

De gangen en waterval zijn ontdekt door Leo Lambert en als ik het smalle tunneltje zie waar hij doorheen gekropen is, beneemt me dat de adem. De watervallen zijn genoemd naar zijn vrouw, dat is dan wel weer romantisch.

 

Het is koel beneden en er zijn mensen die echt vesten aan hebben en degene die dat niet hebben lopen te bibberen. Behalve als je wat last hebt van de …… laten we het postpuberteit noemen ……. en je met behulp van een giga opvlieger staat te puffen tussen het rillende publiek….

We zien stalagmieten, stalactieten en allerlei mooie formaties onderweg.

 

 

Bij de waterval aangekomen is het redelijk donker totdat de gids de lichten aandoet (red RJ: ze weten er wel weer een show van te maken, die Amerikanen) en je de 145 ft waterval naar beneden ziet vallen in allerlei kleuren licht. We kijken onze ogen uit ! Het is echt een prachtig gezicht !

 

Hierna klimmen we de toren op en ik zie dat de stappenteller op mijn mobiel begint te juichen. Ook hier is het uitzicht weer grandioos, net als op diverse andere plekken van Lookout Mountain. De bewering dat je van hier af 7 staten kunt zien, klopt dan wel niet maar dat het een prachtig uitzicht is, is iets wat zeker is.

 

We gaan terug naar de auto en zetten onze reis voort. We rijden langs een enorm militair gebied. Vandaag is Nashville de eindbestemming, maar dat Lynchburg waar Jack Daniels vandaan komt bijna op de route ligt, kunnen we natuurlijk niet negeren.

En daar, tussen de whiskeyvaten, vind ik voor het eerst een Amerikaans openbaar toilet ZONDER kieren die als doorgeefluik gebruikt kunnen worden.  De onderkant nemen we dan maar voor lief..

We maken een erg leuke tour, mogen vanwege de kinderen niet proeven, maar wel ruiken. En ook kopen in het winkeltje, dat dan weer wel. De tour vinden wij echt een aanrader en onze gids is een echte Southern girl, met accent en al.

Dit water schijnt HET geheim te zijn van echt goede whiskey.
Wij zijn twee vrienden, jij en ik…

Wij kopen als aandenken een gegraveerde fles met de duidelijke afspraak dat alleen de fles bewaard moet worden, niet de inhoud.

Het centrumpje van Lynchburg zelf is ook te leuk, alles draait hier om de whiskey.

We rijden verder naar Nashville waar we een uur terug gaan in de tijd en zoeken meteen een restaurantje in de buurt van de AirBnB. We rijden daarna nog even downtown Nashville in waar uit alle bars countrymuziek klinkt. Na zevenen mag je hier niet met kinderen naar binnen en Daan is diep beledigd dat hij daar hier ook toe behoort. Ben je eindelijk 18 en mag je alles, word je hier weer onverbiddelijk in de kinderhoek gezet. Maar wat een sfeertje heerst hier zeg!

 

 

 

Onze airbnb ligt bij de Centennial Park en daar maken we nog foto’s van het Parthenon, althans, een replica op gelijke schaal die hier in 1897 gebouwd is.

Ik had me voorgenomen dat ik bij onze AirBnB in gezelschap van Jack het blog nog zou typen, maar we zijn na zo’n lange dag meteen in slaap gestort (red RJ: inclusief het uurtje extra vandaag …).

Klein detail…

En zo eindigen we met de zin die we hier al heel vaak heb gehoord …

Have a nice day y’all and God bless you!

20 antwoorden op “Dag 17 – You’re as smooth as Tennessee whiskey, you’re as sweet as strawberry wine”

 1. Mooi die watervallen zeg! De gegraveerde fles is ook bijzonder!
  Kortom weer een topdag!

 2. Heb je ook je hoofd naar binnen mogen steken in één van de barrel houses? Die heerlijke zoete lucht blijf je jaren ruiken als je Jack drinkt en zo blijft de herinnering aan die leuke tour voor eeuwig bewaard!

  1. Hans, in dat barrelhouse heb ik alleen maar staan snuiven?. Ze deed het deksel nog open en wapperde flink… héérlijk!!

 3. Jeetje wat indrukwekkend die Ruby Falls, mooi uitgelicht ook. Een tour door de Jack Daniël distillery moet echt interessant zijn geweest. Veel plezier in Nashville.

 4. Moonshiners of een echte Jack ? Leuk om daar een tour te doen. Wat is de grot met die verlichting waanzinnig mooi. Ook de tocht er naar toe ziet er goed uit. 18 jaar en nog een kind, soms is het niet eerlijk, he Daan ???

  Gr. Ronald

 5. Mooi die watervallen, zeker met die kleurtjes. Ah lekker die whiskey, mooie fles ook.
  Nashville, ik hoor de muziek weer ?

 6. Wat een schitterende foto’s weer en wat weer een supergave dag
  Slaap lekker en ben benieuwd naar jullie belevenissen van vandaag.

 7. Wat een geweldige dag weer! Wat fijn dat je ons elke dag voorziet van een heerlijk blog met mooie foto’s. Wij doen leuke ideetjes op. Geniet heerlijk verder.

 8. Wederom een mooie dag. Als whiskey liefhebber gaat Lynchburg absoluut op mijn verlanglijstje!

 9. Wat gaaf die watervallen zeg. Prachtig om te zien. En erg leuk ook de tour tussen de whiskey. Wel weer stom die regeltjes dat je niet mag proeven omdat er kinderen bij zijn.

 10. Weer een leuke dag.
  Grappige is dat ik toevallig een paar dagen geleden het nummer van Chris Stapleton ontdekte op Youtube, genaamd Tennessee whiskey waar jullie titel naar is vernoemd.
  Laat de Gentleman Jack smaken!

 11. Wat een heerlijke dag weer vol afwisseling, bijzonder zeg die Ruby Falls en zo mooi weergegeven met die gekleurde lampen. Leuk die rondleiding bij Jack en een mooie herinnering meegenomen, top!
  Nashville, dat lijkt mij nou ook zo gaaf, overal muziek, wel vreemde mensen die Amerikanen, je mag met 18 geen bar in, maar wel een wapen hebben.? mooie dag morgen!

 12. Whah, jij vond het wel lekker dat het wat frisjes was bij Ruby Falls.
  Lynchburg misstaat niet in een oude western film denk ik.
  En Nashville lijkt me ook heel bijzonder.
  Have fun!

 13. Wat een top dag, zoveel verschillende dingen weer gedaan. En wat betreft die post pubertijdsaanval. Ik noem dat altijd een Ibiza-momentje omdat dit vele male beter klink dan een opvlieger.
  Ben benieuwd naar de belevenissen van morgen.

 14. Wel mooi hoor de Ruby Falls, en het over the top moment zit er nog steeds in. Eerst donker en plots het licht aan, met muziek en alle kleuren. Kortom echt Amerikaans??
  Jullie maken een mooie tour door the deep South, schitterende omgeving. En dan in Nashville, was voor mij een “ You love it or You harte it” moment. Maar ‘s avonds super gezellig met al die lichtjes.
  Op naar morgen?

 15. Een ontzetende leuke tour doen jullie,heerlijk om mee te lezen en naar de foto’s te kijken.dirk

 16. WoW prachtig die watervallen en wat leuk zo’n gegraveerde fles jullie maken net als wij lange dagen en mooie herinneringen

Reacties zijn gesloten.