Dag 1 – Oops, he did it again

Klokslag half 8 staat Ian voor de deur om ons naar Dusseldorf te brengen.

Shy is gisteren al naar haar resort gegaan en wordt door Ronald en Marianne als een prinses behandeld.

  

De security is deze keer een eitje, het verloopt vlekkeloos en snel.

De vlucht valt heel erg mee en gaat behoorlijk snel, een uur voor planning staan we alweer op de grond.

In Atlanta krijgen we een interview voor Global Entry, dat betekent dat we de komende 5 jaar niet in de rij hoeven bij immigrations en bij de douane TSA Pre (geen schoenen uit, geen laptop uit de koffer etc etc). Het is zo gebeurd, en even later krijgen we bericht dat we approved zijn (ik overweeg overigens nog even om de leuke officier van dienst mee te nemen als souvenirtje voor mijn vriendin die dat zeker weten erg op prijs zou stellen).

We vliegen deze keer op Tampa en voor het eerst sinds mijn vliegcarriere maak ik foto’s terwijl we landen; ik boek vooruitgang!

Bij aankomst gaat RJ beginnen aan de Hunt For The Perfect Car aka zijn snoepje. Omdat Sanne en Ian deze keer ook nog komen en er veel koffers mee gaan, kunnen we geen risico nemen; het moet minimaal een Fullsize SUV zijn. Maar RJ zou RJ niet zijn, als hij het niet zonde vindt om daar het volle pond voor te betalen. Hij heeft dus een hele constructie bedacht en ik word er niet blij van … Om een lang verhaal kort te maken, men neme 3!! reserveringen (National, Hertz en Alamo), goochelt daarmee met een grote portie lef, een snufje charme en een eetlepel vooral alvast dumpen bij de pick up van het vliegveld van een schaamtevolle vrouw. Dat laten pruttelen en RJ rijdt tot en met 8 augustus voor 770 dollar (normaal de prijs voor midsize model) in een Chevrolet Suburban …. Oops, he did it again.

Dan rijden we snel door het bekende landschap richting Davenport, voor het eerst slapen we in ons eigen huis! Onderweg maken we een pitstop bij de Publix, onze favoriete supermarkt in Florida, voor de eerste boodschappen en besluiten we een hapje te eten. Onnodig te zeggen dat dit bij de Outback gebeurt en na een steak voor RJ is hij op en top happy. Oops, he did it again …

 

Aangekomen bij de villa staat er een fles wijn en een lief kaartje van onze management company op ons te wachten en wat een warm welkom biedt de aanblik van het huis, we knijpen echt even in de armen !

De volgende ochtend bij het halen van de eerste boodschappen in de Walmart krijgen we geen cocktail mee … het is nog te vroeg en alcohol wordt dan niet verkocht …. wel de geweren die je gewoon in de winkel kunt uitzoeken, maar geen cocktail … logisch toch? De verpakking blijft dus heel eenzaam bij de strenge vrouw achter, maar snel terug om hem op te halen.

Terwijl wij wat winkels bezoeken voor spulletjes voor het huis (leuk om dat nu uit te kunnen zoeken), ontdekken Daan en Fleur de villa en spelen fanatiek de spelletjes in de gameroom. We zwemmen, relaxen en gaan dan op pad naar Lake Apopka Wilddrive.

We rijden stapvoets en spotten van alles: Blue Heron, Osprey, Anhingas, witte ibis; een hele vogelgemeenschap zong dat het een lieve lust was. Een groot lopend buffet voor de alligators die er ook volop waren. Waar Daan en Fleur thuis met geen stok mee het bos in te krijgen zijn, is het hier een wedstrijdje wie het eerst de alligator heeft gespot. We genieten volop en sluiten af bij Carrabba’s waar ik de scallops bijna van het bord aflik, zo lekker vind ik ze hier.

En aangezien we nog erg aan het genieten zijn van de jetlag, vallen de ogen bijna dicht. Bijna, want 1 iemand lust nog een toetje ….

Oops, he did it again …

40 antwoorden op “Dag 1 – Oops, he did it again”

 1. Oke, je hebt het weer voor elkaar. Ik zit alleen maar te lachen! Maar even zonder gekheid, ben je inmiddels nog niet gewend aan de fratsen (en charmes) van RJ? Heerlijk dat jullie er zijn en vooral in jullie eigen huis. Enjoy!

 2. Wat een goede start! Heerlijk genieten van jullie home away from home. Kan me voorstellen dat er veel blauwe plekken op je arm te vinden zijn

 3. Heel leuk jullie vakantie weer te kunnen volgen.

  De vraag bij iedere “Oops he did it again” is “how does he do it”

  Ik ga t allemaal horen

  fijne vakantie!!

 4. Nou het begin is al vlekkeloos verlopen dus de rest van jullie vakantie wordt ook top! Outback en Carrabba’s al te pakken, 2 van mijn favo’s. 😉 Jullie zijn goed bezig!

 5. Dat is al een orima eerste dag! Gelijk op pad. Dat belooft wat voor de rest van de vakantie. En die tips hoe een full size voor de prijs van middize worden deze nog prijs gegeven? 🙂
  Have fun

 6. Dat lijkt me inderdaad geweldig! Dat je dan in je eigen villa aankomt. Heerlijk!!
  Prachtig filmpje van de reiger die volgens mij een slang aan het oppeuzelen is.
  Geniet er van daar! Ik lees weer lekker mee. Heb al heimwee naar Solterra.

 7. Genieten voor jullie maar ook voor ons … da gedeelte van dieje huurauto kennen we na al die jaren … ??? wat een prachtig huis hebben jullie ???? Hebben ze bij jullie ook een weekkrantje carolien .. dan ga ik die ff tippen op jou schrijverskunsten ??? ik wens jullie een super fijne vakantie samen … da zal zeker lukken

 8. Wat een heerlijk begin van de vakantie, jongens. . Shy op een goed adres, een vlekkeloze reis en nu eindelijk in jullie eigen huis! En ook al de natuur in geweest…

 9. Super als je bij aankomst in je eigen huis kunt slapen. Zon Suburban hebben wij ook eens gehad. Joekel van een car. Fijne vakantie.

 10. Wat een mooi begin, en fijn dat de vlucht deze keer erg meeviel. En wat handig zeg, dat Global Entry! Absurd ja, wel geweren kunnen kopen bij de Walmart, maar geen drankje…
  Lekker veel gedaan al op de eerste dag, veel plezier nog!

 11. Wat een heerlijke start en wat is jullie villa toch prachtig? die wisseltruuk met die auto moet ie ons ook maar eens leren ? geniet van elkaar en het mooie Florida

 12. Raar land toch, geen cocktail maar wel geweren??, anyway, het blijft toch vakantie land nr 1!!
  Leuk om weer mee te lezen, komen zelf ook steeds meer in de stemming zo?
  Groetjes, Lein

 13. Ja, fijn, een update! Haha, dat autoverhaal…ik moet toch wat slimmer worden in dat bedenken van strategieën…tot nu houd ik alleen mijn “fingers crossed” maar dat werkt toch minder goed. Jullie zijn al volop aan het genieten de eerste dag. Gaat vast lukken om dat vol te houden. Helemaal op jullie eigen stek. Have fun!

 14. Een perfecte start van jullie vakantie. Shy ziet er gelukkig uit, prima reis, global entry, een vreselijk grote bak, steak en aardbeien. Nu eindelijk genieten van jullie huis!

 15. Kijk van zo’n reisdag worden we blij ??
  Hoe fijn om thuis te komen in zo’n prachtige villa .
  De wilddrive is zo leuk om te doen ….en genoeg te zien daar ?

 16. Wat een fijne soepele reis en natuurlijk geweldige zitplaatsen. Die auto….ik had niet anders verwacht hahaha. En dan binnen komen in jullie eigen huis. Wat een speciaal gevoel moet dat zijn geweest. Ik denk dat jullie elkaar de komende tijd nog regelmatig in de arm knijpen. Geniet!

 17. best lastig eten zo’n slang als je geen bestek hebt! Was dat trouwens Delta’s signature cocktail? Als het ‘m wel was: was is ‘ie lekker he?! Als het ‘m niet was: zeker bestellen op de terugweg!

 18. Ohw wat een voorspoedige reisdag heerlijk. En eindelijk genieten van jullie eigen villa. Geniet ervan!

 19. Dat is wel autohuur voor gevorderden, maar dat is RJ wel toevertrouwd.
  Wat een geluk dat jullie nog zoveel wildlife hebben gespot. Er wordt altijd verteld dat je daar bij het krieken van de dag moet zijn om het meeste te zien.
  Have fun!

 20. Een reisdag zoals hij zou moeten zijn, en dan jullie huis, he heerlijk moet dat zijn om de deur te openen en al dat moois is gewoon van jullie…zucht 😉
  Stoer hoor meteen jezelf storten tussen de gators!

 21. Heerlijk weer je verslagen. Joh, die ibis met zijn slang.
  Straks met Sanne en Ian. Dat wordt fantastisch.
  Liefs van ons.

 22. Waauw, fantastisch! Super dat ik mee mag genieten! Veel plezier en GENIET!! XX

 23. Wat moet dat heerlijk zijn om in je eigen bed in je eigen huis wakker te worden. Gaaf om leuke spullen te kopen voor jullie huis, als je tijd en zin hebt kijk dan ook even bij winkelcentrum The Loop daar hebben ze een een hele gave winkel met woonassesoires en ook hele kleurrijke serviezen etc. en daarnaast zit een grote zaak met o.a. heel veel keukenspullen. Vind het altijd een feestje om daar even rond te kijken. Have fun daar!!

 24. Zijn die foto’s van Tampa echt gemaakt door de Caroline die vliegen maar niets vindt, die tijdens de vlucht nog verteld dat dat “hobbelen” niets voor haar is en die maar 1 ding aan vliegen leuk vind en dat is met alle wielen weer op de grond staan, die Caroline ? Maar jullie zijn in jullie eigen huis, hoe heerlijk kan het zijn. Gelijk al een mooie dag door de natuur. En dan die auto, natuurlijk moest het een grote auto zijn maar het is gelukt.

  Gr. Ronald

 25. Word weer genieten, veel plezier, kijken uit naar de verhalen.
  Gr. Chris en Janny

 26. wij kennen dat gevoel van heerlijk thuiskomen in je eigen huis . maar na al die jaren is het nog steeds een super gevoel. en ook wij hadden vorig jaar zon leuke gratis update voor de suburban heerlijke auto gr. arno

 27. Wat een goede start van jullie vakantie zeg! Vlekkeloos verlopen reisdag en dan in je eigen huis slapen , hoe gaaf is dat?
  Lekker gelijk boodschapjes gedaan en naar Apopka geweest. Doen jullie goed, er was weer genoeg te zien!
  Fijne dag morgen!

 28. Wat een heerlijke eerste dag alweer.
  Echt volop genieten en wij kunnen een heel klein beetje mee genieten.
  Heel veel plezier.

 29. Heerlijke eerste dag en fijn dat het RJ weer gelukt is om zo’n bakbeest mee te krijgen.

  Wij vonden de Lake Apopka Wildlife drive ook zo geweldig.

  Veel plezier en geniet van jullie prachtige villa en het samenzijn met de kinderen. #Quality time !

 30. Houd je er wél rekening mee dat airports zoals ondermeer IAD en AMS en meerdere diverse andere luchthavens geen TSA-Pré hebben

 31. Wat een heerlijk begin van de vakantie lekker naar je eigen villa gaan en eten bij de Outback …
  Veel plezier en Geniet er van !!

 32. Oeps you did it again! Wat schrijf je toch leuk! Je zal denken, nu pas dag 1 lezen? Terwijl dag 5 al online staat? Dat klopt. Ik vind een dag lezen per keer te weinig! Haha. Ik wacht dus een pasr dagen en lees dan in een keer alles! Te leuk! Veel plezier?

Reacties zijn gesloten.