Dag 22 – You’ll never know what heaven means, until you’ve been down to New Orleans

Als we het ontbijt op hebben en naar buiten willen lopen, zien we de vader van de huidige eigenaresse van onze B&B uit zijn kamer schuifelen. Hij komt op ons af en begint te vertellen over zijn leven en wil ons alles laten zien.

zien jullie links onder Hugh Jackman als gast hier??? Omg, Hugh Jackman heeft mss wel in mijn bed geslapen!!!!

Nadat we zijn levensverhaal gehoord hebben, stappen we in de auto en gaan op weg naar New Orleans. De stad is in 1718 gesticht door de Fransen en vernoemd naar Filips II van Orleans. Parkeren in de stad is echt loeiduur (45 dollar voor een dag) maar RJ vindt een plekje aan Canal Street bij Tulane Medical Center waar we voor 6 dollar kunnen staan (gejuich in de auto). Van hieruit kun je in flinke pas in een kwartier op Jackson Square staan waarbij je al door de French Quarter loopt.

Op Jackson Square is het gezellig druk en de diversiteit aan mensen is enorm. Ik moet Fleur echt even heel indringend aankijken want zij heeft nog net niet haar mond wagenwijd open.

We hebben een tour geboekt bij New Orleans Tour Company die adverteren met een comfortabele bus en kleine groep en zij zouden ons oppikken tegenover Cafe du Monde … komt dat nou eens even goed uit want bij New Orleans hoort ook koffie drinken met de beignets op deze plek. Dat denken meer mensen en we staan een tijdje in de rij voor we een plekje krijgen.

We krijgen bericht dat ze ons in verband met het drukke verkeer twee blokken verder oppikken dus snel in de benen en we lopen naar de genoemde plek. Wat ons opvalt is dat er echt veel bedelaars zijn en we zien her en der ook plekken die duidelijk als slaapplekken dienen in de nacht. We staan enige tijd in de brandende zon, zien alles en iedereen langskomen, maar geen bus … Weer bellen en dan krijgen we weer nieuwe aanwijzingen en weer twee blokken verder staat dan eindelijk een busje. We gaan blij zitten, want airco en ruime plekken, maar dan blijkt dat dit busje ons naar een grote bus brengt waar we niet meer bij elkaar kunnen zitten en de plekken niet comfortabel zijn. RJ en ik zitten bij een groepje jongemannen waarvan er een erg op prins Harry lijkt. Ze zitten grapjes te maken en door de uitleg heen te praten en prins Harry of niet; ik mep hem bijna met mijn BFF om de oren. We rijden in sneltreinvaart en de reisleider is niet verstaanbaar. Hier hebben we echt geen zin in en als we stoppen bij St. Louis Cemetery No. 3 besluiten wij dat we het verder zelf wel doen en gaan niet meer verder mee. We hebben gemaild naar het bedrijf en krijgen wel heel netjes ons geld terug.

Comfortabel….

De Garden District is prachtig en doet ons qua architectuur een beetje denken aan de huizen in Savannah. Opvallend is dat veel huizen in verhouding smal zijn maar wel erg lang en overal lange ramen. De oorzaak is geld; vroeger hing de hoogte van de belasting af van de breedte van je huis en de deur werd ook belast. Nou, als het niet breed kan, dan maar lang en hoog en door een lang raam kan iedereen ook goed naar binnen.

The French Quarter is het oudste deel van de stad met beroemde straten als Bourbon Street en Royal Street. Ook hier kijken we onze ogen weer uit; vampier store en voodoo store gebroederlijk naast elkaar. We gaan zo’n voodoo store in en ze zijn heel erg streng op het maken van foto’s. Een sterke patchoeli geur, doodskoppen, kaarsen en een duivels wezen achter een raam geven een creepy gevoel. Voodoo dolls voor al uw wensen en verlangens … we zien een doll voor vruchtbaarheid (doe maar niet), een doll voor meer romantiek in je leven (mag niet, kids vinden dat wij onze max bereikt hebben) en dolls om karma een handje te helpen (hmmm, tempting, maar niet zo aardig) dus we gaan met lege handen naar buiten. Dit heeft ook niks te maken met de echte voodoo, maar leuk om even te kijken.

Het is inmiddels 5 uur en we hebben flink rondgewandeld in bijna 40 graden. We hebben ook geen droog draadje meer aan ons lijf en we willen eigenlijk alleen nog maar airco en douche. We nemen een Uber naar onze auto en stappen echt uitgeblust in. Thuis aangekomen ploffen we op bed en frissen ons op.

Onderweg zien we wel hoe groot het verschil is tussen de mensen hier. Aan de ene kant van de straat zien we houten chaletjes die bijna uit elkaar vallen. Daarnaast een kerk die er perfect onderhouden uit ziet en aan de overkant worden nieuwe huizen gebouwd met een stenen onderlaag. Ik vraag me af hoe de mensen dat doen als je zo duidelijk ziet dat je buurman het echt niet goed heeft …

Normaal gesproken vinden we het erg leuk om verschillende restaurantjes uit te proberen, maar Tope La was de eerste avond zo goed dat we daar weer gaan eten. We worden niet teleurgesteld !!

Mam…hoeveel foto’s wil je nog maken….

Het is weer overheerlijk! En wel zo lekker dat ondanks dat de DQ om de hoek van onze B&B zit … let op Newsflash; RJ WIL GEEN, ik herhaal GEEN DQ.

17 antwoorden op “Dag 22 – You’ll never know what heaven means, until you’ve been down to New Orleans”

 1. Wat heb je met RJ gedaan dat hij geen DQ wil? Koorts al gemeten?
  Wat een zalig verslag weer, heerlijk educatief. De tour company gaat gelijk op de zwarte lijst. Prachtige foto’s??

 2. Moest eerst even kijken wie Hugh Jackman was, maar dat is een acteur, daar wil je toch niet naastliggen. Wat een geweldig mooie dag hebben jullie er uiteindelijk zelf van gemaakt. Slecht geregeld van de tour company maar wel weer nette service.

 3. En nu zeker wel “korte beentjes”, volgens mij hebben jullie aardig wat kilometers afgelegd vandaag? Prachtige dag! Jammer van die Tour maar gelukkig geld terug gehad.
  Is RJ door de hitte bevangen dat hij geen DQ wilde?? Haha, zeker tegen gegeten?

 4. Oh oh, daar gaat die platium membership card. Als ze hier bij DQ achter komen breekt de hel los.
  En applaus voor jullie alle vier voor zoveel meters die jullie gelopen hebben. En dat in die hitte?!!! Dikke respect!

 5. Mmm Hugh Jackman in je bed. Schuif eens op?
  Wat een indrukwekkende dag weer. Wel heel jammer van de tour maar wel weer netjes dat jullie je geld terug hebben gekregen.

 6. Denk dat er heeeel veeeeel vrouwen in dat bed naast Hugh Jackman wakker willen worden. En wat lees ik nu? Geen DQ voor RJ. ???

 7. Hoe comfortabel kun je zitten met je benen in je nek…goed dat jullie actie hebben ondernomen, hoewel jullie je wel in het zweet hebben gewandeld.
  Geweldige sfeer foto’s, maar wat een verschil qua rijkdom…

 8. Prachtige stad met grote tegenstellingen, mooie sfeervolle foto’s. Wat een hitte, jammer van de tour. Ahh Hugh Jackman schuif eens op, no way?

 9. Wat een mooie stad, een dag om niet te vergeten, de voodoo’s en de onderbroken tour, zou ik ook doen hoor!
  Ben benieuwd naar Panama City.

 10. Weer een prachtige dag.
  Hoeveel km hebben jullie wel niet gelopen????
  Dag 22……..
  Einde in zicht????????

 11. Wat een schitterende huizen, en al die planten die er hangen zijn echt prachtig. Hoop trouwens niet dat DQ nu failliet gaat?

 12. Wat een bijzondere dag weer en een hoop gezien en wat een gave stad lijkt mij New Orleans. Mooie huizen , zo sfeervol. Nu weer terug naar Florida. Wat gaat de tijd toch snel! Mooie dag morgen!

 13. Wat een prachtig mooie stad met geweldig mooie gebouwen is New Orleans. De foto’s van al die prachtige gebouwen zijn echt mooi. Fantastisch daar rond te kunnen lopen, jammer van de tour, maar goed dat jullie afgehaakt hebben. Zonde van de tijd.. Weer een superdag achter de rug!

 14. Ik liep wat achter met lezen dus ik lees het nu pas, geen DQ ijsje?
  Dat kan echt niet.
  Vakantie = elke dag een ijsje.
  Gelukkig is het goed gekomen heb ik al gezien.

Reacties zijn gesloten.