Dag 3 – Een beetje van een dit en een beetje van een dat

Voordat Sanne en Ian morgenavond komen, willen we alle dingen die we nog moeten/willen regelen zoveel mogelijk gedaan hebben. Voor het blog minder leuk, maar we maken het later goed. Voor de trouwe bloglezers die RJ en zijn zonen al heel lang kennen; Robin heeft na lang denken en overleg met het thuisfront besloten om ipv het ticket hier naar toe te krijgen  liever daarvoor naar Rome te gaan met zijn vriendin. Niet dat jullie denken dat we alleen maar Sanne en Ian hebben uitgenodigd ?

Vroeg in de ochtend hebben we een afspraak met Home Owners Association, een soort VVE die hier op het resort kantoor houden. We krijgen pasjes voor de toegang, maken kennis en lopen even over het nog stille community gedeelte wat er weer prachtig uitziet.

Daarna hebben we een afspraak met Annette van onze management company. Het is toch leuk om een gezicht te hebben bij de vrouw waarmee ik bijna meer app en mail dan dan met de Florida Ladies en dat wil wat zeggen! We nemen allerlei zaken door, checken wat vervangen moet worden en zetten de puntjes op de i.

Fleur werkt vandaag aan haar tan en ook Daan vindt “Chill & Wifi” stand erg prettig.  Niets pubers is hun vreemd …

Wij vertrekken richting Posner Park waar aan de overkant van de weg ook een ruim opgezet visitors center is van Polk County. We halen veel info op over wat er allemaal te doen is. Ook voor ons nog onbekende dingen dus zeker een bezoek waard! Supervriendelijk en behulpzaam zijn ze en als ze vragen of ik op een scherm een review achter wil laten doe ik dat natuurlijk graag. Op het moment dat ik op start druk, valt alles uit … en met alles bedoel ik ook echt alles. De elektricititeit in dit gebouw en tot mijn schrik zelfs bij het naastgelegen benzine station. Zelfs de stoplichten zijn allemaal uitgevallen ! Als ik een schepje bij me had gehad, was ik meteen begonnen met het graven van een heel diep gat  en het duurde even voordat het tot me door drong dat het puur toeval was dat ik net op het knopje drukte. RJ heeft de rest van de middag nog gelachen om mijn dodeljk verschrikte blik.

Auto steekt ietsje uit bij tanken …

We halen haakjes, bakjes, doekjes, friemeltjes en frummeltjes voor in het huis en bij JCPenney slaag ik, naast wat beddegoed, voor te leuke muiltjes MET hak EN korting.  Ik ben in vorige blogs (terecht) uitgelachen omdat ik  altijd vrolijk op mijn hakken rondstapte tot in de Everglades aan toe, dus ik dacht ik laat ze deze keer thuis. Leuke poging, ain’t gonna work …

In de avond hebben we met Monique en Ron Biegelaar en hun zoon Pascal afgesproken. We kletsen gezellig bij, hebben genoeg te bespreken en Ron helpt met de airco zodat we die op afstand kunnen bedienen. Voor we het weten komen de kids zeggen dat ze nu toch wel trek hebben gekregen. WE gaan snel op weg en eten heerlijk bij de Longhorn.

Steak van RJ …

Daarna halen we samen via de 192 met alle lampjes en vertier het door RJ zo fel begeerde ijs bij de DQ, aka Dairy Queen (red RJ: de chocolate covered strawberry blizzard).  Steak, Auto, Aardbeien, DQ; hij heeft zijn kwartet bij elkaar.

Als hij dan ook nog een app vindt met coupons (The Coupons App) en een overzicht van waar je het goedkoopst kunt tanken in de buurt, wordt de fanfare er nog net niet bij gehaald, maar ik weet zeker dat er in zijn hoofd nog lang feest gevierd wordt.

23 antwoorden op “Dag 3 – Een beetje van een dit en een beetje van een dat”

 1. Haha, dat moet jou nu net weer gebeuren als je op een knopje drukt;-) Lekker dagje, van alles wat en dan ook nog gezellig met vrienden uiteten, dan ook nog een lekkere toet van DQ, maakt het wel af.

 2. Heerlijk geschreven meer, maar meer appen dan met de Florida Ladies…mmm…dat lijkt me redelijk onmogelijk??
  Kwartet compleet? Je vergeet jezelf ipv de aardbeien, die hebben we hier ook ?
  Veel plezier!

 3. Haha, ik had jouw gezicht ook wel eens willen zien toen je dacht dat jij in de hele county voor electriciteit uitval had gezorgd.
  Enne, wat neem jij dan bij DQ???

  1. Hannie, ik heb niet zo graag ijs. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb dus niks met dq, coldstone etc

  2. Wat leest je blog toch lekker weg… zo lekker dat me bijna m’n linzensoepje overkookte! Gered! Geniet maar, van alle moois, het vele lekkers, het schitterende weer en van de onbetaalbare family-time. En uiteraard van de goedkoopste bezine ???

   1. Jij drukt voorlopig niet op knopjes?.
    Heerlijk om je verhaal te lezen.

 4. Niets met Coldstone?? Neeee, ik wist echt niet dat dat kon… DQ, okay, dat is lekker, maar verder…mwah…maar Coldstone?! Haha, ik ben al dagen, nee weken, aan het kijken welke creaties ik als eerste zal proberen, vandaar mijn verbijstering 🙂

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je je even kleurendoof schrok toen alles uitviel precies nadat jij op het knopje drukte.

  En wat een prachtige community is het toch waar jullie “wonen”. Echt genieten, zeg!

 5. De dag weer goed gevuld, hopelijk nu alles in huis zodat jullie morgen kunnen relaxen en genieten als jullie andere kids komen. Super leuk om er gezellig met z’n alle in Florida te zijn. En bij Race Trac hebben ze ook hele lekkere koffie en ijsjes om zelf te tappen.

 6. Haha, lekker gedaan dan, de elektriciteit uit laten vallen met 1 druk op de knop 😉
  Heerlijke dagen zo hoor, lekker wat rommelen, lekker eten, wat shoppen.

 7. Oooooh gut oh gut. Dat jou dat nu net moet overkomen. Ik lig hier in een deuk!!! Coupons are GREAT!!! Koester het want met die kortingen kun jij weer schoenen en tasjes kopen!!!!!!

 8. Wat een heerlijke dag weer, DQ voor een ijsje, gezellige visite, wat wil een mens nog meer. Morgen arriveren Sanne en Ian, dan is de club compleet en kan Tour Florida beginnen.

  Gr. Ronald

 9. Jaloersmakend hoor. Jammer dat jullie villa al zo ver vrijwel vol geboekt is. Enjoy!

 10. Leuke foto’s weer! Heerlijk genieten met zijn allen en leuk dat je kinderen eraan komen.

 11. Wat leest het weer heerlijk.
  Ik had je gezicht wel weer willen zien, met dat knopje…
  Om het uit te gillen.
  Wat een geweldige omgeving, en dat huis…….
  Geniet lekker, en groetjes aan iedereen, ook aan Ian en Sanne morgen.????

 12. Weer een heerlijke dag! Oh zou ook wel graag shoppen om Mn huis lekker aan te kleden, helaas passen alle leuke dingen niet allemaal in Mn koffer.

  Ik moet dat ijsje van RJ echt ergens noteren, ziet er smakelijk uit. Als ik namelijk een DQ vindt en ik sta voor die borden dan weet ik nooit wat ik moet kiezen ? zoveel keuze.

  Genieten maar!

 13. Haha dat met die knopjes en stroom uitval ken ik. Drukte jaren geleden op de aan knop van het tosti apparaat en het stroom viel uit in het gehele dorp. Ook toeval…
  Wat een kast van een auto. wauw.. Lekker genieten en leren dus.

 14. Wat is het weer heerlijk om met jullie mee te lezen.
  Al is het voor ons al een tijdje geleden, het fenomeen “hangjongeren” komt mij heel bekend voor (he Monique Tijmes?).
  Geniet ze nog!

 15. Wat een giller dat de stroom gelijk uitviel?. Gezellig met de Biegjes eten, altijd leuk!

 16. Wat je nog vergeten bent bij het kwartet is dat het eigenlijk een quintet is: Steak, Auto, Aardbeien, DQ én een steakhouse met een Zagat score van boven de 4,5!

 17. Sta je inderdaad heel raar te kijken als alles uitvalt op het moment, dat je toevallig op een knop drukt. Maar gelukkig was jij niet de schuldige. Lekkere dag verder. Gezellig met de Biegjes eten super leuk!

 18. Meer app verkeer dan met ons??, dan moet je wel de hele dag achter je pc zitten 😉
  Maar hoe leuk is het om lekker dingen en zooi voor in je eigen stulp te kopen, dat je dan de hele stroomvoorziening blokkeerde, dat snap ik best Hahaha

 19. Heerlijk sappig verhaal weer. Geweldig! Die cocktail voor je neus, die wil ik ook wel! Daar kan geen steak tegen op! Veel plezier nog!

Reacties zijn gesloten.