Dag 13 – Georgia on my mind

Op de eerste plaats dank jullie wel dat jullie nog steeds zo gezellig meereizen, lezen, reageren etc etc, dat maakt het blog schrijven extra leuk. En mochten jullie het even niet meer willen, kun je zo met een druk op de knop uit de reisgroep stappen he! We willen niemand tot last zijn …

De ochtend begint met een lieve bezoeker die graag aandacht wil ! Aangezien wij allemaal dol zijn op dieren, komt hij niks te kort en wordt volop geaaid en gekroeld.

We hebben een tour geboekt bij Old Savannah Tours waarbij we alle highlights van Savannah te zien krijgen met uitleg. Het leuke aan deze tour is dat er op diverse plekken acteurs in de trolley komen die als personage uit de historie wat vertellen, erg leuk ! Savannah is een prachtige stad met allemaal mooie pleintjes, prachtige huizen en je ziet gewoon voor je hoe het leven hier in de 18e eeuw geweest is. We rijden langs de plek waar het bankje van Forrest Gump stond, langs haunted houses, langs een huis waarvan de stenen met de hand gemaakt zijn door slaven; bij sommige bakstenen zie je de vingerafdrukken nog in de steen staan, we horen hoe er gesmokkeld werd vanuit het Pirate House en hoe de rich and famous leefden rond 1800.

Hier stond bankje Forrest Gump

Trey, de tourguide, vertelt volop met de nodige grapjes en we krijgen een goed beeld van Savannah, bezien vanuit verschillende aspecten. We krijgen zelfs een airco van hem … Met een temperatuur van bijna 40 graden is het puffen !

Dan doen we een drivethru door Bonaventure Cemetery, wat hangt daar een bijzondere sfeer en wat is het prachtig om die oude grafstenen en tombes te zien.

We rijden door naar onze volgende stop en onderweg krijgen we een goed beeld van het landschap van Georgia. Wat een uitgestrekt landschap; ik heb zo’n vaag vermoeden dat meester Visser hier niet veel recht zou hoeven spreken … En bovendien wordt er goed gewaakt over eventuele zonden; de kerken zijn niet te tellen!

We blijven in de staat Georgia en komen echt in de the middle of nowhere aan bij onze slaapplek voor de nacht, Harmony Oaks Cottage on Alcapa Farm. De aanblik bij de oprit is al geweldig, de cottage echt super maar de show wordt gestolen door de Alpacas. We krijgen een rondleiding, mogen voeren en het is echt een super plek.

 

In de avond rijden we naar Covington (aka Mystic Falls) waar the Vampire Diaries opgenomen zijn, een populaire Netflix serie. Morgen gaan we de plekjes van de serie bekijken maar vanavond eten we in The Mystic Grill, het restaurant dat in de serie ook veelvuldig voorkomt. Binnen hangen menu’s, getekend door de acteurs en we horen dat ze woensdag allemaal hier naar toe komen !!! Fleur wordt gek, Stefan Salvatore binnen handbereik en wij zijn er niet bij …

En mag ik even een staande ovatie vragen voor de kwaliteit van het eten … We likken alle vier nog net ons bord niet af, maar het is heerlijk! Normale porties, gezond en lekker !

De kinderen zien al allemaal bekende plekken, maar dat bewaren we voor morgen; nu rijden we door naar Stone Mountain waar we plekken hebben gereserveerd voor de lichtshow. De berg is gelegen in een groot park waar veel vertier is, in de berg zelf is een relief uitgehouwen van de drie zuidelijke leiders van de Amerikaanse Burgeroorlog, het Confederation Memorial.

Hele families met dekentjes, klapstoeltjes en koelboxen zoeken een plekje in het gras en wij lopen door naar onze plekken. De lichtshow is op zijn Amerikaans met veel vaderlandsliefde vormgegeven en begint met het eren van de militairen waarvoor we allemaal gaan staan en applaudisseren. De muziek is super en wat ik zo leuk vind, is dat Amerikanen ook gewoon mee doen; ze klappen, zingen mee, bewegen op de muziek en uiteraard doen we volop mee tot grote vreugde van de kids. Daan kan het inmiddels handelen, maar Fleur is net op de leeftijd dat wij aan één stuk zorgen voor beschamende momenten voor haar …

Er wordt afgesloten met, hoe kan het ook anders, het Amerikaans volkslied waarbij iedereen staat met een hand op het hart. En ik, watje der watjes, de opperwat, de grote smurf van het watjesland voel dan toch een brok in mijn keel !

30 antwoorden op “Dag 13 – Georgia on my mind”

 1. Wat een geweldig verslag weer en die alpaca’s zijn echt TE schattig!! Jullie genieten volop, enne dat van die brok in je keel herken ik hoor!

 2. Wat is Savannah mooi en wat is die tour leuk!!! En dan die AirBNB, en die menukaart in dat restaurant! Op de Keys heb je ook veel restaurants met dit soort eten, super!!

  Deze dag bewaren we zeker voor als we nog eens deel South komen!

  Ps. Wat is het daar mooi hè om gewoon rond te rijden, met om de 500 meter een kerk 🙂

 3. Wat zit ik te genieten van je verslag. Het diepe zuiden is zo bijzonder. Die alpaca’ s zijn té schattig. Wat doen en zien jullie veel?

 4. Weer zo’n tof verslag! Wat een gave dag hebben jullie achter de rug! Het mooie Savannah, die grappige alpaca’s, fijne Airbnb’s, bijzondere restaurants en die show op Stone Mountain (heel lang geleden ook gezien). Genirten, hoor!

 5. OMG!!! Die arme Fleur! Ik leef zooo met haar mee(NOT). Geestig weer hoor en wat mij betreft MAG je de oppersmurf der watjes zijn ik lach me in ieder geval naar!!!
  Ziet er mooi uit dat Savannah. Had graag een keer gegaan.

 6. Wat een heerlijke dag weer, ja, Savannah is zo mooi.

  Geweldig om in de Mystic Grill te eten!!
  En wat jammer voor Fleur dat ze Stefan niet kan zien……(ik zou liever Damon zien 🙂 ) .

  Have fun !

 7. Jeetje wat een leuke dingen hebben jullie allemaal gedaan, zo krijg je de jeugd wel in de benen! Geweldige foto’s en ach liever een lief watje, dan een hartje van steen!

 8. Wat een dag, zoveel mooie en leuke momenten met een geweldige afsluiting. Als dit een voorbode is voor de rest van jullie vakantie dan staat jullie ( en ons) nog heel wat te wachten.

  Gr. Ronald

 9. Wat een geweldige reis maken jullie!
  Ik doe veel inspiratie op voor volgend jaar!? Veel plezier nog!

 10. Wat een super dag weer … mooie tour en plek om te slapen zeg… have fun nog

 11. Een meer dan geweldige dag !!! Ik wil terug naar Savannah ….zo mooi daar ?
  Wat ontzettend leuk die alpaca’s ??
  Het is een feestje om met jullie mee te reizen ?

 12. Kijk, dat is vakantie in Amerika! Wat een geweldige dag met heel veel geschiedenis en informatie. Waar ik blij om ben, is dat ik ook een mevrouw zie die vast verteld heeft over de situatie van de donkere Amerikanen vroeger. Toen wij ooit op Oak Alley Plantation in New Orleans waren, hoorden we veel over de rich and famous, maar niets over hun bedienden. Schandalig vonden we dat.

  Die cottage, zo gaaf! Alleen krijg ik Albert dus om die kat nooit mee daarheen (en dat is zijn bezwaar tegen elke B&B), hij is zo allergisch.

  Je schrijft zo lekker!

 13. Wat een geweldige tour in Savannah, zo krijg je echt een indruk hoe het was in die tijd en wat een mooie stad, prachtige gebouwen, schitterend.
  Die Alpacafarm om te overnachten is wel bijzonder zeg, wat een grappige dieren zijn dat!
  Die serie zegt mij niks helaas, maar is wel heel gaaf als je het wel kent en dan in dat restaurant komt waar alles die serie ademt, jammer, dat jullie net weg zijn als die acteurs komen.
  Nou dat volkslied is wel heel mooi gezongen, in combinatie met de beelden op de rotsen en de hele sfeer is dat ook geweldig!
  Prachtige dag weer, Ik geniet van jullie leuke blog!

 14. Wat is Savannah mooi! Prachtig die huizen en zoveel mooie bomen. Net een plaatje uit een film. En slapen bij de Alpaca’s. Cute!

 15. Heerlijk verslag. Zo komen wij ook weer eens wat aan de weet over Georgia. Ahh, die alpaca’s zo schattig. En een ventilator in de stal zag ik.
  Have fun!

 16. Wat een prachtig verslag weer.
  Ik val van de ene verbazing in de andere.
  Ook ik kan me die brok in de keel heel goed voorstellen, als je er zo in zit….
  Geniet nog he!!!?????

 17. Wat een sfeer daar!! Geweldig!! En je verslag is weer een feestje om te lezen?

 18. Kijk daarom lees ik nou graag jullie blog, dit is toch een super leuke dag geweest!!! Als wij ooit nog eens naar Georgia gaan lijkt me die Tour hartstikke leuk en ook die Lasershow, dat kunnen die Amerikanen wel hoor. Het restaurant is ook goed gevonden zeg, heeft R.J. waarschijnlijk de regie in gehad? die vind volgens mij allemaal van die leuke restaurantjes en attracties??? Kortom, wederom weer een dag met een gouden randje ?

  1. Yvonne en Rob, vroeger was dat wel zo ;-). Maar de invulling van deze roadtrip is voornamelijk door Caroline uitgezocht; ik vind het heerlijk dat aan haar over te laten en te weten dat het goedkomt 😉 !

 19. Wat een supergave dag weer. Slapen bij de Alpaca’s hoe geweldig is dat??Blijf vooral doorgaan met de blog want het is een feestje om te lezen! Veel plezier nog.

 20. Wat een geweldige dag. Ik loop soms wat achter met het lezen door onze eigen vakantie maar wil echt geen verhaal missen hoor. Denk er niet over om me af te melden. Deze bijzondere momenten die jullie nu meemaken zal je altijd blijven onthouden. Wat een geweldige dag!

 21. “…En mochten jullie het even niet meer willen, kun je zo met een druk op de knop uit de reisgroep stappen he!…” , nou dat zijn we toch echt niet van plan hoor, zeker nu jullie inmiddels aan de rondtrip zijn begonnen. We ‘moeten’ nog naar Florida in september maar maken nu al ijverig aantekeningen voor de (onze eerste) rondtrip van volgend jaar 😉

  We zien al prachtige fotospots voorbijkomen, dus dat gaat echt leuk worden 🙂

  Tot morgen !

 22. Jeetje wat een heerlijke reis weer.
  Genieten geblazen.
  Het plekje waar de bank in forest cump heeft gestaan, geweldig, je ziet zo weer de film voor je hè.
  Heerlijk om te lezen.?

Reacties zijn gesloten.