Dag 5 – I’m so excited and I just can’t hide it

Vandaag is dan de dag aangebroken dat Sanne en Ian komen en we ze kunnen laten zien waarom wij zo gek zijn van Amerika. Er is van alles aan de hand; vliegtuig te zwaar, Belgisch luchtruim dicht, sws al vertraging en uiteindelijk stijgen ze dan, ipv het geplande half 11, pas om half 2 op.

In de tussentijd doen wij niets, nada, niente … Ja, we zwemmen, we lezen, we zonnen en we chillen, maar zo’n dagje aan het zwembad is erg lekker en hoort tenslotte ook bij vakantie. De boeken zijn niet voor niets mee genomen.

RJ, altijd dol op manieren om korting te krijgen, gaat op pad om eens te kijken of hij een Florida ID kan regelen. Hij heeft een afspraak bij de Polk County Tax Collector, het best te vergelijken met een soort gemeentehuis. Er worden foto’s gemaakt en in no time staat hij, met Florida ID, buiten. Feest in huize Hamersma want de kortingen, bv op parktickets, zijn nu binnen handbereik.

In de tussentijd is er een hotline met Sanne en Ian, halen ze de overstap of niet … de eerstvolgende vluchten schijnen ook al volgeboekt te zijn dus dat zou nog eens een latertje kunnen worden.

We shoppen bij the Loop (ik heb een deel van mijn schuld dus ingelost) en omdat ik gisteren “jarig” was, mag ik nu kiezen waar we gaan eten vind ik. En even later staan heerlijke crabcakes van de Bonefish Grill voor mijn neus.

De spanning is in de tussentijd niet meer te houden; overstap is gehaald en de aankomststijd zien we steeds veranderen in wel een claim van 300 euro pp of niet. Bij RJ zie ik een zweetpareltje verschijnen op zijn bovenlip, een schittering in de ogen, rekenmachine wordt er bij gehaald en de euforische stemming stijgt … Druk appverkeer onderling … zou het ? Maar de piloot geeft even gas en dan zijn ze toch geland, net binnen de tijd. En het had zo mooi kunnen zijn …

We halen ze op, er wordt gekust en gehugd en wat word je toch blij als de kids onderling ook zo blij zijn om elkaar weer te zien! Heel mutserig zorgt dit moment wel voor een brok in mijn keel.

We laden in en rijden via de 192 naar huis. Sanne en Ian zitten bijna met hun neus tegen het raam geplakt en weten niet waar ze kijken moeten. Als we dan rond half 11 thuis aankomen, het huis gezien is en de eerste wedstrijdjes gespeeld zijn, tollen we ons bed in want morgen is er een vol programma. Let the games begin !

30 antwoorden op “Dag 5 – I’m so excited and I just can’t hide it”

 1. Wat jammer dat die vertraging nou net niet een paar minuutjes langer duurde ? maar gelukkig dat ze er zijn. De eerste indrukken kan ik me ook nog zo goed herinneren ik ben bang dat er nog een paar kids het Florida virus krijgen? veel plezier morgen en ik wacht met smart op het bericht van morgen.

 2. Lekker de Bonefish grill. Kon je nog wel een hap door je keel krijgen, wat een spanning ?. Wow tijdelijk Florida resident, dat geeft voordelen.
  Hoera ze zijn er, heel veel plezier met elkaar, mooie herinneringen maken ?

 3. wat heerlijk om het gezin weer bij elkaar te hebben. Toch lekker als ze niet meer in de lucht hangen. Het Florida-virus kan nu doorgegeven worden. Heerlijk.

 4. Yes ze zijn er!! Eindelijk compleet nu maar heerlijk genieten met z’n alle.
  En tja zo lief ook dat ze zo gek met elkaar zijn,mag je zeker trots op zijn.
  En RJ zal RJ niet zijn om weer een pasje te regelen voor korting????die hadden we gisteren eigenlijk nodig bij de Victoria secret!! Maar demi en ik gooide al onze charmes in de strijd en jawel we kregen de korting van de residents toch wij ook weer blij?we blijven toch Nederlanders he

 5. Wat fijn dat Sanne en Ian er nu ook zijn, ben benieuwd hoelang het duurt eer zij ook met het Florida virus besmet raken! Geniet ervan met z’n alle.

 6. Zo de familie weer gezellig bij elkaar, nu begint het echte genieten, eerst was het gewoon genieten? Claim net niet gelukt maar He, de kids zijn er dus gelijk maar vergeten? RJ heeft het toch weer goed geregeld, nu kunnen jullie gebruik maken van aanzienlijke kortingen als “Florida resident”??

 7. Zo heerlijk om je kids allemaal om je heen te hebben , dit is onbetaalbaar! Ben benieuwd wat hun indruk is van Florida en the Usa. Fijne tijd met elkaar!

 8. Ik moest wel weer lachen on die RJ;)
  Maar ze zijn er en dat is het belangrijkst!!
  Nu lekker genieten met zijn allen, enjoy!!

 9. Haha, die Florida-id. Toegegeven, ik heb regelmatig gebaald als ik zag dat er Florida-residents day was in de parken. Zo oneerlijk vond ik dat altijd. Jullie kunnen daar nu dan gebruik van maken. Grappig. En ook de communicatie over het op tijd aankomen…hilarisch!
  Veel plezier met z’n allen!

 10. De familie is compleet, het feest kan beginnen. RJ heeft zijn temporary kortingskaart binnengehaald, ik had de smile op zijn gezicht wel eens willen zien.

  Gr. Ronald

 11. Lieve Caro, ik weet precies hoe je voelt 😉
  Wat kun je dan uit elkaar ploffen van Liefde Hahahaha
  Geniet van en met de hele meute en laat ons vooral meegenieten van alle indrukken en ervaringen van de newbies ;-*

 12. Wat een gezelligheid met zijn allen! En jammer van de net-niet claim, hadden jullie toch veel leuke dingen van kunnen doen, en dat ook nog eens met extra korting 🙂 Fijn dat die ID is gelukt. Veel plezier allemaal!

 13. die ID heb je niet nodig ook met een afschrift van je water energie ok kabel met je naam en adres erop krijg je die Florida resident korting zo doen wij dat ook. Gr. Arno

  1. Hi Arno, dank voor je reactie. Dat hadden we ook gehoord, en RJ had die inderdaad allemaal uitgeprint klaarliggen. Maar we hoorden recent van meerdere huiseigenaren dat Universal en vooral Disney heel erg moeilijk doen tegenwoordig. Disney vraagt tegenwoordig zelfs van alle volwassenen een bewijs … Universal vraagt specifiek nu op de website om een ID of rijbewijs te laten zien bij ophalen …

 14. Wat een geweldig verhaal weer. Je schrijft zo goed, dat ik het gewoon kon meevoelen! Heerlijk als de kinderschare weer compleet is. En RJ wat geweldig dat je een Florida ID hebt weten te bemachtigen. Dat kan alleen maar mooie monenten opleveren.

 15. Het mooiste moment van de hele dag, de kids in de armen kunnen sluiten.

 16. Fijn dat Sanne en Ian er zijn. Het is o zo spannend als je kinderen onderweg zijn. Een hele geruststelling als ze veilig geland zijn.
  Een Florida ID, dat is interessant voor de voordelige parktickets.
  Er zit zoveel verschil in de prijs voor Florida residents en toeristen.
  Ik zou denk ik meteen jaarkaarten aanschaffen.
  Heel veel plezier met de kinderen.

 17. Wie had nu kunnen denken dat RJ nog eens met een brede glimlach bij de Tax Collector vandaan zou komen…….

 18. Oh wat heerlijk om het kwartet compleet te hebben.
  Geniet ervan de komende dagen!

 19. Fijn dat Sanne en Ian er zijn, nu kan het echte genieten beginnen.

Reacties zijn gesloten.