Dag 19 – Walking in Memphis

Na het ochtendritueel stappen we in de auto voor het bezoek aan Graceland. Dit vinden we toch wel een must als we een roadtrip door het zuiden doen. We hebben een tour geboekt om 10 uur en onderweg komen we al in de stemming met de juiste muziek. We rijden door een wijk met “leuke huisjes” en vergapen ons; de een nog mooier dan de andere.

Bij Graceland  krijgen we een korte film te zien en worden dan per busje naar de overkant van de weg gebracht, naar het huis zelf. Bij de tour hoort een tablet met daarop een audiotour (ook in het nederlands dus handig voor kinderen) en je loopt in ganzepas achter elkaar door het huis. Marching of the ducks hebben we nu zelf gedaan, who needs het Peabody hotel … (stond ook op het lijstje …). Het huis zelf is helemaal niet zo groot, maar de wetenschap dat Elvis hier rondgelopen heeft en zijn leven leidde vinden we wel heel bijzonder ! Qua inrichting hebben we niet geheel dezelfde smaak; een op zijn zacht gezegd bijzonder kleurgebruik en erg druk, maar we kijken onze ogen uit!

zucht……

 

Aan het eind kom je in de meditatietuin waar zijn graf is, naast dat van zijn ouders, oma en tweelingbroertje. Bij zijn graf liggen bloemen, vers en nep, vlaggetjes, armbandjes; Elvis leeft nog volop bij veel mensen. Dat zien we ook aan de dames die erg geëmotioneerd op een bankje zitten, ogen worden gedept met tissues en het grijpt ze overduidelijk erg aan terwijl ze qua leeftijd niet in zijn periode jong waren zo te zien.

Met een busje worden we teruggebracht en zien daar de tentoonstelling van zijn vele auto’s en de 2 vliegtuigen.

Het is bloedjeheet als we teruglopen naar de auto en we zijn blij dat we even in de airco zitten. We hadden voor Memphis een aantal opties wat we eventueel wilden doen en we rijden nu naar het Lorraine Motel, waar Martin Luther King is vermoord. Hier is ook het National Civil Rights Museum en aangezien de kids ook geïnteresseerd zijn (mijn mond viel nog net niet tot op het asfalt) gaan we hier naar binnen.

Een ongelooflijk indringende blik op hoe mensen met een donkere huidskleur werden behandeld volgt, geillustreerd door filmpjes, beelden, geluiden, verhalen. Er zijn veel Afro-Amerikaanse mensen en ik begin me gewoon ongemakkelijk te voelen als ik samen met een groep een film aan het bekijken ben. Je krijgt gewoon de neiging om sorry te zeggen.

De kinderen zijn ook erg onder de indruk en ik zie Daan veel uitleggen aan Fleur. De kamer waar ML King is vermoord is intact gelaten, net als aan de overkant de kamer waar de vermoedelijke schutter zijn dodelijke kogel heeft afgeschoten. En wat lijkt het me vreselijk als je als familie met zoveel vragen achter blijft; zij geloven niet dat James Earl Ray de dader is en er blijven inderdaad genoeg vragen onbeantwoord.

Tentoonstelling door een kunstenaar met foto’s van kinderen van immigranten die door de huidige politieke situatie gescheiden zijn van hun familie. pffff….de gezichtjes…..

Wij vonden het heel indrukwekkend en zijn blij dat we dit gezien hebben, ondanks dat het geen “vrolijke vakantie activiteit” is.

Terug in het huis drinken we even wat en frissen ons op, daarna gaan we naar Beale Street waar we bij BB King’s Blues Club een hapje Southern Food eten en getrakteerd worden op een live blues optreden van een beroemdheid die per limousine wordt afgezet.

Mr. Scrapiron himself….(mr who??)

 

We vinden het erg leuk dat we dit een keer mee gemaakt hebben en de dingen die we in Memphis wilden zien/doen hadden we ook niet willen missen ! Maar qua stad voelen wij ons in Nashville veel fijner zoals we al van meer mensen hebben gehoord. Maar Graceland is natuurlijk een must en ik vind dat deze stad er, op een roadtrip door dit deel van het zuiden, echt wel bij hoort !

En als we daarna de zon in de Mississippi zien zakken, is er weer een mooie dag voorbij!

20 antwoorden op “Dag 19 – Walking in Memphis”

 1. Lekkere drankjes drinken en naar muziek luisteren, lijkt me heerlijk! Wij hadden hetzelfde gevoel bij Memphis, ik denk dat als de route andersom is het leuker zou zijn.

 2. Graceland is inderdaad een “must see” als zie daar in de buurt bent. De kleurstelling en de inrichting zijn wel een beetje apart zullen we maar zeggen.
  En wat een interessant museum, zelfs voor de kids begrijp ik.
  Ken jij Mr Scrapirion niet????

 3. Walking in Memphis….hebben jullie gewoon beleefd. Ging ook weer even in gedachte heen na je verhaal! Toch allemaal bijzonder en zeker het museum als ik het zo lees.

  Genieten verder!

 4. Dus geen jungleroom voor jullie? Gaaf om gezien te hebben! Memphis ben ik ook geweest, Nashville nog nooit. Toch maar eens terug die kant op als ik jullie foto’s zie en verhalen lees.

 5. Note to myself: geen emotionele blog lezen bij de afhaalchinees ?
  Wat een top dag, lijkt me heel bijzonder om Graceland te zien, een must-see!

 6. Wat een heerlijke blog weer met mooie foto’s van Graceland. Mijn trekt Nashville ook meer dan Memphis.

 7. Wat een ongelofelijke en indrukwekkende dag. Mooi om dit allemaal een klein beetje mee te beleven. Thanks!

 8. Graceland staat toch wel ergens in mijn top 5 om te willen zien. Wat ben ik dan ook blij met dit uitgebreide verslag en mooie foto’s. Wat een ontzettend indrukwekkende en gave dag was dit!

 9. Als je inderdaad een rondje Deep South doet hoort Memphis er zeker bij, gaaf hoor om in Graceland te zijn geweest! Ik hoop er ook nog eens te komen. Lekker sfeertje in Bealestreet en bij BB King. Indrukwekkend dag , fijne dag morgen!

 10. Graceland is gewoon een must. Erg indrukwekkend en onze dochter vond dat ook. Nashville qua stad vond ik ook leuker.

 11. Inderdaad Nashville is anders, leeft meer naar mijn idee. Memphis is wel heel indrukwekkend. Ik zie dat ik nog niet alles gezien heb…. goede ideeën reisleidster!

 12. Wat een geweldige dag en wat een hoop info en foto’s, echt té leuk gewoon!
  Qua interieur en vloerbedekking ziet het er soms niet uit maar hoe bijzonder is dit dat je inderdaad zomaar rond loopt waar the vibes nog rondhangen Top!
  En wat heerlijk om in het BB King cafe lekker mee te swingen en bléren Hahaha

 13. Wat een bijzondere dag zo met Graceland en daarna ML King. Ik heb serieus al eens gekeken hoe ver het rijden is van Orlando naar Graceland. Was echter een beetje te ver. Hoe indrukwekkend is die verdrukking van de zwarte bevolking. Ik zou mij er ook schuldig bij voelen.
  Fijn dat jullie nog zo’n sfeervolle afsluiting van de dag hebben gehad.

 14. “een op zijn zacht gezegd bijzonder kleurgebruik en erg druk” ha ha ha, zeg maar gewoon kitsch :).

  Erik is een huge Elvis fan en uiteraard hebben we Graceland ook bezocht tijdens onze reis door het zuiden. Ik deed het om Erik een plezier te doen (zijn 3e keer!) maar vond het achteraf ook bijzonder om er geweest te zijn.
  Het National Civil Rights Museum lijkt me heel indrukwekkend.

  Wat gaat jullie reis toch snel he, al dag 19 !!!

  Geniet er nog van, voordat je het weet is het helaas weer voorbij.

 15. Graceland is inderdaad een soort van “must see” , ik heb verder niets met rock & roll maar wel weer wel met country, vandaar dat ik Nashville zeker leuker zal (gaan) vinden

 16. Liep door zeer gebrekkige Wi-Fi en de terugreis wat achter met meereizen. Zit nu in de bus naar mijn werk dus heb even de tijd. Hopelijk wel op tijd uitstappen zo ?.
  Maar wat een top dag!! Ik kan me goed voorstellen dat je je heel ongemakkelijk kan gaan vielen bij Dr. King museum. Onvoorstelbaar dat dit gebeurd is en eigenlijk nog steeds gebeurd.

Reacties zijn gesloten.