Dag 24 – Eye of the tiger

Vanmorgen ging om half 7 de wekker; dat is niet meteen het tijdstip waarop een paar van ons het meest vrolijk en florisant zijn … Maar een uurtje later zitten we dan toch gewassen en gestreken in de auto (alhoewel ik duidelijk nog wat vouwen en plooien zie …) op weg naar onze afspraak. Voor de vakantie hebben we contact gehad met Jim van het Bear Creek Feline Center; een stichting die met vrijwilligers zorgt voor de opvang van katachtigen die als huisdier/showdier gebruikt zijn of dusdanig gewond zijn dat een leven in de wildernis niet meer mogelijk is. Het is een kleinschalig poject en ze krijgen o.a. geld door giften en van mensen die (op afspraak) een bezoekje komen brengen.

Jim en zijn team leggen alles uit en we kunnen volop vragen stellen. Ook mogen we voeren, foto’s maken in de kooi terwijl Jim ons bij de schouders vasthoudt om in te grijpen.

Een sprong en hij heeft je…

Je voelt bij het voeren de adem op je huid en de aanraking van de klauw tegen je hand is ook erg bijzonder!

Dan mogen we weer een kooi in en de serval is niet bij me weg te slaan; als hij aan me begint te snuffelen is dat wel heel spannend! Die denkt ook …. karbonade in de pocket voor vandaag!

We brengen enkele uren door in het centrum en we blijven fotos maken, teveel om te plaatsen. We zijn erg onder de indruk van het werk en de kennis van Jim. En deze dieren kunnen helaas niet meer in het wild terug, maar ondanks de tralies krijgen ze in dit centrum genoeg beweging en uitdaging door de vele uren die iedereen hier in de dieren steekt. Als we afscheid nemen, zijn we het er alle vier over eens dat half 7 opeens helemaal niet meer zo erg is.

We rijden door naar Lake City, onze AirBnB voor vanavond. Weer een juweeltje is het!! We denken nog even dat we in een deel achter het huis zitten, maar dit hele huis is voor ons! Wat een ruimte!!

We gooien meteen de was in de machine en nemen nog een kijkje in het historisch centrum.

Nadat we gegeten hebben (red RJ: de Longhorn vanavond; en zoals door de meesten al goed gegokt, gisteren was het de Outback !) halen we nog even de laatste boodschappen bij de Walmart en vooruit …. omdat we vast wel wat te vieren hebben een heerlijke Pinot Noir uit Oregon en voor Daan een echte Budweiser (red RJ: voordat we écht nog een allerlaatste Blizzard bij de DQ halen …). Fleur zal het nog braaf met een smurfenslushpuppie moeten doen, verschil moet er zijn!

Proost!!! Op het leven, op de liefde, op vakantie, op dit prachtige land en op jullie!

23 antwoorden op “Dag 24 – Eye of the tiger”

 1. Proost! 🙂 Wat een geweldige B&B !! Prachtige foto’s van de katachtigen:) Leuke reis maken jullie.

 2. WoW, jullie durven wel zeg!! Gewoon even tussen de “wilde” dieren zitten. Toch altijd mooi dat er mensen zijn die zich voor deze dieren inzetten en ze goed verzorgen. Top dag weer!
  De B&B ziet er weer schitterend uit zeg. Dan nog genieten van een Pino Noir? life is good!!

 3. Wat geweldig om door het beer creak center te lopen en zo dicht bij de wilde dieren te zijn. Is Daan toch gegrepen als ik zijn broek zo zie ??
  Wat een super huis weer, jullie zoeken ze wel uit. RJ heeft zijn laatste ijsje gehad maar het zal mij niets verbazen als hij TOEVALLIG er nog ergens één tegenkomt.

  Gr. Ronald

 4. Prachtig project voor de dieren die zo goed opgevangen worden. Mooi dat er zulke mensen zijn.
  Wat een prachtig huis.
  Geniet van het leven en elkaar, het is zo kwetsbaar, cheers!

 5. Wat een bijzondere dag weer, zo bij die katachtigen in de kooi en dan het voeren, dat zal een geweldige ervaring zijn !
  Wat een super airbenb weer, zo groot en wat een hoog bed, die heeft vast heel lekker geslapen. Jullie hebben ze wel mooi uitgezocht zeg! Proost op alles wat het leven zo mooi maakt!

 6. Daar wil ik ook wel vroeg mijn bed vooruit hoor!
  Wat een pracht beesten.
  Mooi om het zo af te sluiten. Daar kunnen jullie mooi op terug kijken.
  En proost op de liefde en op iedereen zijn gezondheid.
  Veilige vlucht terug.

 7. Oh wat geweldig, daar wil ik ook heen!
  Echt heel bijzonder dat je er zo dicht bij mag en ze mag voeren.

 8. proost, op de liefde, gezondheid, kids en reizen!
  Wat een topdag vandaag bij de wilde poezen. Geweldige AirB&B weer.

 9. Wat gaaf dat jullie naar die opvang konden. Leuke filmpjes!! Wat een schattige maar ook mega grote cottage.

 10. Proost!!!!!
  Op jullie, omdat wij zo hebben mogen meegenieten met jullie.
  Wat een geweldige dag weer…..
  En dat huis……..
  Bedankt.??????

 11. Wow mensen wat een geweldige dag ! Hoe gaaf is dit dan !!!
  Hele mooie foto’s van vandaag …maar de laatste is er een die eruit springt ! Proost op jullie ?

 12. Lijkt me een mooie ervaring om wilde dieren van zo dichtbij te zien en zelfs aan te raken. Prachtig huis om in te verblijven hoor, Enjoy!

 13. Schitterende reis maken jullie en heerlijk beschreven ,natuurlijk ook de mooie fotos maken het helemaal af.

  Dirk

 14. Wat een heerlijke, stoere dag, wat spannend zo in de kooi tussen de roofdieren, maar wat zien ze er aaibaar uit 😉
  En dan dat huis …Wauw!

 15. Wat een mooi project, al blijft de aanleiding super triest. Fijn dat ze hier goed opgevangen worden.. Leuk en ook wel een beetje spannend (lijkt mij) dat jullie zo dichtbij mochten komen. Wat een huis! Echt geweldig, daar wil je toch nooit meer weg!

Reacties zijn gesloten.