Dag 18 – I wish I was in Nashville

We ontbijten op ons gemak waarbij RJ er op let of we ook wel van iedere hap erg goed genieten. Aangezien Tennessee geen inkomstenbelasting kent, krijgt de staat zijn inkomsten met name via salestax; alles wat je koopt is behoorlijk belast en bij de kassa is het dus even slikken!

Om 11 uur hebben we een tour geboekt (Songbird Tours), maar daar aangekomen krijgen we te horen dat alle apparatuur is uitgevallen; de tour gaat dus niet door … Niet getreurd, ik had nog wat achter de hand en een kwartier later staat Jeremy van Joyride Nashville voor onze neus. En een joyride it is ! In een golfkarretje rijdt hij hard door de straten en langs de auto’s, Tory en ik houden elkaar goed vast. Hij laat ons heel Nashville zien, op sommige plaatsen stappen we uit en lopen we rond terwijl hij uitleg geeft, het karretje komt overal dichtbij en doordat we alleen zijn, is het heel persoonlijk en is er veel ruimte voor eigen vragen, echt een aanrader !!!

We zien Music Row waar bekende sterren onnoemelijk veel hits opgenomen hebben, het huis van Waylon Jennings waar ‘onze Waylon’ zijn (artiesten)naam vandaan heeft en nog heel veel meer.

We laten de foto’s hun werk doen, maar we hadden nooit gedacht dat Nashville zo’n ongelooflijk veelzijdige stad zou zijn. Wat ons betreft tot nu echt de verrassing van de trip!

 

Beste Hot Chicken in town, er staat de hele dag een rij!

Ook in Nashville zijn enorm veel murals, ze doen ook aparte muraltours

in voormalige autofabriek is nu de winkel van de mannen van tvserie the American Pickers gevestigd.

Brum!!!

Bicentennial Capitol Mall State Park, ontworpen in de vorm van Tennessee met heel veel historie
Restanten die herinneren aan de slavernij
In de ronde vlakken zitten tijdscapsules, 1 voor elke county in Tennessee. Over 100 jaar zullen deze geopend worden.

 

 

Nashville was eerst bekend vanwege het drukwerk.
Plek waar Jimi Hendrix is begonnen en ontdekt.

 

 

Paul McCartney heeft hier een heel album geschreven. Beroemde plek met veel historie.
Simon Cowel en Taylor Swift hebben hier een penthouse.

Na een lange tour zet hij ons af op Broadway en lopen wij The Stage, ook weer een plek met veel historie, binnen waar een goede band zit te spelen. Wat een sfeer en wat een goede muzikanten. Ze vragen of er iets is wat wij graag willen horen, en zo spelen ze een aantal verzoeknummers, onder het genot van een heerlijk drankje. Ik weet dat we het niet moeten doen, maar voor ik het in de gaten heb, tikt er eerst een voetje mee, als vanzelf beweegt mijn hoofd en voor we het in de gaten hebben zingen en swingen we mee. Geen geschokt gemompel van de kids, geen overduidelijk oogsignaal van de kids die dat kunnen stoppen!

Geen alcohol maar wel een hartje van de ‘bouncer” bij de ingang The Stage.

Best cupcakes EVAH!!! Inmiddels een hele keten, maar hier is de originele zaak. 5 dollar per stuk maar OMG OMG

Aangezien we nog naar Memphis moeten rijden, vertrekken we aan het eind van de middag en om 5 uur plaatselijke tijd bellen we Ian en zingen we voor zijn verjaardag. In Memphis komen we in de avond terecht in een prachtige straat tegenover een kerk, we zijn dus gezegend. Deze AirBnB is heerlijk ruim en we genieten van een filmavondje met zijn vieren met wat lekkers op tafel en een heerlijke fles pinot noir (red RJ: uit Oregon, dat zijn de beste). Tenslotte is er een jarige in de familie en dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Mochten jullie een dezer dagen jarig zijn, laat het zeker weten! Met veel plezier toosten we ook op jullie!!

15 antwoorden op “Dag 18 – I wish I was in Nashville”

 1. Dat was een goed plan die tour met dat golfkarretje, zo zie je nog eens wat.
  Die band klinkt idd super, dan ga je idd vanzelf meezingen. (deed ik net ook al met het filmpje) Gelukkig was er niemand thuis die me zag….

 2. Wat een geweldige dag weer en wat hebben jullie een hoop gezien van Nashville en op een superleuke wijze!
  Zo super die countrymuziek bij the Stage, ze klonken erg goed!
  En wat een leuke airBnB hebben jullie weer! Veel plezier bij Elvis!

 3. Wat een supertrip zijn jullie aan het maken! Geweldige foto’s!
  Zo benieuwd naar jullie ervaring in Graceland, staat op mijn bucketlist. Veel plezier!

 4. Weer een leuke dag om te lezen en weer een hoop gezien. Nashville ziet er dmv die tour toch weer heel anders uit! Nu Memphis wij vonden dit tov nashville tegenvallen. Have fun bij Elvis zullen we maar zeggen!

 5. Wat een geweldige dag weer – Nashville is prachtig en staat ook op het lijstje om te bezoeken, zeker als fan van Ilse. Jullie hebben weer een mooie dag meegemaakt en heerlijk getoost op Ian’s verjaardag – gefeliciteerd!

 6. Die Joyride Nashville is echt super, zie je zo de hele stad en alle hoogtepunten! Die gaat op de lijst met “onthouden voor ooit”! Nashville is super!

  Ps een Jack Daniels met veel ijs en ginger ale is echt een aanrader! Jack & Ginger ??

 7. Nashville staat dus bij deze op mijn lijstje om te gaan bezoeken. Wat een gave stad. Gefeliciteerd met Ian!! Helaas hier geen verjaardag in de nabije toekomst waar je op kan proosten maar elke dag dat je geniet is een feestje. En daar moet dan zeker een glaasje op gedronken worden. PROOST!

 8. Ja de murals zijn mooi! Heb dezelfde vleugels ?. En super om de stad op deze manier te verkennen, jullie hebben echt veel gezien zeg!

 9. Wat een geweldige dag weer ….trouwens jullie hele trip is meer dan geweldig !
  Gefeliciteerd met Ian ….en proost …op het leven ?

 10. WoW, I am impresed! Wat een mooie dag zeg! Jullie AirBenB zijn ook allemaal schitterend. Nu nog Graceland, heeft ook wel iets hoor, ondanks alle commercie er omheen. Je bent dan toch even in Elvis World, is zeker ook de moeite waard! Enjoy!

 11. Wat een leuke dag en wat ziet Nashville er super uit!! Zo leuk te lezen hoe jullie genieten!
  Gefeliciteerd met Ian!! ? (en over 4 dagen kan te op Iris toasten ?)

 12. Nashville is echt geweldig !! Wij gaan steeds meer de kriebels krijgen 🙂

Reacties zijn gesloten.