Dag 21 en 22 Holocaust museum, vrienden, Everglades en terugreis

Dag 21 Bezoek Holocaust museum en afspraak met vrienden

Stipt 10.00 uur rijden we uit Solterra weg, een beetje stilletjes omdat we het nog veel te leuk hebben hier. Maar er zijn nog 2 dagen te gaan en we gaan op weg naar St Petersburg en hebben onderweg weer genoeg te zien.

De bestemming is St Petersburg..

Ik wilde heel graag naar het Holocaust museum in St Petersburg, geen vrolijke bestemming maar ik heb gelezen dat het erg indrukwekkend zou zijn. En dat blijkt zeker te kloppen..

Het museum is heel goed gedocumenteerd met veel persoonlijke spullen en bij sommige dingen staan we echt te slikken.

Geen vrolijke bestemming, maar wel belangrijk en helaas nog steeds actueel.

Hierna hebben we een route door Downtown St Petersburg waar ook een keur aan ‘murals’ zijn. Het is een leuke buurt met leuke winkeltjes en restaurantjes.

We lunchen in Bodega Comida Cantina, nr 2 op tripadvisor. Niet vanwege de luxe uitstraling, wel vanwege de gezonde menukaart en heerlijke smoothies.

We smullen!!!

Dan verder op weg naar Sanibel.

We lopen op Sanibel een trail waar we ons afvragen wat het geluid toch is wat we horen … het klinkt als regendruppels, vallende takjes … we kunnen het niet goed thuisbrengen.

Tot we de bodem eens goed bekijken die bezaaid is met allemaal krabbetjes.

Als we bij de weg komen waar we moeten oversteken, zien we daar een complete krabbentrek. Het lijken eerst allemaal blaadjes of zo, maar dan zie je alles bewegen ! Ik weet niet hoe snel ik rechtsomkeer moet maken om terug te lopen richting auto.

Dan nog even een blik op het strand.

Daarna zetten we koers richting Ford’s Garage. Hier eten we met Christa, Harm en Thijs en de Moolenschotjes met Luke. Onnodig te zeggen dat we weer een gezellige avond hebben.

We sluiten af bij de Dairy Queen waar we tot laat in de avond blijven kletsen.

Op de stoep buiten gaat het rustig verder … opa Rich zegt altijd: ” als vrouwen afscheid nemen, krijg je enig idee van de eeuwigheid ….. De mannen overleggen nog even wie de grootste heeft …

Wij rijden door naar het Best Western aan het strand in Ft Myers waar we nog net naar binnen mogen…

Dag 22 Everglades en terugreis

Het hotel hebben we geboekt vanwege het uitzicht op zee en daar worden we niet in teleurgesteld.

Na een rustige start rijden we naar Shark Valley in de Everglades, waar we een tramtoer geboekt hebben.

Onderweg zijn er waarschuwingen dat er beren en panters kunnen oversteken!

Helaas waren er vanwege het hoge water geen gators te zien, maar de uitleg was interessant en de natuur weer prachtig!

RJ heeft uitgerekend hoeveel benzine we nodig hebben en echt met de laatste druppels rijden we naar het vliegveld. Hij is gelukkig erg goed met cijfertjes want met dat overstekend wildlife was ik niet graag stil komen te staan.

De vlucht verloopt heel goed, nog nooit zo’n soepel opstijgen en landen mee gemaakt. Om half 11 in de ochtend zijn we in Parijs, waar we de TGV naar Brussel pakken.


Op het station worden we nog getrakteerd op muziek en bij thuiskomst hebben de kinderen gekookt en is het weer heerlijk om allemaal samen te zijn!

We willen iedereen ontzettend hartelijk danken voor het meelezen en reageren !! We vinden het zo lief dat jullie hier de tijd en moeite voor hebben genomen ! Dank en tot reis !!

Dag 19 en 20 Relaxen, steak en Magic Kingdom

Dag 19 Relaxen, steak en shoppen

Vandaag stond in het teken van Niks, Nada, Noppes. We voelen de terugvlucht naderen en plonzen nog maar eens in het zwembad, draaien de wasjes en rijden nog even rond om wat wijken in de omgeving te bekijken.

Aangezien Ian hier in de US nog steeds jarig is, vindt RJ dat we dat moeten vieren. In een restaurant. En omdat het om een verjaardag gaat, reserveert hij bij Ruth’s Chris, volgens Zagat het beste steakhouse in Orlando. Hij is te goed voor deze wereld …

Bij Ruth’s Chris aangekomen, blijken ze daar valet parking te hebben. Een jongen haast zich naar mijn deur om die galant te openen. Misschien zitten degene die mij kennen nu al met samengeknepen billen … en terecht.

Ik heb in mijn BFF een keurig klein discreet blikje waar ik mijn persoonlijke hygienespulletjes (zeg ik het netjes genoeg?) op discrete wijze altijd bij me heb. Bij het uitstappen valt BFF echter uit mijn handen en van alle spullen die uit mijn tas kunnen vallen …. Juist, het discrete blikje en de inhoud vliegen over de valet parking plek. Ik had gewoon beter de hele dag thuis kunnen blijven, wat een genante vertooning.

Het restaurant blijkt inderdaad erg goed te zijn en we proosten op Ian. RJ gaat voor de verandering voor … een porterhouse, 26oz deze keer. Naar zijn mening/ervaring; heel erg hoog op lijstjes met beste kwaliteit.

Heel toevallig ligt dit restaurant vlakbij de Mall of Millenia en heel toevallig heeft RJ nog een kortingsbon die ingewisseld moet worden en zo staat hij even later te stralen bij de mooie winkels en kan ik echt geen winkel meer zien. Het laatste stukje haak ik dan ook af en ga bij de rest van de mannen zitten op een plek met wifi. Omgekeerde wereld maar dat is dan maar even zo.

En ik durf het bijna niet te zeggen …. op de terugweg naar huis klaagt RJ dat hij nog geen toetje heeft gehad en weinig DQ. Waarna hij na een pitstop terugkomt met de mededeling dat hij niet kon kiezen….

Dag 20 Zwemmen en Magic Kingdom

Vandaag is echt de laatste dag in de villa aangebroken. Het is weer prachtig weer en we gaan naar Disney’s Blizzard Beach waterpark. Ze zijn hier nu aan het experimenteren met een fastpass systeem. Helaas zien we geen fotograaf en hebben we onze mobiel niet bij ons. Dus we keren fotoloos naar huis.

Onderweg stoppen we nog even bij de Hobby Lobby, een geweldige winkel voor mij om eens rond te lopen. Ik zou alles wel mee willen nemen …

We eten wat vroeger en gaan dan naar Disney’s Magic Kingdom. Hier wordt sinds enige tijd een nieuwe vuurwerkshow gegeven die “Happily Ever After” heet. Helemaal ons kostje dus! Als we het parkeerterrein naderen, zag je RJ al een beetje ongemakkeld schuifelen in zijn stoel; $ 20 betalen voor parkeren voor alleen de avondshow … Maar wat blijkt, de hokjes zijn inmiddels niet meer bezet en we kunnen vanavond ‘gratis’ parkeren; RJ toch weer blij 😉 !

We vinden een goede plek en kijken met open mond. De lichtshow icm muziek en vuurwerk is zelfs ontroerend en zowel RJ als ik krijgen een brok in de keel.

We lopen nog wat rond, gaan in de PeopleMover en RJ en Fleur nog in Space Mountain, terwijl ik nog getracteerd word op een optreden van een Frozen show bij het kasteel. Dan is het tijd om naar huis te gaan en als we rond middernacht in bed rollen zijn we het er helemaal over eens dat dit een mooie afsluiting in Orlando is.

Dag 18 – Zwemmen, slangen en vrienden

Vast ritueel in de ochtend; hier halen we ontbijt. Niet bij de liquor store trouwens ….. mocht dat nog vragen oproepen …

Het is prachtig weer dus vroeg op weg naar Disney’s Typhoon Lagoon voor een paar uurtjes zwemplezier. Het park gaat om 10 uur open en wij rijden precies om 10uur het parkeerterrein op. Maar het is nu al een drukte van belang, zeker de helft van het parkeerterrein staat al vol met auto’s … Ze gaan hier toch niet ook wedstrijdjes handdoeken leggen houden, hoop ik?

In de middag gaan we naar Reptile World Serpentarium; we hadden hierover gehoord van Monique en Ron. Elke dag houden ze om 12.00 uur en om 15.00 uur (in september zijn afwijkende tijden) een show waar ze uitleg geven en laten zien hoe gif wordt verkregen van de slangen.

Florida is het natuurlijk leefgebied van meer dan 40 slangensoorten waarvan 6 giftig. Ook de python waaronder de tijgerpython heeft sinds enige tijd door dat het goed toeven is in Florida en ze vermenigvuldigen zich in rap tempo wordt ons verteld. Mijn slippertjes voelen opeens een stuk minder comfortabel..

Kijk die opengesperde bek van die slang … En snel dat ze zijn!!

Blij dat er glas tussen ons zit maar als hij opeens uitvalt richting het raam schrik ik me wild ! Jacqueline, ik moest aan jou denken ! Wij hadden allang sisseltong gebruikt toch ??

Wat we erg leuk vinden, is dat je in andere gebieden komt dan de bekende delen. Naast de prachtige villa’s en communities die je veel ziet, is het contrast met sommige andere huizen erg groot.

Sommige woningen lijken bijna uit elkaar te vallen.

Om 18uur precies bellen we Ian, die dan jarig is. We zingen uit volle borst “Lang zal hij leven” en aan de andere kant vallen de vrienden bij waardoor er een prachtig (uhum) koor ontstaat. Hij is in ieder geval goed aan het vieren !!

Als we opgefrist zijn, vertrekken we naar Disney Springs. We hebben afgesproken met Jeroen, Suzanne, Quinty en Tycho.  Op weg naar The Boathouse, het restaurant waar we gereserveerd hebben, zien we een pin automaat; alleen kun je hier geen geld pinnen maar cupcakes. Hilarisch!

Disney Springs is een prachtig gebied geworden waar van 10 uur in de ochtend tot middernacht entertainment is. Ook op straat overal muziek en optredens; super gezellig !

Het eten in The Boathouse is overheerlijk en ook het zicht op het langzaam donker wordende meer met verlichting is prachtig.

Jeroen en Suzanne trakteren ons op het dessert. Zij hebben een soort puntensysteem bij hun verblijf waamee ze bij alle Disney parken eten en drinken kunnen kopen. De hoevelheid punten is alleen afgestemd op Amerikaanse porties …….. We genieten van koffie en ijs en de jongeren hebben het zwaar met ons …

Bij Ghirardelli hebben ze aardbeien in chocolade gedoopt … Kijk het gezicht van RJ hierboven als Jeroen en Suzanne ook hier met punten van bestellen … Ik zweer dat ik hem vannacht nog over aardbeien heb horen praten in zijn slaap …


Opeens barst het noodweer los. We wanen ons veilig onder de parasol en zitten knus bij elkaar. Totdat de parasol ook zijn max aan regenwater heeft gehad en ik een grote plens water zo over mijn “behind” voel stromen. Als het even later droog is, gaan we richting huis terwijl de kleding elegant aan het lichaam plakt..

Jeroen, Suzanne en “kids’; bedankt voor de gezellige avond !

Dag 17 Disney Hollywood Studios

Vanwege storm Emily zitten we wat te wikken en te wegen wat we zullen doen. Maar als we naar buiten kijken, besluiten we het risico te nemen en gaan we naar Disney Hollywood Studios waar voor vandaag weer een aantal fastpasses gereserveerd staan.

Maar het weer doet goed zijn best en met een graad of 25 is het veel beter te doen dan vorige week. Dat dachten meer mensen overigens ….

Weer zie je hoe mooi en gedetailleerd Disney alles maakt, alle details kloppen, alles ademt de juiste sfeer uit en je komt ogen te kort.

In de Disneyparken staan fotografen die foto’s maken als je je pasje geeft. Naderhand krijg je ze via een app binnen. Fleur is heel blij met ons…

Bij Tower of Terror staat er een die echt zijn best doet en ons allerlei dingen vraagt te doen. Waar RJ en ik volop in onze rol opgaan, staat Fleur ons in gedachte jeuk met te korte armpjes te wensen of een enkele reis Noordpool.

RJ en Fleur gaan in de Rock ‘n’ Roller Coaster terwijl ik op de tassen pas. Oke … alleen BFF is mee, maar die laat ik echt niet alleen. Naast me zit een mijnheer die uitgebreid zit te boeren, misschien had ik toch beter mee de achtbaan in kunnen gaan …

Als we verder lopen zien we dat de parade van Star Wars begint en we hebben een mooi plekje. Er wordt een heel nieuw stuk gebouwd om dit thema heen en ze doen er alles aan om mensen al goed in de stemming te brengen.

We gaan in The Great Movie Ride en neurien mee met Singin’ in the rain, the Wizard of Oz en Marry Poppins.

We worden overvallen en onze begeleider wordt gekidnapped. Het wordt zo slecht geacteerd dat het op mijn lachspieren werkt maar ik doe braaf mee met alle Ohs en Ahs. I love it!!!

Buiten is RJ weer blij met een (Mickey) ijs en maken we ons op voor een topscore in Toy Story … let the games begin !!

Mocht je nog een kleine of grote boodschap willen achterlaten, nodigt deze naam toch zeker uit!

Even rillen in de sneeuw … en in kerststemming komen. Dan is het tijd om verder te lopen richting de Indiana Jones show.

Ook bij deze show wordt volop medewerking van het publiek gevraagd en terwijl we de actiesecenes zien, klappen we, juichen we en joelen we.

Voor ons trouwen hadden we van de Somertjes en Hans en Meta bonnen gekregen van de Outback. Jongens, het was heerlijk, RJ heeft weer van zijn steak genoten en we hebben getoost op jullie, dank jullie wel ! 

En 1 iemand in dit gezin sluit af met een toetje terwijl we “Helemaal het einde” kijken voor we naar bed gaan …

Dag 15 en 16 Golf, natuur en shoppen

Dag 15 Relaxen, golf en shoppen

Er zijn van die dagen dat je opstaat en na een uurtje kleien met de kreukels in je gezicht weet dat dit een dag wordt waarbij vastzetten met ducktape de enige optie is. Gelukkig hebben we een relaxdag ingepland. Dat betekent dat ik met boek aan het zwembad ga zitten en RJ door Fleur ‘rondgekneurd’ wordt tijdens 9 holes.

We maken nog even een pitstop bij the Mall of Millenia. Nooit lang genoeg naar de zin van RJ maar ik vind dat ik me er goed doorheen sla.  Fleur daarentegen kan er inmiddels ook geen genoeg van krijgen. Waar we ons vorig jaar nog in tweevoud steunend en kreunend door winkels sleurden, veert ze nu op zodra ze woorden hoort die met winkels te maken hebben.

We melden ons rond 17uur bij Cheesecake Factory, en er is een wachttijd van een uur. Maar je kan die tijd gewoon in de Mall rondbrengen, als je je een kwartiertje van te voren meldt. Ideaal wat RJ betreft, dus ik sla me nog even door 45min shoppen … Maar het smaakt weer geweldig ! We waren net op tijd, want om 18uur was de wachttijd al 2uur …

Verder is het vooral pool, relax dus weinig nieuws te melden. We gaan ook op tijd naar bed want we hebben een vroege start morgenochtend.

Dag 16 Vroeg op, natuur en shoppen

Om 6 uur gaat de wekker want net als de Moolenschotjes hebben wij ook de tip van Ron gekregen om eens een bezoek te brengen aan Lake Apopka Wildlife Drive.  Het is alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag dus vandaag is eigenlijk onze laatste kans.

Fleur vond 3- 4 uur alleen blijven toch wat lang dus besloot mee te gaan. Met de nodige hulpstukken bij zich..

 

Iedereen geniet op zijn eigen manier…

Het is een paradijs voor vogelspotters. We zijn er om even over 7 en je hoort de natuur gewoon ontwaken. Overal hoor je geluiden van vogels, gekwaak van kikkers, gebrom van aligators en in het groen kruipt zo te horen ook van alles.

De mensen die hier op dit tijdstip zijn, zijn de echte die-hards.  Gewapend met camouflagekleding, verrekijkers en serieuze fotoapparatuur overleggen ze met elkaar. Een blik op ons zegt hun dat wij er niet bij horen ondanks dat ik me Safari-Jane voel op dit tijdstip.

En als deze schattige familie met kleintjes wilt oversteken en alle professionals klaar staan, flip flop ik snel naar een goed plekje. Het geklak van mijn slippers verstoort de stilte en er draaien wat hoofden mijn richting op. Oeps momentje in the pocket..

Een prachtig gebied en met de juiste apparatuur veel te zien en vast te leggen.

De rest van de dag regent het…..regent het…en regent het.

Florida Mall biedt uitkomst en er wordt druk geappt met het thuisfront. Door je even lid te maken van de club krijg je nog eens 20% extra op de kortingen bij de Abercrombie, bij Macy’s extra 20% als buitenlander en zo wordt het goed inkopen voor de hele familie.

En de volgende pitstop is bij DQ waarna we richting huis rijden.

Onderweg zie ik echter een bordje met Historic District er op. Daar word ik altijd erg blij van! Helaas weet ik dat dat gevoel op de achterbank niet gedeeld wordt en ik fluister het tegen RJ. En waar puber normaal nooi, nooit, NOOIT iets heeft gehoord van wat ik zeg, reageert ze nu meteen! Cultuur is not done..

Het bordje schijnt te verwijzen naar het oude deel van Kissimee, althans dat denken wij, want verder zien we niks.

Maar we vinden het wel erg leuk om zo eens rond te rijden en de wat minder toeristische delen te zien.


Het wordt proppen komende week, maar alle kids zijn nu voorzien!

 

Dag 13 en 14 Epcot en vrienden

Dag 13 Golf, Mount Dora en de Biegjes

Fleur en RJ gaan met zijn tweeën op pad; 9 holes spelen en rijden met het golfkarretje … wie wat doet mogen jullie zelf bedenken.

Onderweg zien ze een wasbeertje bij het water!  Hoe leuk!!

Terwijl ik weer lekker in mijn boeken duik, hebben ze het samen goed naar hun zin!

Als ze terugkomen, gaan we naar Mount Dora. De weg er naar toe vinden we al erg leuk. Wat is er toch veel te zien onderweg. Geen toerisme en veel afwisseling.

Mount Dora is een erg leuk plaatsje, beetje jaren 50 stijl. Leuke, gezellige winkeltjes en gelegen aan een prachtig meer.

We vinden dit plaatsje een aanrader in combinatie met een boottocht, segwaytoer of de farmers market op zondag.

FIjn dat je precies weet waar je naar toe moet..

Er ligt een schattige tearoom, lieflijk, sprookjesachtig, Frans aandoend … met een eigenaresse met een heel lieve stem, lekkere dingetjes in de vitrine. Kortom, een en al zoetigheid, letterlijk en figuurlijk …

Totdat je de winkel uitstapt en bij de buurman kijkt … Ik moet er toch echt nog altijd aan wennen.

Rond half 5 hebben we met de Biegjes afgesproken. Ron heeft flink geklust in hun huis en als 2 mensen met linkerhanden kijken we met bewondering ! Ze hebben ook nog een heerlijke appeltaart gebakken, die nog warm is, en we kletsen gezellig bij.  De tijd vliegt en we gaan met zijn allen een hapje eten bij de Longhorn. Alhoewel ik niet zeker weet of hapje hier de juiste omschrijving is.  Terwijl ik geniet van mijn vis heeft RJ zijn bestelling wat aangepast … van een “gewone” 20oz Porterhouse naar een 30 oz Porterhouse. Gezien de 2 messen die op het bord liggen, gaan we ervan  uit dat het een gerecht is voor 2 personen. Maar RJ geniet er in zijn eentje van, niet te geloven!

We halen nog even een lekkere koffie bij de Starbucks en Monique is mijn getuige; geen cocktail, wel koffie, word ik ook heel blij van !

Ron en Monique laten ons een plekje zien waar we perfect uitzicht hebben op het vuurwerk van Disney. De variant op de drive in bioscoop, het drive in vuurwerk!

Wat een gezellige ontmoeting weer, we hebben genoten !

Wie ook enorm geniet, is onze diva ! En nee, dan hebben we het niet over Fleur. In ons gezin is 1 echte diva, Shy. Ze mag weer logeren bij Roland en Marianne die haar verwennen met lekkere hapjes, wandelingtjes en heel veel knuffelen. Zo heerlijk om te weten dat Marianne en Roland ook echt dol op haar zijn en ze zo in goede handen is. Alhoewel ik me afvraag of Shy nog naar huis wil, want met boterhammetjes met pate in de ochtend zit ze in een 5 sterren resort!

Dag 14 Epcot en de Moolenschotjes

Vandaag staat op Epcot op de planning en zoals jullie kunnen zien, mag BFF mee 😉

We hebben eerst een fastpass voor Soarin. Alhoewel ik na mijn ervaring in Dinosaur wat huiverig ben, schijn je dit toch niet te mogen overslaan. En groot gelijk ! Bij het omhoog gaan doe ik mijn ogen dicht, maar de beelden zijn geweldig. Een vlucht over de wereld, je kijkt je ogen uit !

We pakken Circle of Life nog even mee en dan weer snel terug riching ingang waar we een fastpass hebben voor Spaceship Earth. Het karretje laat ons reizen door de tijd, vanaf de prehistorie naar de renaissance en vervolgens naar de vakantie die het beste bij ons past in de toekomst.

In het zonnetje lopen we verder het park in.

Waar we na een paar keer proeven van de Flavors of the World doorlopen naar Canada

Groot Brittannië en …

….. speciaal voor mij …. (tromgeroffel) Frankrijk !!!! Zien jullie de mondhoeken net wat verder omhoog krullen? Vive La France !!!

Waar je natuurlijk aan een voorbijganger vraagt of die even een foto wil maken van ons drieën …. ieder zijn talent …

Hoe heerlijk, overal Franse muziek, Franse sfeer en aangezien we nog moeten lunchen doen we dit ook in een Frans restaurant.

Waar ik verheerlijkt luister naar de Franse obers die ons in het Frans verwelkomen. De (Franse) zalm tartaar is heerlijk

Maar als we de rest van de wereld ook nog willen zien, kunnen we niet altijd in Frankrijk blijven. Heb ik al eens gezegd dat Frankrijk een speciaal plekje in mijn hart heeft?

In Marokko laat Fleur een henna tatoeage zetten. Er is nog even wat verwarring omdat ze denkt dat het hennep is … even eea rechtzetten …

Zij kiest voor het symbool voor sisters en appt trots naar Sanne. Ondanks het leeftijdsverschil van 10 jaar hebben ze een hechte band en gaat Fleur zelfs mee naar het concert van Jett Rebel in november, no better friend than a sister.

Van Japan lopen we naar Amerika waar we de voorstelling bekijken en heeeeel blij zijn met even airco.

En verder naar Italië en Duitsland. Wat Jules Verne in 80 dagen doet, doen wij met gemak in 1 dag !

Na China en Noorwegen begint de lucht wat te betrekken. We laten snel wat foto’s maken in Mexico om daarna door te lopen.

Test Track rijdt niet meer ivm onweer en wij moeten toch naar huis. Om half 7 hebben we een afspraak bij Kobé met de Moolenschotjes.

Het is weer een heel spektakel en erg lekker ! Steef had als grap doorgegeven dat RJ jarig was. Hilarisch ! Ze komen je met trommel en zang verrassen en het gezicht van RJ was geweldig.

Na Kobé rijden we met z’n allen door naar Old Town. Zowel RJ als ik zijn hier nog nooit geweest. We bekijken de auto’s, maken foto’s en hebben het vooral erg gezellig!

Luke en Fleur gaan samen het spookhuis in …

… terwijl wij buiten wachten. Er hangt een Grease/Happy Days sfeertje, echt super ! Niet te geloven dat RJ dit zelfs nog nooit gedaan heeft. Op vrijdagavond zijn er meer de stoere auto’s (‘muscle cars’) en op zaterdag de klassiekers (‘old timers’); volgens de Moolenschotjes is het dan ook een stuk drukker.

Dus terwijl er een bandje buiten speelt, vullen wij het vochtgehalte weer aan.

En als RJ en ik zelfs een dansje wagen, laat Fleur zich accuut adopteren door Steef en Nicole !

We sluiten af bij Coldstone. De Moolenschotjes hebben nog 2 dagen hier in Orlando en gaan dan verder naar Cape Coral. We zullen ze dus pas in NL weer zien.

En na 2 heerlijke volle dagen vol gezelligheid maken we er morgen een relaxdagje van.

Dag 12 Shoppen en Cirque du Soleil

Gewapend met een boodschappenlijst gaan we richting de Premium Outlets – International Drive. Robin en Daan hebben nog mooie shirts gezien en Sanne viel bijna flauw toen ze hoorde wat je hier betaalt voor een Levi’s spijkerbroek, dus we gaan onze ‘plicht’ met liefde doen.

Bij de Victoria’s Secret outlet is het een drukte van belang en graaien wordt tot kunst verheven.

Een aantal heren wacht gelaten tot de klus geklaard is en ik voel het aureooltje boven mijn hoofd twinkelen dat ik aardig blijf lachen ondanks de drukte bij de bakken.

Dan rijden we door naar Disney Springs waar we kaartjes hebben voor La Nouba by Cirque du Soleil.

Het is een geweldige voorstelling met veel acrobatiek en theater en we kijken werkelijk onze ogen uit! We mochten binnen geen foto’s maken tijdens de voorstelling dus zijn we zo vrij geweest wat van internet “te lenen” zodat jullie een indruk krijgen. Mocht je nog de kans krijgen om te gaan, vinden wij dit absoluut een aanrader! Ze spelen nog tot het einde van het jaar.

Na afloop eten we bij House of Blues een heerlijke caeser salad terwijl buiten lekkere muziek wordt gespeeld, super sfeertje!

Disney Springs is sowieso een gezellig gebied, maar in de avond terwijl alles verlicht is, is het absoluut een aanrader!

Dag 11 Warm dagje Animal Kingdom …

We vinden het zo leuk dat iedereen zo gezellig mee leest en mee op reis gaat! Dank voor al jullie reacties, dat is zo gezellig om te lezen. Erg lief dat jullie daar de tijd voor nemen !

Vandaag zijn we al snel up and running, klaar voor een dagje Animal Kingdom.  Vlak voor we vertrekken krijgt RJ mail dat we voor de vertraging op de heenvlucht 600 euro per persoon terugkrijgen !

Huppelend, met feestmuts op en slingers om, stappen we in de auto; dat is goed nieuws ! Bij de ingang richting parkeerplaats zeg ik nog tegen RJ dat het wel mee valt met de drukte. RJ zegt wijselijk niks en zodra de we de bocht om zijn begrijp ik waarom … Rijen en rijen auto’s zover je kunt kijken ! Bij de ingang kon je kiezen voor preferred parking (à raison van 40 dollar) en ik zie de meerwaarde ervan eigenlijk niet in.  Er rijdt een treintje van parkeerplaats naar ingang dus qua tijd scheelt het echt niet zoveel. Ook bij de ingang van het park, rijen en rijen mensen zover je kunt kijken 😉 ! RJ kijkt me glimlachend aan … Jaja, het is inderdaad wel druk …

We beginnen bij de Tree of Life, prachtig gemaakt met allerlei dieren erin verstopt. Lopende naar de 4d film van it’s a bugs life ontdekken we steeds wat nieuws. Met de Disneypas kunnen we overal foto’s laten maken die je online kunt downloaden. Ideaal !

Als we Dinosaur in gaan, ben ik nog redelijk relaxed. Een autootje rijden moet zelfs ik toch wel kunnen. Er is zelfs een netje voorin waar BFF gezellig in mee kan. Maar die auto gaat in het donker (voor mij) aardig heen en weer en op en neer en bange partypooper als ik ben vind ik dit al doodeng.. Als ik Fleur en RJ naderhand sniklachend naar de foto zie kijken (die gemaakt wordt terwijl T-Rex uit de bosje richting auto komt), probeer ik met het beetje waardigheid dat ik nog heb net te doen of ik het niet zie. Iedereen volledig relaxed behalve de kleuters van ca 4 jaar…en ik…  Op tassen passen en foto’s maken is toch meer mijn ding, ieder zijn talent.

Als RJ later de foto’s downloadt (de uitvergrote versie kwam volgens hem vanzelf op het blog erbij …) zie ik hem via app druk in gesprek met Sanne en liggen ze weer dubbel…van je familie moet je het hebben.

Het park is in verschillende landen opgedeeld en we kijken onze ogen uit naar hoe mooi alles is gemaakt. De combinatie van attracties en dieren vinden we erg leuk ! We hebben voor vandaag een aantal fastpasses en gaan het hele park door terwijl de temperatuur aardig oploopt.

Vanaf de brug andere mensen nog een extra laag water over ze heen geven, dat is pas leuk !

Hoewel de dieren met deze warmte uiteraard niet erg actief zijn, is de safari erg leuk!

RJ heeft een specifiek eettentje waar hij rond luchtijd wat wil eten.  Als we daar aankomen, komt de aap uit de mouw … het is het enige restaurant in het park met gratis refill (Restaurantosaurus). Logisch ….  dat ik daar zelf niet op kwam …

Het nieuwe Pandora gedeelte is prachtig! We hadden het al op foto’s gezien en ik denk dat als we de film zien dat het nog meer leeft. Maar we kijken onze ogen uit en ook de boottocht is magnifiek gemaakt. Voor de Flight of Passage staat een rij van 3 uur! Dat is echt te lang, we komen wel terug als we de fastpass hebben geboekt.

Op het moment dat ik bij ventilatoren met watersproeiers het “Ikea-op-2e-paasdag” gevoel krijg en in staat ben mensen een knietje te geven als ze voor mijn briesje gaan staan, is het tijd om naar huis te gaan voor we doorbakken zijn.

De rook in de omgeving was de stoom die van uit ons zwembad kwam nadat we daar in gesprongen zijn. En ondanks de giga hoeveelheid stappen van vandaag, voel ik niks aan mijn voeten! Heb ik al gezegd dat ik heel blij ben met mijn nieuwe Skechers?

In de avond hebben we nog een afspraak met een dame van een management company over wat er nou allemaal bij komt kijken als we hier zelf iets zouden gaan verhuren. Spannend om mee bezig te zijn, en alhoewel ik meer iemand ben die beren op de weg ziet, kan informatie nooit kwaad.

In de avond maakt RJ nog een toetje, op special verzoek, voor Fleur; kaneelijs, M&M’s en Magic Shell chocolade …

En zo zitten we al op de helft van onze vakantie, niet te geloven hoe snel de tijd hier gaat. En de to-do list is nog meters lang! Ik vraag me wel eens af hoe vaak je hier op vakantie moet komen om echt alles gedaan te hebben wat Florida te bieden heeft, is dat uberhaupt mogelijk?

Dag 8, 9 en 10 Vanalles wat Florida te bieden heeft ;-) !

Dag 8 Vrienden !

De eerste dag in de villa begint met het lekkerste ontbijtje dat je je kunt bedenken. Heerlijk vers brood van de publix (Italina Five Grain)  met verse aardbeien er op (ik zal het maar niet meer over het zalige franse stokbrood hebben).

Fleur heeft ook de aardbeien ontdekt, maar dan met de Magic Shell erover heen.

“Even” naar de Wal-mart voor boodschappen..

De winkelwagentjes laten ze hier gewoon staan. Ik kan het ook wel begrijpen, de afstand naar waar ze geparkeerd moeten worden is zeker 6 stappen!

We worden uitgezwaaid

En RJ geniet van het goede leven (er zat ‘toevallig’ een Dairy Queen aan de overkant van de Walmart …) !

In de middag hebben we met de Moolenschotjes afgesproken. We smullen van de taart ter ere van de verjaardag van Nicole en kletsen gezellig terwijl de kids zich amuseren met de games. Toen ze laatst bij ons thuis waren, hadden we afgesproken dat Steef en ik zouden toosten met een cocktail bij de Bahama Breeze. Dus rond de klok van half 7 staan we bij het restaurant terwijl een reggaeband gezellig speelt. Heerlijk gegeten, de garnalen waren goddelijk.

Na afloop willen een aantal mensen nog een lekker ijsje en dat halen we bij de Twistee Treat.

Als afsluiter gaan we nog een drankje doen bij en bewonderen we de geweldig mooie villa van de Moolenschotjes !

Dag 9 Shoppen

RJ staat weer vroeg bij de Publix, want vandaag is shopdag ! Het brood komt net vers uit de oven.

Bij de Outlet is het een enorme drukte en rijen auto’s wachten op en zoeken naar een plek. Zelfs bij de valet parking (13 dollar!!!) staat een lange rij. RJ zou RJ niet zijn als er voor zijn neus natuurlijk niet net een auto wegrijdt die plaats biedt vlak voor de ingang van de outlet (tegenover de Ralph Lauren, voor de kenners). De grijns laat zijn gezicht bijna in tweeën breken !

Dat het even duidelijk is … Fleur dartelt vrolijk aan de arm van RJ en Ma Flodder sjouwt er achter aan. Maar alle gekheid op een stokje … wat geniet ik als ik ze zo samen zie!

Fleur is dit jaar nogal gegroeid en heeft dus in opdracht van ons vrij weinig meegenomen vanuit Nederland. Ze wilde voor haar verjaardag bv graag een t-shirt van Calvin Klein. Maar waar je daar in NL snel 40 euro voor betaalt, liggen ze hier op tafels voor ca 16 dollar…. Kijk, daar worden Nederlanders nou blij van !

Na uren shoppen hebben we bijna alle zaken van binnen en buiten gezien en Fleur is superblij met al haar aankopen ! We hebben weer tasjes genoeg voor ons vuilnis thuis …

Terug in de villa gaat RJ eens even kijken bij de modelhuizen op Solterra en verbazen wij ons erover dat de stoepen niet doorlopen maar gewoon met gras afgebakend zijn. Je kan gewoon eigenlijk niets lopend doen hier !

In de avond kiezen we voor de Bonefish Grill, waar we ons met name verheugen op het voorgerecht. Anita heeft in een van haar blogs verteld dat de Bang Bang shrimps zo heerlijk zijn en daar waren we het helemaal mee eens. Iedere vakantie in de US kiezen we in ieder geval 1x hiervoor en denken daarbij aan Anita.

En hoe hij het doet weet ik werkelijk niet, maar RJ geniet bij thuiskomst nog even van een “klein” toetje … Zelf gemaakt, met Magic Shell en verse aardbeitjes.

Dag 10 Nature trail en golf

Als ik in de ochtend voorstel om een trail te gaan lopen, valt Fleur bijna in katzwijm. “Of ze echt mee moet..”  Nou … als ik aan het gezicht denk dat dat gaat opleveren, besluiten we dat we lekker met zijn tweeën gaan!

De mensen die vorig jaar ons blog van NY hebben gelezen, weten misschien nog dat ik van Daan een absoluut verbod had gekregen op Skechers. Dat kon echt niet volgens mijn modebewuste zoon. MAAAAAAAR …. hij is er nu niet bij en ik heb mijn slag geslagen ! Zwarte skechers gisteren bij de outlet en ze zitten als pantoffeltjes ! Ik ga dus inmiddels niet meer op hakken de natuur in; soms leer ik best!

Ook de BFF blijft thuis, het was alleen handig geweest als ik in het vervolg aan een flesje water en muggenspul denk ….. Nog een paar keer en ik ben een pro op survivalgebied …

RJ probeert nog even een soort liaan uit, mijn eigen Tarzan … zucht … isn’t he lovely …

Later in de middag gaat RJ zijn nieuwe golfgadget uitproberen, geassisteerd door Fleur die als Max jr over de golfbaan scheurt. Volgens RJ was het geweldig golfweer; vooral bewolkt en zo nu en dan windje. Hij heeft op de prachtige baan van het Omni Championsgate, de International course gespeeld (voor het speciale online met GolfNow gevonden tarief van $ 18; een koopje voor deze baan). En ze hebben zelfs een alligator gezien, die vlakbij in het water lag en zich meer doodschrok van RJ toen die dichtbij het water zijn bal kwam zoeken …

Ondertussen lig ik heerlijk te lezen langs het zwembad en onderhoud ik even contact met het thuisfront. Daan en Ian zijn bij Sanne, die net in haar nieuwe appartement is getrokken.

Vanavond heeft ieder zo zijn voorkeur waar we willen eten. We maken een poll in de Facebook groep, erg leuk!!! Tenzij je zoiets met RJ doet ….. want hij wint uiteraard …

Hij de hoofdprijs, ik de troostprijs.

Op de terugweg gaan we keihard op de rem. Er loopt een schildpad over de weg; de dierenreddersclub komt in actie en we zetten het beduusde beestje snel in het gras.

En zo maken we ons op voor morgen, een dagje Animal Kingdom !