Dag 13 en 14 Epcot en vrienden

Dag 13 Golf, Mount Dora en de Biegjes

Fleur en RJ gaan met zijn tweeën op pad; 9 holes spelen en rijden met het golfkarretje … wie wat doet mogen jullie zelf bedenken.

Onderweg zien ze een wasbeertje bij het water!  Hoe leuk!!

Terwijl ik weer lekker in mijn boeken duik, hebben ze het samen goed naar hun zin!

Als ze terugkomen, gaan we naar Mount Dora. De weg er naar toe vinden we al erg leuk. Wat is er toch veel te zien onderweg. Geen toerisme en veel afwisseling.

Mount Dora is een erg leuk plaatsje, beetje jaren 50 stijl. Leuke, gezellige winkeltjes en gelegen aan een prachtig meer.

We vinden dit plaatsje een aanrader in combinatie met een boottocht, segwaytoer of de farmers market op zondag.

FIjn dat je precies weet waar je naar toe moet..

Er ligt een schattige tearoom, lieflijk, sprookjesachtig, Frans aandoend … met een eigenaresse met een heel lieve stem, lekkere dingetjes in de vitrine. Kortom, een en al zoetigheid, letterlijk en figuurlijk …

Totdat je de winkel uitstapt en bij de buurman kijkt … Ik moet er toch echt nog altijd aan wennen.

Rond half 5 hebben we met de Biegjes afgesproken. Ron heeft flink geklust in hun huis en als 2 mensen met linkerhanden kijken we met bewondering ! Ze hebben ook nog een heerlijke appeltaart gebakken, die nog warm is, en we kletsen gezellig bij.  De tijd vliegt en we gaan met zijn allen een hapje eten bij de Longhorn. Alhoewel ik niet zeker weet of hapje hier de juiste omschrijving is.  Terwijl ik geniet van mijn vis heeft RJ zijn bestelling wat aangepast … van een “gewone” 20oz Porterhouse naar een 30 oz Porterhouse. Gezien de 2 messen die op het bord liggen, gaan we ervan  uit dat het een gerecht is voor 2 personen. Maar RJ geniet er in zijn eentje van, niet te geloven!

We halen nog even een lekkere koffie bij de Starbucks en Monique is mijn getuige; geen cocktail, wel koffie, word ik ook heel blij van !

Ron en Monique laten ons een plekje zien waar we perfect uitzicht hebben op het vuurwerk van Disney. De variant op de drive in bioscoop, het drive in vuurwerk!

Wat een gezellige ontmoeting weer, we hebben genoten !

Wie ook enorm geniet, is onze diva ! En nee, dan hebben we het niet over Fleur. In ons gezin is 1 echte diva, Shy. Ze mag weer logeren bij Roland en Marianne die haar verwennen met lekkere hapjes, wandelingtjes en heel veel knuffelen. Zo heerlijk om te weten dat Marianne en Roland ook echt dol op haar zijn en ze zo in goede handen is. Alhoewel ik me afvraag of Shy nog naar huis wil, want met boterhammetjes met pate in de ochtend zit ze in een 5 sterren resort!

Dag 14 Epcot en de Moolenschotjes

Vandaag staat op Epcot op de planning en zoals jullie kunnen zien, mag BFF mee 😉

We hebben eerst een fastpass voor Soarin. Alhoewel ik na mijn ervaring in Dinosaur wat huiverig ben, schijn je dit toch niet te mogen overslaan. En groot gelijk ! Bij het omhoog gaan doe ik mijn ogen dicht, maar de beelden zijn geweldig. Een vlucht over de wereld, je kijkt je ogen uit !

We pakken Circle of Life nog even mee en dan weer snel terug riching ingang waar we een fastpass hebben voor Spaceship Earth. Het karretje laat ons reizen door de tijd, vanaf de prehistorie naar de renaissance en vervolgens naar de vakantie die het beste bij ons past in de toekomst.

In het zonnetje lopen we verder het park in.

Waar we na een paar keer proeven van de Flavors of the World doorlopen naar Canada

Groot Brittannië en …

….. speciaal voor mij …. (tromgeroffel) Frankrijk !!!! Zien jullie de mondhoeken net wat verder omhoog krullen? Vive La France !!!

Waar je natuurlijk aan een voorbijganger vraagt of die even een foto wil maken van ons drieën …. ieder zijn talent …

Hoe heerlijk, overal Franse muziek, Franse sfeer en aangezien we nog moeten lunchen doen we dit ook in een Frans restaurant.

Waar ik verheerlijkt luister naar de Franse obers die ons in het Frans verwelkomen. De (Franse) zalm tartaar is heerlijk

Maar als we de rest van de wereld ook nog willen zien, kunnen we niet altijd in Frankrijk blijven. Heb ik al eens gezegd dat Frankrijk een speciaal plekje in mijn hart heeft?

In Marokko laat Fleur een henna tatoeage zetten. Er is nog even wat verwarring omdat ze denkt dat het hennep is … even eea rechtzetten …

Zij kiest voor het symbool voor sisters en appt trots naar Sanne. Ondanks het leeftijdsverschil van 10 jaar hebben ze een hechte band en gaat Fleur zelfs mee naar het concert van Jett Rebel in november, no better friend than a sister.

Van Japan lopen we naar Amerika waar we de voorstelling bekijken en heeeeel blij zijn met even airco.

En verder naar Italië en Duitsland. Wat Jules Verne in 80 dagen doet, doen wij met gemak in 1 dag !

Na China en Noorwegen begint de lucht wat te betrekken. We laten snel wat foto’s maken in Mexico om daarna door te lopen.

Test Track rijdt niet meer ivm onweer en wij moeten toch naar huis. Om half 7 hebben we een afspraak bij Kobé met de Moolenschotjes.

Het is weer een heel spektakel en erg lekker ! Steef had als grap doorgegeven dat RJ jarig was. Hilarisch ! Ze komen je met trommel en zang verrassen en het gezicht van RJ was geweldig.

Na Kobé rijden we met z’n allen door naar Old Town. Zowel RJ als ik zijn hier nog nooit geweest. We bekijken de auto’s, maken foto’s en hebben het vooral erg gezellig!

Luke en Fleur gaan samen het spookhuis in …

… terwijl wij buiten wachten. Er hangt een Grease/Happy Days sfeertje, echt super ! Niet te geloven dat RJ dit zelfs nog nooit gedaan heeft. Op vrijdagavond zijn er meer de stoere auto’s (‘muscle cars’) en op zaterdag de klassiekers (‘old timers’); volgens de Moolenschotjes is het dan ook een stuk drukker.

Dus terwijl er een bandje buiten speelt, vullen wij het vochtgehalte weer aan.

En als RJ en ik zelfs een dansje wagen, laat Fleur zich accuut adopteren door Steef en Nicole !

We sluiten af bij Coldstone. De Moolenschotjes hebben nog 2 dagen hier in Orlando en gaan dan verder naar Cape Coral. We zullen ze dus pas in NL weer zien.

En na 2 heerlijke volle dagen vol gezelligheid maken we er morgen een relaxdagje van.

27 antwoorden op “Dag 13 en 14 Epcot en vrienden”

  1. In Mount Dora kun je ook leuk met een watervliegtuigje? En een boottocht daar is echt een aanrader! En Old Town is altijd leuk op vrijdag en zaterdag??

    1. Ja dat watervliegtuigje is erg leuk, dat hebben wij ook gedaan na jullie blog te hebben gelezen Marion. 🙂 alleen of het wat voor Caroline is…..ik betwijfel het.

  2. Die porterhouse. Waar laat ‘ie het!

    Wij zijn ook nog nooit in old town geweest, bang dat het té toeristisch zou zijn. Maar de auto’s zien er wel tof uit. Ik zie zelfs Dries!

  3. Dat waren volle gezellige dagen. Fijn dat je toch nog even in Frankrijk op vakantie was? Geniet van het relax dagje ?

  4. Wat een heerlijke dagen, veel gedaan hoor. Ook gezellig met vrienden. Top!!
    Mt Dora is zeker een leuk plaatsje. Vooral de Segway is hier erg leuk om te doen.
    Old Town zijn wij ook nog nooit geweest, hoor er altijd veel over. Het ziet er altijd heel gezellig uit.
    Enjoy!!??

  5. Dat zag eruit als een en al gezelligheid!!
    Fijn dat bff er ook bij was !
    Epcot staat op mijn bucketlist!

  6. Weer twee hele leuke en gezellige dagen.
    Daar kan Frankrijk echt niet tegenop.

  7. Wauw jullie hebben echt de vaart erin….die relaxdag gaat genieten worden. Die foto bij Frankrijk van jullie drietjes is hilarisch! En ook nog dank je wel zeggen ??.

  8. Hoi wat een leuke dagen en ik snap dat je morgen een relaxdag inlast!! Maar wat was het weer gezellig!!En wat een mooie foto’s wij vonden epcot ook helemaal geweldig.
    En ooo wat heb ik gelachen om de foto die de man van jullie gemaakt heeft ,hij was denk ik helemaal in trance van jou skeches .
    En die dus op de foto gezet?

  9. Snap dat jullie na deze 2 volle dagen toe waren aan een relaxdag.
    Maar wat was het weer gezellig,wij hebben genoten.
    En wat Was het genieten in epcot zo mooi daar!
    En hilarisch die foto van jullie waar je half opstond.
    Denk dat die man gewoon onder de indruk was van je skechers en allen daar een foto van wilde maken:)

    1. Wat weer een heerlijk verslag en ben trots op je, gewoon in Soarin geweest??!
      Old town is zeker leuk!
      Gezellig sfeertje he..
      En Kobe mmmm zo lekker!

  10. Die bordjes in Mount Dora! Het lijkt mij ook wel een gezellig plaatsje.
    En 2 dagen gezellig met vrienden uit eten, wat wil je nog meer.
    Over die Porterhouse zal ik maar niks meer zeggen….
    RJ, ga je je baard laten groeien????

  11. Wat een superdag hebben jullie er weer opzitten. Hebben jullie nog wat gedronken of gegeten in het Engelse theehuisje in Mt. Dora ?

    Soarin, blijft geweldig hoe ze dat gemaakt hebben.

    Old Town, dat moet je een keer meegemaakt hebben, altijd gezellig op de zaterdagavond. Hebben jullie nog in de “hangmat” tussen de palen geslingerd ? Wat een vreselijke attractie is dat, mij niet gezien ??

  12. Weer 2 heerlijke dagen.
    Epcot is wel heel erg mooi he!

    Mount Dora staat inmiddels in mijn Google documents bestand , vooral een boottocht lijkt me leuk met onze (klein) kinderen.

    En die Porterhouse, wow, respect dat RJ die op krijgt 🙂

    Na 2 leuke, volle dagen denk ik dat een dagje relaxen (bij het zwembad?) heerlijk is.

  13. Wat n belevenissen, mooie foto’s en wij mogen meegenieten. Dank je wel…

  14. Dat paarse huis bij Mnt Fora, ben jij dan ook zo benieuwd hoe het er van binnen uitziet??? Zou zo willen aanbellen voor een rondleiding hahaha.
    Maar wat een heerlijke dagen hoor. Heel leuk die ontmoetingen. Jullie genieten echt met een grote G! Top!

  15. Wat een drukke maar vreselijk gezellige dagen hebben jullie achter de rug. Snap dat er even een rustdag ingepland moet worden.

  16. Leuke dagen weer en veel gedaan, Epcot is super genieten !! Mount Dora en Old Town zijn er leuk om te bezoeken. Veel relax plezier !!

  17. Wat een heerlijke dagen weer .
    Het sfeertje in Mount Dora is zo leuk .
    Leuke dag in Epcot ?
    Ooohh eten bij Kobe zalig hahahah weer een gezellige ontmoeting met de Moolenschotjes ?

  18. Leuk om alles te zien, Mount Dora is echt leuk als of de tijd heeft stilgestaan, en oh wat leuk de beelden uit Old town! Ik mag daar ook graag neuzen in de stenenwinkel, ze verkopen er ook onwijs veel dromenvangers. Wat een leuke foto’s en filmpjes!!!

  19. Wat een heerlijke dagen, en wat gezellig toch al die ontmoetingen/etentjes met mede-Florida-gangers.
    Mount Dora is erg leuk. 2 jaar geleden verbleef ik daar een week in een Airbnb in de buurt, vond het een leuke regio om te verblijven.

  20. Mount Dora, zo leuk om daar rond te wandelen en dan te eindigen bij het vuurtorentje om naar de sunset te kijken. Ook met kerst is het daar schitterend met alle verlichting die dan opgehangen wordt.

    Wij gaan aankomende keer toch echt eens op vrijdagavond naar Old Town, na vele malen op zaterdagavond te zijn geweest.

    En dan die 30oz Porterhouse, een 2Oz red ik dan nog wel maar die, pfff….

  21. Jullie hebben weer twee heerlijke dagen gehad mount dora vond ik ook mooi en old toen moet je natuurlijk een keer gedaan hebben het verbaasde mij ook dat RJ er nog nooit geweest was.

  22. Wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad lekker druk met van alles wat ik hou er van…Mount dora staat ook al lang op ons te do list maar komt er steeds niet van, maar boven aan zetten voor de volgende keer ziet er veel leuk uit…

  23. Wauw wat hebben jullie veel gezien en gedaan, maar vooral wat een gezelligheid. Epcot met alle verschillende landen is super. Die foto van jullie voeten echt geweldig… hoe kan je zo’n foto maken, ha ha.
    Wat een leuke dagen.

Reacties zijn gesloten.