Dag 18 – Zwemmen, slangen en vrienden

Vast ritueel in de ochtend; hier halen we ontbijt. Niet bij de liquor store trouwens ….. mocht dat nog vragen oproepen …

Het is prachtig weer dus vroeg op weg naar Disney’s Typhoon Lagoon voor een paar uurtjes zwemplezier. Het park gaat om 10 uur open en wij rijden precies om 10uur het parkeerterrein op. Maar het is nu al een drukte van belang, zeker de helft van het parkeerterrein staat al vol met auto’s … Ze gaan hier toch niet ook wedstrijdjes handdoeken leggen houden, hoop ik?

In de middag gaan we naar Reptile World Serpentarium; we hadden hierover gehoord van Monique en Ron. Elke dag houden ze om 12.00 uur en om 15.00 uur (in september zijn afwijkende tijden) een show waar ze uitleg geven en laten zien hoe gif wordt verkregen van de slangen.

Florida is het natuurlijk leefgebied van meer dan 40 slangensoorten waarvan 6 giftig. Ook de python waaronder de tijgerpython heeft sinds enige tijd door dat het goed toeven is in Florida en ze vermenigvuldigen zich in rap tempo wordt ons verteld. Mijn slippertjes voelen opeens een stuk minder comfortabel..

Kijk die opengesperde bek van die slang … En snel dat ze zijn!!

Blij dat er glas tussen ons zit maar als hij opeens uitvalt richting het raam schrik ik me wild ! Jacqueline, ik moest aan jou denken ! Wij hadden allang sisseltong gebruikt toch ??

Wat we erg leuk vinden, is dat je in andere gebieden komt dan de bekende delen. Naast de prachtige villa’s en communities die je veel ziet, is het contrast met sommige andere huizen erg groot.

Sommige woningen lijken bijna uit elkaar te vallen.

Om 18uur precies bellen we Ian, die dan jarig is. We zingen uit volle borst “Lang zal hij leven” en aan de andere kant vallen de vrienden bij waardoor er een prachtig (uhum) koor ontstaat. Hij is in ieder geval goed aan het vieren !!

Als we opgefrist zijn, vertrekken we naar Disney Springs. We hebben afgesproken met Jeroen, Suzanne, Quinty en Tycho.  Op weg naar The Boathouse, het restaurant waar we gereserveerd hebben, zien we een pin automaat; alleen kun je hier geen geld pinnen maar cupcakes. Hilarisch!

Disney Springs is een prachtig gebied geworden waar van 10 uur in de ochtend tot middernacht entertainment is. Ook op straat overal muziek en optredens; super gezellig !

Het eten in The Boathouse is overheerlijk en ook het zicht op het langzaam donker wordende meer met verlichting is prachtig.

Jeroen en Suzanne trakteren ons op het dessert. Zij hebben een soort puntensysteem bij hun verblijf waamee ze bij alle Disney parken eten en drinken kunnen kopen. De hoevelheid punten is alleen afgestemd op Amerikaanse porties …….. We genieten van koffie en ijs en de jongeren hebben het zwaar met ons …

Bij Ghirardelli hebben ze aardbeien in chocolade gedoopt … Kijk het gezicht van RJ hierboven als Jeroen en Suzanne ook hier met punten van bestellen … Ik zweer dat ik hem vannacht nog over aardbeien heb horen praten in zijn slaap …


Opeens barst het noodweer los. We wanen ons veilig onder de parasol en zitten knus bij elkaar. Totdat de parasol ook zijn max aan regenwater heeft gehad en ik een grote plens water zo over mijn “behind” voel stromen. Als het even later droog is, gaan we richting huis terwijl de kleding elegant aan het lichaam plakt..

Jeroen, Suzanne en “kids’; bedankt voor de gezellige avond !

19 antwoorden op “Dag 18 – Zwemmen, slangen en vrienden”

  1. Een lekker dagje met van alles wat en daarna gezellig met z’n allen heerlijk eten.

    Gr. Ronald

  2. Wat een drukke maar heerlijke dag!
    Die aardbeien doen niet onder voor onze Ghodiva aardbeien! Kijk die RJ verlekkerd kijken!
    Superleuke foto van jou en Fleur bij Disney Springs!

  3. He reptile world zijn wij ook een keer geweest. Was leuk maar niet bijzonder vonden wij. Jullie hebben je weer prima vermaakt. Dat gezicht van RJ boven die doos met aardbeien met chocolade dip? Zo van, hallo ik lust er nog wel een! ?
    Heerlijke dag, veel gedaan en gezellig Florida fans onder elkaar.

  4. Slangen, huuuu! Moet ik echt niks van hebben! Lekkere dag weer met en zalige verkoelende regenbui!

  5. Dag 18 alweer…Jeetje wat gaat dat hard hè.!
    Maar deze mooie dag hebben jullie weer in de pocket, geniet nog ff lekker van de laatste paar dagen..?

  6. Caroline ik mis een foto van jou op de glijbaan!.
    Interessant dat serpentarium lijkt me. Maar wel een beetje eng.
    En weer een gezellige avond met vrienden, top!

  7. Wat een gezellige gevarieerde dag weer.
    Echt genieten en wij genieten een heel klein beetje mee.

  8. Wat fijn dat glas ertussen, maar ik kan me goed voorstellen dat je toch schrikt 😉
    Verder natuurlijk weer een heerlijke dag met veel nattigheid maar vooral heerlijk eten en gezelschap!

  9. Oh leuk Typhoon Lagoon is ons favoriete zwempark. Vooral the lazy river en dan 3X achter elkaar zo relaxed. Gezellig eten met friends in Disney Springs is weer een mooie afsluiter van weer een heerlijke vakantie dag!

  10. Weer zo’n heerlijke, volle dag! Interessant, maar ook wel beetje creepy dat spertarium. Thijs zou het geweldig vinden. Disney Springs ziet er ‘ s avonds zo gezellig uit!!

  11. Sssssssekerssss sssweten. Mijn sisseltong zou ineens vloeiend gaan. Meid, ik vind je dapper hoor. Zelfs met glas ertussen zou ik me niet op mijn gemak voelen. Ik krijg al kippenvel van de foto’s.
    Maar voor de rest een top dag hoor. RJ en zijn aardbeitjes…..het is toch wat.

  12. Lekker afwisselend dagje. Ik krijg alleen de kriebels van die slangen. Dat zijn de engste beesten die er zijn. Brrr. En wat een gezellige (natte) afsluiter van de dag.

  13. Ik wil ook zo’n cup cake pinautomaat…. lease neem mee voor bij VONJAxl….

  14. Reptile World lijkt mij ook wel gaaf, een mooie gelegenheid om snakes van dichtbij te kunnen fotograferen :-). Verder hebben jullie weer een gezellige dag beleefd en als ‘bonus’ nog even een plens water over je rug 😉

  15. Ik zou zó een keer met jullie mee willen. Wat een fantastische reis in het mooie Florida! Ik ben er al eens geweest, maar door deze verhalen word ik weer enthousiast. ?

  16. Als eerste van harte gefeliciteerde met Ian.
    Die heeft z’n verjaardag goed geviertd zo te zien.
    En wat een leuke dingen hebben jullie allemaal weer gedaan.
    Lekker gezwommen en ja die slangen daar zijn wij Ook geweest met Ron & Monique erg leuk daar!!
    En weer een super gezellige avond afgesloten met vrienden.

Reacties zijn gesloten.