Dag 6 en 7 Volle dag op zee en Kennedy Space Center

Dag 6 Volle dag op zee

Vanmorgen alleen een kop koffie want er zijn grootse plannen vandaag. Fleur heeft om 10.30 afgesproken in de club en wij slaan ontbijt en lunch over aangezien we een dessert experience hebben geboekt bij Remy. Dit restaurant serveert gerechten van chef Arnaud Lallement, een 3 sterren Michelin chef.

Om dat te verdienen gaan we eerst hard werken…

We lopen het schip rond en ontdekken steeds weer wat nieuws.

En het hoogtepunt van de dag! Eindelijk mag ik ook vouwen! Het spijt me, ik begrijp dat dit het toppunt van mutserigheid is, maar ik vind het echt helemaal geweldig!

Mochten jullie binnenkort eens bij ons thuis zijn en allerlei creaties zien op toilet of andere plekken dan weten jullie waar het vandaan komt.

Wie het weet, mag het zeggen!

Om de ‘Experience” compleet te maken doen we een rondje bingo waar RJ tot bijna het eind in de race is voor de hoofdprijs en ik al verlangend naar de nooduitgang zit te kijken. Maar gelukkig hebben we ook nog geluk in de liefde en gaat iemand anders er met de eer vandoor.

Bij Remy kijk ik mijn ogen uit naar alleen al het toilet. DIt is nu echt ….handen wassen.. op stand.. Uit de boxen klinkt zelfs klassieke muziek voor de optimale ontspanning.

De desserts worden begeleid door bijpassende dessertwijnen, fingerlickin’ good….

Vroeger toen mijn oma regelmatig bij ons kwam eten, nam ze vaker after eight mee. Zo vreselijk vond ik dat. Tot mijn grote schrik zie ik de combinatie chocolade/mint op het menu staan. De chef kan het nog zo mooi aanprijzen met Franse tongval en al… hier trek ik mijn grens. Voor de rest….OMG!!! Als borden aflikken mocht, had ik het gedaan.

Daarna doen we toch nog maar een extra rondje schip …. En het lijkt wel alsof we elke keer weer iets nieuws tegenkomen, ongelooflijk !

Er zit zelfs een snoepjes, ijs, delicatessenzaakje op de boot; wel tegen betaling !

In de namiddag dansen de prinsessen met de mini prinsesjes, zo schattig!! Terwijl ik verlangend naar de meest schattige meisjes zit te kijken die met open mond naar de prinsessen staren, laat ons prinsesje weten dat ze niet komt eten en we haar dus de hele dag niet zien. Om vervolgens uren niet meer op haar telefoon te kijken en we er maar van uitgaan dat ze het leuk heeft. Times change …

Bij de winkeltjes zie ik van afstand al een goede bekende!! Ik loop meteen op haar af om haar te begroeten. KATE!!!

Als we in de avond zo aan het eind van onze honeymoon nog een klein hapje nemen in het restaurant, moeten we meteen aan onze eigen grote dag denken. Albert, we missen je hierbij!

Als wij al een hele tijd in bed liggen en Fleur om half twee nog niet op de kamer is (terwijl de club om 1 uur dicht ging), ze ook niet reageert op berichtjes, gaan we toch eens op onderzoek uit. Na een flinke zoektocht en lichte paniek aan onze kant, vinden we haar uiteindelijk. Er is een Dramatisch Afscheid van de vrienden en ik waan me meteen weer als 14-jarige in Spanje. Gelukkig hoeft zij het niet te doen met adressen en post die er weken over deden, maar kan ze snapchatten om contact te houden.

Dag 7 Kennedy Space Center en naar Orlando

De volgende ochtend kunnen we redelijk anoniem vertrekken, geen grootse uitgeleides alleen wat zwaaiende mickeyhanden.

Omdat we pas om 16.00 uur in de villa kunnen, gaan we vandaag naar Kennedy Space Center. Onderweg is Fleur erg stil en de tranen zitten hoog naarmate ze het schip ziet verdwijnen.

We staan stipt om 9.00 uur voor de poort en kunnen zo mee met de eerste tour over het terrein.

Ze geven veel uitleg en wat ik niet wist is dat dit gebied ook een enorm groot natuurgebied is met heel veel wildlife.

We maken een hele realistische weergave mee van de eerste geslaagde Apollo vlucht.

Ook bij Nasa houden ze van gezellige onderonsjes..

Dit is de echte brug waarover de astronauten naar de Apollo raketten zijn gelopen om in te stappen …

En dan kom je bij het eerbetoon aan de eerste Apollo austronauten die door een brand overleden zijn, maar waardoor ze het juist aan hen verplicht waren om het goed voor elkaar te krijgen.

Stukje maansteen.

Geweldige show over de eerste stap op de maan met een zeer hoog gehalte aan vaderlandsliefde.

En dan de echte space shuttle. Ik kan me nog goed herinneren dat die de eerste keer de lucht in ging; wij waren toen een jaar of 9. Wat gaaf om dat hier in het echt te zien!

Bij aankomst in Orlando worden we gezegend door een Floridiaanse bui. We halen bij de Target meteen wat boodschappen en gaan dan door naar de villa. We hebben voor ons drietjes een villa geboekt op Solterra Resort, waar we de eerste keer dat wij samen gingen ook zaten. Alleen hebben we nu een ander huis, altijd benieuwd of het klopt met de foto’s.

RJ heeft bij Dick’s meteen mijn cadeautje voor zijn verjaardag uitgezocht. Iets wat de slagen bij golf registreert via een app of zo …. Voor meer info verwijs ik jullie naar RJ…

In de restaurants is het overal erg druk, maar we hebben plek bij de Longhorn.

Voor jullie staat een gelukkig man… Zeker omdat bij de aankoop van een fles wijn hij gevraagd werd naar zijn id …. hij ging nog net niet huppelend de winkel uit (nou ja … eigenlijk wel) en wij horen dit al de hele avond. Ook al proberen we uit te leggen dat wij ook geen echte prinsessen zijn als ze ons aanspreken met princess; en hij dus ook geen bijna 18 is … Voor RJ kan de dag in ieder geval niet meer stuk.

En die van FLeur en mij ook niet als we het racespel zien. Now things are getting serious !

26 antwoorden op “Dag 6 en 7 Volle dag op zee en Kennedy Space Center”

  1. Ha, jij denkt aan Albert op zo´n reis?? Toch wel een eer hoor 🙂

    Wat een avonturen weer, die desserts … hemels!

  2. Oh die desserts, ik zit hier gewoon te kwijlen ?. Wat een heerlijke week vol verwennerij. Prachtige villa , dat wordt genieten ?

  3. Oh KSC vonden wij ook zo gaaf!
    Prachtige villa dat wordt genieten komende tijd.
    Have fun !!

  4. Wat een heerlijke verslagen weer! Die desserts zien er zoooooo lekker uit! ?? Jammer dat de cruise er al weer op zit maar jullie hebben het weer super gehad. De villa ziet er ook prachtig uit en daar zullen jullie je vast goed gaan vermaken. Veel plezier weer!

  5. Wat een mooi einde van een prachtige week, zag er erg goed uit die desserts?? Heel begrijpelijk dat Fleur het moeilijk heeft met het afscheid na zo’n gezellige week.?
    Prachtige villa hoor en geloven graag dat Robert-Jan zich een jonge god voelt na het vragen van zijn ID?
    Heel veel plezier verder.

  6. Pffff die desserts… zien er zalig uit!
    En heerlijk nu in de villa, hij is prachtig.
    Heel veel plezier de komende weken daar.

  7. Lekker eten, leuke dingen, mooie villa, RJ zo blij als een kleuter en racen tegen je dochter om de dag af te sluiten. Perfect!?

  8. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het
    voor Fleur moet zijn om afscheid te moeten nemen van haar vrienden. Gelukkig kan ze nog virtueel contact houden!

  9. Wat een geweldige laatste dag op het schip, leuk om te leren hoe je die handdoeken vouwt lijkt me nog best moeilijk hoor. KSC is voor ons ruim 20 jaar geleden is een hoop veranderd zoete zien. Prachtige villa, leuk met die airhocky tafel!

  10. Wat een geweldige laatste dag op het schip, leuk om te leren hoe ze die handdoeken vouwen lijkt me nog best lastig. KSC zijn wij 20 jaar geleden geweest en zo te zien is er veel veranderd leuk. Prachtige villa hoor en die airhocky tafel is gaaf!

  11. Oh die desserts zien er goddelijk uit.
    Wel goed onthouden hoe je die handoeken moet vouwen hoor.
    Villa ziet er super uit.
    Ik ben ook aan het kijken voor een villa op Solterra. Maar wacht nog even of het goedkoper wordt als ik vlak van te voren boek.
    Have fun!

  12. WoW wat een lekkers zie ik allemaal voorbij komen.heerlijk gewoon een feestje!!!
    En leuk Caroline laten we jou voortaan de handdoekjes vouwen:)
    En fijn dat fleur het zo naar d’r zin heeft gehad lijkt wel of ze een weekje alleen is gaan cruisen,jullie hebben ze bijna niet gezien.
    En wat een gaaf huis die gameroom?

  13. Mooie villa, heerlijk om weer terug te zijn in de Disney area… al zal Fleur vast wel heel even moeten wennen, volgens mij had voor haar de Cruise ook 2 weken mogen duren.

  14. Ach wat heerlijk allemaal. Cholade met mint, waren dat geen after eat of zo iets, Oma Driessens nam dat altijd mee voor mij. Ik vond het altijd jakkes ??wat genieten jullie toch, en wij genieten van je verhalen.

  15. Al die toetjes ?, snap dat je dan niet ontbijt en luncht.
    En ook die villa ziet er spik en span uit ?

  16. Wat hebben jullie een geweldige tijd gehad aan boord van dat prachtige cruiseschip !
    En nu lekker genieten van de mooie villa!

  17. Waanzinnig die desserts, zien er prachtig en heeeeeeel lekker uit!? De villa is ook schitterend, ik denk dat jullie het daar super leuk hebben. Kun je mooi gelijk je “handdoek vouwen cursus” in praktijk brengen.? Je verslag was weer zo leuk om te lezen, dat stukje dat RJ zich moest legitimeren, hilarisch?

  18. Handdoeken vouwen heb ik toen ook gedaan. Leuk toch. Prima dagen en een mooie villa. Have fun

  19. Wat een fijne dagen, die desserts zou ik graag proeven zien er heerlijk en mooie villa hoor lekker modern en niet Amerikaans ingericht daar kan je je prima vermaken.

  20. @caroline, eerst Jack en nu weer Kate, ik ben in de war (haha)

    De amerikaanse toiletten blijven punt van discussie, vreselijke dingen en alleen als het echt niet anders kan.

    Weer een huis op Solterra, ziet er goed uit, dat gaat vast weer goedkomen ondanks de (dagelijkse) Floridiaanse buitjes.

    Gr. Ronald

  21. Wat hebben jullie het heerlijk gehad op de cruise zo met z’n tweetjes, ehhh drieen natuurlijk. Want Fleur was er natuurlijk ook, hahaha. Die heeft echt weer de tijd van haar leven gehad. Zo sneu dat afscheid nemen van al haar “nieuwe” vrienden. Hopelijk is ze weer een beetje bijgetrokken wat jullie zitten opnieuw op een prachtige stek. Mooie villa!

  22. Zoals ik jou vanmiddag tijdens onze chat al vertelde moest ik jullie blog nog helemaal lezen en dat heb ik juist tijdens een echte Nederlandse zomerbui maar even uitgebreid gedaan. Wat zijn jullie weer “pampered in luxury” tijdens de Disney-Cruise, wat moet dat heerlijk zijn om mee te maken. Bij gelegenheid kom ik toch eens jouw ‘handoekenvouwvaardigheid’ bewonderen 😉
    Kennedy Space Center is ook mooi om te zien, daar is echt geschiedenis geschreven. Inmiddels zijn jullie in Davenport aangeland en hebben een prima plek op Solterra Resort, echt een hele mooie villa 🙂 . Ook staat er wederom een mooie auto voor de deur, en zo hoort het ook 😉

    Groetjes vanuit een regenachtig NL

  23. Wat zien die desserts er super uit, bijna zonde om op te eten.
    Voor Fleur de volgende keer maar een cruise van 3 weken boeken. Fijn dat ze zich zo geamuseerd heeft.

  24. Die dessert zijn bijna kunst om te zien, bijna zonde om op te eten….. bijna… ?
    Leuk dat jullie in KSC geweest zijn! Dat moet je een keer bezocht hebben. Hopelijk is Fleur weer een beetje bijgekomen van alles. Geniet van jullie tijd in de villa ?

Reacties zijn gesloten.