Zondag, rustdag

Vandaag is de enige dag dat we niks op de planning hebben staan. En beloofd is beloofd; ik ga mee naar de outlet. Onderweg zeg ik niks over de heerlijk comfortabele manier van vervoer; natrappen richting het rode kreng zou wel erg akelig zijn toch ? Dus, op naar de outlets. Nou is dat shopgedeelte altijd een dingetje bij ons. Waar RJ er geen genoeg van kan krijgen, ga ik liever rechtstreeks naar de winkel waar we iets moeten en dan ook rechtstreeks weer weg. Beetje zo, maar dan omgekeerd.

BEHALVE … bij mijn absoluut zwakke plek. Van een afstand hoor ik al indringend gefluister: “Kom toch, ik sta op je te wachten”. En ik kan geen weerstand bieden aan de zoetgevooisde stem. In my defense …. ze spelen het ook niet eerlijk. Als ze 80!!!% korting bieden (red RJ: ik moet toch even ingrijpen hier; technisch gezien is het 20% óver 60% korting, dus slechts 68% korting. Maar ze doen het slim !), is het toch net of ze geld meegeven en je dief zou zijn van je eigen portemonnee. En als het schatje dan binnen staat te roepen en te lonken, ga ik overstag. Ik weet het, het vlees is zwak …

We kregen een berichtje van Sjon en Bianca die ook hier in Florida zijn of we tijd hadden om even samen koffie te drinken. Samen met hun dochter Romy en Julian ontmoeten we ze bij de Starbucks in de Premium Outlets. Het is toch een vreemde gewaarwording; als je elkaar al zo lang volgt, heb je het gevoel dat je elkaar kent. Totdat je bedenkt dat het eigenlijk wel even beleefd is om je voor te stellen.

Na een uurtje gaat ieder weer zijn eigen weg. Zo’n outlet is gewoon topsport en door de giga kortingen sta je met verbazing te kijken. Coupon op korting en dan nog eens een extra couponnetje. Heel anders dan de outlet bij Roermond bv waar ik nog steeds groen uit sla als ik naar de zgn ‘kortingsprijs’ kijk. En zo kopen we al zingend de kerstcadeaus voor de hele familie.

In de middag kiezen we een scenic route. Op Florida Backroads Travel vind je routes en dagt(r)ips die wat minder bekend zijn bij de meeste toeristen. Het eerste deel ben ik hard aan het zoeken naar het scenic in de route…

Niet zo scenic…..

Nog minder scenic…

En dan begrijp ik hoe dat kwam … hij had er ook nog geen gehad deze trip.

Maar even later komen we op leuke plekjes en genieten we van de omgeving. We volgen wat bordjes Historic Route; daar hebben ze hier een ietwat ander beeld bij dan bv in Frankrijk, maar leuk is het wel!

We komen zelfs in het originele Davenport, waar hieronder de City Hall ! Bij Davenport denken wij toch vooral aan de villa wijken; onze villa op Solterra staat namelijk formeel ook in Davenport.

Dit is waarschijnlijk de motor van de Kerstman; van onder tot boven, van voor naar achter, onder de rode en groene lichtjes !

We eindigen in Celebabration. Als je hier Mary Poppins of Gene Kelly voorbij ziet lopen, zou je niet eens verbaasd opkijken. We wandelen wat bij het meer en vinden in de avond een mooi plekje buiten bij Celebration Town Tavern die goede recensies heeft op tripadvisor (Red RJ: nummer 1 zelfs).

Behalve die tassen van vanmorgen spaar ik  nu opeens ook glazen … dat je daar eerst een heerlijke cocktail voor moet opdrinken voor je het gratis glas mee naar huis mag nemen noemen we maar collateral damage.

We kunnen ons nog net beheersen om de borden niet af te likken zo lekker is het hier. Heerlijke starters om te delen en bekend om hun heerlijke visgerechten. Maar ook als je niet van vis houdt, is er nog keuze zat.

“Thuis” aangekomen zijn we behoorlijk moe en ploffen op bed en vinden we een lief briefje van het kamermeisje nav ons briefje van vanmorgen. Dat zal een goede nachtrust worden met haar zegen.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik echt geen zeur ben en ook echt wel wat kan hebben. Maar naast ons is het een lawaai van jewelste. Ik weet niet wat ze zijn aan het doen en som verfoei ik mijn levendig inbeeldingsvermogen, maar het is zo’n lawaai waarvan ik elk moment verwacht dat de buren door de muur heen op visite komen. Zou ik ze even moeten gaan vertellen hoe het met Little Miss Corvette afgelopen is ? Dat zal ze leren wat er gebeurt met lawaaige types …

26 gedachten aan “Zondag, rustdag”

 1. Jullie hebben er nog een geweldige dag van gemaakt. Het was super leuk en gezellig om je “live” te ontmoeten.

  Voor straks een goede terugvlucht gewenst en een leuke paar uurtjes Florida.

 2. Kwijl kwijl wat een mooie bff heb je weer kunnen scoren!! En Celebration is mijn favo plekje daar…. Tja en daarom geen hotel of condo voor mij!!

 3. Je hebt je wel kranig door het shoppen heengeslagen hoor Caroline, en als beloning weer een nieuwe BFF erbij ;)! En ik krijg spontaan honger van die tuna foto!! Bedankt weer voor het leuke blog, you made my weekend a little better 🙂

 4. Een heerlijk dag zonder verplichtingen behalve die DQ dan ? geniet er van en de kerstcadeau’s al gescoord dat is helemaal super.

 5. Lekker daagje, shoppen hoort er gewoon bij en ja je wordt er hebberig van met al die kortingsbordjes.
  En zo leuk dat ze totaal niet moeilijk doen met korting bovenop korting, i love it! Je hebt ook weer een gave tas gekocht Caroline! En Celebration is altijd iets wat wij ook doen, dit jaar voor het eerst doorheen gewandeld en het is zooo leuk. RJ heeft zijn ijsje ook gescoord, dus op en top weekendje zeg ik zo.
  Trouwens hele leuke/mooie foto van jullie saampjes bij Celebration, geluk straalt er vanaf

 6. Weer een mooie nieuwe bff, maar worden de anderen nu niet jaloers? Wie ga je nu kiezen?
  Geweldige dag in ieder geval, prachtige foto’s van Celebration en die scenic van de scenic tours, mwaaah, betere scenics gezien.
  Goede reis terug vandaag en tot gauw! ?

 7. Goed geslaagd bij de Premium Outlets zie ik.
  Die site van die scenic routes ga ik onthouden.
  Wat een leuke foto’s van Celebration in de schemering. Voor het eerst dat ik dat zie.
  Goede reis naar huis!

 8. Wat een heerlijke dag weer, en ok shoppen is niet echt je hobby, maar die tas is echt geweldig!!! Had je toch niet willen missen lijkt me. Hoop dat jullie toch nog wat uurtjes hebben kunnen slapen, anders was het een gevalletje rijdende rechter geworden?

 9. Wat een schitterende tas, maar hoe leg je dat nou aan de andere BFF’s uit? Er wacht je dus nog een zware taak als je thuis komt. Leuke Celebration facts, jammer dat het allemaal niet zo magisch is als de mythes ons wilden doen geloven!

 10. Annie is weer blij met haar tassie 🙂
  Maar wat een feest toch die korting op korting, ik snap dat je er helemaal hebberig van wordt…
  Oh Celebration, wat heerlijk die foto’s, en wat bizar dat ik daar 4 dagen geleden rond liep 🙁
  Wel heel erg leuk om die FAQ’s te lezen, je mag daar dus gewoon een huis kopen 😉 😉

 11. Zo herkenbaar van dat shoppen. Michael wandelt met een glimlach winkel in en uit enz. En Steven en ik gaan van bankje naar bankje. Maar toch een super dag zo en heel gezellig met de familie Gortenmulder.

 12. Ja robert jan wil winkelen nou dan eerst langs de Kate spade.
  En WoW wat een prachtige tas ja die kan je echt niet laten staan super mooi?
  En jullie hebben er echt een heerlijke vakantie dag van gemaakt!! Ik dacht al waar blijft de foto van de DQ nou?

 13. Een lekker dagje in de mall, gezellige ontmoeting en heerlijk gegeten, een superdag hebben jullie weer beleefd.

  Goede terugvlucht voor straks.

  Gr. Ronald

 14. Nou dat is toch weer een heerlijke shop dag, je tas is prachtig! Kan me heel goed voorstellen dat wanneer zo’n tas je “roept, koop mij, koop mij” ik ook voor gaas zou zijn gegaan?
  Leuk om zo’n scenic route te doen, hebben wij vorig jaar ook gedaan alleen kwamen we toen plotseling in de “rose buurt” van Orlando terecht?? we wisten niet hoe snel we er weer uit moesten komen??
  Dan nu weer op weg naar huis na zo’n super weekend. Bedankt voor het met ons delen van jullie prachtige aanwinst en je heerlijke verhalen. Mochten wij ooit plannen hebben komen we eerst even bij jullie langs voor advies?
  Heel veel geluk en tot de volgende keer ?

 15. Oh wat een heerlijke dag is dit geworden zeg, en zoveel gedaan! Heerlijk geshopt (voor RJ dan haha, maar gelukkig heb je een nieuwe BFF gevonden, dat maakt het wellicht een beetje goed. Ze is prachtig!) en ook nog Celebration, zo leuk daar!
  Tja, en buren in het hotel…haha erg eigenlijk. Ga zelf nooit op reis zonder mijn oordoppen. Slaap daar thuis ook altijd mee moet ik zeggen. Zalig.
  Goede reis terug!

 16. Wat is het toch elke keer weer een feestje on jullie blog te lezen.
  Je hebt er weer een mooie nieuwe bff bij Caroline, en alle kerstcadeaus al binnen wat heerlijk.
  Goede vlucht voor morgen weer terug naar Nederland oh nee wacht Duitsland, en een veilige rit terug naar huis.

 17. Weer een leuke dag, enne fraaie tas gescoord, doe je goed.
  Leuke route, is ook lekker gewoon een beetje cruisen..
  Alvast een hele goede reis naar huis!!

 18. Aaaahhh wat is ze mooi ?? goede keus Caroline ?
  Gezellige ontmoeting weer .
  Leuke autoroute en dan heerlijk eten in Celebration mmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *