En zo komt alles toch nog goed …

Goed voorbereid stappen we met een dikke map papieren op tijd naar buiten om aan deze bijzondere dag te beginnen. Goed voorbereid staan we even voor 9 in de (lange …) rij te wachten tot de deur van de bank open gaat. Goed voorbereid nemen we plaats in het ons aangewezen kantoor en nog beter voorbereid zitten we ekaar glazig aan te kijken als de bankmedewerker om onze paspoorten vraagt ….. Natuurlijk, we gaan alleen maar tekenen voor een huis en een bankrekening openen in een ander werelddeel, wat zou je nou in godsnaam met een paspoort moeten doen …

Beschaamd proberen we redelijk ongemerkt weg te komen, maar ja, DAT is een beetje lastig in die bolide … We scheuren snel op en neer en een uur later zijn er nieuwe rondes, nieuwe kansen. Wat een service bij die bank zeg! Bij binnenkomst wordt iedereen heel vriendelijk welkom geheten en het ongelooflijke gebeurt, de mensen zeggen ook heel vriendelijk wat terug. Geen brom, geen knikjes, maar stralende lach en vrolijk alsof aan iedereen de loterij wordt uitgekeerd. Ondanks dat onze afspraak een uur verzet moest worden, krijgen wij excuses omdat we 4 minuten moeten wachten. Mijn mond zakt nog net niet tot op de grond..

Een bankrekening openen gaat redelijk makkelijk bij Wells Fargo (red RJ: aanrader, mooie App ook, alles online; Chase werkte niet mee …); het enige dat we moeten laten zien is een paspoort en een credit card. Een rijbewijs kan ook, maar kost meer typwerk vandaar de voorkeur voor cc en in no time mogen we als laatste de layout van ons bankpasje kiezen.

Vervolgens als de wiedeweerga naar de notary om een document te ondertekenen waarmee de management company gemachtigd is om sommige handelingen zoals het contact met utility companies. We moeten tot onze verbazing bij een UPS kantoortje zijn waar op zaterdag ook de notary aanwezig is. Achter de balie staat een man op leeftijd in zomers UPS uniform en sneakers postpakketten af te wegen. Even later zijn wij aan de beurt en vragen naar de notaris. De postmijnheer en de notaris schijnen een en dezelfde te zijn en voor 7 dollar hebben we 5 minuten later een gestempeld document in handen. Daar kun je in Nederland nog net een handje voor schudden! We vallen echt van de ene verbazing in de andere, maar wat vinden we het leuk om ook eens op deze manier kennis te maken met de gebruiken hier in Florida.

Na een pitstop bij de Target waar al veel in kerstfeer te vinden is, rijden we door naar Solterra Resort.

We mogen van de huurders even binnen kijken in het huis voor we officieel gaan tekenen. Eigenlijk had ik graag alvast wat potten met een palmboom etc willen neerzetten bij het zwembad, maar ja…. dit

en dat

dat matcht niet samen.

Met droge ogen stelt RJ nog voor dat ik de palmboom dat kleine stukje wel nog voor in op schoot kan zetten met het dak open … het erge is dat hij het nog serieus meent ook. Nee, dat zal niet opvallen …. een rode cabrio met een palmboom erboven uitgestoken.

Op het resort zien we dat er inmiddels een pool/grilbar is geopend. Vanuit de lazy river kun je zo een hapje en dankje nemen mocht je een dagje in en rond de villa willen blijven, ideaal. Het voelt onwerkelijk om door de villa te lopen en we moeten even knijpen. De huurders hebben het netjes opgeruimd en zijn weg gegaan zodat wij rustig kunnen kijken, hoe lief is dat nou!!!

Dan gaan we toch op weg naar het officiele gedeelte in Winter Park. Wie nu denkt dat je bij een deftige notaris in pak terecht komt, heeft het verkeerd. In korte broek en flipflops met de hond erbij wordt er nog net niet onder het genot van een pilsje getekend. Bruno, zo heet de notarishond, springt op schoot en doet de eindcheck.

 

 

Dit moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden!! We doen dit samen met Ryan en Hanneke die op hun laatste avond hier in Florida tijd maken om samen te proosten en een hapje te eten (red RJ: uiteraard de grote Porterhouse, en ik kon zelfs Ryan overhalen) bij de Outback. We hebben een super gezellige avond en de ober werkt daar graag aan mee!

Maar vieren doen we heel graag ook met de mensen die al zolang de moeite nemen om ons blog te volgen en daarom hebben we een “deel en win”-actie op de Facebookpagina van “Villa A touch of Dutch” gezet.

    

Na afloop van de avond lopen we terug naar de auto en slaakt RJ een diepe zucht. “Wat een geweldige kont he…” klinkt het vanuit zijn tenen. Terwijl ik  me nog even verbaasd afvraag of dit echt over mij gaat, valt het kwartje. Miss Corvette met haar uitdagende rondingen is het middelpunt van zijn affectie en dat is de druppel … Zij eruit of ik eruit …

Thuis aangekomen geef ik haar de genadeklap als ik RJ fijntjes wijs op de nadelen als hij morgen nog wil shoppen. Peinzend zegt hij dat hij inderdaad morgenochtend toch een meer praktische auto gaat halen en dat dit leuk was voor even, maar geen blijvende liefde.

Met een gemeen lachje wens ik de Lady in Red welterusten en staat er nu een andere as we speak.

Wat een stoere vent he …. met zijn lekkere kont …

40 gedachten aan “En zo komt alles toch nog goed …”

 1. Mooi verhaal weer, haha dat kontje! Maar vond zelf de rode toch mooier dan die er nu staat.
  Leuk om te lezen hoe e.e.a. in zijn werk gaat bij zoiets.
  Nogmaals gefeliciteerd, en heel veel plezier van deze aankoop! En neem toch aan dat jullie er zelf
  ook af en toe gaan verblijven.

 2. Wat een heerlijke dag. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe stulpje. Ik heb begrepen dat we er vlug bij moeten zijn als we willen boeken. En ik ben het helemaal met je eens…..what a beautiful ass had your gut! ??

 3. Wat leuk om ook eens dit soort dingen te lezen. Hoe het er aan toe gaat bij een bank en de notary in een UPS kantoortje. Heel bijzonder.
  Het ziet er erg gezellig uit op de foto bij Outback.
  In de nieuwe bolide passen aardig wat shoppingbags?
  Have fun!

 4. Alles nu officieel geregeld, van harte gefeliciteerd met jullie hele mooie villa. Dag lekker afgesloten met een gezellig etentje bij de Outback. En dan nu een nieuwe “ liefde” met een lekker komtje, wat wil je nog meer.

  Gr. Ronald

 5. Lekker relaxed zaken doen, tekenen met de hond op schoot?. Goede deal Caro, de rode bimbo inruilen voor een stoere vent! Nogmaals gefeliciteerd met jullie mooie aankoop ?

 6. Caro ik ben trots op je….eruit dat rode mens and hello stoere vent ?. Nogmaals van harte gefeliciteerd….a dream come true!!

 7. Wat een geweldige verhalen zeg. En wat een fantastische villa hebben jullie, Heerlijk! Gefeliciteerd met de aankoop.

 8. Haha, ik kom al niet meer bij , die RJ met z’n grote liefde??? gelukkig is die al weer snel over?
  Nu is het officieel, jullie zijn de eigenaren van een schitterende villa, geweldig toch!!
  Enne… jouw grote liefde heeft een lekker kontje hoor??

 9. Wat een geweldige aanwinst, wat leuk dat wij zo mee mogen kijken hoe dit in zn werk gaat . Is het de bedoeling dat jullie daar een lange tijd gaan wonen , of alleen vakanties , en gaat het ook de verhuur in ? Wens jullie een fijne tijd .

 10. Geweldig verhaal, wat schrijf je toch leuk! Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige huis. RJ moest vast slikken bij het omruilen van de auto, maar toch de goede keuze gemaakt ?. De goede is ingeruild ?.
  Harm wilde zo graag weten hoeveel bagage in de kofferbak kon..

 11. En nu is het dan echt officieel jullie zijn de eigenaren van een prachtige villa …van harte gefeliciteerd ?Hoe geweldig moet dat zijn geweest om een rondje te lopen door je eigen villa ….
  Gezellig om met Ryan en Hanneke te vieren en te proosten !
  Enne helemaal met jou eens Caroline wat een lekkere kont ??

 12. Wat mooi beschreven hoe jullie droom is uitgekomen. Nogmaals van harte gefeliciteerd en dat het maar een groot succes mag worden! Enne klasse dat je die bimbo eruit hebt getrapt?

 13. Wat een geweldig verhaal weer en wat heerlijk dat jullie toch nog even in de villa mochten kijken! En wat leuk voor je dat je het toch nog voor elkaar hebt gekregen dat RJ voor een andere auto is gegaan :)……. Veel plezier nog!!

 14. Ik heb niks met auto’s, maar als ik dan moest kiezen tussen deze twee, dan toch maar dat rode monster, al zie ik helemaal voor me dat je je op je zij moet rollen tot je op de stoep ligt en dan elegant opstaan…
  Ook moet ik even vermelden dat je Bff ook erg fotogeniek is 😉
  Maar natuurlijk is het belangrijkste dat jullie nu de trotse eigenaren zijn van een geweldig stukje hemel op aarde!

 15. Ik lig echt weer in een deuk hier, zie het gewoon voor me?. Kan me helemaal voorstellen dat, nu de villa echt van jullie is, het gelijk naar je eigen smaak wilt aankleden?. Maar ja dat gaat dus niet lukken met die lady in red. Lekker ook om even de Target door te lopen en op de kerstafdeling rond te kijken. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie villa?

 16. Ik snap robert jan wel die is expres zijn paspoort vergeten,zodat hij weer even snel in z’n rode liefde op en neer kon?.
  En Caroline met die stoere bak kan je nu de palmboom met een gerust hart gaan halen.
  Maar wat zal het een heerlijk gevoels zijn dat nu alles geregeld is,en jullie de trotse eigenaren zijn.
  Nogmaals van harte gefeliciteerd en heel veel geluk gewenst?
  En hoe leuk om dat met vrienden daar te vieren bij de outback

 17. Weer super leuk geschreven zit me rijstkorrels uit me mond te lachen!;-) dus voortaan maar voor/na het eten lezen. Nog heel veel plezier daar en nogmaals gefeliciteerd!

 18. Heerlijk om te lezen..Caroline wat schrijf jij leuk!
  Ok de auto is wel stoer..maar ja om te shoppen moet je echt een grote laadbak hebben. Maar RJ heeft zn pleziertje toch nog even gehad.
  Jullie hebben een gave dag achter de rug, gewoon een huis gekocht in het mooie Florida ?

 19. ?wat schrijf je toch heerlijk, er zullen heel wat mensen genieten van jullie mooie villa, nogmaals gefeliciteerd. ?

 20. Een notaris in korte broek en flipflops is toch niet het beeld wat je hebt bij een officieel iets. Maar dat kan duidelijk ook in Amerika. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn jullie nu de eigenaren van een prachtige villa.

 21. Geweldig, van harte gefeliciteerd met deze super villa, dat jullie er maar veel plezier van mogen beleven en ik heb gezien dat het hoogseizoen al vol zit dus de verhuur gaat al super

 22. Welkom in Davenport, wij hebben hier ook in huis in the Providence, vlak bij jullie, wij genieten hier veel. We zijn een aantal maanden vooral in de winterperiode in ons huis. Heel veel plezier met jullie aankoop.
  Groet Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *