Home, sweet home !

RJ heeft het weer voor elkaar; een gratis coupon van 25 dollar te besteden bij alle voorzieningen op het hotelterrein en bepakt met Starbucks koffie en (red RJ: overheerlijke, voor ons eerste keer) donuts van Krispy Kreme stappen we na uitchecken in de auto.

De eerste stop is de accountant. In Florida moeten we belasting betalen over de huurinkomsten van onze villa. Dit gaat Steve Bell van Harding Bell International doen en volgens de wet moet hij even checken of onze gezichten ook echt wel overeenkomen met de paspoortfoto’s. Ik zie hem kijken van mij naar mijn foto … paar jaar oud maar het aftakelingsproces is al duidelijk ingezet. Gelukkig is hij te beleefd om wat te zeggen. Waar het bij de notaris nog oude jongens krentenbrood was en een geintje hier en daar; deze man doet daar duidelijk niet aan mee. Heel aardig, maar zo doodserieus dat alle grapjes al doodslaan voor je ze bedacht hebt (red RJ: zelfs het pand was doodsaai …).

Vervolgens snel door naar Panera Bread (red RJ: bij Celebration aan de 192) waar we op het terras in een stralend zonnetje wachten op Basil van de management company.

Ik zie een rij mannen aankomen en denk in eerste instantie dat het een groepje gevangenen is. Later blijkt dat het medewerkers van een nabijgelegen ziekenhuis zijn, minor difference …

Basil van Great American Vacations komt en het is meteen reuzegezellig. Hij is heel extravert en enthousiast en tegelijk heel kundig. Hij weet waar hij het over heeft en we laten de verzorging van het huis met alle vertrouwen aan hem over ! Als we na een tijdje afscheid nemen, waarbij al volop “gehugd” wordt, krijgen we in de auto al een mail met uitgezette actiepunten die we net besproken hebben, kijk … daar houden we van!

We maken een stop bij de Walmart voor het inslaan van een beschamende hoeveelheid M&M’s … de nieuwe smaken koffie en caramel zijn goddelijk. Ter verdediging zeg ik wel nog even dat we ze ook mee hebben genomen voor de kids en de “peetouders” van Shy. Ook hier weer uitgebreid kerst en het voelt toch raar om naast de badjes in de airco te kijken naar alle kerstspullen. Via de zelfscanner langs de greeter in kerstsfeer weer naar buiten en zo gaan we dan op weg naar het vliegveld wat mij altijd weer wat kriebels bezorgt.

 

We leveren de heerlijke grote auto weer in, en kunnen overal snel doorlopen; we hebben dus nog tijd zat. RJ tikt me ineens aan: ‘we hebben toch nog genoeg tijd hè ?’ … Ik voorzie de rest van de tijd shoppen in de airport-winkels … Maar wat blijkt; er zit een Outback in de terminal ! Dus er moet nog een laatste steak naar binnen gewerkt worden door RJ; zijn grijns kan niet groter …

Van Hanneke kreeg ik ook de tip om de app van stichting Valk te downloaden en op 10 kilometer hoogte tijdens turbulentie is een aangename stem via deze app ademhalingsoefeningen met mij aan het doen en me gerust aan het stellen. Dat de rest van het vliegtuig vast denkt dat ik zit te bevallen in de stoel neem ik maar voor lief. Ik moet zeggen dat ik iedereen boek en app aanraad als vliegen een obstakeltje is, want het zorgt ervoor dat ik de vlucht in het algemeen veel rustiger ervaar.

Met argusogen bekijk ik gedragingen in het vliegtuig; blote voeten waar uitgebreid aan gepeuterd wordt, zeer lang toiletbezoek met ruikbare gevolgen voor de omgeving; niks menselijks is ons vreemd zullen we maar denken.

De kids hebben het heerlijk gehad met hun grote zus en onze afwezigheid is deze paar dagen goed gevierd. Het meest enthousiaste welkom komt dan ook van Shy.

Wat hebben we het ontzettend leuk gevonden dat er zoveel mensen hebben meegelezen! Dank jullie wel voor jullie moeite en zeker de mensen die ook nog hebben gereageerd, dank jullie wel!! De mensen die zich ingeschreven hebben voor updates zullen wij meenemen naar volgende blogs en ook de vrienden die de updates via de facebookgroep krijgen. Jullie kunnen zelf makkelijk ontvolgen als jullie er geen prijs meer op stellen.

Wij vonden het in ieder geval erg gezellig dat jullie mee gereisd zijn. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar in de ogen van de jongste 2 pubers zijn wij oud en prehistorisch. Toen we zeiden dat er wel maar mooi zo’n 1600 mensen per dag gemiddeld hebben meegelezen met het blog hoorden we woorden als ‘dope’ en ‘wix’.  We weten het niet helemaal zeker maar ik denk dat we door jullie in achting zijn gestegen. DANK JULLIE WEL!!

36 gedachten aan “Home, sweet home !”

 1. En zo is er een eind gekomen aan een kort maar geweldig weekend. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie hele mooie aanwinst. Bedankt dat wij hebben mogen meegenieten.

  Gr. Ronald

 2. Wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad samen, en we hebben lekker meegenoten en vreselijk gelachen! Bedankt!!

 3. Heerlijk blog weer hoor, leest zo lekker weg. Fijn dat het contact met het management company zo goed is en dat het klikt. Je hebt bij de Walmart toch wel dat T-Shirt gekocht hè? Echt heel grappig. Ook fijn dat je voor je vliegangst veel hebt gehad aan je boek en de app??. Blijf jullie volgende blogs zeker weer volgen.

 4. Welcome Home!
  Wat een heerlijk weekend hebben jullie achter de rug. En we hebben het zelf ook net ervaren ook al is het kort, het is zo ontiegelijk de moeite waard 😉
  Wat heb je toch een mega “dope” manier van schrijven, super vet! Nou ik unsubscribe echt niet hoor.. no way 😉

 5. Wat heb ik weer genoten van jullie blog.
  Nu weer thuis, en even lekker bijkomen van alles!!!
  Shy blij, kids blij, en ik verheug me alweer op morgenvroeg!!!????

 6. Het was weer heerlijk om her verslag te lezen.
  Welkom thuis en weer lekker genieten van de kids en de hond.
  Ik blijf jullie lekker volgen hoor!

 7. Ik heb de blog in een keer helemaal gelezen en natuurlijk ook genoten van de verhalen en de foto’s. Leuk dat jullie een ‘deel-actie’ hadden maar kwam er vanmiddag achter dat ik bij deelname het verkeerde bericht heb gedeeld…. 🙁

  Grappig om te lezen hoe in de USA de aankoop van een huis en de verdere afhandeling in z’n werk gaat. Het openen van een bankrekening daar is een goede tip, daar ga ik mij eens nader in verdiepen.

  Een Corvette lijkt mij wel leuk voor een paar dagen, maar heb zelf ook meer met zo’n dikke SUV.

  Heel stoer dat je ondanks je vliegangst toch iedere keer weer vliegt, en wat fijn dat ze daar tegenwoordig ook Apps voor hebben om je te begeleiden.

  Nogmaals bedankt voor de leuke verhalen & foto’s !!

 8. Jullie bedankt dat wij een inkijkje hebben gekregen hoe het gaat als je een villa koopt. Ook wel eens leuk om daar meer over te horen.

 9. Het was weer heerlijk meereizen, al heb ik, na het zien van de foto’s, heimwee naar de Walmart en die winkel waar ze BFF’s verkopen.

 10. Heerlijk om weer te mogen meelezen, ik heb weer genoten, en wat schrijf je toch heerlijk, verheug me al weer op jullie volgende reis.

 11. Ik heb genoten van jullie blog. In een paar dagen zoveel beleefd. Nogmaals mijn complimenten voor het leuke schrijven.. ik krijg spontaan heimwee naar Florida. Zie hopelijk snel weer een blog van jullie avonturen!

 12. Hoe grappig hoe je Steve omschrijft… van Harding. Is ook onze boekhouder en je schrijft net wat ik steeds denk als ik hem zie. Maar levert prima werk hoor. Bedankt voor de leuke verhalen.

 13. Even een weekend op en neer en kijk eens wat jullie allemaal geregeld hebben. Een druk en vol programma, maar zo leuk. Was weer een feestje om mee te lezen!

 14. Jullie blog is dan ook superleuk om te lezen! Ook deze keer weer, vond het erg leuk om te lezen hoe zoiets nou ongeveer in zijn werk gaat.
  Jullie hebben er toch, naast officiële zaken, een heerlijk weekend Florida van gemaakt.
  Het lijkt veel langer dat jullie er zijn geweest.
  Fijn dat er van dat soort apps bestaan!
  Welkom thuis en veel geluk met en plezier van de woning!
  En bedankt weer voor de blog.

 15. Die vliegangst is wel echt een dingetje! Moest wel (helaas) erg lachen om je opmerking over bevallen. Krijg ik meteen zo’n beeld bij.?? Enniwee, alles geregeld voor de koop/verhuur dus…… wanneer is de volgende trip? Kan ik me vast mentaal voorbereiden.??

 16. Bij Basil sloeg mij even de schrik om het hart vanwege de associatie met Basil Fawlty…… Voor je blog was het wel aantrekklijk geweest maar of het de verhuur ten goede gekomen was als jullie de verzorging aan BAsil en Sybil hadden overgelaten, is de grote vraag. Bij deze Basil zijn jullie hopelijk veel beter af….!

 17. Leuk dat de app helpt tegen vliegangst! Wat een leuke foto’s weer, van de parasolletjes en zwembad…heimwee …

  Fijn dat alles geregeld is met het huis, de volgende keer logeren in je eigen huis :)Super!

 18. Zo deze reis was kort maar krachtig.
  Weer een hoop geregeld,maar nu wel trotse eigenaren.
  Van een geweldige villa.
  We hebben weer genoten van het geweldige blog.
  Hoop dat er snel weer een volgt?
  Groetjes?

 19. Leuk om mee te lezen hoe er van alles geregeld moest worden voor de aankoop van de villa. Veel in weinig dagen maar met de goede planning nog ruimte voor een nieuwe bff , DQ en een steak op het laatste moment. Het weekend optimaal benut. We lezen de volgende keer weer met plezier mee.

 20. Nou ik heb weer genoten van je blog. Je schrijft met ontzettend veel humor, geweldig!
  Het was een kort lang weekend maar inderdaad heel veel geregeld en nu de trotse eigenaren van een schitterend huis in Florida.
  Ook weer fijn om thuis te komen bij de kids, die je dan toch altijd mist als je een paar dagen weg bent.
  Handig die ap met het vliegen, wordt je in ieder geval rustig van.
  Ik verheug me zeker al weer op jullie volgende blog, ben benieuwd.
  Geluk!!
  Grtz.Yvonne en Rob

 21. Ik heb er weer van genoten! Wat lijkt dat Resort trouwens ontzettend veel op het Hilton Tuscany Village, ik moest even twee keer kijken. De Foto van RJ bij de outback haha! Heeeeel herkenbaar, nog 31 dagen voor ik zelf vertrek, kan de bloomin´ petals al bijna proeven 😉

  Fijn dat alles geregeld is en heerlijk om weer even in het mooie Florida te zijn.

 22. Bedankt voor de leuke verhalen. Je schrijfstijl is zo leuk dat ik niet kan wachten tot jullie volgende vakantie. En met zo’n schitterend huis komen die er zeker.

 23. Was weer een erg leuk blog om te lezen;-). Fijn dat alles nu geregeld is en ook nog even lekker van de leuke dingen genoten..!!..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *