You got a fast car, I got a plan to get ‘myself’ out of here (vrije vertaling Tracy Chapman)

In no-time zijn we vanuit huis in Dusseldorf waar het ontzettend rustig is. De liefde van RJ staat veilig geparkeerd (red RJ: en wordt door een robot naar een veilige plek gebracht) en zo zijn we even later klaar voor vertrek.

We zijn snel door de security heen, maar vlak voor we bij de gate zijn, is een tweede security. Daar worden onze papieren bekeken door een jongedame die RJ met een stralende lach en een knipoog door laat en mij onverbiddelijk doorverwijst naar een extra uitgebreide check.

De vlucht naar Atlanta verloopt prima; bij Delta bieden ze gratis wifi aan tijdens de vlucht dus ik word afgeleid door WhatsApp en Wordfeud, fijn !! Het boek over vliegangst vind ik serieus een aanrader! Alle geluidjes waarbij ik tijdens vorige vluchten nog riep: “Zie je, daar gaan we !” worden uitgelegd en het brengt mij rust (en RJ daarmee ook).

   

De overstap gaat heel snel, het is zelfs een gezellige boel in de rij voor immigration. Totdat we bij de security check komen voor de connecting flight en ik WEER eruit gepikt word voor lichaams en explosievencheck. Ik heb kennelijk echt een boeventronie …

  

Voor mij is het de eerste keer dat ik op Orlando airport aankom en wat een warm welkom! Ik loop recht in de armen van mijn grote liefde!!

   

Bij de kofferband roept een vrouw spontaan over mijn BFF …. Love your bag, it’s so cute ! BFF gloeit helemaal van trots en ik zucht eens …. zo fijn om weer in Amerika te zijn. Aardig, spontaan, LOVE IT!

RJ loopt al met verende tred naar Alamo, this is the moment. Hier heeft hij zich de hele reis op verheugd, het uitzoeken van DE auto. Ik loop door want RJ gaat altijd onderhandelen en laat ik daar nou op zijn zachtst gezegd niet goed in zijn …  Ik ben de doos die zich altijd alles laat aansmeren omdat ik geen nee meer durf te zeggen als iemand heel vriendelijk iets laat proeven, kijken, aanbiedt.

Had ik het maar niet gedaan …. met argusogen zie ik hem al grapjes maken en lachen bij de balie van Alamo. En de schrik slaat me om het hart als hij aankomt met zijn jongensdroom. Een knalrode Corvette cabriolet (red RJ: met echt alles erop en eraan, tot aan heads up display) die alle aandacht op zich vestigt door alleen al het geluid en die vooraan geparkeerd staat waar iedere huurder langs moet. Mijn rode kop matcht in ieder geval goed en ik wil alleen nog maar weg. Dit is een auto voor een macho met zijn strakke beauty … niet voor een vrouw van middelbare leeftijd met kraaienpoten en uitgroei bij de haren die bij God niet weet hoe ze zich uit dit kreng moet hijsen. (red RJ: betere foto’s in daglicht volgen)

  

En on top of it all komen we er bij de tol achter dat credit card niet geaccepteerd wordt en het geld achter in de kofferbak ligt. Terwijl de rij langer en langer wordt en wij zelfs het knopje niet vinden om de deur  open te krijgen, bromt de man van de tol wat sarcastisch dat we maar (red RJ: gratis dus !) door moeten rijden …. I see you’re having some problems gettting used to that ride … Nou schuurde ik al bijna met mijn billen over het wegdek maar het lukt me toch om nog dieper weg te zakken. Onnodig te zeggen dat deze auto morgen wordt ingeruild voor iets normaals….

De hotelkamel ziet er prima uit en het bed ligt heerlijk. Morgenochtend hebben we om 9 uur afspraak bij de bank en gaat het officiele deel beginnen.

We kregen een vraag wat er nu echt anders is dan wanneer je in Nederland een huis koopt. Ik weet niet of in andere staten weer andere regels gelden, maar hier in Florida komen de meeste kosten voor rekening van de verkoper in plaats van de koper, een groot verschil. Omdat we zoveel vragen hebben gekregen over hoe eea nou in zijn werk gaat, hebben we een overzichtje erbij gedaan van wat wij, van wat ik voor het gemak even de notaris noem, gekregen hebben. Zo kunnen degene die het wilden weten zien wat er bij komt kijken.

Wij hebben wel zelf gekozen om voor de koop nog een bouwinspectie te laten doen en een eigen makelaar de papieren te laten nakijken. Deze kosten komen uiteraard voor eigen rekening, maar dit is geen verplichting om te laten doen.  Maar ik weet niet of jullie een van de laatste afleveringen van Ik Vertrek hebben gezien. Daar gaat een koppel naar het buitenland en ze DACHTEN dat de papieren wel in orde zouden zijn, ook al begrepen ze er niet veel van. Het mag duidelijk zijn dat dat een recept is voor veel ellende (en een smeuige uitzending) waarbij ik alleen al bij het zien vanaf de bank aan de zuurstof moet. Dus wij zijn voor check, check dubbelcheck gegaan. En nu gaan we vandaag zien of dat zijn vruchten heeft afgeworpen. We’ll keep you posted !!

35 gedachten aan “You got a fast car, I got a plan to get ‘myself’ out of here (vrije vertaling Tracy Chapman)”

 1. Ik kan mij helemaal inleven in de spannende periode waar jullie doorgeen gaan.
  Een beetje in een flow, maar wel een hele leuke flow. Succes!

 2. Geweldig die Corvette en het aansluitende verhaal! Veel suc6 gewenst met de aankoop(procedure). Hopelijk gaat alles “smooth” na zoveel voorbereiding van jullie kant.

 3. Wat vertel je weer leuk. Mijn man zou ook super blij zijn met zo’n bolide ???. Ik blijf jullie volgen. Heel veel geluk met jullie mooie aankoop. ??

 4. Geweldiggggg. Caroline geniet van de auto is toch gaaf om op onze leeftijd in zo’n bak te rijden. In Nederland doen we gewoon en in de USA doen we over de top. Geniet van jullie weekendje en heel veel succes met de afhandeling.
  Ramona

 5. Oh jee jij ook al een explosieven/drugs test, some girls do have it!
  OMG die auto dat is echt een jongensdroom. Maar ik geloof nooit dat die vandaag weer ingeruild wordt voor wat anders?
  Succes bij de bank en veel plezier de rest van de dag!

 6. Wow, een Corvette… dat is het enige dat Dries kan overtreffen!

  En dit “Onnodig te zeggen dat deze auto morgen wordt ingeruild voor iets normaals….” geloof ik niet helemaal! Of helemaal niet eigenlijk ?

 7. Issie al omgeruild?? Of blijft die rode duivel toch en mag jij eraan wennen?? Denk ergens toch dat ik het antwoord al weet! Veel plezier!

 8. Haha, ik zie jullie al helemaal zitten in die Corvette ? Wel stoer natuurlijk? Wat dat toch altijd is om er uitgepikt te worden bij de customs, ik heb die mazzel ook altijd?
  Succes bij de bank!

 9. Ik kan door jouw duidelijk verslag jouw en RJs gezichtsuitdtukkingen voor de geest halen. Zou t leuk vinden een foto van jullie in de corvette te zien! Veel zakenplezier!!

 10. Ha Ha, wat een stunt die auto, jammer dat ze er geen schoenlepel bij leveren stapt misschien makkelijker uit?? Fijn dat jullie zo’n mooie kamer hebben en de vlucht ook prima is verlopen. Ben zelf altijd goed te spreken over Delta. Veel succes met alles regelen.

 11. Ik snap je helemaal hoor, maar vergeet niet dat het in een bus ook niet makkelijk of elegant in en uitstappen is 😉
  Spannend allemaal maar natuurlijk ook super leuk!
  Enne…voor de ladies moet RJ wel even een filmpje maken van jou in en uitstap capriolen Hahaha

 12. Helaas gaan jullie maar een lang weekend, wat schrijf je het weer waanzinnig leuk weg jullie belevenissen. Ik zie het voor mij hoe RJ met een brede smile de garage uitrijdt en jij weggedoken onder het dashboard. Kan je ook weer afvinken ?? Heel veel succes en plezier dit weeekend met alle bezigheden. Hopelijk kunnen jullie nog even naar binnen bij jullie nieuwe mooie aanwinst.

  Gr. Ronald

 13. Haha geweldig die auto! Ik heb er thuis ook eentje zitten hoor die het altijd over een Mustang heeft. Maar daar past al onze zooi nooit in, dus we houden het bij SUV’s☺️

  Succes met alle formaliteiten daar en hopelijk kunnen jullie zelf ook snel vh huis genieten!
  Grt Angela

 14. Ooo Caroline geweldig die auto!!! Zie robert-jan al helemaal stralen.
  Tja mannen en auto’s.
  Ik snap precies wat je voelt als mannen gaan onderhandelen voor een auto!!
  Ik loop meestal nog niet eens meer mee zie wel waar hij mee aankomt..

 15. Ik zit hier in een collegezaal in Nijmegen voor een open dag te wachten dat het begint en zit me kapot te lachen. Jelmer naast me…maham…hou op met lachen! Schaamt zich rot. Hilarisch weer met die auto. Succes daar!

 16. Heb zelf helemaal niks met auto’s, behalve deze… geweldig! Ik snap RJ wel haha!
  Maar waarom zo moeilijk doen met tol? Huur ook bijna altijd bij Alamo, en pak gewoon de Sunpass lane, gaat het allemaal automatisch.
  Maar wel prachtig beschreven allemaal 🙂
  En de vlucht ging gelukkig ook prima, jullie zijn er, heerlijk. Zal met de papieren allemaal wel goed zitten dacht ik zo.
  Veel plezier!

 17. Wat zal RJ met een grote grijns de garage uit gereden zijn! Ik ben echt heel benieuwd of je het voor elkaar krijgt dat de auto morgen omgeruild wordt… Succes met de verplichtingen vandaag.

 18. Wat fijn dat je door onze grote liefde werd begroet. Wat een attent ventje is het toch. En dat je nog ook nog de wel verdiende aandacht kreeg is natuurlijk een gegeven. Wie kan nu zo’n stralende schoonheid missen. Die moet toch benoemd worden.
  Wat betreft dat rooie dinkytoy-tje. Er zit er hier een naast me die al zuchtend zich af zit te vragen of er een vrouw, drie dochters, vijf koffers en vier trolley’s in zou passen. Ik geloof dat ik voorlopig veilig ben en me daar nog niet in of uit hoeft te hijsen.??

 19. Volgende keer toch maar mee om een auto uit te zoeken in plaats van op een afstand te blijven? Lijkt me best verstandig :). Ik heb me overigens echt rotgelachen om je verhaal over die auto en de tol!

 20. HAHAHA!!!! grandioos weer! De man is een geboren onderhandelaar. Als het mooi weer is, is die cabrio natuurlijk wel pret maarrrrrrr wat als het weer wat minder wordt??? Enniwee het is alleen een lang weekend en je hoeft er geen bankstel in te vervoeren. GENIET WANT HET LEVEN IS ECHT TE KORT!!!!

 21. Om een teleurstelling te voorkomen met het ophalen van uwes auto. Was het beter geweest om uwes eigenste koetsrijder mee te nemen. Veel plezier Enne Catootje gewoon blijven stralen zo neffe uwes Donald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *