Een eigen huis, een plek onder de zon !

Op een heerlijke zonnige Floridiaanse vakantiedag kwam RJ redelijk terloops met het bericht dat onze vakantievilla te koop stond. Of dat niks voor ons was. De spreekwoordelijke donderslag donderde bij mij nog even aan de heldere hemel door; RJ daarentegen werd met de minuut enthousiaster.

Het zal dan ook niemand verbazen dat we nu een avond voor vertrek richting Orlando zitten om alles goed af te handelen. De kinderen blijven thuis, met onze waakhond, want grote zus komt ‘oppassen’. Dit wordt eigenlijk niet echt een vakantieblog aangezien er heel wat geregel bij komt kijken. Maar misschien vinden sommige mensen dat ook wel eens leuk om te lezen.

De contracten zijn getekend, afspraken met bank, management company en de law firm die real estate closings regelt zijn gemaakt en de huis inspectie is ook uitgevoerd. In mijn rijke fantasie zag ik al “Ik vertrek” achtige praktijken en om te voorkomen dat de buren een of ander wazig recht hebben om God-weet-wat in onze tuin te mogen doen, hebben we alles driedubbel laten checken.

De avond dat we het koopcontract door alle partijen ondertekend retour kregen, was toch wel erg bijzonder! Super trots en blij zijn we met onze villa A touch of Dutch. Aangezien het de bedoeling is dat ik me met boekingen, contact met huurders en website/social media ga bezig houden, werden mijn nauwelijks ontwikkelde internetskills danig op de proef gesteld en heb ik nog nooit zo veel lelijke woorden gebruikt als tijdens het maken van de website. Op het moment dat ik alles had geupload en ik HEUS niet iets verkeerds had gedaan waardoor de helft weer kwijt was, heb ik zelfs mijn pc bijna uit het raam gegooid.

Maar goed, website, facebookpagina en instagramaccount zijn een feit en dit weekend houden we een leuke winactie via de facebookpagina (zie ook de link op onze website van de villa) dus waag gerust een gokje! En oh ja….mocht je zoeken naar onze website, zet dan “villa” voor “A touch of Dutch” anders kom je bij een massagesalon terecht en dat is niet van ons …

Maar vol trots lieten we het aan de kids zien toen het eenmaal redelijk af was. Zij kwamen nog met ideeën zoals een asijdahdhdshghds app die je via een dhdgghsgvgyy feed kunt laten werken … of zoiets … voor mij is het allemaal Chinees.

Morgen vliegen we dus met Delta via Atlanta vanaf Dusseldorf naar Orlando. Onze villa is verhuurd dus we hebben een kamer in Marriott’s Grande Vista, centraal gelegen ten opzichte van de plekken waar we afspraken hebben (red RJ: en op kruipafstand van de Orlando International Premium Outlets).

Mijn literatuur neem ik ter harte …. hopen dat het doet wat het belooft.

En wat ik persoonlijk het meest bijzondere vind van de hele onderneming ….. wat hebben wij een schat aan hulp gekregen van andere huiseigenaren!! Zo lief, zo behulpzaam en enthousiast. Ron en Monique Biegelaar, Edwin en Wendy Boer, maar ook twee mensen die zelf ook hun huizen willen verhuren hebben ons altijd van informatie en hulp willen voorzien. Remco Teeuwsen en Boudewijn Maurits hebben allebei een prachtige villa waar ze zelf van genieten maar waar ze ook heel goede gastheren zijn voor hun huurders.

We willen ze via deze weg dan ook nogmaals ongelooflijk bedanken en hopen dat jullie ook allemaal een kijkje nemen op hun websites bij het zoeken naar een mooie plek om vakantie te vieren.

Villa Remco: www.huurvillaflorida.nl

Villa Boudewijn: www.vacationinflorida.nl

18 gedachten aan “Een eigen huis, een plek onder de zon !”

 1. De villa ziet er prachtig uit. De website ook trouwens 🙂 wens jullie heel veel succes met de verhuur en veel woongenot en vakantie plezier als jullie van je eigen plek onder de zon genieten.

 2. Dit is toch wel een héél bijzondere trip! Superleuk en superspannend om je eigen huis zover weg te krijgen! Goeie reis en vergeet tussen al het geregel niet te genieten!

 3. Gefeliciteerd met de aankoop van jullie prachtig mooie villa. Daar gaan jullie vast heel veel mooie herinneringen maken. Wens jullie een goede vlucht en hoop dat jullie genieten van jullie lange weekend in Orlando…jullie kunnen kruipend naar de outlet….Enjoy.

 4. Wat geweldig toch, en het is echt een prachtige villa!
  Wat fijn dat jullie nu lekker naar Orlando gaan om alles te regelen en rond te maken.
  Lijkt me super leuk om mee te mogen genieten, dus leuk dat je toch weer een blog gaat maken.
  Enne… er is vast wel even wat tijd om nog even naar outlets te gaan 🙂 Jouw hobby toch, winkelen? Haha! Goede reis en veel succes!

 5. Top hoor, wat een geweldige mooie villa.
  Ziet er zowel van binnen als van buiten klasse uit??
  Nogmaals gefeliciteerd!
  Heel veel geluk ermee en dat de verhuringen maar goed zullen gaan.
  Geniet heerlijk even daar in het heerlijke Orlando/Florida en succes met alles regelen.
  Fijne vlucht/reis.

 6. Geweldig dat jullie deze grote stap gemaakt hebben. Jullie kunnen trots zijn op je schitterende villa. Gefeliciteerd nogmaals en geniet er van.
  Het internet gedeelte gaat je gewoon goed af. Je hebt een heerlijk gevoel voor humor en dat gebruik je perfect, zowel voor je blog, Facebook enz. Vooral doorgaan??? Wij hopen in de toekomst zeker een keer jullie villa te mogen huren?
  Geluk!!!

 7. Het is allemaal prima gelukt met de website en Facebookpagina. Ziet er goed uit. Succes dit weekend met alles en veel plezier.

 8. Veel succes met het regelen van alles rond jullie prachtige villa! Het zal wel heel anders voelen om nu naar Florida te gaan in de wetenschap dat jullie gewoon een eigen huis daar hebben! Nogmaals gefeliciteerd!! ? En hopelijk kunnen jullie ook nog een beetje genieten van jullie blikembezoek, tussen al het geregel door. ?

 9. Wat een geweldig mooi avontuur jongens!
  Jullie hebben echt een pracht van een villa?
  Veel succes de komende dagen en proost er maar goed op ??

 10. Maar goed dat jullie op kruipafstand van de Premium Outlets logeren, kun je tussen de afspraken door nog ff lekker shoppen.
  Ik wens jullie een voorspoedige vlucht!

 11. Wat zal dit een bijzonder tripje worden.
  Gewoon jullie eigen huis in het geliefde Florida.
  Heel veel plezier en heel veel succes maar met zo’n prachtige villa komt het helemaal goed.
  En wat fijn dat jullie zo goed geholpen zijn door al die lieve mensen!!

 12. zo zijn wij ook een weekje heen gegaan een paar jaar terug om ons huis daar te kopen. nog geen tel spijt van gehad. ziet er top uit geniet er lekker van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *