Eerste USA Florida vakantie samen

Vorig jaar hadden we een deal gemaakt. RJ eerst mee naar “mijn” Frankrijk en dan dit jaar een vakantie naar “zijn” Florida. Hoe mooi zal het zijn als we daar het woordje “ons” voor in de plaats kunnen zetten. Met nog twee weken op de teller zijn de laatste overnachtingen geboekt en belooft het een prachtige reis te worden met zelfs voor RJ nog dingen op het programma die voor hem ook nieuw zijn!

image4

Florida boeken

Aangezien de rest van de kinderen inmiddels op een leeftijd is dat ze niet zonder aanhang weg willen en zij dus drie weken op het huis passen, gaan we met zijn vieren. Daan en Fleur verheugen zich uiteraard ook op al het nieuws dat ze gaan zien. Daan heeft voor alle zekerheid nog even gevraagd aan RJ of ze in Florida toch alsjeblieft niet zo’n “fransachtig” kasteel hebben. “Mama gaat dan altijd heel blij doen en ik hoef geen geschiedenislessen; ik heb vakantie”. Nou ja zeg….?????

Tardif/CORBIS

We vliegen naar Miami en hebben daar via Airbnb een appartement geboekt waarvan de eigenaar een sushi zaak heeft. Part of the deal is dat we daar met korting een keer komen eten; mij hoor je niet klagen als fervent sushi fan! Een Miami sightseeing boottoer is geboekt waar we ook langs de huizen van bv Julio Iglesias en Gloria Estefan varen (Fleur: “Mama, wie zijn dat?” Daan: “Dat zijn mensen uit hun tijd, bijna prehistorie.?”). We willen ook graag het Holocaust Memorial bekijken dus het wordt nog een drukke boel de eerste dagen.

Hierna gaan we met de auto, wat door RJ natuurlijk als een van de eerste zaken geregeld is, door de Everglades naar de westkust waar we dichtbij Fort Meyers ook weer twee dagen zullen doorbrengen. Op zo’n tocht door de Everglades op een propellerboot kan ik me nu al verheugen!

image6

Hierna gaan we twee weken naar Orlando waar we de pretparken van Walt Disney World overslaan en gekozen hebben voor de Universal Studio’s. In 2010 is hier de Wizarding World of Harry Potter geopend en voor een Harry Potter groupie zoals ik en twee die hard fans als Daan en Fleur is dat het summum. RJ is nu alle films in aan het halen en wij kijken voor de 283678e keer graag mee.

In de twee weken Orlando hebben we ook nog plannen voor DisneyQuest, de Disney waterparken, een Segway toer door St Petersburg, RJ en Daan gaan met echte pistolen schieten en zwemmen met manatees. De villa waar we deze twee weken in wonen, ligt in Solterra, een nieuwe wijk waar RJ erg benieuwd naar is.

image7

Hierna bezoeken we o.a. St Augustine, Daytona Beach en Kennedy Space Center vanuit een verblijf in Port St Lucie, weer geboekt via Airbnb, waar we drie nachten zullen blijven voor we via Miami weer terugvliegen naar Nederland.

Na alle verhalen, blogs en posts van alle Florida fans zijn de verwachtingen hoog gespannen. Genieten van al het moois dat Florida te bieden heeft (RJ is voor mij dan toch het hoogtepunt, waar ik ook ben..?), shoppen in grote Malls en Outlets, steaks bij de Outback, ijsjes bij DQ (née, Coldstone, hoor ik Saskia al roepen), Wal-Mart en Publix expedities en lekker relaxen bij het zwembad.

Maar ook verbazing en alert zijn…. Wat is dat met de keus tussen ponchos of deelname aan een wet t-shirt contest bij plotselinge regenbuien? Alligators, slangen en andere huisdieren die kennelijk in je tuin kunnen bivakkeren? Groepen Brazilianen die vermeden schijnen te moeten worden?

image2

image3

We gaan het meemaken en “we will keep you posted”.

Route

52 gedachten over “Eerste USA Florida vakantie samen”

 1. Leuk dat jullie een blog gaan doen en wij hopen dat je (ongetwijfeld) ook onze blogs hebt bekeken om ideetjes op te doen. Helaas horen die foto’s van slangen etc daar ook bij 😉

  We gaan jullie volgen !!!

  Groetjes,
  Pieter & Petra

  1. Klinkt helemaal leuk allemaal .. Wij hebben de laatste keer ook gekozen voor universal .. Kaai gaaf da harry potter gebeuren .. Wat zullen jullie een fijne vakantie hebben ???

 2. Ah! Leuk! Ik ga jullie absoluut volgen. Ik was altijd al fan van de reisverslagen van RJ, maar jij schrijft ook heerlijk smeuïg :-) Wat zullen jullie genieten.

  Eerlijk is eerlijk, Frankrijk heeft ´wat´, maar de USA heeft alles, toch? En al is Florida niet mijn meest geliefde deel, voor Daan en Fleur is het vast de ultieme vakantiedroom hoor. En jij geniet gewoon van RJ :-)

  Heel veel plezier gewenst alvast.

  Groetjes uit zonnig en warm Spanje,

  Albert en Monique

 3. Wahaha! Kan nu al niet wachten op je hilarische en enthousiaste verhalen! En die mooie Franse kastelen staan er volgend jaar ook nog wel!

 4. Florida is zo mooi! Wij zijn er ook geweest en ik zou graag nog eens terug gaan. Zwemmen met manatees, gewéldig! Ik vind dat zo’n leuke beesten! Geniet ervan en ik weet zeker dat al na één dag Florida zijn Florida jullie Florida is! Ik ga genieten van je smakelijke en sappige verhalen!

 5. Wauw, wat een heerlijk vooruitzicht, en al lekker snel!!
  Dat het genieten gaat worden kan ik je al vertellen, hoe leuk om dit samen met je kids te beleven ( de opmerkingen over leeftijd, uithoudingsvermogen en stomme poncho’s daargelaten natuurlijk!)
  Genieten van dat grote huis/supermarkt/pretpark en al het moois wat de omgeving je te bieden heeft :)
  Ik hoop dat de al te grote beesten in je omgeving je bespaard gaan blijven, maar komt vast goed (er zijn meerdere ‘heldinnen’ die het aandurven Hahaha)
  Heel veel plezier en zalig hoor al die blogs als thuisblijver…:)

 6. Dat ziet er goed uit! Ook wij hebben dit jaar gekozen voor universal en slaan Disney een keer over. Dit gaat je zeker bevallen Caroline…
  Groetjes en tot bij de DQ ?

 7. Oh wat leuk dat jullie naar Florida gaan en dat je een verslag gaat bijhouden. Je schrijft zo grappig!
  Heel veel plezier samen, ik kan haast niet wachten op de eerste verslagen!

  Marjon

 8. Ha ha hoe kon het ook anders. Een vakantie Florida. Het grootste gedeelte van jullie reis zullen we volgen als wij ook in Florida zitten. Dus wie weet lopen we elkaar nog ergens tegen het lijf. Veel plezier en geniet van jullie ervaring Florida. Daarna waarschijnlijk nooit meer ……..Fr…..k :-)

 9. Voor een newbie weet je al heel veel over Florida zo te lezen dus je gaat goed voorbereid op pad!

  Nog een tip: neem een lekkere warme trui mee, het kan chilly zijn ‘s avonds! :-) (NOT!)

 10. Leuk dat jullie nu naar Florida gaan! Benieuwd hoe jullie het gaan vinden. Verheug me op de verslagen en ga uiteraard volgen. Veel plezier alvast!

 11. Mooie reis, jullie gaan interessante stukjes Florida zien en ‘doen’. Leuk om rond te trekken, dan zie je toch het meeste. Al die enge verhalen over kruipertjes, kruipers e.d. niets van aantrekken, je hebt je eigen held bij je ?.

 12. Ooooh wat een heerlijk vooruit zicht!! En wat schrijf je leuk Caroline!! Top!
  Ik jullie zeker volgen!

  (Idd: hier ook een Coldstone ijsjes fan!)

 13. Wat jullie gaan doen ziet er al super gaaf uit, ik ben echt ontzettend benieuwd naar jullie belevenissen,
  grtjes Mineke

 14. Super om weer een verslag te volgen waar R.J. bij betrokken is.
  Aangezien wij ook alweer eens gaan (laat ons in ieder geval nooit meer los, Florida) is het heerlijk om andere ook te zien genieten.

  Dus ja wij willen jullie heel graag volgen als dat mag !!!!

  Groetjes en alvast veel voorpret,
  Ronald en Petra Veenstra

 15. Heerlijk dat jullie nu naar Florida gaan! Het is wel verslavend hoor maar een heerlijke verslaving die wij al ruim 20 jaar hebben. Gaaf dat jullie de Universal parken gaan bezoeken en Harry Potter is echt te gek, zo mooi gemaakt allemaal. En ook lekker veel shoppen hoor! Ga jullie met veel plezier volgen!

 16. Ja het gaat er van komen met het risico van een nieuwe verslaving;) ik ga jullie zeker volgen alvast veel voorpret!

 17. Oh wat al een leuk begin. Sarcastisch soms maar erg grappig. Ben erg benieuwd naar jullie belevenissen. Verheug me erop.

 18. Oh wat heerlijk dat je een blog gaat bijhouden. Ik kijk er nu al naar uit.
  Florida is niet onze favoriete staat (mijn hart ligt in het westen) maar ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. (je kunt er in ieder geval geweldig shoppen 😀 ) Jullie zullen ongetwijfeld een fantastische tijd hebben.
  groetjes en tot snel,
  Carola

 19. Ik voorspel voor dit verblijf slechts één slang; die waar de poolboy het zwembad mee vult! Verder hebben jullie een uitgekiend parcours gekozen dus we verwachten volop vette vakantieverhalen van vier vrolijke Floridafans.

 20. Ja hoor ik ben ook van de partij wat betreft het volgen van het blog.
  Kan je er voor zorgen dat ik elke morgen zo rond een uur of tien kan genieten van het vervolg verhaal want dan ben ik aan de koffie. :-)
  Heel veel plezier !

 21. Dat is een mooie reis die jullie voor de boeg hebben. Weer een lekker vol programma. Hopelijk is er nog wel tijd voor een BBQ, ben namelijk erg benieuwd naar de steaks van RJ. En Saskia heeft er geen verstand van ( haha) de lekkerste ijsjes en niet te vergeten de milkshakes haal je echt wel bij de DQ.

  Gr. Ronald

 22. Wow, wat gaan jullie veel doen.
  Je hebt alle ins en outs al van RJ gehoord want je schrijft alsof je er al geweest bent. Haha, have fun!

 23. Ik voorspel je nu al dat jij na deze reis echt geen geschiedenislessen over/in Franse kastelen meer gaat geven. Je zal ongetwijfeld al helemaal door RJ overstelpt zijn met zijn verhalen en ervaringen maar ik ben heel benieuwd naar jouw eigen ervaring. Enne ook ik schijt in mijn broek voor alles wat door het gras kruipt of in de bosjes naar me loert, maar voor mij is er geen leukere bestemming om vakantie te vieren. Geniet nog even van de voorpret!

 24. Het Holocaust Memorial vonden wij vorig jaar erg indrukwekkend. Verder heel veel leuke plannen.
  Dat wordt een top vakantie, geloof het maar.

 25. Leuk hoor een reisverslag van een newbee op vakantie met RJ is volgens mij nooit saai dus ben erg benieuwd naar jouw ervaringen. Wij gaan over 4 weken en zijn erg benieuwd naar het manateezwemmen (dacht eigenlijk dat het niet echt het seizoen is nu) misschien kan ons lijstje nog worden aangevuld.
  Veel plezier.

 26. Ik lees graag mee met jullie ontdekkings reis naar florida maar met RJ erbij gaat dat hellemaal goed komen!! Have Fun!

 27. ppffff DQ ijsjes…….ik leg het je volgende week nog een keer uit hahahaha. Wat een heerlijke reis, dat gaat echt genieten worden jongens. Ook al plagen we je wel eens met wat gekke dingen over Florida Caroline ik weet zeker dat je net zoals wij er verliefd op gaat worden. Geniet nog even van de voorpret en we spreken ons volgende week weer, liefs, Sas

 28. Wat ontzettend fijn dat jullie naar Florida afreizen, met een zeer ervaren gids, zal dit wel gaan lukken. Het is een top bestemming, ook voor de kinderen, je zult het gaan zien.

  Enjoy!!

 29. Super leuk dat jullie gaan. En lucky you de eerste keer meteen met een expert :-)
  Wij gaan jullie volgen en vooral veel plezier wensen!

 30. Leuk, weer een verslag van RJ’s avonturen in FL, nu meebeleeft en geschreven door een newbee 😉 (die dat goed doet, gezien de vorige gelezen verslagen). Het enige kasteel dat je zeker wel zult zien is gelijk het belangrijkste van de VS, de geschiedenis ervan is alom bekend. Veel plezier, ik ga volgen !

 31. Wij vinden het erg leuk dat er weer een nieuwe blog komt. Wij gaan jullie verhalen met veel plezier lezen. Wij wensen jullie alvast heel veel plezier in Florida.

  Groetjes Robert en Angelique

 32. You guys rock! Jullie gaat het heerlijk hebben in Florida. En een perfecte route inderdaad. Solterra er goed uit, ben benieuwd naar de ervaringen daar.
  GENIET!! Dat gaat wel lukken en we verheugen ons op de verhalen.

  Liefs oet Twente!

  Owja. En DQ, dat is het wel. Chocolate dipped of een blizzard….

 33. Wat leuk zeg, we voorspellen dat je besmet raakt met het FL-virus waar er zoveel van besmet raakt. Wij vertrekken dezelfde dag als jullie, maar gaan eerst enkele dagen naar NY en vliegen dan op Ft Myers waar we 2 weken ook gaan proberen te genieten van de Floridiaanse zon.
  Have Fun op jullie reis, wij proberen te volgen.

 34. Hey… Dat is leuk! En onverwacht (ik ken tot nu toe alleen RJ via Facebook)… Maar je schrijfstijl is erg leuk. Ik ga meelezen…héél veel plezier!

  Gr Ron

 35. Super leuk verslag, nu al !!

  kan niet wachten tot de echte vakantieverslagen! Geniet van de voorpret en natuurlijk in het o zo fantastische Amerika !!

 36. Ik ga jullie volgen hoor!!! Wat schrijf je toch ontzettend leuk!! Veel plezier! En met die twee HP-Die Hard Fans gaat het goedkomen in Universal, dat heeft al onze verwachtingen vorig jaar overtroffen! Veel plezier met de voorpret!

 37. Leuk, leuk…weer een blog. Wij gaan jullie volgen, hoor. De planning ziet er al ontzettend leuk uit! Veel voorbereidingsplezier nog!

 38. Wat leuk weer een blog… het leest nu al lekker weg. Ik ga proberen jullie te volgen ( we zijn dan namelijk zelf ook in Florida) , en misschien komen we mekaar nog wel tegen. Heerlijk vooruitzicht en gaat al opschieten.. wees wel voorbereid, 1x geweest en je heb het virus te pakken hoor! 😉 Groetjes Natalie (damian08)

 39. Ook wij lezen mee! Wat zullen je kids genieten Caroline!!! Wie weet komen we jullie nog tegen. Wij zijn tot 28 juli in Orlando

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>