Dag 17 – Van omgeving tot Disney Boardwalk

De Segway tour die gepland stond voor vanmorgen valt vanwege het weer voor de tweede keer letterlijk en figuurlijk in het water. RJ belt en de vriendelijke mevrouw aan de telefoon zegt dat we het Voor volgend jaar tegoed mogen houden. Niet nodig om te vermelden wat dit dus inhoudt …

Na de middag stopt het eindelijk met regenen en we stappen in de auto. Op vijf minuten afstand van ons ligt Reunion, een vakantieresort met huizen waar je je vingers bij aflikt. We willen even lekkerbekken, gaan door de (bewaakte) ingang en rijden rond over het enorme complex. De villa’s zijn echt enorm en je kunt er volgens mij dagen in rondlopen zonder elkaar tegen te komen. Op een verhuursite zagen we zelfs één met een eigen bowlingbaan, misschien toch eens kijken of we hier ook een grouponnetje voor vinden …

image

image

image

image

image

image

image

We rijden hierna door naar Celebration, een plaatsje dat door de Walt Disney Company geïnitieerd is met als doel een ideale leefgemeenschap voor de toekomst te bouwen waar “goed buurmanschap” hoog in het vaandel staat. We parkeren de auto bij het meer en wandelen wat rond. Het lijkt hier bijna op een filmset en ik vind het echt prachtig. Schommelstoelen bij het meer, gekleurde panden met balkons, huizen met veranda die vaak aangekleed zijn met kransen en een Amerikaanse vlag. Je verwacht ieder moment dat Mary Poppins voorbij komt of Gene Kelly aan een lantaarnpaal draait, zo’n sfeertje. We drinken heerlijke koffie op het terras bij Starbucks en de zon begint nu echt te schijnen. Zou het dan toch…?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Daan had van RJ gehoord dat hij een keer naar een schietbaan was geweest. Vandaag is dan de grote dag aangebroken dat zijn belofte om een gretige Daan dit ook een keer te laten zien, ingelost gaat worden, op naar de Oak Ridge Shooting Range. Iedereen kan hier voor of tegen zijn, maar voor veel Amerikanen is het een soort uitje zoals wij naar een bowlingbaan gaan. Hele families; vrouwen, mannen, jong en oud gaan mee. De picknickmand ontbreekt nog. Kinderen jonger dan Fleur lopen gewoon mee de schooting range binnen …

image

image

image

Er volgt een grondige uitleg en we moeten een id overleggen. Er komen twee mannen binnen die inlichtingen willen over de aankoop van een wapen en ik verbaas me over het gemak waarmee dit gebeurt. Terwijl de betreffende 50 cent en Snoop Dog geholpen worden in de winkel (ik lach maar extra lief als ze toevallig onze kant uitkijken), komen er een stuk of vier soldaten de baan af en zijn wij aan de beurt. Ik probeer het een keer, maar voel me er niet prettig bij en kijk samen met Fleur de sessie van achter een raam af. Daan vindt het uiteraard ontzettend stoer en is blij dat we het een keer gedaan hebben. Wat mij en RJ betreft blijft het daar ook bij, wij zijn geen fan …

image

image

Het is inmiddels zes uur en we proberen vandaag Red Lobster. Het eten is weer heerlijk en de bediening top. Ook hier geldt weer dat de bediening voor een groot deel afhankelijk is van de fooi en ze doen dus erg hun best. Richtlijn is dat je 15% van het bedrag als fooi geeft bij normale bediening, 10% als het slecht is en 20% als het goed is.

image

image

image

We willen de avond graag afsluiten bij Disney Boardwalk omdat ik dit graag eens wilde zien met verlichting. We worden niet teleurgesteld; de Boardwalk is een soort uitgaansgebied met restaurants, hotels, clubs rondom een meertje. Het is heel nostalgisch ontworpen en met de vele lichtjes erg leuk om in de avond rond te lopen. Op diverse plekken laten goochelaars, jongleurs en acrobaten hun kunsten zien en we klappen hard mee.

image

image

image

image

image

image

image

Het is bijna half tien als we richting huis gaan waar de kinderen meteen hun bed induiken. Morgen willen we voor de laatste keer naar Universal en we willen er op tijd zijn. Hoe hij het doet, begrijp ik nog altijd niet en ik kan onderhand geen ijs meer zien, maar RJ mikt vrolijk een bakje vol met ijs, aardbeien en Magic Shell (een soort chocoladesaus die hard wordt). Ik heb Sanne al moeten beloven dat ik daar een flesje van mee neem; als het kon zou ze rechtstreeks een infuus aansluiten met deze chocola. Hij lepelt het tot de laatste hap naar binnen en dan kunnen ook wij rustig gaan slapen.

image

31 gedachten over “Dag 17 – Van omgeving tot Disney Boardwalk”

 1. Wat genieten jullie van je eerste Florida reis, heerlijk om mee te lezen. Dat schieten kan ik me ook niets bij voorstellen.
  Kerst in Orlando is ook heel mooi ;-).
  Veel plezier en zon in St Lucie!

 2. Ik verdenk RJ ervan dat door hem de Segway tour wel opgeschoven moest worden naar volgend jaar!! Haha, weer een verslaafde erbij. You hate it or you love it!
  Veel plezier vandaag!

 3. Proef hier toch een klein beetje sabotage met die Segway tour hoor 😉
  Maar je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt. Zie je al helemaal zitten kijken naar “50 cent en Snoop Dog” vriendelijk lachend, ha, ha!
  Dat RJ nog kan slapen na zo’n bak met ijs, ik zou geen oog meer dicht doen.

 4. Celebration is voor ons ook altijd vaste prik. De tweede ochtend eten we hier altijd ons ontbijt bij de Marketstreet Cafe uitkijkend over het meer. Heerlijk !
  De Boardwalk hebben wij nog niet gedaan maar na het zien van jullie foto’s wil ik dit dit jaar toch echt gaan doen. Op het lijstje !!

 5. ja, gaaf he dat huis met die bowlingbaan, heb het al met GJ er eens over gehad en laten zien op internet, maar was net boven ons budget;)
  Dat schieten zou ook zo niks voor mij zijn, de chocosaus weer wel;)
  Ik neem het al niet meer mee naar huis, het blijft niet bij 1 flesje nl..
  Balen van de regen zeg! maar hee, jullie zijn in Florida, dus genoeg dingen te zien en te doen ook als het regent!
  Groetjes,Lein en co

 6. Volgens mij heeft RJ die regen in de hand gehad want dan had hij in ieder geval een smoes om volgend jaar weer te gaan…..Alle gekheid op een stokje wel een lekkere dag met veel verschillende dingen. Erg leuk. Veel plezier in Universal…

 7. Wat een kasten van huizen zeg, daar kun je wel met 10 familie’s in verblijven en nog vind je elkaar niet!
  Zo heerlijk even de sfeer opsnuiven van Celebration, je ziet jezelf er al gewoon zitten op je ‘ouwe dag’ op je veranda in je schommelstoel :)
  Volgend jaar terug om te segway-en is een prima excuus!

 8. Wat een geweldige reis en wat een indrukken he ? Die huizen ……echt absurd toch ???? Wel leuk om eens te zien en ik geniet mee van de foto’s !!!!
  Nog fijne dagen met mooi weer.. Gr. Joke

 9. Wat naar voor je om nu al te weten dat je volgend jaar terug moet voor een Segway tour. Die regen moet zich werkelijk overal mee bemoeien 😉 ;-).
  Ben heel blij dat ik drie meiden heb die zich helemaal niet interesseren in geweren of pistolen maar dat kan natuurlijk altijd nog veranderen, ik snap best dat dit voor Daan een hele belevenis is. Die vindt dit vast en zeker heel stoer.
  Als jullie ook maar vijf minuten bij Reunion vandaan zitten dan zitten we hemelsbreed waarschijnlijk niet zo ver bij elkaar vandaan. Wij zitten er ook ong. 3 tot 5 minuten bij vandaan.
  Heel veel plezier vandaag bij Universal. Nog even een laatste keer HP snuiven. En dat met dit prachtige weer van vandaag. Wat meer kan je nog wensen.

 10. Caroline, volgend jaar alweer Florida ? ??
  Weer een heerlijke dag ondanks de regen die maar blijft neerdalen. Absurd maar helaas moeten we het er mee doen.

  Ondanks het weer vermaken jullie je prima.

  Gr. Ronald

 11. Weer naar Florida, ha ha, betekent dat jullie en wel een heel fijne vakantie hebben. En jullie zijn nog niet eens terug…
  Thijs vond het schieten uiteraard ook heeeeel stoer en wil dat nu ook doen….!

 12. Oei het virus is toegeslagen wat vervelend nou, geen marshmallows geroosterd boven het vuur bij de Boardwalk? Ze hebben dat ook heerlijke grote ijsjes;) tip voor volgend jaar hopelijk hebben jullie morgen een droge dag! Have fun and enjoy life!

 13. Ik snap het wel van het ijs hoor.
  Wij zijn ook liefhebbers.
  Volgend jaar weer Florida? Hoe kan het ook anders.
  We hebben gewaarschuwd voor het virus. Nu is het te laat, ha ha.

 14. Ha,ha, heeft RJ soms een regendans gedaan zodat jullie volgend jaar terug moeten naar Florida voor de segway tour? Boardwalk is altijd leuk en gezellig s’avonds. Hebben jullie de Magic Shell met crunch al geprobeerd, zoooo lekker.

 15. Wat een rotsmoes om die Segway te moeten verplaatsen naar volgend jaar, hij had toch ook gewoon kunnen vragen of je volgend jaar misschien wel weer deze kant op wil, hahahaha. Ik zeg gezellig join the club.

 16. Heerlijk, volgend jaar weer. Dat klinkt bekend! Tja, je moet ook echt een keer segwayen. Gaaf he Celebration en Boardwalk. Hier proef je echt de Disney sfeer en de romantiek. Ik kan daar ook erg genieten. Toch een super dag ondanks de regen en vandaag een heerlijke zonnige dag als afsluiting!!

 17. We zitten hier jullie blog te lezen met een soortgelijk bakje ijs in de hand, hihi. We hebben flink gelachen om de manier van schrijven, Super leuk.

 18. Jammer dat de Segway Tour niet door kon gaan.
  Maar wel fijn dat je m volgend jaar mag doen.?nou bij ons zaten de kids en Stefan in het vliegtuig hiernaartoe al plannen te maken voor volgend jaar.
  Ik zei al laten we eerst deze vacantie maar eens weer doen.
  Hoezo snel verslaafd aan de usa

 19. Jammer van de segway tour. Maar het leuk dat ze het een jaar kunnen uitstellen. Ieder geval een mooie reden om volgende jaar weer terug te gaan!! Nog veel plezier de laatste dagen in Florida.

 20. En ja hoor we zijn weer helemaal bijgelezen
  We zagen wel regelmatig op FB wat voorbij komen
  Maar Caroline hoedje af hoor je schrijft het heerlijk , en ja hoor dat smaakt naar meer
  Volgend jaar weer
  Groet
  Joke en Gerrit

 21. Jaaaa, Celebration is zo leuk, ik krijg er altijd zo’n “feeling good” stemming van als ik er ben. Vooral met Halloween en ook met de Kerst is alles daar helemaal in stijl zoals het alleen in de USA kan.

  De Magic Shell verkopen ze ook gewoon bij de Jumbo hoor 😉

 22. Volgens jaar Florida…weer? Wat moet je daar nou weer gaan doen…..hahahahaha. En Celebration is mijn favoriete plekje van deze omgeving, heerlijk. Geniet lekker verder en vandaag hebbenwe super weer gehad. Liefs xxx

 23. Goed idee om ‘s avonds naar de Boardwalk te gaan. Overdag is het er BLOEDHEET en er is NERGENS schaduw! Maar ‘s avonds is het er veel leuker!

  Geniet van de laatste dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>