Dag 18 Laatste volle dag Orlando in Univeral Studios

We hebben de weersvoorspelling goed in de gaten gehouden en deze laatste volle dag in Orlando blijkt het inderdaad schitterend weer te zijn. We rijden naar Universal en kennelijk hebben meer mensen gewacht op zon want we zijn niet alleen.

image

Aangezien ik begrijp (heus wel) dat we niet alleen maar bij Harry kunnen zijn, hebben we nu andere dingen op ons lijstje. We lopen meteen door naar de Transformers waar al een behoorlijke rij staat. Na een uur wachten én een foto met Bumblebee zijn we eindelijk aan de beurt voor onze vijf minuten lol. Maar toegegeven, ook dit is weer een ontzettend gave attractie. Lijkt qua opzet wel wat op Spider-Man.

image

image

image

Als we verder lopen, horen we muziek. Het blijken de Blues Brothers te zijn die daar staan op te treden en het is een geweldige show. Zonder dat ik het kan helpen, voel ik mijn heupen wat bewegen, mijn voeten doen willoos mee en ik zie paniek ontstaan in de ogen van Daan en Fleur. De show swingt verder, maar mijn moederliefde krijgt de overhand en ik houd me in. Voor me staat een vrouw behoorlijk uit haar dak te gaan (ja hoor, zij wel) maar ik zie haar tieners ook meewarige blikken werpen. Hier zou ik graag de rest van de dag doorbrengen; ik ben gek op de film en de muziek!

Dan is de Twister nog aan de beurt en lopen we nog wat rond waarna we de middag thuis doorbrengen. We pakken vast koffers in, ruimen op, ik verzamel de laatste was (bij de kids komt op de vreemdste plekken was tevoorschijn) en laat de mega wasmachine nog een keer draaien. De tijd hier is omgevlogen en alhoewel we vanavond nog plannen hebben, baal ik toch wel al een beetje.

image

image

image

image

image

image

Rond half zeven stappen we weer in de auto en gaan terug naar Universal waar we met Natasja en Andrew afgesproken hebben. We combineren het nuttige met het aangename en kletsen gezellig in de rij van Shrek 4D. De attractie heeft echt humor en er zijn geen rare bewegingen; top!

Terwijl wij verder bijpraten bij Starbucks gaan Daan en Fleur nog een keer samen in Men in Black en zijn ze precies op tijd voor de eindshow, en nog snel even op de foto met Optimus Prime.

image

Het is een soort groot waterspel (a la Aquanura in de Efteling) met filmbeelden en vuurwerk. Exact om 22.00 uur is het afgelopen en we storten ons in de stroom mensen richting uitgang.

image

image

image

image

Na een “groepsselfie” nemen we afscheid en rijden wij naar ons huis voor de laatste nacht in Orlando.

image

21 gedachten over “Dag 18 Laatste volle dag Orlando in Univeral Studios”

 1. En zo is er een einde gekomen aan jullie Orlando avontuur. Is het voor herhaling vatbaar? Of heeft het virrus toch geen grip op jou kunnen krijgen? Goede reis richting Miami.

 2. Een lekkere zonnige drukke dag. Een typische Orlandodag. Nu nog genieten van de laatste dagen. En dan is het voorbij. Ik ben benieuwd of jullie het virus ook hebben gekregen.

 3. Ja de tijd vliegt als je het naar je zin hebt gelukkig is de zo’n weer terug geniet nog even van de laatste dagen en dan kan al bijna de voorpret voor het plannen van volgend jaar beginnen;)

 4. Leuk om weer meegemaakt te hebben. Ik blijf het leuk vinden de parken en Harry Potter hebben wij nog niet gezien. Goede reis!!!

 5. Toch nog een mooie dag qua weer als afsluiter en die hebben jullie weer lekker doorgebracht in Universal.

  Nu nog 3 dagen in St. Lucie. Heel veel plezier.

  Gr. Ronald

 6. Ik heb bijna het vermoeden dat Florida er nog wel een keertje in gaat zitten;-) Je verhaal is weer geweldig en bij de the BB is het altijd leuk om te staan kijken en te zien hoe andere mensen overal maling hebben aan alles en los gaan op de muziek van the BB.
  Ook is het wel grappig om je eigen kids dan te “zien denken” nu ff niet zo gek doen mam” Ha, ha!
  Nog lekker ff een paar dagen genieten!

 7. Laatste dag Orlando doorbrengen in Universal. Het kan niet beter ! Maar uuhhh, volgende keer gewoon lekker je laten gaan hoor op de maten van de muziek. Dan kijk ze maar de andere kant op :-)

  En als ik nu lees dat je baalt omdat je weggaat, is onze Florida Verslaafde missie geslaagd. Hierbij verklaar ik je nu ook officieel verslaafd. Helaas zijn er geen medicijnen voor, maar je kan wel het dragelijker maken door minimaal 1x per jaar voor een week of 4 daar te zijn. Dan komt alles goed.

  Veel plezier de laatste dagen. Ik ben erg benieuwd….

  Love life !

 8. hahah Caroline ik zie het helemaal voor me bij the Bleus Brothers……ik ben een keer helemaal uit mijn rol gevallen in Down Toen Disney en heb de Macarena staan dansen….Laura helemaal blij ;). Ik wens jullie heel veel plezier de laatste dagen aan de kust. Wat zullen wij veel bij te kletsen hebben over een paar weken hahaha.
  Groetjes xxx

 9. Oh heerlijk lekker swingen bij the bluesbrothers, ik heb geen kinderen dus ga daar echt uit mijn dak, ha ha. Wat hebben jullie een geweldige weken gehad en het was erg leuk om jullie via het blog te volgen! Er zullen vast nog vele Florida blogs volgen want volgens mij ben nu ook verslaafd, enjoy the club! Goede terugreis en geniet nog lekker na!

 10. Ik heb het idee dat je nu Frankijk echt wel “mwah” bent gaan vinden, en daar kan ik je geen ongelijk in geven. Moet wel eerlijk zeggen dat ze daar, net als in de USA, wel heerlijk rijdende auto’s fabriceren.

  Jullie hebben nog een aantal daagjes te gaan in Florida dus er komen nog wel wat updates van het reisverslag hoop ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>