Dag 21 en Dag 22 Relaxen en terugreis

De volgende ochtend blijkt toch echt dat RJ het meende toen hij zei dat hij liever de hele dag in de villa wilde blijven. En in Daan en Fleur had hij al fanatieke medestanders gevonden. De Kennedy Space Center tickets (die dus wel al gekocht waren) blijken tot eind juni 2016 geldig te zijn……dat is voor RJ lang genoeg. We doen deze dag dus helemaal niets, nada, niente. Terwijl ik vroeg mijn voorlopig laatste Starbucks koffie drink op ons grote balkon, denkt RJ hard over de dingen des levens na 😉 ! En terwijl wij zo rustig de dag opstarten, is het voor de kids nog lang niet zo ver; die verschijnen pas rond 10:00.

image

Wel brunchen we bij de cracker barrel, alleen al voor het winkeltje waar ik weer lekker kan neuzen.

image

image

image

Op de terugweg zien we een bordje met garagesale er op. Door de bordjes met ballonnen helemaal te volgen, komen we bij een woonhuis waar ze inderdaad de garage open hebben gegooid en alles wat weg moet staan te verkopen. RJ en ik gaan thuis ook grote opruiming houden, maar ik denk dat dat toch een advertentie marktplaats wordt.

image

image

Thuisgekomen duiken we meteen het zwembad in en we spelen basketbal, lummelen en we houden een watergevecht, jonkies tegen de oudjes ;-), wie gewonnen heeft, is niet belangrijk…toch?

image

image

image

Daarna gaan de kids film kijken en wij proberen nog een kleurtje te krijgen voor we richting huis vertrekken, want het is net als gisteren volledig strakblauw en warm. De kids komen als verrassing toastjes met drinken brengen en we genieten van het ontspannen niks doen en vooral het genieten van en met elkaar; wat doet het goed dat we allebei zo de rust gevonden hebben.

We “vieren” ons afscheid van Florida op deze laatste avond bij de Outback waar de pijn en treurige gezichten ietwat verzacht worden door een overheerlijke cocktail (red RJ: en niet te vergeten heerlijke stukken vlees).

image

image

image

image

image

Bij de Walmart verbaas ik me niet over de nagelsalon en een McDonald’s in de supermarkt, ook niet over de geweren die te koop aangeboden worden, zelfs een leuke roze voor meisjes, laat staan over de winkelwagentjes die gewoon midden op de parkeerplaats achter gelaten worden want je moet er toch niet aan denken dat je 30 meter moet lopen. Ik trek nog even een wenkbrauw op als ik mensen in hun pyjama de laatste boodschappen zie doen, maar dat is dan ook alles. Misschien toch tijd om naar huis te gaan?

image

image

image

En als echt allerlaatste afsluiter van deze avond, krijgt RJ nog een klein ijsje weggewerkt … (Red RJ: het ijs, de aardbeitjes en Magic Shell moeten wel op, toch … ???)

image

Als we de volgende ochtend weg gaan en deze prachtige villa achter ons laten, staan de kraanvogels ons uit te zwaaien.

image

image

image

image

image

We rijden richting zuiden en bij Palm Beach nemen we nog een klein stukje route binnendoor. We zien hoe groot het verschil kan zijn op hemelsbreed een paar 100 meter als we door een wijk rijden waar we heel voorzichtig zijn met het maken van een foto en daarna verder rijden over een prachtige boulevard.

image

image

image

image

image

image

We stoppen nog even bij een mall om wat tijd te doden (echt waar, ik verzin het niet) en lunchen bij de Cheesecake Factory. De porties zijn speciale lunchporties wat betekent dat we de helft laten staan.

image

image

Dan is het toch echt tijd om naar het vliegveld te gaan en rijdend over de snelweg krijg ik sterk het gevoel dat we op de linkerbaan zouden moeten rijden…

image

RJ heeft zitten berekenen hoeveel benzine we moesten tanken om precies bij de autoverhuur te komen en op de laatste druppels rollen we de garage in.

image

Bij het boarden regent het, zie ik onweer en bliksem en doodsbenauwd stap ik aan boord waar RJ binnen no time slaapt en Daan dan maar mijn hand vasthoudt. Het blijft een dingetje… De stewardess herkent een vrouw in nood en wijn is het antwoord, liefst in meervoud. De turbulentie is ineens een heel stuk minder eng 😉

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Conclusie:
Florida is prachtig en ik begrijp nu volledig wat de Floridagangers van het forum en op facebook bedoelen met “het virus”. Mede door jullie blogs, posts en verhalen in real life ben ik zo enthousiast geworden, dus jullie zijn mede oorzaak van de besmetting. En niet alleen voor mij: “Mam, als je volgend jaar naar Frankrijk wil, blijven wij bij oma” …

Rond de 350 mensen hebben dagelijks de moeite genomen om met ons mee te reizen via het blog; de bezoeken waren zelfs afkomstig uit 37 verschillende landen ! De reacties waren iedere keer weer erg leuk om te lezen waarvoor onze dank! Het volgende blog zal echter niet meer op Facebook verschijnen; mocht je toch mee willen lezen, kunnen jullie je inschrijven en ontvangen jullie een notificatie als er een nieuwe blog van start gaat.

Journey

51 gedachten over “Dag 21 en Dag 22 Relaxen en terugreis”

 1. Helaas zit jullie trip er al weer op en wij hebben heerlijk kunnen meegenieten van jullie avonturen. Veel zaken die jij gezien hebt hebben wij ook al gedaan maar zagen in de blog ook dingen die wij nog niet gedaan hebben. Zo zie je maar, in Florida is echt heel veel te doen. Nogmaals bedankt voor je leuke blog, heb regelmatig ook een reactie geplaatst, welke soms niet echt bij volgers in de maak viel overigens, en wij hopen dat je volgende maand ook met onze blog zult gaan meelezen 😉

  Groetjes,
  Pieter & Petra

 2. Wat hebben jullie een ontzettend fijne vakantie gehad, dank jullie wel dat ik jullie blog mocht volgen, en Caroline je schrijft heerlijk.
  Ik zou zeggen tot de volgende keer
  grtjes Mineke

 3. Het was weer erg leuk om mee te lezen, en heeft Robert-Jan die zin des levens nog gevonden of was hij alleen maar aan het drijfsijzen in het zwembad? Florida is hardstikke leuk maar vergeet de rest van Amerika niet!! Bedankt voor de leuke blog en ik ben benieuwd wanneer jullie weer gaan?

 4. Jullie zijn er inmiddels weer en wat hebben jullie het leuk gehad. Ik heb meegenoten met jullie en dank jullie voor het bijhouden van de blog. Uit ervaring weet ik dat het best veel tijd en energie kost maar het is erg goed geslaagd. Tot de volgende keer.

 5. Caroline, echt waar zoals jij een blog schrijft CHAPEAU ( sorry RJ)…wat een humor, veel bloggers kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Misschien komen wij ons nog eens tegen in de wereldsjtad Geleen. En RJ de uitnodiging voor de whisky staat nog altijd 😉 neem Caroline dan gewoon mee ….wijn is ook aanwezig.
  Wij vertrekken over 2 weken naar New York en dan richting Florida. Als wij ons blog schrijven zal ik jou humor zeker nooit vergeten….Nogmaals bedankt, wij hebben genoten van jullie reis.

 6. Hahahahaha die reactie van je kinderen. Bij ons in huis zakken de kinderen hun kinnen ook naar hun knieën als het niet Amerika is. Maar een vakantie is nog altijd beter dan geen vakantie, toch?!
  Maar jullie hebben een geweldige vakantie achter de rug waar jullie echt zoveel hebben gezien en gedaan. Voor RJ zal het zeker genieten zijn geweest om alles via jullie ogen weer opnieuw te zien en mee te beleven. Het is echt een geweldig land om te zijn. Till next time!

 7. Wauw, wat een huis, ik neem toch aan dat jullie niet alleen gelummeld hebben bij het zwembad maar ook nog even wat spiermassa hebben opgedaan op het pool deck Hahaha, wat een compleet huis zeg, echt TOP!
  Heerlijk om alles weer een beetje door de ogen van een first timer mee te maken, wat is dat al snel ‘gewoon’ :(
  Ik heb zo het vermoeden dat je dit blog nog met regelmaat terug gaat lezen, en natuurlijk ben ik de volgende keer weer van de partij :)

 8. thanxxx dat we mee mochten reizen met jullie
  wat een super vakantie was het
  dat wordt nog even nagenieten
  groetjes en tot de volgende reis :-)

 9. Wat een heerlijk verslag weer, die pruilende foto MET cocktail is geweldig. Overigens die villa mag er wezen zeg, super. Ik snap jouw gevoel over Florida helemaal, maar echt waar ook na jaren val je nog in verbazing van wat je soms ziet hahaha.
  Succes met de jetlag, tot gauw xxx

 10. Jullie hebben een heerlijke vakantie gehad ondanks dat het weer regelmatig niet meezat. Bedankt voor het bloggen, ik heb ervan genoten.

 11. En weer een verslaafde erbij!
  Genoten van je blog net zoals jullie genoten van de vakantie.
  Van een ijsje bij de dq is het niet gekomen, voelde me de laatste week echt beroerd maar wie weet in de kerstvakantie?
  Dan is Ruud er ook gezellig bij.
  Groetjes

 12. Jammer dat het alweer voorbij is. Maar daarentegen hebben jullie een geweldige vakantie achter de rug met veel leuke herinneringen. Leuk dat je ook besmet bent Caroline, dus die kaartjes van KSC gaan zeker nog gebruikt worden.
  Succes met de jetlag en bedankt dat we mee mochten op jullie vakantie. Ik heb er erg van genoten!!

 13. Oo wat hebben jullie een heerlijke vacantie gehad.
  Ben pas later in het blog ingesprongen,maar heb wel alles terug gelezen.
  Wat schrijf je leuk ik houd wel van je humor!!!
  Enne jawel ik lees het al alweer een Florida verslaafde.
  Je moet gewoon terug voor de Segway Tour en Kennedy space center ( slim gedaan RJ:) ).
  Tot het volgende blog en wie weet see you next year in Florida:)

 14. Bedankt voor het schrijven van je blog. Florida is inderdaad erg leuk en er is nog genoeg te doen voor wel 10 vakanties :)

  Dat je kinderen voorgoed verpest zouden raken kon ik je overigens van te voren ook al wel voorspellen :)

 15. Tja Caroline nu MOET je wel steeds terug naar de VS. Zie het maar als een soort ‘taakstraf’ en blijf denken ‘ LIFE IS GOOD!!!!’.
  Waarom niet meer via FB? Ik meld me aan hoor maar vraag me af waarom. Zelf doe ik het ook telkens via FB.
  WElkom thuis.

 16. Jammer, het zit er al weer op. Wel goed dat je nu ook het virus te pakken hebt, maakt het een stuk makkelijker met de rest van het gezin;-) Gezien de tickets voor KS moet je nu wel voor eind juni 2016 een keer terug….;-)
  Ik vond het erg leuk om mee te lezen, je hebt de blogs zo leuk geschreven. Volgende reis ben ik graag weer van de partij.
  Geluk!!

 17. Wat jammer dat het er nu echt op zit! Ik heb erg genoten van jullie blog en om Florida weer eens door de ogen van een nieuwkomer te beleven. Volgend jaar wil ik jullie graag weer volgen!

 18. Jammer dat het er op zit want ik verheugde me steeds weer op je verhalen, zo leuk geschreven. Gelukkig is het virus toegeslagen ( had niet anders verwacht) en kunnen we volgend jaar weer meegenieten. Nogmaals bedankt voor het delen van jullie belevenissen.

 19. Helaas dat het er al weer op zit. Leuk om te lezen dat het zo goed bevallen is in Florida maar ik had niet anders verwacht.
  Bedankt dat wij hebben kunnen meegenieten, dat maakt het wachten tot we eindelijk zelf gaan wat leuker.
  Veel plezier met het nagenieten en tot de volgende keer.

 20. Jammer dat jullie reis er weer op zit. Wat moet ik nu elke avond gaan doen als ik jullie blog niet meer kan lezen?. Ben blij dat jullie er weer heelhuids zijn. Geweldig om de verhalen iedere keer te lezen, zo kreeg ik het gevoel dat ik er een heel klein beetje bij was. Was wel even werk om na mijn vakantie alles ” bij” te lezen?. Ik heb ervan genoten, echt top?. Tot gauw in real life. Liefs van mij

 21. Wat een heerlijke vakantie en wat is het snel gegaan. Het was een plezier om mee te lezen.
  Natuurlijk moeten jullie heel snel terug er is nog zoveel te zien en te beleven.
  Sterkte met de jetlag!

 22. Wat een mooie reis hadden jullie, en wat een prachtig verslag heb je er van gemaakt. Het was iedere dag echt genieten, ook voor mij. Haha!
  Ik ben in ieder geval ingeschreven op RJ’s Blog, want ik wil natuurlijk niks missen van jullie vakantie avonturen. Bedankt voor het mee lezen, en sterkte met het ‘ wennen’ thuis!!!

 23. Super vakantie gehad dus! Heel leuk verslag en inderdaad heel leuk geschreven! We hebben het zo goed kunnen meebeleven! Succes met de jetlag! Maar dat hoort ook bij dit virus helaas! Dat dan wel weer ja…….

 24. We hebben genoten van de enthousiaste verhalen, zo leuk om te lezen. Nog leuker is te lezen dat het virus jullie te pakken heeft :-)
  Bedankt voor de blog, tot een volgende keer!

 25. Welkom thuis. Wat een geweldig huis was dit om de laatste dagen door te brengen. Heel erg bedankt voor je leuke blog, ik heb er van genoten. Robert-Jan heeft je echt de grand tour van Florida gegeven. Zelfs na heel veel keer in Florida (of Amerika) geweest te zijn, blijven er iedere keer weer dingen over waar je je over zult verbazen, hihi. Sterkte met het wennen aan het “gewone” leventje en een volgende keer lees ik graag weer mee.

 26. Hebben genoten van de belevenissen en beschrijving van jullie reis. Kijken uit naar het vervolg. Sterkte met wennen in ons eigen kikkerlandje, een heel verschil met de States. Bedankt voor de leuke blog.

 27. Oh en dan zit jullie vakantie er weer op! En wat zal ik het dagelijks lezen van jullie blog missen. Ik heb heerlijk meegenoten van jullie belevenissen. Wat een heerlijke schrijfstijl. Jullie afkicken met een jetlag en ik weer op zoek naar andere bloggers die nog in Florida verblijven. Is ook een soort verslaving! Gelukkig gaan we volgend jaar zelf ook weer !

 28. We hebben de afgelopen weken met jullie meegereisd. Super zeg! Ontzettend leuk geschreven en hebben verschillende dingen opgeschreven voor onze trip. Over een kleine twee weken gaan wij voor het eerst naar Florida.

 29. We vonden het een genot om jullie blog te lezen. Mooi om te lezen dat je toch het Floridavirus te pakken hebt gekregen, maar we hadden ook niet anders verwacht ;-). We zien een volgend blog met veel plezier tegemoet. Sterkte met de jetlag.

  Groetjes Robert en Angelique

 30. Dank je voor het leuke verslag! Jullie hebben een mooie vakantie gehad waar we op de achtergrond van mee mochten genieten.

  Succes met het terugkomen in de realiteit van NL.

  Grs en tot de volgende keer, Ron

 31. Maar vergeet Frankrijk niet , wij zitten nu in Picardië en kijken onze ogen uit, Amiens b.v. Is een mooie stad met een prachtige cathedraal, hebben kaarsje gebrand voor Agnes. Heel la douce France is heel afwisselend en mooi. Gewoon er bij doen.

 32. Ach wat erg nu, nu moeten jullie voor juni 2016 weer terug… hihi.
  Ja, je bent ook besmet, had ook niet anders verwacht.
  Heerlijke vakantie hebben jullie gehad. Lekker divers, leuke plaatsen bezocht.
  Gelukkig krijg ik altijd al een mail bij een nieuwe blogpost, dus dat blijft zo. FB lees ik niet van A tot Z door, dus zou dan wat missen.
  Welkom thuis, bedankt voor de ontzettend leuke blog, en tot een volgende keer dan maar weer!

 33. Bedankt weer voor het mogen meelezen. Extra leuk omdat we in de zelfde omging zaten als we jullie verhalen lazen. En nu dus ook officieel besmet met het virus. Erg vervelend. Geen genezing mogelijk. sterkte.

 34. Welkom thuis. Het was weer een geweldig reisverslag!!! Fijn dat je ook besmet bent met het Floridavirus. Wij kijken alweer uit naar het volgende blog!

 35. Prachtig om te lezen dat het virus doorgegeven is. Welkom bij de club….Maar wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad zeg. Heerlijk om te lezen de beginners dingen die zo herkenbaar zijn en dan veranderen in oude rotten in het vak. Een prachtig reisverslag. Heb me geen moment verveeld. Nogmaals dank.

 36. Heb met onderbrekingen ook megelezen, was zelf ook in the USA, maar jullie blog was weer erg leuk! Fijn dat jullie zo genoten hebben met zijn allen.

 37. Wat heb ik genoten om via het blog jullie belevenissen te volgen, leuk om te lezen dat jij nu ook helemaal “om” bent, één keer Florida altijd Florida enjoy the club!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>