Dag 19 en 20 Port St Lucie

Woensdagochtend is het dan echt zover, tijd om Orlando te verlaten. Hoe de kids het doen, weet ik niet, maar ondanks dat ik gisteren de laatste vuile was dacht te draaien, weten ze weer nieuwe tevoorschijn te toveren; Copperfield is er niks bij.

Om precies 10:00 rijden we naar Celebration om daar te ontbijten na de tip van Walter. En terwijl de zon al schijnt, zitten we op het terras met uitzicht op het meer te genieten van ons laatste ochtendmaal in de typische jaren 50 stijl van Celebration.

image

image

image

We lopen nog wat rond en genieten in een van de vele schommelstoelen heerlijk van de rust en uitzicht op het meertje. Naast ons zit een oudere man alles op zijn gemakje te bekijken. Hij weigert met zijn dochter mee te gaan die richting de winkeltjes wil en zegt: “I’m gonna sit here for a while.” Om vervolgens innig tevreden en zachtjes schommelend voor zich uit te kijken. Ik begrijp hem volkomen, wat een rust brengt deze plek.

image

image

image

image

image

We stappen in de auto en als we een stuk verder rijden, zien we het steeds groener worden met op veel plekken meertjes en waterstromen. Het stroomgebied van de Everglades ontstaat boven Orlando vandaar dat je hier veel watergebieden vindt met allerlei wildlife.

image

Onze bestemming Port St Lucie ligt aan de Atlantische oceaan, ongeveer twee uur rijden ten noorden van Miami. We rijden de hele route vanaf Cape Canaveral over de A1A, de kustroute, waardoor we langs allerlei leuke kustplaatsjes rijden. De natuur is weer prachtig en alles ademt de sfeer van zee, zon en watersporten uit.

image

image

We stoppen bij Cocoa Beach, bekend als surfparadijs en de Ron Jon Surfshop. Dit is de grootste Surfshop ter wereld en 24/7 geopend. Niet dat we nou van die sportieve surfers zijn, maar even een kijkje nemen is toch erg leuk!!

image

image

image

image

Daarna lunchen we aan de overkant, want daar zitten een Dairy Queen en Subway in hetzelfde gebouw, wat een heerlijke combinatie !

image

We rijden verder en zien prachtige huizen waar je vanuit de tuin zo het strand kunt oplopen. Op diverse plekken zijn inhammen waar je je auto kunt parkeren om naar het strand te gaan. We komen langs de Patrick Air Force Base waar nu oa werkzaamheden voor Kennedy Space Center verricht worden en van waaruit mariniers uitgezonden worden terwijl hun gezin op de basis blijft wonen.

image

image

image

image

image

image

Pelikanen zie je ook hier weer in overvloed en ze vliegen in formatie door de lucht, een prachtig gezicht.

image

image

Even later verlaten we deze prachtige route want we zijn dichtbij onze bestemming. Als we het eerste stadje binnenrijden, zie ik Rick’s Bailbonds, waar je de klok rond geld kunt lenen om borg te betalen. Mochten we in de problemen komen, weten we waar we zijn moeten. Altijd handig om je adresjes te hebben.

image

Voor deze laatste dagen hebben we via Airbnb een huis gehuurd waar de eigenaren ook wonen dus we zijn erg benieuwd! Als we aanbellen doet Ramona open en we kunnen nog net voorkomen dat onze monden tot op de grond openvallen. Het huis is werkelijk prachtig!! De eigenaren wonen in een aparte ruimte en zien we niet en wij mogen gebruik maken van alle faciliteiten. Overal grote zithoeken met grote tv’s (red RJ: inclusief DirectTV, ongelooflijk hoeveel zenders), muziek en films, een prachtig groot zwembad, fitnessapparatuur binnen en buiten én…….een massagestoel waar ik de rest van de avond eigenlijk niet meer uit wil komen. Zijn we wel in het juiste huis beland? Komen er misschien nog extra kosten? We zijn nog op zoek naar het addertje (lees rustig….de adder) …

image

Dit gaan we vieren in een lokaal restaurantje (red RJ: nummer 3 volgens Tripadvisor) waar we heerlijk verse vis eten. We weten niet hoe snel we weer naar ons tijdelijke huis moeten gaan en ik “shotgun” de massagestoel….toch weer iets opgestoken van mijn pubers.

image

image

image

We slapen de volgende dag lekker uit wat betekent dat de kids pas rond negen uur opstaan als ik al lekker op het grote balkon van mijn koffie aan het genieten ben. We hebben bezoek van de kraanvogels die hier achter de tuin hun vaste plek hebben.

image

image

RJ heeft de golfbanen in de buurt ontdekt; ze zijn van PGA en nu ga ik netjes typen wat RJ me zegt want ik heb er nul verstand van… Het blijkt dat het trainingscentrum van de PGA (Amerikaanse golfbond) bijna om de hoek ligt. Het complex bestaat uit 4 achttien holes banen (ik vraag op dit moment of dat echt interessant is voor het blog…. Aan de reactie van RJ te zien kon ik dat beter niet doen) en hij kan om half één reserveren op de Ryder course, vernoemd naar de oprichter van de Ryder Cup. Wel in gepaste kleding wordt er bij gezegd. Ik MOET nu vermelden dat hij 13 holes gespeeld heeft waarvan zeven par en één birdie.

image

image

image

image

image

image

Na zijn rit van vorige week wil Daan weet graag mee en daar aangekomen wordt hij inderdaad niet binnen gelaten in een t-shirt. Een polo van RJ (al voor de zekerheid meegenomen) biedt uitkomst en ze hebben weer een gezellige middag samen.

image

image

image

image

image

Thuis wordt ook hard gewerkt…. Fleur en ik vermaken ons een paar uur in en langs het zwembad.

image

image

image

image

image

image

image

Op de terugweg hebben de mannen een hamburger van de five guys gehaald, kennelijk een must als je hier bent. En we moeten toegeven; overheerlijk !!

image

image

De rest van de middag brengen we door met zwemmen, kletsen, film kijken; kortom, vakantiegevoel ten top!

image

image

image

image

image

Er wordt aangebeld om post te bezorgen en een bestelbusje staat voor de deur. Ik herken het meteen!!! Iedereen die vroeger met de Fisher price gespeeld heeft, heeft ook met zo’n wagentje gereden, ik dus ook.

image

Morgen stond eigenlijk Kennedy Space Center op het programma. Ik weet niet wat ik hoor als RJ zegt dat hij eigenlijk geen zin heeft. Hij wil het liefst hier blijven, zonder programma en genieten van het huis, het mooie weer en het zwembad. Na nog een toetje bij de DQ gehaald te hebben, zien we de zon door de bomen zakken en het gevoel van zo volledig ontspannen kunnen zijn hoop ik nog héél lang vast te kunnen houden.

image

image

28 gedachten over “Dag 19 en 20 Port St Lucie”

 1. Wauw wat een waanzinnig mooi huis. Ook een adresje om goed te bewaren;-) En dan die golfbanen in de buurt, dan kan RJ zijn hart op halen. Goed gelopen btw van RJ!
  Dit vakantie gevoel nog maar lekker even vasthouden.
  Life is good!!!!

 2. Ik lees het verslag van weer een nieuwe Florida verslaafde. Dat gezicht van Caroline in die stoel, haha. Lekker zo’n middag op de golfbaan, mooi resultaat.
  Heel veel plezier bij KSC als jullie gaan.

  Gr. Ronald

 3. Tja, die golflingo!! I love it when you talk dirty. Birdies en pars het is allemaal Grieks voor mij. Prachtig huis. Je kunt het maar treffen met Airbnb.

 4. Goed geregeld…. wat een bescheiden optrekje :-)……Das toch ultieme vakantie gevoel… Niks moet, we zien wel. Geniet…..

  Life is… :-)

  gr Ron

 5. Oei, bij zo’n huis zou je willen dat je vakantie langer duurde, ik vraag me dan wel af waar de bewoners dan verblijven, en maken ze geen gebruik van dat geweldige zwembad als er gasten zijn ??

 6. Wat een prachtig huis ik snap dat je daar ten volle van wil genieten, maar KSC is ook heel leuk, hoor.
  Die Ron John in Cocoa Beach is echt enorm. Er zitten er maruurlijk meerdere in Florida, Harm koopt er graag een shirtje, maar niet zo groot als deze.

 7. Ohh wat klinkt het toch allemaal heerlijk!! Dat huis!!!! Die stoel!!!! Zou er nooit meer uitkomen denk ik;)
  Nou geniet nog heel erg van de laatste paar dagen!!
  Groetjes uit Londen(ook leuk;))
  Lein en zo

 8. Oh, heerlijk jullie gaan nog een paar daagjes door. Ik dacht dat het er al op zat maar gelukkig nog niet! Wat een gaaf huis dat is echt nog ff de kers op de taart genieten dus.

 9. Leuk dat jullie zijn wezen ontbijten in Market Street Cafe, onze favoriete ontbijtplek. We hebben in 2013 daar 2 van die witte koffie mugs gekocht waar we nog elke ochtend onze koffie uit drinken.
  Wat een heerlijke plek zo aan het water in je schommelstoel !
  Dat huis in Port St.Lucie…..WOW !! Daar zou ik wel een aantal weken in kunnen verblijven. Wat een luxe !
  Jammer dat jullie KSC overslaan. Is voor de kinderen erg leerzaam maar ook voor de volwassenen.

  Nog even genieten ! En……Vive La Florida !!!

 10. Wauw wat een paradijsje daar zeg. Ik begrijp best dat rj niet naar Kennedy wil. Prachtig gewoon. Blijf lekker genieten. Het is er prachtig.

 11. Ik kan me voorstellen dat jullie de laatste dag willen doorbrengen in dit schitterende huis. Heerlijk ontspannen op de laatste dag en tijd om weer in te pakken is niet gek. Alhoewel een dagje KSC ook wel een leuke ervaring is. Maar natuurlijk kan je die ook bewaren voor een volgende keer.
  Geniet ze!!

 12. Wat geinig dat we samen op dezelfde tijd in Celebration waren maar jammer dat we ons zijn misgelopen!! Had je me eens sportief kunnen meemaken hahaha. Wat een super huis hebben jullie weer, lekker genieten Caroline!! Groetjes van ons uit Davenport, morgen reizen wij door naar Cape Coral.

 13. Op die schommelstoelen in Celebration kun je het uren volhouden, lekker met een Starbuckie erbij. Wat een geweldige plek hebben jullie gevonden om de laatste dagen nog volop te genieten. KSC loopt niet weg en kan volgend jaar altijd nog :)

 14. Inderdaad ook wij zien net als Ronald een nieuwe Floridaverslaafde. Pas op er is geen medicijn tegen! Hoe kon het ook anders, RJ heeft je ook wel een heel uitgebreid deel van Florida laten zien! Geniet van jullie laatste dagen!

 15. Oo wat een geweldig mooi huis.
  En die massage stoel snap dat je daar niet meer uit wil.
  ( ik heb ook altijd iets met die dingen haha)
  Heerlijk om zo nog een paar dagen door te brengen.
  Geniet ervan.

 16. Een prima dag voor beide zo te lezen. Ieder z’n ding. Mooi huis, weer eens wat anders een zwembad deck met een trap naar boven. Geniet van deze dagen want het is nu echt bijna over!

 17. Oh, zo herkenbaar, je denk je wasmand leeg te hebben, je draait je om en hoppa, weer gevuld.
  Het huis ziet er zeker goed uit.
  Geniet ervan!

 18. Wow wat een mooi huis. Ik zou ook lekker blijven genieten van het huis. KSC loopt niet weg.
  En eindelijk zo’n heerlijke hamburger van de vijf jongens. Wij moeten ook nog even op zoek hier naar de vijf jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>