Dag 1 – De heenreis

De dag van inpakken (de dag voor vertrek) is aangebroken en die benutten we goed. In de ochtend komt de broer van RJ (die op vakantie in Nederland is, aangezien ze in Houston wonen) met gezin gezellig op bezoek op doorreis naar Duitsland, om vier uur brengen we Shy weg naar Roland en Marianne die weer zo lief voor haar gaan zorgen, om half 6 drinken we een drankje met opa en oma om dag te zeggen en rond 8 komt buurvrouw Chantal nog gezellig een wijntje drinken. Gezelligheid kent geen tijd en als RJ opeens zegt dat het al half tien is, is er nog geen koffer ingepakt!

just-relax-and-take-it-easy-2

De volgende ochtend (om 6uur …) brengt Ian ons naar Dusseldorf, MET ingepakte koffers en kan de vakantie echt beginnen. Het opstijgen en landen is nog steeds niet mijn ding en ik puf er dan ook lustig op los als we de lucht in gaan. Voor Daan en Fleur is dit de eerste lange vlucht en we horen enthousiaste uitroepen. Kussentje en dekentje vinden ze al erg fijn en als er dan ook nog regelmatig drinken en eten wordt gebracht, kan het voor hun niet meer stuk. We vliegen over Groenland en het uitzicht is zo mooi dat ik acuut even vergeet dat het toch wel heel ver naar beneden is.

20150718_131129

Vlak voor we landen in Chicago voor de overstap blijkt dat alle toiletten in het vliegtuig defect zijn en mag Lucky Me weer een hernieuwde kennismaking ervaren met de sightseeingtoiletten; we zijn weer in Amerika!

20150718_181045

De kinderen kijken hun ogen uit op het enorme vliegveld; winkels, restaurantjes, zelfs schoenenpoetsers en ik word welkom geheten door een wijn en bubbels bar.

20150718_074826

20150718_185605

20150719_003506

20150718_185718

Als we in Chicago weer door de zoveelste controle moeten, staat er een man achter ons die zo uit the Sopranos weggelopen zou kunnen zijn. RJ zegt nog:” Het lijkt wel op iemand van de M.A.F.F.I.A. waarop ik Fleur zie “hakken en plakken” en ik haar nog net de mond kan snoeren voor ze hardop vraagt wat de maffia is… Terwijl ik haar snel wat uitleg geef, draait ze meteen haar hoofd om de man in kwestie van top tot teen op te nemen…onopvallend kijken is nog een opvoedkundig puntje zullen we maar zeggen…

Alhoewel de volgende vlucht wat verlaat is, verloopt deze verder ook heel soepel en landen we rond half zeven in de avond (half 1 Nederlandse tijd) in Miami, met onderweg prachtig uitzicht over de Everglades, de stad en Miami Beach waar we recht overheen vliegen.

20150718_162328

20150718_181912

20150718_170045

Als we het vliegtuig uit stappen, wil ik eigenlijk meteen rechtsomkeer maken; het is alsof ik een sauna instap! De koffers komen aan op een band die gewoon in een openbare ruimte is dus als je een leuk koffertje uit wil zoeken, ben je hier aan het goede adres. Vreemde koffers laat ik staan, maar een souveniertje heb ik al uitgezocht; dat petje is toch een absolute must-have !

20150719_004834

We lopen naar Alamo om de auto op te halen en we leggen enorme afstanden af; wat een vliegveld weer.

2015-07-19 05.12.51

Nadat RJ van Ronald gehoord had dat er een tekort was aan SUV’s bij Alamo Miami, sloeg de paniek een beetje toe en heeft hij zelfs al gemaild met Diane en Ebony van Alamo die so glad waren dat they could help him today. Serieus, in een mail, drie keer dank je wel, dat zie ik in Nederland nog niet gebeuren.

20150718_190950_001 (2)

20150718_192204

Als we een auto mogen uitzoeken in rij tien, ziet RJ niets van zijn gading en loopt snel naar een enorm bakbeest. We stappen in, ik ondergedoken want we doen iets wat niet mag, en RJ rijdt koelbloedig naar de uitgang waar we gewoon doorgelaten worden en in- en ingelukkig rijdt hij Miami in. Ook Daan is onder de indruk en samen zijn ze het er over eens dat een auto toch een belangrijk onderdeel is van het ultieme vakantiegeluk (red RJ: een mega Chevrolet Suburban, splinternieuw met van alles erop en eraan). Ik kan alleen maar wanhopig denken hoeveel rondjes ik hierin moet rijden voor ik een parkeerplaats vind, waar ik in zou durven parkeren; ALS ik uberhaupt al rij in dit bakbeest. Maar de auto is erg lief voor mij; DE NAVIGATIE “PRAAT” FRANS TEGEN ONS!!! Wat een warm welkom, ik voel me meteen thuis.

20150718_200628

Het appartement is snel gevonden en bevalt super ! We gaan meteen naar de Outback, die om de hoek van het appartement ligt, want we hebben allemaal enorme trek.

20150718_204809

Daarna staan we op instorten, we zijn al bijna 24 wakker. We halen snel wat spullen bij de Publix en ik kan gewoon niet geloven wat ik daar zie. Een enorme weegschaal om je even publiekelijk in het zonnetje te zetten!! Snel weg hier!

20150718_212202

Daan loopt door de gangen met de enorme keus aan wat je ook maar zoekt. Ik doe nog een laatste wanhopige poging en zeg dat de hypermarche in Frankrijk hier toch ook wel wat van weg heeft. Met een puberaal, maar zeer hartgrondig “F.ck Frankrijk, Amerika is geweldig” wordt mijn resterend restje hoop de Amerikaanse bodem ingeslagen.

48 gedachten over “Dag 1 – De heenreis”

 1. Wat heerlijk, jullie zijn zonder moeilijkheden er geraakt. Prachtige auto heeft RJ weer gescoord.
  Wij zijn ook vlot zonder vertraging in JFK geraakt en vlot naar ons appartement in Brooklyn voor de komende dagen.
  Geniet van jullie vakantie.

 2. Welcome to Miami! Kan me voorstellen dat RJ blij is met z’n slagschip. En wees niet bang hoor voor dat inparkeren. Zit waarschijnlijk parkeersensoren op aan de voor, achter en zijkant. En een achteruitrijcamera. Als je dán nog iets weet te raken :)

 3. Wat schrijf jij toch superleuk Caroline, het is een genot om te lezen! Ik wens jullie een hele fijne vakantie en ik blijf lekker mee lezen! Liefs xx

 4. Tuurlijk heeft hij gelijk: Frankrijk kan niet tippen aan Amerika! Jakkie, overmorgen weer dat hele land oversteken om in Nederland te komen …

  Ha, die Suburban went wel hoor, ik ben gek op dat soort bakken. De parkeerplaatsen zijn ook groot genoeg daar.

  Have fun!

 5. Zo we zijn er. Gelukkig is de vlucht goed verlopen en het uitzoeken van de auto is ook perfect gegaan. Way to go RJ !! Wat een super gave auto ! Gelukkig plaats genoeg, dus schuif even op want ik kom erbij zitten.
  De eerste avond gelijk Outback(en)….heerlijk ! En wat een geweldige zaak is die Publix toch hè ?
  Hilarisch die uitspraak….F*ck Frankrijk…..Ik gleed bijna van mijn stoel van het lachen. Aan het einde van de vakantie roep jij het ook Caroline, let maar op.
  Anyway, have a great time and enjoy !

 6. Heerlijk dat alles toch voorspoedig is gegaan.

  De volgende keer nemen Erik en ik RJ mee op vakantie, kan hij ook voor ons een mooie grote auto scoren :).

  Fijne vakantie !!

 7. Hahaha, Wat fijn dat je de vlucht redelijk goed overleefd hebt. Supergoed Caroline, you go. Top!! En wat een lekkere auto heeft ie gescoord, dus dat kan ook al niet meer stuk.
  Maar zie ik nu ook 2 handgrepen naast die weegschaal waaraan je je kunt opdrukken? :-)

  Anyway, leuk om je verwonderpunten te lezen ook. Zo herkenbaar ook! Geniet er lekker van en we blijven volgen. Ennuh, wij gaan wel naar Frankrijk dit jaar om te kijken, maar het feit dat we al twee dagen Amerikaanse ketens in Nice en Cannes aan het opzoeken zijn zegt denk ik genoeg over waar ons vakantiehart inmiddels ligt, hahaha!

  Veul plezier!!

 8. Jullie zijn er! Top! Ik snap helemaal wat je bedoeld met de sauna in stappen. Dat dacht ik begin van deze week ook! Maar nu? Top! Ga er lekkervan genieten!!

  Groetjes Iris

 9. So far, so good!! Ik ga jullie volgen en zoals jij schrijft Caroline, ben ik er ook een beetje bij!! Fijne vakantie!!!

 10. Dat is weer een mooi begin van een heerlijke vakantie.
  Dat texting petje is inderdaad the bomb, hahaha.
  Ja, en een Chevy Suburban is het helemaal.
  Leuk dat we jullie weer mogen volgen, have fun!

 11. Hahahaha, dat hakken en plakken van woorden die je niet uit wilt spreken is oh zo bekent bij ons om dan zeker twee maar soms drie helpers bij de hand te hebben die vragen: “bedoel je dit, mama? En twee tegelijk de mond snoeren valt niet mee kan ik je zeggen.
  Wat fijn dat de vlucht zo voorspoedig is gegaan. Dat scheelt een hoop buikpijn. Het Amerika virus heeft duidelijk je zoon al besmet, ik ben bang dat er geen ontkomen meer aan is.

 12. Vlotte reis op de toiletten na dan. Maar goed je bent er en het genieten kan beginnen. Wat een auto zeg ! Ik geloof dat ik niet eens boven het stuur uit zou kunnen kijken :-) Geloof dat de kids binnen vijf minuten al tot de conclusie zijn gekomen dat Florida top is en ik geef ze geen ongelijk.

 13. Mijn allereerste keer werd ik ook verrast door die sauna, maar het went snel tja en mannen en auto’s he gelukkig zijn ze blij met het bakbeest. En meteen naar de. outback het geluk van RJ is compleet have fun!

 14. Heerlijk, na het lange wachten zijn jullie er ook. Ik zie ge grijns van RJ op moment dat hij de garage uit kwam rijden zo voor mij ??
  Heel veel plezier en tot latersssssss.

  Gr. Ronald

 15. Prima eerste dag zo! En die auto…… Zo doet een Hamersma dat! En inderdaad Caroline, dat Frankrijk wordt een lastige na een bezoek aan de sunshine state! Heel Veel pleaser vandal met zijn Allen!

 16. Wat heerlijk om zo met jullie mee te reizen. Schrijf dus vooral vaak en heel veel. 😉
  De doorkijktoiletten, tja die vind je in heel Amerika. Ik blijf het maar vreemd vinden.
  Geniet van jullie reis!

 17. Heerlijk dat jullie er zijn! En zelf ben ik ook niet zo van de grote auto’s, huur altijd de kleinste die er is, maar goed, ben dan ook altijd in mijn uppie, dan kan dat wel 😉
  En ik geloof zomaar dat jullie voorlopig niet meer naar Frankrijk gaan haha!
  Veel plezier!

 18. Wat een leuk en lekker weg te lezen grappig verslag. En idd 1x florida en je bent verslaafd dus succes met het uitzoeken van de volgende vakanties.? Heel veel plezier!

 19. Geweldig om te lezen en fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Helaas, Amerika is besmettelijk, het kruipt onder je huid en gaat daar niet meer weg. En Laat RJ maar schuiven met die auto’s, ik zie zijn “BIG SMILE” al helemaal voor me.
  Geniet lekker van elkaar en van de vakantie enne….ik snap jou zoon helemaal, maarja het is dan ook appels met peren vergelijken!!

 20. YES jullie zijn er en inderdaad F*ck Frankrijk met al die irritante Fransen hahahaha. Het zou RJ ook niet zijn als hij er niet weer een upgrade uithaalt…… Ga lekker genieten van al het moois!! Ik lees lekker mee…….

 21. Haha alles is groot in Amerika, dat went wel, net als die sauna temperatuur.
  En lekker gelijk naar de outback, top.
  Have fun!

 22. Met het lezen van jullie reisverslag begint onze vakantie-voorpret ook al een beetje… (wij vertrekken a.s. zaterdag naar Miami).

  Heel veel plezier!!!

 23. Zo’n reisdag hakt er altijd ff in maar daarna begint het plezier. Wel grappig, die toiletten op het vliegveld zijn altijd met van die doorkijkjes, is even wennen, maar als je moet dan moet je gewoon 😉
  Goed gedaan van RJ, gewoon de grootste uitkiezen en met een poker-face naar de uitgang van de car rental rijden, Ha,Ha!!
  Enjoy!
  Grtz. Yvonne

 24. Wat een geweldig verslag heb je weer geschreven Caroline en je reacties op Florida zijn zo herkenbaar voor ons! Dat van die kinderen en opvoedpuntjes herken ik ook maar al te goed :). RJ ook weer blij met zijn enorme auto en geloof me, rijden in Florida gaat echt makkelijk en de parkeerplaatsen zijn enorm dus dat gaat jou ook lukken hoor! Als jullie in de buurt zijn kom dan gezellig een bakkie doen, we zouden het erg leuk vinden. Groetjes en enjoy Florida!

 25. Wat een mooi verhaal en wat een geweldige reis. Geniet ervan samen, jullie hebben het verdiend! Hopelijk tot gauw, liefs Danielle

 26. Lekker! Jullie zijn er! En uiteraard een toffe auto, had niet anders gedacht van RJ.
  Heel veel plezier en wij lezen lekker mee met jullie avonturen!

  gr Davina

 27. Neem maar van ons aan dat Florida een verslaving gaat worden. We zijn net een paar weken terug en in september gaan we weer, dat wordt trouwens onze 29e keer dus dat zegt wel genoeg 😉

  En als RJ zegt dat hij wil gaan eten bij Outback, zeg dan maar dat je liever naar Texas Roadhouse wil ( Is veel lekkerder !! )

  Ja, een ‘dikke’ SUV is altijd leuk maar je moet wel geluk hebben. Ken mensen die stampij gingen maken om dat er geen amerikaanse auto’s stonden en dus een japanner ( proudly build the USA ) moeten nemen. En auto rijden daar is zo relaxed, moet je echt gewoon gaan doen.

 28. De outback om de hoek, hoe kan het ook anders ??
  Uiteraard zijn wij het helemaal eens met Daan over Frankrijk.
  Bye bye France. Heel veel plezier.

 29. Heerlijk leesvoer! Eindelijk in Florida goodbye Frankrijk de kinderen zullen hun ogen uitkijken. Nu kan het grote genieten beginnen, have fun!

 30. En jullie zijn er gewoon, hoe heerlijk is dat, en ook zo fijn dat je toch langzaam aan Frankrijk kan ontwennen, geweldig hoe je kids al helemaal ‘ om’ zijn ?

 31. Mooi begin van wat zeker een topvakantie gaat worden!
  Jij en je kinderen gaan hiervan genieten, dan wil je niks anders meer. Het is gewoon zo……..

  Have fun!!

 32. Fijn dat de vluchten zo soepel verlopen zijn. Maar wat herken ik je uitdaging om in zo’n bakbeest te gaan rijden. Dat is toch echt zo’n mannending. Ik rij definitief niet in zo’n grote auto. Puur omdat ik daar gewoon niet mee durf te parkeren. Gelukkig wordt het bij ons dan altijd een maatje kleiner. :-)

 33. geweldige actie met die auto! Lekker hoor en iddde auto iseen belangrijk onderdeel van het vakantie gevoel!

  Geniet van jullie vakantie!

  Gr.

  Jaap

 34. Mijn vrouw vertelde dat je blog echt de moeite is, je schrijft leuk zegt ze… Nou dat klopt, het is echt heerlijk het enthousiasme te lezen!! Een hele fijne vakantie !!

 35. Erg leuk om te lezen….en die openbare toiletten in Amerika blijven toch wel heel bijzonder. Niet alleen een enorme ruimte onder de deur maar ook nog eens een doorkijkje tussen deur en post…

  Gelukkig zijn de meeste parkeerplaatsen wel berekend op zo’n grote bak.

  Ik ga nu snel de volgende dagen lezen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>