Dag 3 – Winter in America

Het zonnetje schijnt al goed en we beginnen de dag met een goed uitzicht. Voor mij hoort een bezoek aan Lake Apopka (open vrijdag – zondag) er gewoon bij, ik zou er uren kunnen kijken. En we hebben geluk, doordat het niet al te warm is, hebben we goed zicht op de aanwezige dieren.

Zo goed dat RJ in zijn enthousiasme in een groot mierennest stapt …

Even verder stappen we uit om een babynest met hele kleine alligators goed te bekijken. Mama zwemt in de buurt en papa vindt dat het kraambezoek op enig moment lang genoeg heeft geduurd. Hij komt dichterbij om dat duidelijk te maken dus wij vinden dat het de hoogste tijd is om verder te gaan.

Even verder op ligt miss gator in het zonnetje half op de weg. Met haar kleine oogjes houdt dit draakje ons goed in de gaten maar ze beweegt geen milimeter.

Ook de verschillende vogels zitten op de uitkijk, verschillende gators drijven langs om te kijken wat er vandaag op het menu staat.

Prachtig gezicht en wat een kaken!

Na deze heerlijke uurtjes is het gedaan met de rust. Er kwam vanmorgen mail binnen dat er korting op korting op korting was. De ogen van RJ glinsterden nog eens extra, mijn schouders bereikten nog net niet de grond …

Op een gegeven moment stond ik met 5 man tegelijk te appen over kleur, maat, wel leuk of niet leuk. Niet te doen dit. Maar de kofferbak is vol voor kinderen en kleinkinderen dus met vliegende vaart weg bij de Premium Outlets Vineland. Voor parkeren gebruiken wij op dit soort dagen trouwens de MyPark app, ideaal als er geen plek te vinden is (en niet te duur), zoals vandaag …

Dan is het weer tijd voor het leuke deel; Kerst !!! We rijden door het plaatsje Celebration, en daar wordt al serieus Kerst gevierd 😉 ! Het ene huis nog mooier dan het andere !

In Celebration ligt ook de straat Jeater Bend Drive; hier hebben een aantal buren zich bij elkaar gepakt en vieren Kerst met uitbundige versiering. Loop er even doorheen en je bent helemaal happy. Muziek, verlichting, sneeuw, hot chocolate, films die zich afspelen op huizen; je weet niet wat je ziet. En wat het extra mooi maakt is dat er een bus staat waar je eventueel een donatie in kunt doen. Alle opbrengsten gaan naar gezinnen rondom de 192 die het moeilijk hebben. Prachtig initiatief!!

Ook even rondrijden door de rest van de straten levert veel oeh en ah geroep op! Dit wil ik thuis ook!!

We hebben later op de avond gereserveerd bij Columbia Restaurant, een Spaans restaurant in Celebration waar deze gast de show stal. Oke, en de sangria, die ook … Heerlijk om de avond af te sluiten in november op het terras met een lekker drankje en heerlijke visgerechtjes.

20 gedachten aan “Dag 3 – Winter in America”

 1. Prachtige natuur en heerlijk vroege kerstsfeer in Celebration. Volgend jaar toch ook maar naar Florida “al” (gezien de kerstsfeer) in november.

 2. Wat een hoop wildlife hebben jullie gespot, alhoewel de mieren wat minder leuk waren lijkt me.
  De huizen in Celebration zijn weer met overdadige lichtshows en versieringen getooid, echt super mooi!
  En weer een sangria, jammie!
  De Mypark app heb ik gelijk geïnstalleerd, bedankt voor de tip.

 3. Prachtige versieringen, je hebt er mooie foto’s en video’s van gemaakt. Oh die Deense dog, die zag ik vorig jaar ook, wat een grote liefde lobbes.

 4. Celebrations staat nog op ons lijstje. Maar nu dus op zeker in de avond ? thx voor de tip! En shoppen voor thuis altijd een feestje ? geniet van jullie laatste dagen ?

 5. Heerlijk om daar nu te zijn in deze tijd van het jaar. Zieter gezellig uit allemaal en fijne temperatuur! En Caroline heb je de Kate winkel niet bezocht??

 6. Wat een wildlife hebben jullie gezien vandaag en ze hebben allemaal mooi geposeerd voor de camera.
  En ja celebration altijd een feestje om daar rond te lopen en nu in de kerstsfeer is het helemaal geweldig om te zien.
  Weer een top dag

 7. Flink veel Gators gezien bij Lake Apopka en niet allemaal veilig in het water…. maar super foto’s daardoor kunnen maken.
  Zo’n mierennest ervaring heb ik helaas ook gehad daar, heb je nog dagen plezier van ? ?.
  Wat is Celebration prachtig met al die kerstversieringen!

 8. Wat feestelijk al die uitbundig versierde huizen… Om in de kerst stemming te komen…. Enne eerlijk? Ik heb het niet zo op kroko’s…whoo.. engerds

 9. Ja bij jullie waren ze er wij hebben er toen een gespot en die lag in het water maar de volgende keer in de herkansing
  Ja Celebration is geweldig in deze tijd
  Ook nog de sneeuw gezien
  Joke en Gerrit

 10. Apopka en Celebration…staat ook al op ons lijstje.
  Na het zien van deze foto’s en filmpjes kan ik bijna niet wachten! Wat je zegt…ik wil ook zo’n huis hier.

  En die MyPark-app ga ik eens bestuderen. Goeie tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *