Dag 5 – Love is all around

Vandaag is de dag dat de moeder van RJ 70 jaar zou zijn geworden. In de tijd dat ik nu in de familie ben, is mij heel duidelijk geworden dat ze een heel belangrijke plek inneemt en een heel bijzondere vrouw was.

En als we deze morgen dan in de ochtend even naar de Publix rijden, zien we meteen een grote ballon (haar bijnaam van de kleinkinderen) boven ons zweven.

Om 10 uur hebben we een koffieafspraak met een van de andere huiseigenaren hier op het Resort. We kletsen gezellig en wisselen ervaringen uit, altijd handig! Zo vertelt hij dat hij in het contract regels heeft staan over het meenemen van wapens. Nog nooit in mijn hoofd opgekomen, en voor de lodge in Zeeland zal ik het vast niet op papier hoeven te zetten, maar hier in Amerika met soms verregaande aansprakelijkheidkwesties en de  veel besproken second amendment (recht om wapens te dragen)  misschien wel iets om uit te zoeken.

Vervolgens worden onze nieuwe zonnebedden geleverd, komt Annette van de management company nog wat doorspreken en om 12 uur hebben we met Ronald afgesproken.

Een druk, maar gezellig ochtendje en met Ronald gaan we lunchen bij First Watch (Champions Gate locatie) waar we fijn de tijd hebben om helemaal bij te praten.

Dan rijden wij naar de Orlando Vineland Premium Outlets waar we bij Vans nog wat op moeten halen. Hier ligt ook Godiva, een chocoladezaak waar ze overheerlijke aardbeien gedoopt in chocolade verkopen. RJ kreeg hier altijd een zakje van als hij met zijn moeder in Florida was, dus ik besluit die honneurs waar te nemen en RJ geniet van iedere hap.

Aangezien ik gisteren nog zo flink was en zelfs niet ben gaan kijken bij de tassenwinkel, neem ik me dat nu ook voor;  niet kijken, niet aaien, niet ruiken en zeker niet kopen hoe groot de korting ook is, en we lopen richting uitgang …..  Totdat we bij een pad komen … als broodkruimels voor Hans en Grietje, als de muziek van de Rattenvanger van Hamelen, als de steentjes van Klein Duimpje … ik word gewoon, zoals dat gaat in sprookjes, gelokt. En voor ik het weet, smeekt een heel lief klein kersttasje (en ter verdediging…die heb ik nog niet) dat ze toch echt mee wil. En zo veel lieflijkheid maakt me willoos … dit is echt de laatste, beloofd.

Thuis frissen we ons op en gaan we naar Disney Springs.

 

Op deze laatste avond en bijzondere dag hebben we een tafeltje buiten op de 1e verdieping bij Wine Bar George. Hier kun je kiezen uit een grote hoeveelheid heerlijke wijnen die je zelfs per ounce (30 ml) kunt proeven. We genieten van een heerlijke burrata met tomaatjes die we delen en een kaas/vlees plank als hoofdgerecht, maar de wijn, port en madeira zijn de sterren van de avond.

Disney Springs, het uitgansgebied van Disney, is al helemaal in kerstsfeer en bij 28 graden horen we jingle bells en neurien we mee op  dreaming of a white Christmas.

 

De Christmas Tree Trail brengt ons helemaal in magische sferen; allemaal kerstbomen gedecoreerd in een specifiek Disney thema, en ‘echte’ (Disney) sneeuw !

Dan wordt het tijd om weer terug richting de auto te lopen, maar we genieten onderweg nog van al het moois, de gezelligheid en de muziek !

Het loopt tegen tienen als we in de auto zitten en ik tot mijn grote schrik mijn mobiel nergens kan vinden. We zoeken in de tassen, bellen, maar ik heb hem meestal op trilstand staan dus we horen niks. RJ jumpt uit de auto, zegt dat ik moet blijven zitten en sprint naar de laatste plek waar we zaten. Minuten kruipen voorbij en bedenk wat ik allemaal moet gaan blokkeren en alle gegevens die ik weer moet achterhalen … Ik ga wat verzitten en tot mijn grote verbazing …. voel ik wat trillen onder mijn “behind”. Door de, laten we zeggen, prettige  isolatielaag heb ik eerst niks gevoeld toen we belden en beschaamd neem ik RJ op die inmiddels vanuit guest services nog een wanhopige poging doet om mijn mobiel te bereiken …

En als je een man hebt die dan alleen maar heel hard lacht en geen onvertogen woord zegt, dan weet je het zeker, met de liefde zit het wel goed !

 

28 thoughts on “Dag 5 – Love is all around”

  1. Wat zijn jullie toch twee levensgenieters, heerlijk om te zien. Vooral mee doorgaan!
    Heerlijk ook die kerstsfeer overal, prachtig. Btw, mooie “Kate” weer gevonden.
    Het mobiel avontuur liep gelukkig goed af, moest wel lachen hoor, gewoon onder de bips, ha,ha!

  2. Wat een bijzondere dag in alle opzichten. Mooie foto’s van DS in kerstsfeer.
    Oh KS is een beauty, snap dat ze mee gaat naar NL. Goede reis!

  3. Wat een leuke, drukke dag! En nu heb je die prettige isolatielaag aldaar niet nodig met 28 graden. Maar hier, straks, als het vriest, dan ben je er weer blij mee ?

  4. Ach…liefde, l’amour, love. Dàt zit wel goed bij jullie. En wat het sfeertje betreft zijn jullie klaar voor kerst…xxx

  5. Heerlijk, die George, daar hebben wij in september ook gegeten. Ik wil toch ook eens met Kerst naar Disney World. Nog veel plezier!

  6. Wat een fantastische dag weer voor jullie. Mooie tas Caroline.
    Rare gewaarwording hè, kerst sfeer in de warmte. Dat vonden wij ook.

  7. Bedankt voor warming up we zijn nu voorbereid op de Kerst
    Ja Robert zijn moeder was een heerlijk mens
    Met nog 4 weken op de teller
    Groet
    Joke en Gerrit

  8. That’s LOOOOOOOOOOOOOVEEEEEEEEEEEEEE!!!! Zooooooooooo lief. Gelukkig een tasje kunnen vinden waar het vermaledijde mobieltje in past. 😉

  9. Wat een mooie dag!?
    Met een heel leuk tasje!! En die telefoon……had mij ook kunnen overkomen???
    Ik heb gister jullie verslag van the Deep South nog een keer gelezen(erg leuk verslag ook). Wij gaan daar in mei naar toe. Nu vroeg ik me af hoe lang van tevoren boekten jullie de AirBenB’s??

  10. Zooooo, die plank en burrata bij George zien er lekker uit zeg! Zulke fijnbesnaarde hapjes en drankjes kom je in de USA niet vaak tegen!

  11. Wat heb je weer een mooie Sister Child. Sorry maar ze is te klein om Sister Wife genoemd te worden. Ik snap dat als je zelfs een pad er naar toe hebt dat de verleiding dan te groot wordt.
    En RJ is echt een schat.

  12. Wat ziet dat er allemaal sfeervol uit zeg!! Echt meegenieten zo voor ons lezers! Geniet van de laatste daagjes.

  13. Wat een heerlijke sfeer in Disney Springs en zo mooi al die kerstversiering!
    Wat een geluk dat je je telefoon weer vond, veilige plek ?.
    Wat een mooie herinneringen aan de moeder van RJ en mooi als je het gebaar van de aardbeien in chocolade voortzet. Het zijn de kleine dingen die het leven nog mooier maken. Geniet lekker verder samen!

  14. Wat een bijzondere dag op een bijzonder mooie locatie. Het was inderdaad gezellig even wat eten met zn drieën. Caroline, je hebt de honneurs goed waargenomen, RJ zijn moeder zou trots op je zijn.

    Bedankt voor de leuke belevenissen van afgelopen week.

    Gr. Ronald

  15. Toch nog geshopt? En je telefoon kwijt kan knap lastig wezen. Gelukkig had je hem op een veilige plek bewaard??

  16. Wat een bijzondere dag, natuurlijk al door de ballon, mooi!
    En snap dat je dit tasje nu wel móest kopen haha, “follow the dots”. Zouden ze bij mijn favoriete merken ook niet moeten zeggen.
    En wat een zalige afsluiting van de dag zo, heerlijk eten, op een mooie plek. Goede reis terug!

  17. Wat een heerlijke, speciale dag! Wat een mooie momenten om even bij stil te staan!
    Geweldige tas aangeschaft, logisch dat je die niet achter kon laten!!

  18. Een speciale dag. Goed idee om de traditie van de aardbeien in chocolade voort te zetten.
    Het shoppen is weer goed gelukt 🙂
    Wat blijft Disney toch leuk, zeker in kerstsfeer. Nog heel veel plezier.

  19. Leuk verhaal weer. En wat een gezellige sfeer daar met de kerst. Dan wil ik ook nog weleens daar heen. Temperaturen zijn lekker dan schreef je al.

  20. Lichtelijk jaloers op je mooie Kate.
    Goede reis naar huis, het was weer heerlijk om met jullie mee te lezen.

  21. Keep the memories alive. Wat een bijzondere dag!
    Ik zit heerlijk mee te smullen van de Disney verhalen tot de jaarplan met wijn. Njomnjom.

  22. Wat een prachtige dag. Prachtige foto’s ook zeg. ACCUUT HEIMWEE ugh…
    Dacht ff in plaatjes toen je het mobiel verhaal beschreef? zou mij ook overkomen hoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.