Dag 4 – The Mall & Misery

In de ochtend worden we begroet door de kraanvogels en staan we vroeg bij de WalMart om wat technische zaken voor in huis te halen. De kerstafdeling staat al vol met de meest uitbundige zaken, altijd leuk om te zien !

Vandaag is de Nationale Shopdag aangebroken; de meningen hierover zijn sterk verdeeld in huize Hamersma. Ik stel voor om even een lijstje te maken zodat we gericht naar de zaken kunnen waar we wat nodig hebben, maar RJ is onvermuwbaar en wil overal langs. Ik ben dus gewoon de Sjaak, het Haasje, de Pineut.

We rijden naar Tampa; het schijnt daar een stuk rustiger te zijn dan hier. De eerste stop is de International Plaza and Bay Street; vergelijkbaar met de Mall at Milennia. Dat er onbeperkt plek is om de auto te parkeren is al ongekend, maar dat je bij de Cheesecake Factory gewoon door kunt lopen en er plek genoeg is, is toch bijna wereldnieuws. Ze hebben hier een tonijn/avocado gerechtje op de menukaart staan die heerlijk is en ideaal als lunchgerecht.

We kunnen tegen een stootje en lopen de mall in die er wel erg mooi uitziet. Ik heb thuis voor de spiegel geoefend in mondhoeken omhoog houden, hoe lang de shopsessies ook duren en ga dat nu maar in praktijk brengen.

De  kerstman zit klaar, overal mooie versieringen en bij Abercrombie slaan we de eerste slag.

Druk kletsend lopen we langs alle mooie winkels en etalages en daardoor laat ik me bij een of ander zaakje een proefmonstertje met De Oplossing Voor Al Uw Rimpels in handen drukken. En voordat ik er erg in heb, heeft de dienstdoende verkoper me in een stoel gezet en begint met wonderserums te goochelen. Hij heet Luca en lispelt met Spaanse tongval dat hij mij 20 jaar jonger laat uizien. Als was in zijn handen … accuut … Hij klopt, tikt, sprayt en lispelt lustig door zonder dat ik er een woord tussen kan krijgen. Ik voel de huid rond mijn oog verstrakken en terwijl hij de spiegel omdraait en kraait hoe “bjoetifoel the result” is, zie ik in mijn ooghoek RJ dichterbij komen die gevaar ruikt. Want ik heb geluk …. jeugd in een potje, 20 jaar minder en de herinnering aan Lispelende Luca en dat special voor mij voor maar 299 dollar. Van schrik veranderen de 20 jonger in 20 jaar ouder, strompel ik uit de stoel der jeugd en weet nog net uit te brengen dat ik een Dutch girl ben en wij niet zo veel betalen.

Terug in de auto zie ik het goed, het is gewoon een soort lijm dat mijn (minimaal) aanwezig rimpels vastplakt, niet gelogen, ik kan het velletje er gewoon afkrabben. Online onderzoek vertelt dat er inderdaad PVA in zit, de basis voor lijm. Heb ik daar bijna 300 dollar betaald voor ductape in vloeibare vorm!

RJ rijdt intussen naar veiligere oorden; de Tampa Premium Outlets. Ik begrijp de noodzaak van hier shoppen zeker; een paar weken geleden stond ik bijna te hyperventileren bij een Calvin Klein trui voor 120 euro terwijl we daar hier 2 uitpuilende tassen voor hebben. De lijst voor kinderen en kleinkinderen wordt afgewerkt, tassen worden gesjouwd. Ook hier geldt, parkeerplaatsen zat, direct bij de kassa afrekenen, veel vrije tafels in de foodcourt (die wij overslaan); wat een genot ten opzichte van de Orlando drukte.

Maar als het langzaam donker wordt heb ik het helemaal gehad. Zelfs geen Kate winkel kan me verleiden, ik kan geen tas meer zien.

Dus regelt RJ het ultieme medicijn; een heerlijke cocktail op het terras bij Celebration Town Tavern waar we niet alleen weer verschrikkelijk lekker eten, maar die ook volgens TripAdvisor op nummer 1 staat in de omgeving; wat dat waard is, met Chick-Fil-A op 3 en Five Guys op 5, laat ik aan jullie … We proosten in ieder geval op volle koffers en een rimpelloos oog.

24 thoughts on “Dag 4 – The Mall & Misery”

  1. Hahaha… ik zou toch wel eens stiekem muisje ? willen spelen bij jullie ? Ik zie je gezicht voor me.

  2. Heerlijk toch zo’n dagje shoppen in Tampa Premium Outlets, het is daar zo heerlijk rustig en er zit een prima Ford’s Garage aan de overkant. Overigens wordt vandaag de Ford’s Garage bij Premium Outlets Orlando Vineland geopend 😉

    Tot morgen !

  3. Geweldig, gewoon vastgeplakt door Luca!!?
    Jullie hebben een goeie kofferbak vol voor het thuisfront. Missie geslaagd.

  4. Haha, oogcreme met PVA. Kan me voorstellen dat je dat voelt zitten en er af kan pulken.
    Jammer hè dat het in de Orlando area steeds drukker wordt. Lekker rustig winkelen is zo fijn.
    Have fun!

  5. Ik ga die outlets eens opzoeken op internet. We gaan onverwacht ook een weekje naar Florida dus wie weet een tip, want shoppen hoort er wel bij!!

  6. Wat ideaal dat er in elk geval nog een winkelcentrum is waar het niet zo idioot druk is. Kennen we hier ook hoor, La Zenia Boulevard is werkelijk over de Engelse en Russische koppen lopen. Bij ´ons´ in Murcia is het nog gewoon gezellig.

  7. Fijn shoppen waar jullie geweest zijn, beide een verademing. Die Oro zit ook in de Florida mall, wat een oplichters bende is dat. Wat genieten jullie samen?

  8. Haha, ik kom niet meer bij, je was weer mooi de klos met je “anti rimpelcreme”.
    Ik ben daar altijd voor op m’n hoede, ik loop gewoon met m’n “blik op oneindig” voorbij, dan vragen ze ook niks 😉
    Al met al toch een heerlijke shopdag en ook nog lekker gegeten en gedronken.
    Genieten!

  9. Heerlijk dat shoppen in Amerika. Gelukkig heb ik ook zo’n man die in Amerika geen winkel wil overslaan.

  10. Hahaha prachtig had best om een hoekje willen om te kijken voor je behandeling, maar weer een geslaagde dag.
    Heerlijk de kerstsfeer gevoeld
    Is toch weel super daar

  11. Dure tube lijm was dat geweest maar overall toch een lekker shopdagje. Weet je zeker dat het de kerstman was want die zat gisteren namelijk in de Florida Mall ?? Al die tasjes, zijn de kinderen straks blij mee.

    Gr. Ronald

  12. Wij waren afgelopen 10 dagen in Cape Coral. Bij ons bezoek aan de Miromar Outlets werd ik ook verschillende keren aangesproken door jonge mannen die mij een staaltje aanboden… Ik zag ook een trio vrouwen op een stoel zitten om hun gezicht te laten behandelen … Ik veronderstel dat het hier over het zelfde product gaat. Later in de Edison Mall (fort Meyers) zagen we opnieuw dezelfde jonge mannen …
    Ik hou me er ver vandaan … iedere leeftijd heeftczojn charmes …. ?

  13. Lekker rustig daar zeg, heerlijk. Ik heb daar zo’n hekel aan , aan die mooie praatjes en die smeerseltjes, gewoon niet naar kijken en stoïcijns doorlopen. Die prijzen die ze er dan ook nog voor vragen he! Jullie zijn super goed geslaagd, maar op een gegeven moment wordt je het ook wel zat. Fijne dag morgen!

  14. Ik had de Tampa outlet al op ons lijstje staan maar nu ik jouw dag zo lees gaan we hem.zeker weten doen. Heel benieuwd hoe het gevoel is als je bij de Cheesecake Factory zo naar binnen kan. Nog nooit ervaren.

  15. Heerlijk zo’n dagje shoppen……….vooral als het niet zo druk is als in Orlando.
    Ik ga het onthouden voor de volgende keer 🙂

  16. Haha een tube lijm van 300 dollar, dat kan alleen in Amerika!!
    Respect hoor dat je heel de dag geshopt hebt, een coctail is dan wel een minimale beloning.
    Wat heerlijk overal die kerstsfeer, kan niet wachten.
    Ellenton Mall stond ook op mijn lijstje, veel rustiger ! Maar die in Tampa zet ik erbij!

  17. Geweldig ??? en die crème heb je toch niet nodig dat kan je tassen vol voor shoppen in de outlet. Je heb de dag goed doorstaan. Met als beloning een heerlijke coctail wat is Florida toch fijn

  18. Oeh wat een goede score! En zo fijn, dat shoppen. Hoe is het toch mogelijk dat jij dat shop-gen mist?
    Tampa outlets heerlijk rustig. En helaas, die zaakjes die je van alles aansmeren qua cremetjes duiken in NL ook op steeds meer plaatsen op, zeker in Amsterdam.
    Bath and Body works zie ik ook, die hebben nu zulke heerlijke winterse geuren.
    De cocktail had je zeker verdiend!

  19. Als dat geen goede daad is, Caroline, dan weet ik het ook niet meer. Heel veel shoppen …. RJ, blij, kids blij en als het dan echt niet meer lukt om te lachen helpt een potje vloeibare ductape vast wel om je mondhoeken in de lachstand te houden.. ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.