Dag 1 – Vlieg met me mee (naar de regenboog)

Een weekje Orlando met zijn tween in ons eigen huis (deels om eea te regelen, deels voor fun) is natuurlijk geen straf! Sanne en Roy komen een week bij ons in huis en dat geeft mij rust.

Nou gaat het vliegen de laatste tijd best redelijk, maar als we zonder de kinderen vliegen, is de uitdaging weer wat groter. En dan besluit RJ om de avond  van te voren even alle papieren te ordenen en Sanne instructies te geven “voor het geval dat” …. Alle alarmbellen gaan af … gesprekken als “maar heb je dan een voorgevoel/ onderbuikgevoel/zijn er tekenen dat” worden gevoerd. RJ kent dat soort woorden niet eens en slaapt de slaap der onschuldigen terwijl ik paniekvoetbal lig te spelen met de meest fantasierijke theoriën. Ieder zijn talent.

De volgende ochtend nemen we de trein naar Schiphol en vliegen we met Delta rechtstreeks naar warmere oorden.

Als we zitten, pakt RJ zijn medicatie. Met een pasje probeert hij een pilletje doormidden te snijden en ik zie wat vreemde blikken om me heen. Als ik nog eens naar het pillentafereel kijk met het witte poeder, valt het kwartje … goede binnenkomer weer.

De vlucht is verder op een uur akelige turbulentie na, prima en rond de klok van 19uur stappen we de warmte (gewoon nog 26 graden) van Florida in. De Global Entry die we afgelopen zomer aangevraagd hebben, is nu een zegen want er staat een enorme rij bij immigrations en stiekem ben ik erg blij dat dat nu niet hoeft.

RJ verheugt zich al op het autogebeuren en gaat deze keer bij National shoppen. Met blije tred huppelt iemand langs alle rijen en een ander sjokt er met de koffer wat achteraan.  Op een gegeven moment begin ik wat paniek te ontwaren, nog eens alle rijen langs, kris kras, verhitte gesprekjes met medewerkers, maar voor het eerst in zijn leven lukt het autospel niet en rijdt hij ontsteld weg in een Ford Edge. Onderweg verleen ik geestelijke bijstand waarbij ik uiteraard de verkeerde dingen zeg (“wat maakt het nou uit, 4 wielen en een stuur” hielp niet echt). Het is een pijnlijk puntje in de autocarriere en ik probeer het echt heel serieus te nemen, maar dit schijnt tijd nodig te hebben.

We stoppen nog even bij ‘onze’ lokale de Publix voor de eerste levensbehoeftes.

Om 21 uur ons huis binnen; Good be home !!!

26 thoughts on “Dag 1 – Vlieg met me mee (naar de regenboog)”

  1. Heerlijk om zo met zn tweeen een weekje naar jullie eigen droom paleis te gaan. Heerlijke temperaturen, wat wil je nog meer.

    Wat als er vanavond wel wat leuks bij National staat. Is het beter voor RJ zijn gezondheid als ik niet te groot meeneem ?

    Gr. Ronald

  2. Oei, dat doet pijn.. ;-), ik snap dat Rj dat even moet verwerken. Maar ondanks de “Dinky Toy” zijn jullie gewoon lekker weer in jullie huis in Florida. Lekker genieten samen!

  3. Heerlijk weer thuis, neem aan dat dat nu ook zo voelt voor jullie, ik vind dat thuiskomen gevoel nog steeds echt geweldig en went nooit ?

    Ga heerlijk genieten ?

  4. Stressmomenten kun je achter je laten, nu lekker genieten.
    En wat is er mis met een Ford Edge, prima auto hoor!

  5. Nu snap ik waarom je nog op Messenger zat, je kon niet slapen dankzij RJ! Mijn ochtend is dankzij je blog weer prima begonnen, ik heb me weer eens rotgelachen. Hopelijk zien we elkaar nog tijdens jullie verblijf!

  6. Ik herken het moment van turbulentie helemaal. Ik ben er ook altijd van overtuigd dat dat het einde is en ben daarna weer zooo blij als ik met beide benen op de grond sta. Ook ik vlieg niet graag, maar heb het er zeker voor over om naar Florida te gaan.
    Wat balen zeg zo’n “kleine” auto. Zou dit het begin van het einde zijn? Maar dat auto dingetje blijft een mannending denk ik.

  7. Heerlijk genieten met z’n tweetjes maakt toch goed dat je een kleinere auto hebt (is ook romantisch moet je maar denken RJ)

  8. Begrijp dat heel goed dat je je toch van alles in je hoofd haalt als je weg gaat. Maar nu je het eenmaal gedaan hebt moet je er dan ook maar flink van genieten. En misschien voor RJ even kijken of daar een hulpgeroep te vinden is. Dit zal hij niet makkelijk van zich af kunnen schudden. Elke keer weer in dat kleine autootje stappen zal een dingetje zijn.?

  9. Die Ford Edge kost hier een bak geld. Zou hem zo nemen. Kalm blijven Caroline!! Het komt vast goed met hem. 😉

  10. 26 graden nog. Hoe lekker is dat.
    Wat fijn om weer in jullie eigen villa aan te komen.
    Dat hebben wij zelfs al met de huur villa waar wij meestal verblijven.
    Geen grotere auto? Hoe kan dat nou? Misschien is het bij Alamo toch makkelijker om een andere auto mee te krijgen.
    Heel veel plezier!

  11. 26 graden, hoe lekker is dat. Echt genieten.
    Wat is het fijn om na de reis lekker in je eigen villa aan te komen.
    Dat gevoel hebben wij zelfs al als we in de villa die wij vaak huren als we aankomen. Geen grotere auto? Hoe lan dat nou? Misschien het verkeerde autohuurbedrijf?
    Heel veel plezier samen!

  12. Prima vlucht jammer van het autosnelweg maar ach hoe vaak is het wel gelukt moet je maar denken. Bij ons lukt het zo ie zo niet zo vaak maar dat mag de pret niet drukken. Heel veel plezier en lekkere versnaperingen gewenst. ?????

  13. het is tot nu toe altijd gelukt, zo’n grote bak. Denk maar aan de besparing op de benzine RJ!

    Veel plezier deze week, heerlijk samen.

  14. Ik snap je malende nachtelijke gedachten helemaal hoor, beter dan de malende gedachten van RJ wat auto betreft…;)
    Genieten om over je eigen drempel te stappen, Enjoy!

  15. Heerlijk een weekje weg! Leuk om weer mee te lezen. Vond de Ford Edge een superfijne auto, dus hij zal zo gewend zijn 😉

  16. Echt een mannendingetje ja, die auto’s. Zou RJ weleens in mijn auto hier in NL willen zien rijden, zo’n koekblikje (Daihatsu Cuore). Zou hij volgens mij never nooit doen haha!
    Heerlijk joh, weekje Florida, lekker genieten van de warmte. Dingen regelen, maar hopelijk ook wat leuke dingen doen.
    Veel plezier in ieder geval!

  17. Welkom thuis . Wij zijn hier al weer even in ons huis het blijft een heerlijk gevoel binnen stappen in je eigen plekje have fun samen.

  18. Heerlijk weekje, en fijn dat wij ook weer mee mogen gezieten van jullie zonnige avonturen. Ik ben fan!

  19. Met zn tweeen weg heerlijk maar de kids thuis blijft toch een dingetje. Maar geniet! Lekker kerstshoppen en genieten van heerlijk weer!

  20. Oei…dat is geen krasje, geen schrammetje en geen bluts maar wel een forse deuk in het imago van RJ: een “gewone” midsize SUV! En nu maar hopen dat het toch nog een geweldige week voor jullie wordt….

  21. “..wat maakt het nou uit, 4 wielen en een stuur..” … je lijkt Petra wel , die roept ook altijd dit soort dingen als we bij National in de parkeergarage staan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.