Dag 1 en 2 De heenreis

Dag 1 – Brussel naar New York

Om half 7 staan 2 jongens me meewarig aan te kijken terwijl ik ze snikkend dag zeg. Daan heeft besloten dat vriendin en vrienden te belangrijk zijn om 3 weken te missen en samen met Ian bij ons gaat feestvieren, de buren gaat entertainen, hotel “kom maar, de ouders zijn weg” gaat openen heeeel goed op het huis gaat passen. Als moederkloek in optima forma vind ik het dus helemaal niks; dat loslaten is op zijn zachtst gezegd een ontwikkelpunt(je).

Daan heeft Fleur de finesses bijgebracht van het puber zijn, zij neemt het stokje van hem over en ze zal ons daarmee de komende 3 weken gaan plezieren. RJ en Fleur zijn 2 handen op 1 buik en maken allemaal plannen om te shoppen, de aandelen Dairy Queen naar grote hoogtes te stuwen en terwijl ze RJ feilloos om haar 14jarig vingertje windt, weet ik meteen mijn plek… zij gaat met RJ op vakantie en ik mag gewoon toevallig mee.

Ian zet ons af op Zaventem waar alles snel en soepel verloopt. Op de boodschap dat we vertraging hebben en onze connecting flight waarschijnlijk niet gaan halen na dan…. In de lounge is Fleur nog wat moe, doet muziek in haar oren en zet haar pasverworven slaapmasker op die ik nog niet gezien had… (Het is een fase, het is een fase, het is een fase..)

 

RJ gaat even langs de winkeltjes en komt nog net niet huppelend terug. Vanwege de vertraging kon je bij Delta allerlei snacks meenemen … GRATIS !

Het vliegen is nog altijd eng, maar de “settling in” maakt een hoop goed.

Uitzicht op Manhattan tijdens de landing !

In New York aangekomen, blijkt dat we inderdaad een nachtje daar blijven. Rond half 5 zijn we in het hotel waar RJ ons geboekte hotel in Miami cancelt en met Alamo belt om te laten weten dat we een dagje later komen. We eten wat bij de Outback en aangezien we morgenochtend uiterlijk om 6 uur moeten inchecken gaan we daarna terug naar het hotel om op tijd te slapen. Ware het niet dat het de hele nacht een komen en gaan is van mensen en het erg luidruchtig is.

T-shirt says it all !

 

Dag 2 – New York naar Miami

Fris en fruitig lopen we dus de volgende ochtend razendsnel door security en na een snelle vlucht landen we dan eindelijk in Miami.

Weer geweldig uitzicht op Manhattan, bij het opstijgen
Bahama’s
Aanvliegroute Miami
Volledige geluidsinstallatie aan boord !
Woman of the world; ze denkt dat ze heel de wereld al aankan 😉

RJ zoekt een mooie auto uit en we rijden naar Wynwood, waar we via Christa en Harm hadden gezien dat dit een mooie wijk is met street-art. We kijken onze ogen inderdaad uit! Prachtige kunstwerken prijken op iedere muur en zo is het van een redelijk vervallen wijk een druk bezocht gebied geworden.

Keep on dreamin’ …

We lunchen daar wat laat bij restaurant Rust, echt een aanrader. Het ligt niet meteen aan de straat, maar zeker de moeite waard om het even op te zoeken met ook een ruime keuze in vegetarische gerechten.

Voor vanavond hebben we een hotel geboekt in Port St Lucie en na een ritje langs Ocean Drive rijden we deels langs de kust naar het noorden.

Onderweg komt RJ heel toevallig een Dairy Queen tegen. Als je hem moet geloven schiep God als eerste de DQ en daarna pas de rest..

Grote auto..check, steak bij de Outback..check, Blizzard bij de DQ..check. De heilige drieëenheid is weer gevormd, de vakantie is officieel van start gegaan!

Yukon XL – SLT

Vanavond eten we heerlijk bij Carrabba’s (onderdeel van de Outback groep), de garnalen met st jacobsschelpen zijn echt overheerlijk.

Braaf wachten RJ en ik tot we op de badkamer mogen; de routine van een 14-jarige moet je nooit onderschatten en zo heeft ze zeker een half uur nodig en driekwart van de wastafel voor haar persoonlijke Douglas-dependance. De mantra “Het is een fase, het is een fase” zal nog vaak herhaald worden.

Volgend jaar zal hij vast weer mee gaan…

34 antwoorden op “Dag 1 en 2 De heenreis”

  1. Wat een heerlijk begin van jullie vakantie…cruisend langs de oceaan. Ook al direct een DQ gescoord (hoewel ik toch trouw blijf aan Coldstone). Die cocktail ziet er overigens ook niet slecht uit. Ik verheug me nu al op jullie verdere verhalen. Have fun!

  2. Kijk, dat je voor een road trip zo’n dikke Yukon rijdt met zijn tweeën, dat vinden wij normaal. Maar in Florida? Patser!

    Dat vliegtuigeten duidt erop dat jullie mooie plekken hadden 🙂 Dan is het wel fijn dat de snacks gratis zijn ?

    Enjoy!! En ja, het is een fase, maar zij gaat (nog) mee in elk geval!

  3. Het is een fase, het is een fase, het is een fase. Ik herhaal die drie woorden gemiddeld 50 keer per dag verdeeld over 3 meisjes. Maar laat je niet gek maken en geniet van al het moois en leuks om je heen. Geweldig he, die muurschilderingen. Die staan echt op mijn “ooit nog eens te zien lijstje”. En zo jammer die Daan……??????? wat een geweldige reactie.

  4. Hahaha, wat een heerlijk verslag alweer van de eerste dagen, Ik heb zo het vermoeden dat Ian zeker wilde weten dat jullie echt waren waren door jullie weg te brengen 😉
    Af en toe een goed diep zuchten en laat het allemaal maar over je heen komen, op naar morgen…

  5. Geweldig, ik lig nu al in een deuk, jij kunt alles zo humoristisch verwoorden? Het puber gedoe van de kids, zo herkenbaar ? Het hoort er allemaal bij. DQ ook al weer gescoord en jullie bolide ziet er super vet uit. Mooi al die muurschilderingen.
    Carrabas ook niet verkeerd, lekker en daarbij een cocktail…. mmmmm lekker ? ben best een beetje jaloers ?

  6. Geweldige foto van de wastafel! Mijn 25 jarige moet je nog steeds niet storen in de badkamer. Lange adem Caroline! Veel plezier, geniet ervan dat ze nog lekker meegaat met jullie.

  7. Wat een vrolijk verslag van de eerste dagen, dat belooft wat voor de komende tijd, humor. Fleur wordt vast een onuitputtelijke bron van inspiratie voor je blog. Have fun !

  8. Vervelend om je vakantie te beginnen met het missen van de overstap maar gelukkig laten jullie je vakantie daar niet door verpesten. Onder foto 1 staat dan wel ” life is good” maar die had ik ook wel onder foto 2 verwacht.

    Na een kort vluchtje lekker geland op Miami, de party kan beginnen. En ergens voel ik toch een steek onder water, grote auto, DQ en de Outback.

    Heel veel plezier en lekker genieten.

    Gr. Ronald

  9. Half goed begin is het hele werk! Met wat vertraging aangekomen maar daardoor wel in staat om de heilige drieeenheid binnen een dag te regelen! Nice ride ook! Handig als de koffers gewoon plat kunnen liggen.

    Winkeltip voor Fleur: de Ulta 🙂

  10. Weer heerlijk weg te lezen. Heb al een aantal x een lachstuip gehad te grappig weer. Snap die pubers niet zo goed kunnen ze mee naar het prachtige Florida willen ze niet? zat al gelijk te denken dat ik mezelf maar ter adoptie voor 3 weken aanbied als vervangende puber.. pas me altijd makkelijk aan?

  11. De vakantie begint pas echt als je echt in Florida bent. Wat leuk zeg dat Wynwood. Dat hebben wij nog niet ontdekt. Hahaha die DQ is toch altijd een eerste levensbehoefte.
    De auto is niet helemaal mijn ding, maar dat zal wel een mannending zijn.
    En wat dat loslaten betreft begrijp je helemaal. Ik wacht nog op het moment dat Steven niet meer mee wil, maar moet er nog niet aan denken.

  12. Hoi waar begin ik tja die fase is heeeel bekend!!!
    Maar voor je het weet neemt fleur ook d’r vriendje mee?
    En wat ziet jullie eten in het vliegtuig er goed uit!!
    Wij hadden de bekende kip of pasta brrrr.
    En ja die mooie muren in Miami zijn wij ook geweest leuk om al die bekende plaatjes te zien( christa bedankt voor de tip)
    En ja jongens en auto’s maar snap RJ wel hoor!!

  13. Fleur kon blijkbaar nog wel op haar telefoon kijken ondanks het slaapmasker. Vind ze het nog wel goed dat je over haar schrijft en foto’s plaatst. Bij ons was dat op een gegeven moment “not done”
    Al lekker gegeten en mooie muurschilderingen gezien. Ik ben klaar voor meer!

  14. Weer heerlijk geschreven Mrs Hamersma! Jammer vd dag vertraging maar ik denk dat met RJ zijn skills hier wel het maximale claim bedrag uit wordt gezogen!
    Heel veel plezier en keep on blogging, ik hou ervan ?

  15. Wat een leuk verslag! Jammer van de vertraging maar gelukkig is het goed gekomen. Ik wens jullie heeeel veeeel plezier en een hele fijne vakantie!

    1. ???ik zit weer te genieten van je verslag. Heel veel plezier. Maar dat zit wel goed. ?Geniet ze.

  16. ???ik zit weer te genieten van je verslag. Heel veel plezier. Maar dat zit wel goed. ?

  17. Zonde van de vertraging en gemiste vlucht maar gelukkig nu lekker in florida?. Wat een prachtige muurschilderingen heel gaaf. Veel plezier nog, lekker genieten.

  18. Heerlijk verslag van jullie eerste twee dagen. Duurde iets langer dan gepland, maar jullie zijn er. En meteen al een Outback en een DQ achter de kiezen. En die mantra, hahaha ik kom niet meer bij. Veel succes daarmee.

  19. Wat een heerlijk begin van de vakantie….. tja pubers dat weet wat wij hebben de mannelijke versie mee dat scheelt ruimte in de badkamer ??? maar dat is vast een fase heel veel plezier kijk nu al uit naar de volgende blog ??‍?

  20. Heerlijk dat jullie weer in de USA zijn én een verslag bijhouden.
    Erg fijn voor ons!

    Maak er iets moois van.

  21. Jammer van het missen van jullie vlucht maar uiteindelijk is het allemaal weer goed gekomen.
    Nu heerlijk genieten. Wij genieten mee 🙂
    Heel veel plezier.

  22. Met een kleine vertraging toch aangekomen …en hoe hahaha geweldige auto !! Prachtig al die mooie muurschilderingen.
    Ooohhh pubers ….??

  23. Dank je wel dat ik weer mag meegenieten. Heel veel plezier samen, geniet ervan. Groetjes Yvonne

  24. Jammer van de vertraging, maar het humeur leed er niet onder zo te lezen. En wat een heerlijk eten in het vliegtuig, dat waren vast geen Economy plaatsen haha!
    Heerlijk begin van de vakantie zo met al die heerlijkheden.
    Veel plezier!

  25. Ondanks de hobbel in het begin toch een heerlijke start van de vakantie. Wat zijn de murals mooi, hè. Leuk dat jullie en ook Nicole en Co er naar toe zijn geweest. Nu lekker van de cruise gaan genieten. En tja pubers…. wat zal ik daar eens over zeggen… ?

  26. Jullie genieten nu al dat is goed te zien.
    En wat een bak van een auto, vragen ons af of hij groot genoeg is voor jullie drieen?.
    Veel plezier we genieten mee!??

  27. Wat een lekker begin van de vakantie!
    En die auto……. heerlijk!

    Haha, zo’n puber mee op reis is zooooo herkenbaar!

    Have fun alledrie!

Reacties zijn gesloten.