Dag 1 (en 2) On the road again

Na een korte pitstop in het Limburgse land gaan we weer op pad. Het huis stond nog, de buren zeiden nog vriendelijk gedag dus we kunnen rustig een paar dagen weg.

Vandaag gaan we in de omgeving van Groesbeek belangrijke plekken uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. Via de app “Spannende Geschiedenis” hebben we een mooie route met diverse stops. De app heeft er interessante verhalen bij die je af kunt luisteren.

We beginnen bij het Vrijheidsmuseum waar we alles lezen en horen over de oorlog, de gevechten in en om Groesbeek en de bevrijding die uiteindelijk volgde.

Met alle informatie rijden we daarna verder en je krijgt een heel goed beeld van wat zich in deze omgeving allemaal afgespeeld moet hebben.

Na de lange tour door de mooie omgeving rijden we richting Brummen waar onze overnachtingsplek voor de komende twee nachten is. RJ heeft al een paar keer een waarschuwing gehad dat hij moet tanken. Blij wijs ik een tankstation aan, maar hij zoekt de juiste waar hij punten spaart … Doodnerveus word ik er van en de gedachte aan dat ik dadelijk een paar kilometer met een jerrycannetje moet gaan sjokken in dit weer zorgt niet voor een juichstemming. Maar werkelijk op het aller-, aller-, allerlaatste nippertje rolt hij, niet eens op benzine, maar puur op Hamersma-geluk richting de juiste tank.

En dan nog even dat “zie je nou wel” …

Even later rijden we de oprijlaan op van een prachtig kasteel uit de 17e eeuw, maar godzijdank met 21e eeuw airco in de kamer.

Dag 2 Mother Nature

‘In verband met de coronamaatregelen, serveren we het ontbijt in shiften. U kunt nog om 8.00 uur ontbijten, maar we kunnen uw ontbijt ook op de kamer serveren, vindt u dat vervelend ?’

Nou laat me even denken …. ontbijt op bed …. alla, voor deze keer dan….

We nemen lekker rustig de tijd, lezen nog even wat en kijken rond in de prachtige omgeving van het kasteel voor we op pad gaan.

Vandaag hebben we de zuidelijke Veluwe op het programma staan. We hebben een route van 89 kilometer en kunnen op diverse plekken wat doen. We rijden door mooie dorpjes, langs prachtige natuur en we wandelen een klein stukje op de Ughelse heide, heel prachtig, maar ook heel warm. Voor dit soort activiteiten komen we in de herfst graag terug.

We betalen toegang voor Nationale Park De Hoge Veluwe en bewonderen de natuur daar.

In het Museonder gaan we binnen om te bekijken wat er allemaal op en onder de aarde leeft. Fout … had ik nooit moeten doen. Enig idee hoeveel beesten er op de grond, onzichtbaar voor het blote oog leven ? Om nog niet te praten over wat er vlak daar onder allemaal woelt en krioelt. En om het even duidelijk te maken hebben ze aantal van die vriendjes hier vergroot …. geen romantische picknick op een stukje grond meer voorlopig.

Het is het einde van de dag als we het park verlaten, geen wild gezien. Met deze hitte blijven zij ook verstopt in het bos tot de zon echt onder is.

Wij hebben gereserveerd bij Tante Blanche waar we heerlijk eten.

En terug op het kasteel krijgen we nog een kleine tour in de wijnkelder.

Half september gaan RJ en ik samen een wijncursus doen, WSET 2. Je moet tenslotte iets om je algemene ontwikkeling op peil te houden … Als we de gezellige wijnkelder zien, maken we plannen. Misschien kunnen wij vanaf november ook wel leuke wijnproeverijen geven. Mochten er liefhebbers zijn waarop we mogen oefenen, kunnen ze zich bij deze aanmelden!

13 gedachten aan “Dag 1 (en 2) On the road again”

 1. Wat een mooie combi van geschiedenis, cultuur en volop genieten. Dat tankverhaal…de bibbers krijg ik ervan. Ah…wellicht dat wij ons Limburgse wijnproeverijtje de volgende keer bij jullie kunnen doen 🙂

 2. Die beeskes, getver. Sommige dingen wil je ook niet weten. ?
  Zelf ook een workshop/cursus wijn gedaan in Sittard.
  Geleen is ook dichtbij dus kon maar op met die wijnproeverij. ??

 3. Leuk idee om op verschillende plekken in NL vakantie te vieren. Prachtig kasteel om te overnachten en ik snap dat jullie erg blij waren met de airco!

 4. Heerlijke dagen hebben jullie er van gemaakt. Slapen met airco is wel heel erg lekker met deze temperaturen.
  Heerlijk begin van de dag met zo’n omtbijt, een betere manier om de dag te begonnen is er niet!

 5. Mooie toer, Veluwe lijkt me prachtig. Wil er nog steeds een keer heen, maar ja, zoveel dingen die je nog wil.
  Prachtig kasteel!
  En helaas, kan niet proeven, 1 van de uitzonderingen denk ik, maar ik lust geen wijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *