Viva Hollandia

Net als alle Amerikaliefhebbers hebben wij ook tot het laatste nippertje gewacht en gewikt en gewogen. Maar Amerika zit er niet in en met name voor RJ is dat afkicken. Voor het eerst in 22 jaar niet naar zijn geliefde States, dat is even slikken. En hoe moet het nu met zijn bingo ? Vaste bloglezers weten dat een vakantie niet compleet is zonder de 4 elementen: Aarbei, Outback, Auto en DQ.

We zijn niet voor 1 gat te vangen, dus dat is opgelost.

En nu kunnen we met een gerust hart wat kleine tripjes doen in ons eigen mooie landje, Viva Hollandia!! De kinderen jongelui willen niet mee, dus we kunnen ongestoord op “Nerd Vakantie” (lees cultuur en geschiedenis, maar Fleur denkt daar duidelijk anders over).

Door het lange twijfelen, waren onze huisjes in Zeeland natuurlijk allang bezet. Maar we hebben een mooi hotel, De Blanke Top in Cadzand-Bad, geboekt met zicht op zee (wijntje, zeezicht en-lucht, helemaal goed) en gaan een rondje Walcheren doen.

Verschillende parelroutes in Zeeland leren je alles over de geschiedenis van deze prachtige provincie. Mijn vader’s familie komt hier vandaan dus ik heb hier heel veel mooie jeugdherinneringen en het voelt altijd als thuiskomen.

Met papa in Veere
Met mijn kleine broertje (sorry DJ) op bezoek bij tante Janna

Daarna gaan we naar de Hoge Veluwe waar we een deel van de Liberation Route willen doen. We slapen heel romantisch in Kasteel Engelenburg in Brummen, lekker honeymoonachtig. Ook nerds houden van romantiek ;-). Misschien gaan we nog de beeldentuin van het Kroller Mullermuseum bezoeken, maar we bekijken even of het niet te warm wordt.

We vervolgen de route naar Friesland waar we van uit Huize Boschoord de Friese Merenroute gaan doen. Mooie, oude plaatsjes, prachtige natuur, heerlijk!

Geen nieuwe Kate voor mij dus dit jaar, het blijft bij de big shopper van Appie en de Jumbo.

En met een cocktail in de hand zeggen we cheers to the Netherlands!

41 gedachten aan “Viva Hollandia”

 1. Nou dat lijkt me prima opgelost toch alle aspecten van een top vakantie zitten er in en het weer wordt ook tropisch ik wens jullie een top vakantie en ga lekker mee genieten met jullie

 2. Super dat jullie een blog gaan bijhouden! Ook wij blijven in Nederland, dagjes weg want met een kat die 2x per dag insuline moet krijgen zit een overnachting er niet in. Goed opgelost outback, haha. Ga genieten in Zeeland. Ik lees zeker weer mee.

 3. Tja zo herkenbaar. In plaats van Las Vegas wordt het de Hellendoornse Berg.

  Maar mooie plekjes hebben jullie uitgezocht. En wie weet wordt de bingo van RJ wel anders???
  Geniet ervan, fijne vakantie

 4. Ook hier afkicken en toch nog een reis kunnen boeken naar een ander land………
  Friesland? maar eerst nog 10 dagen Giethoorn.
  Veel plezier jullie en we volgen uiteraard graag.

 5. We lezen graag mee.
  Erg hé, dat we niet naar het ons zo geliefde USA kunnen gaan.
  Wij zijn juist terug van 2 weken Zuid Italië, is toch niet hetzelfde hoor.
  Groetjes
  Francisca & Hans.

 6. Jammer hè dat Amerika niet lukt dit jaar. Wij hebben het ook opgelost door elke week 2 nachtjes weg te gaan, telkens naar een ander gebied in Nederland. Erg leuk! Nederland is ook erg mooi Maar we hopen dat het volgend jaar weer als vanouds is…
  Leuk bericht gemaakt! Heel veel plezier ! Ik verheug me op jullie blog.
  Groetjes Anjo

 7. Heel veel plezier. Jullie krijgen heel mooi weer.
  En ja, Nederland is heel mooi. Hou afstand en stay safe. Groetjes van ons.

 8. Hier ook al afkickverschijnselen, geen Amerika… Maar!!! in Roermond is pas een Kate geopend en Maasmechelen volgt ook. Ik was erg blij met de collectie in Roermond, had ik niet verwacht.

 9. Niks mis met ons mooie landje! Wie weet raakt RJ nog zo besmet met “hollandaise” dat ook dit terug komt in jullie reispallet. Geniet!! Groetjes Ed en Yvonne

 10. Jammer dat de USA vakantie niet door kan gaan, maar op je gemak Nederland ontdekken is ook hartstikke leuk, zeker als het weer meezit. Have fun in the Dutch sun!

 11. Dat is mooi opgelost en ja wie weet aan het einde van het jaar
  Ook wij gaan na 25 jaar deze keer niet
  Hier wordt het ook Hinter Garden
  We kijken uit naar jullie verhalen
  Joke en Gerrit

 12. Heerlijk hoor een blog vanuit Nederland, is dat virus toch nog ergens goed voor??
  Kom maar op met de heerlijke verhalen uit de spookkastelen, de pittoreske durpjes en de irritante eigenwijze Nederlandse weggebruiker.

 13. Jullie gaan ongetwijfeld genieten van jullie Dutch roadtrip.
  Geniet ervan en we gaan met z’n allen duimen dat we volgend jaar wél weer naar de USA kunnen gaan.

  Have fun

  Reny

  PS: dat filmpje……………hilarisch !!

 14. Hahaha dat filmpje van RJ met zijn ijsje, heerlijk. Had ik net even nodig op deze maandag 🙂
  Mooie vooruitzichten, hoewel het geen USA is… maar zal evengoed genieten worden denk ik.
  Zee en zeezicht altijd goed.
  Zeeland zo benieuwd naar, nooit geweest (schaam…)
  Mijn vorige back up boeking was naar Zeeland, nu gewijzigd in Texel. Moet Zeeland maar tegoed houden voor een andere keer want wil zo graag de stranden daar eens bekijken.
  Veel plezier!

 15. Bedankt voor de tip, we printen die speciale etiketten uit, lopen zo even naar de Mac en nemen een heerlijke Blizzard ??
  Veel plezier met het rondje Nederland.

 16. Enjoy Holland! Het voordeel is dat je wc deur tot aan de grond komt, dus dat scheelt weer….Ik verheug me weer op jullie smakelijke verhalen, foto’s en filmpjes. Veel plezier samen!

 17. Jammergenoeg naar de verkeerde kant van Zeeuws-Vlaanderen , oosten is mooier maar ben dan ook bevooroordeeld aangezien wij daar wonen… Veel plezier in Nederland!

 18. Zicht op zee….. en wat voor zicht! Een rondje Walcheren is niet te versmaden en dan eindigen jullie natuurlijk op de boulevard met het mooiste uitzicht van Nederland. En dan weer doorrrr….. naar nagelnieuwe Nederlandse avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *