Dag 7 – De terugreis

Gelukkig gisteravond gelijk in slaap gevallen, maar om 1uur door de wekker toch weer wakker en tot 2uur in conference call. Daarna lastig in slaap kunnen vallen, en de wekker stond al op 5uur. Yvonne zorgt dat alles weer netjes ingepakt zit en om 6uur zitten we in de ontbijtruimte van de lounge; lekker rustig en een heerlijk uitgebreide keuze. We praten nog even bij en om 6:15 zijn we weer in de kamer en halen onze koffers om uit te checken. Ik bel ook gelijk om de auto te laten voorrijden ($33 voor valet, wat een afzetters ….) en die komt er net aan als we met de koffers aan komen lopen.

Alles past net achter in de auto, dus dat is ruim voldoende voor dat kleine stukje naar het vliegveld. We zetten Pas en Yvonne af met de koffers bij Terminal 7 van United, en draaien dan om en rijden direct door naar Alamo. Ik zie dat de tank zo goed als leeg is (geeft al niet meer aan hoeveel miles nog te rijden zijn), dus perfect getimed ;-) ! Om 6:35 staan we bij Alamo en kunnen we de auto vooraan neerzetten, er komt iemand scannen, het bedrag van het contract komt er keurig uit en we kunnen direct de gereedstaande bus instappen die ons snel terugbrengt naar het vliegveld. Niets dan lof deze keer ook weer voor Alamo; heerlijke auto, prima service en mooie/nette prijs !

Uiteindelijk staan we om 6:45 weer bij de dames in de Vertrekhal. Daar kunnen we direct aan de self service balie plaatsnemen, maar krijgen direct een melding dat we door iemand geholpen moeten worden. We hebben wel onze vlucht om 7:40, dus het wordt wel wat krapper, maar er lijkt hier aangegeven te worden dat we om 7:55 vertrekken, dus dat geeft wat lucht. Uiteindelijk is iemand toch wel 15min bezig met onze tickets, vooral de vlucht vanaf Washington naar Amsterdam want dat is dan weer een Continental vlucht. Daar moeten dan uiteindelijk echte tickets aan gehecht worden weer; vreemd allemaal … ?

Goed, als we de tickets hebben, mogen we door de screening heen, en ondanks dat we in een priority lane zitten, gaat het toch ook hier verdraaid langzaam. Ik moet ook nog een review doen voordat we gaan vliegen, dus ik ga er als eerste door en loop dan gelijk naar onze gate, die natuurlijk achteraan blijkt te zitten. Op zich nog op tijd, 20minuten voor vertrek, maar het ziet er leeg uit. Ik kijk een beetje verbaasd om me heen, terwijl er ineens geroepen wordt of ik naar Washington moet; zo ja, dan moet ik nu gaan boarden, want ze gaan de gate sluiten !! Jemig, Yvonne, Pas en Ronald zijn er helemaal nog niet, maar gelukkig komen ze na een paar minuten aangerend, want ze waren zelfs omgeroepen … We lijken ook nog de upgrade naar business class gemist te hebben, omdat we zo laat zijn ? Nou ja, we zitten gelukkig ;-) !

Het vliegtuig is een grote 777, en de vlucht gaat maar 4uur en 15min duren, dat is razendsnel zeg. Voordat de deuren sluiten bel ik nog met kantoor om de review door te spreken en ik werk onderweg de weblog wat bij, terwijl Yvonne bijna alleen maar slaapt; daarna kijk ik nog de film Killer Elite, en dan is de vlucht alweer voorbij. Keurig rond 15:15 landen we op Washington Airport en al snel staan we alweer in de vertrekhal. Daar blijkt ons toestel 45min vertraging te hebben, omdat er niet voor 7uur geland mag worden op Schiphol. En alleen deze week is er maar 5uur tijdsverschil tussen de US en NL, en dus moet er later gevlogen worden. We besluiten richting de United Club lounge te gaan, die vlakbij de gate zit. Als we daar binnen zijn, blijkt het verschrikkelijk druk, dus Yvonne gaat met Pas en Ronald nog een rondje door de vertrekhal, gelijk wat Dunkin’ Donuts (voor Matt) en Auntie Anne’s pretzels (voor Denise) kopen. Ik wil de weblog online zetten en wat emails wegwerken.

Als ik alleen de lounge in loop, zie ik gelijk een plek met 5 vrije stoelen, dus die neem ik snel in. Als ik net zit, vraagt iemand of er 1 stoel vrij is; en dat is zo. Hij zegt ineens in het Nederlands dat ik hem bekend voorkom … ? Hm … Zijn gezicht doet me ook een belletje rinkelen … De vrouw van, euh .. Natasja ? En inderdaad, John, de vrouw van Natasja, die samen al sinds 2 jaar voor zijn werk in de omgeving van Washington wonen en waar ik de blog (zie hier: Our Lives Overseas) altijd van volg. Dat is wel heel erg toevallig, hij moet deze week in Nederland zijn voor zijn werk dus zit op dezelfde vlucht. We kletsen de hele tijd over vanalles en nog wat; maar vooral wonen en werken in de US. Na een uurtje kwamen Yvonne, Pas en Ronald ook erbij en daarn is John wat gaan eten en wilde ik net met de weblog van start gaan, toen bleek dat we al konden boarden. Dat hebben we dus maar gelijk gedaan en we hebben echt prachtige plekken, de eerste 3 stoelen na de business class, met verschrikkelijk veel beenruimte. En 1 stoel erachter.

Het vliegtuig is wel klein, met 3-3 opstelling en dus 1 gangpad. Daarnaast nog geen Economy Plus maar wel dus deze exit-rows die uitermate prettig zijn. Het toestel beschikt over een nieuw inflight entertainment systeem en heeft zelfs een aansluiting voor stroom onder de stoelen. We vertrekken uiteindelijk pas om 19:15, omdat er nog wat problemen waren met een passagier van wie de credit card niet goed gewerkt had !?!? Er werd ineens op het raampje van de deur geklopt, terwijl het personeel voor- en achterin stond; die ben ik dus gaan halen en ineens gaat de deur weer open. Volgens mij was dat niet de bedoeling, want die stewardess kreeg meerdere keren op haar kop, van purser en piloot, want zomaar de deur opendoen is geloof ik niet echt de bedoeling. Maar goed, uiteindelijk dan de lucht in, ik heb mijn stoel naar achteren gezet, oordopjes in, masker voor en ik heb geslapen (met slaappil) tot de landing werd ingezet ! Verder alles gemist, tot hevige turbulentie aan toe zelfs. De rest slaapt dus een stuk minder …

Net iets na 7:30 staan we aan de grond op Schiphol en kunnen we op pad naar de douane en koffers. De koffers laten wel even op zich wachten, en ik zie de hele tijd een groep van zeker 8 douaniers op controle staan, maar dat worden er na verloop van tijd steeds minder. Maar rond 8:15 komen de koffers eindelijk de band af en staat er 1 persoon bij de douane, die volledig de andere kant op kijkt en wij dus zo door kunnen lopen; deze keer waren we wel ruim over de € 435 p.p. dus toch lekker als je er doorheen bent. Joey stond al een tijdje te wachten, dus laden de auto in (en ook hier past het net) en zijn net na 9uur thuis ! We nemen afscheid van Pas en Ronald, was een heerlijke week en we hebben veel leuke dingen samen gedaan, veel gelachen en veel gezien. Dan naar binnen, waar Yvonne natuurlijk weer besprongen wordt door de honden; die zijn zo blij. Maar ook de kids, kleinkids en katten natuurlijk. Die worden nog blijer als de twee koffers open gaan en daar kado’s en kleding uitkomen. De belangrijkste zijn hieronder te zien (op veler verzoek) !

Twee Kardashian Khaos t-shirts (zo geweldig die voor Chloë en dat vond Denise het leukste wat ze gekregen had)

Nieuwe Guess jas, guess spijkerbroek en Uggs

Kerstjurkje (krijgt ze elk jaar en wil ze het liefst tot de Kerst al aanhouden) met nieuwe Uggs

Puma trainingspak en nieuwe Uggs

Nieuwe kleding voor Levi: Ralph Lauren winterjas, ‘natuurlijk’ Levi’s spijkerbroeken en riem, Guess/GAP/Tommy t-shirts

T-shirts/hestjes van Guess, Abercrombie, sjaal van Tommie, spijkerbroeken van Guess en Abercrombie

Luchtje ‘Angels’ van Victoria’s Secret voor Denise, inclusief de ‘angel wings’

Dus iedereen helemaal blij, de honden met hun ‘snoepjes’ en wij omdat iedereen zo blij mee was met alle aankopen. Voor de mannen hadden we nog een paar t-shirts met lange mouwen van Abercrombie. Mijn ouders zijn nog even langsgeweest om de iPad op te halen, die zijn ook helemaal blij. We zijn weer lekker thuis, ik hopelijk al flink bijgeslapen in het vliegtuig dus niet te veel last van een jetlag, Yvonne ligt al bijna de hele middag te slapen en ik heel de middag aan het werk ;-) ! Verschil moet er zijn. Binnenkort volgt natuurlijk nog de Epiloog en dan is het weer toewerken naar de volgende vakantie !

23 thoughts on “Dag 7 – De terugreis

 1. Wat een leuk blog weer! Ik kwam er helaas pas vandaag achter, dus in 1x alles bij gelezen. Jullie komen op jullie reizen wel altijd mensen tegen die jullie kennen van jullie blog, echt grappig! Leuke tips weer allemaal. Ik krijg gewoon de kriebels om ook weer te gaan…..

 2. Wat een leuke dingen hebben jullie weer gekocht. Chloe ziet er schattig uit en Levi lekker stoer met die Uggs.
  Was weer leuk om jullie verslag te lezen.
  Volgende keer weer skieen

 3. Ik heb weer genoten van jullie blog.
  Dank jullie wel dat ik weer een beetje mocht meereizen.
  Ik verheug me al op het volgende verslag!!!

  Groetjes,
  Reny

 4. Welkom thuis. We hebben genoten van jullie blog. Jullie hebben je mooi vermaakt daar en natuurlijk veel aankopen gedaan. Bedankt voor jullie mooie verhalen en tot een volgende keer :-)

  Groetjes Robert en Angelique

 5. Je hele reisverslag was heel leuk om te volgen en was daarom voor mij ongetwijfeld het beste reisverslag dat ik al gelezen heb. Jammer dat jullie thuis zijn, ik zal de blog missen. ;)

 6. Welkom thuis en ik heb heerlijk genoten van jullie avonturen. Ga jullie Boston trip ook zeker volgen.

  Ramona

 7. Welkom thuis en bedankt voor je leuke reisverslag. Geen wonder dat je goed geslapen hebt in het vliegtuig want wat hebben jullie veel gedaan in Las Vegas en lange dagen gemaakt. Jullie hebben echt super genoten en wat een verwennerij zeg. Sinterklaas begint al vroeg bij jullie!
  Zeer herkenbare foto’s van LA, wij hebben daar vandaan ook het Hollywood sign gefotografeerd.
  De leuke week afsluiten bij Outback, kan niet missen natuurlijk, haha.
  Tot een volgende keer.
  Groetjes
  Anita

 8. welkom thuis en wat leuk om al de verhalen weer te lezen! goed geslaagd ook met kleding, helemaal top! nu maar op naar de volgende vakantie!!

 9. Ha welkom terug weer een heerlijke week, en in de bekende schrijfstijl top dus . Bedankt voor het leuke verslag, tot een volgende keer !!

 10. Welkom terug in NL, heerlijk als je thuis zo enthousiast verwelkomd wordt.
  Zo te zien is iedereen blij met de aankopen, en daar doe je het toch voor.
  En nu weer aftellen naar de volgende trip.

  Groet Christa

 11. Erg lief van jullie om iedereen zo te verwennen met kadootjes!!
  Geen wonder dat jullie zoveel geshopt hebben daar ;-)
  Ik zag dat jullie over 2 maandjes weer naar Florida gaan? Samen of met de familie?

 12. Welkom terug weer in ons landje!! Ook ik zou erg blij zijn met zoveel verwennerij, maar dat geeft je zelf ook altijd een goed gevoel, om iedereen blij te maken met kadootjes!!

  Succes met de jetlag en tot de volgende keer!!

  Groetjes van Aggie

 13. Ik kan met voorstellen dat de (klein)kids het helemaal niet erg vinden als jullie eens in de zo veel tijd eens een tripje naar de USA maken. Moet je kijken wat een spullen ze daarna krijgen. Wat een verwennerij.
  Volgens mij hebben jullie een fantastische tijd gehad. In een korte tijd heel veel gedaan en gezien. En petje af dat je naast het drukke schema van sightseeing, shoppen en werken ook nog eens dagelijks een update had. Ik heb weer genoten van de verhalen en de foto’s.

 14. Welkom thuis. Het was weer genieten van het verslag.
  Ik ken het verschijnsel thuiskomen… Ze zijn natuurlijk blij dat je er weer bent, maar wat heb je bij je? Met een kleindochter en de tweede op komst zijn de koffers voor het grootste deel gevuld met aankopen voor hen. Als je dan de blije gezichten ziet dan is de vakantie al geslaagd. Ze hebben al een lijstje klaarliggen voor onze volgende vakantie naar Orlando, dus blijft er weinig ruimte in de koffers over voor ons, maar we vinden het super om wat voor hen te kopen.
  Het zit er weer op voor jullie. Succes met de jetlag en op naar de volgende vakantie. Bedankt voor de leuke verhalen…

  Groetjes Marja (Noa)

 15. Wow, jullie zijn zeker goed geslaagd zeg!! Jammer dat het weer voorbij is. We wachten wel weer op de volgende trip!

  Groetjes Chantal

 16. Inderdaad een leuke week geweest. Wij waren er ook een beetje bij zo. Altijd fijn een weekje helemaal in een andere wereld. Veel leuke spullen gekocht.
  En inderdaad op naar de volgende vakantie, wintersport?;)

 17. Welkom thuis en wat een heerlijk weekje hebben jullie weer gehad. Heerlijk dat je zo goed kan slapen in het vliegtuig, dat probeer ik ook al jaren maar wil nog steeds niet lukken.
  Wow wat een inkopen, kan me voorstellen dat iedereen erg blij was.
  Succes met de jetlag maar dat gaat vast wel goed komen.
  Gr. Paula

 18. jaja moeder ook blij, even wennen maar komt vast goed met de i pad. en leuk al die kleren hoor. wat stoer allemaal enne……… JOEY????????? haha Kus en op naar de vlg vakantie hoor

 19. Jullie zijn goed geslaagd voor iedereen zo te zien.
  Volgens mij is de terugreis wel goed verlopen, gaat natuurlijk super snel als je de hele reis slaapt :-)
  We wachten de epiloog nog even af.

 20. Bedankt weer voor de gezelligheid, hopelijk voor jou volgende keer wat minder werk!

 21. Welkom thuis! Fijn dat jullie goed thuis zijn gekomen.

  En wat super gaaf die Kardashian t-shirts! Helemaal leuk al die aankopen!
  ( denise heeft echt dezelfde smaak, parfum, kleding, echt grappig)
  Nu kan ik helemaal niet meer wachten om te gaan volgend jaar, hihi!

  Bedankt alweer voor je fijne verslag! Ik weet je te vinden als ik tegen die tijd (nog) meer tips nodig heb ;-)

  Groetjes Davina

 22. Het was zeker weer leuk om alles mee te beleven, over uhm 2 maanden was het toch? , mogen we weer genieten……..hoop ik;-)

  WELKOM THUIS!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>