Dag 6 – Onderweg naar LA voor sightseeing en … shoppen ?!

En weer prima geslapen vannacht, alhoewel we toch rond 5:45 weer wakker zijn. Ik duik achter de laptop en ben de komende 1,5uur zoet met werken, en pers daarna nog even snel de weblog eruit. Het kan een onrustige dag worden, zie ik gebeuren. Yvonne pakt ondertussen de koffers in en het past allemaal, maar krapjes. Om precies 8uur zijn we klaar, net als Pas en Ronald die zelfs nog even een koffie beneden zijn gaan halen. We checken uit en alles is prima geregeld, geen resort fees e.d.. Top, goed geregeld, dank Nancy ! We zijn in ieder geval ERG tevreden over dit hotel ! Om 8:20 staan we bij valet parking waar we alles netjes in de auto krijgen en al snel zijn we dus op weg. Yvonne gaat rijden, zodat ik wat kan werken en conference calls kan doen, wanneer nodig. Maar eerst rijden we langs het Welcome to Las Vegas bord, waar we natuurlijk nog even op de foto moeten.

Daarna gaan we dus echt op weg voor een lange rit naar Los Angeles. Om 9:30 ga ik meerdere calls achter elkaar in die uiteindelijk ongeveer 3uur duren. Ondertussen zijn Yvonne, Pas en Ronald al bij de Tanger Outlets uitgestapt (armoedig en ze waren dus snel weer terug) en hebben we zo nu en dan flinke regenbuien onderweg. De weersverwachting voor LA is onverminderd slecht, dus we zullen wel zien. Als we in de buurt van LA komen, stopt Yvonne nog om met Pas en Ronald een Super Target in te gaan en een Petsmart; ik blijf wederom in de auto zitten om de calls te doen en krijg daar dus allemaal weinig van mee.

Als we nog een Mall willen bezoeken waar een Nordstrom is, google ik en vind een Westfield Mall in Santa Anita wat niet echt heel erg omrijden is. Ik zet ze af bij de Nordstrom en maak mijn call af. Dan ren ik door de regen naar binnen, naar de foodcourt want het is inmiddels 13:30 en ik heb best trek gekregen. Het is wel overduidelijk een hele mooie mall, voor een groot deel overdekt en een stukje open (wat minder prettig in de regen). Als ik in de foodcourt aankom, zitten Pas, Yvonne en Ronald net te eten, dus ik neem snel wat sushi en dat smaakt weer heerlijk. We zitten zelfs naast de Dairy Queen aan een tafeltje, maar dat nemen we wel voordat we weer op weg gaan. We spreken af uiterlijk 16uur hier weg te rijden.

Om 15uur precies moet ik weer een call in, die deze keer gelukkig slechts 20minuten duurt en dan is het wel weer even klaar voor vandaag. Yvonne shopt gewoon lekker door, en we slagen dan ook goed in de Abercrombie, Dillard’s en Victoria’s Secret. Weer veel leuke dingen, en allemaal niet voor onszelf. Dat past ongetwijfeld allemaal nog prima in de koffers erbij, volgens Yvonne ;-) ! Als we over het stukje buiten lopen, zien we dat inmiddels lichtjes een zonnetje door de wolken brengt, zou het dan …. Als we richting de uitgang lopen, nemen we nog een kleine Blizzard en een grote strawberry shake, de laatste deze trip ?!

Om 16:30 rijden we midden door Los Angeles, langs de Warner Bros Studios en Universal Studios, zelfs langs de Forest Lawn begraafplaats (ligt daar Michael Jackson niet ?) en rijden dan zo ineens Hollywood Boulevard op, terwijl we achter ons net in de wolken het HOLLYWOOD sign zien ! We rijden de parkeergarage van het Kodak Theater in, waar de Oscar’s gehouden worden en zien dat het Chinese Theater, en daar waar dus ook de handafdrukken zijn, helemaal afgesloten is vanwege het AFI event wat daar blijkbaar ’s avonds is. De rode loper ligt er, overal brede security. Dat zal vast een feestje worden.

Als we het KODAK theater uit willen lopen, zien we dat het stortregent buiten, niet normaal. Gelukkig is een groot deel van dit complex overdekt, zodat we naar de 3e verdieping kunnen waar je een soort ‘ballustrade’ hebt vanwaar je het HOLLYWOOD sign kunt zien en mooie foto’s maken. Maar helaas, door de zware regen ligt het gewoon helemaal in de mist. We gaan nog wel even naar de 4e verdieping, waar het uitzicht veel beter is (geen electriciteitsdraden ervoor), maar ook hier niet een beter zicht door de mist. Dat is wel erg jammer, maar niets aan te doen. Als we weer een rondje gedaan hebben, begint het ineens minder te regenen en zien we in de verte wel weer het HOLLYWOOD sign in de bergen liggen; snel dus weer terug naar de ballustrade voor een goede foto nu !

Daarna steken we de weg over naar het oude El Capitan theater, waar alle premières van bekende Disney films plaatsvinden en ook nu gewoon Disney films worden vertoond. Ook gaan we even het winkeltje binnen waar Yvonne graag wilde kijken. Echt heel uitgebreid is het niet, en ik wil inmiddels toch wel weer op pad, voordat het echt te donker wordt. We lopen dus nog een stukje over de Walk of Fame terug naar het KODAK theater en de parkeergarage, waarna we weer op pad gaan.

We rijden eerst een stuk over het bekende Sunset Blvd, met de palmbomen aan weerszijden en een favoriete weg voor vele filmopnames. Alleen is dit toch wel een ander gevoel, in de regen, dan waarop we gehoopt hadden. We slaan uiteindelijk weer af en rijden richting Rodeo Drive, wellicht de duurste winkelstraat ter wereld ? In ieder geval erg bekend en het is één aaneensluiting van luxe winkelketens en mooie auto’s, waaronder een Bugatti Veyron (EUR 1,8miljoen dacht ik ?). Niet de kleur die ik zou kiezen (ook niet echt de auto overigens die ik zou kiezen, al had ik het geld), maar toch wel de moeite waard. We besluiten maar niet uit te stappen (de vrouwen zouden ineens rare ideeën kunnen krijgen) en rijden vanuit Rodeo Drive een stukje Beverly Hills in waar de kastelen van huizen staan en vergapen ons aan de grootte en luxe van deze huizen (met mooie auto’s ervoor). Dan is het inmiddels al 18:15 en Santa Monica pier gaan we dus niet meer redden. Ook Calabassas stond nog op de planning, maar ook dat wordt te laat, dus we besluiten een hapje te gaan eten bij … de Outback ! Een mooie afsluiting voor onze vakantie. Ik bel onderweg alvast voor ‘call-ahead seating’ rond 18:45.

Iets voor 19uur komen we in de stortregen aan bij de Outback. Op basis van google maps keurig de files voorbij gereden door een afslag eerder te nemen dan TomTom ons had aangeraden. Vooral de andere kant op hebben we veel files gezien; we hebben zeker geluk gehad maar ook handig van de carpoolstrook gebruik kunnen maken. Op het moment dat we de Outback binnenlopen, word ik weer gebeld en moet ik weer 15min een call in. Inmiddels zie ik dat Yvonne, Pas en Ronald naar een tafeltje gebracht worden. Handig dat ik nog gebeld had, want normale wachttijd was ongeveer een uur … We beginnen met een Bloomin’ Onion, die ons allemaal prima smaakt (eerste keer voor Pas en Ronald). Daarna gaan Ronald en Pascalle voor de Outback Special, Yvonne voor de Victoria Filet (tournedos) en ik voor de NY Strip.

Helaas is mijn medium NY Strip bijna helemaal doorbakken, terwijl ik altijd graag medium wil. Kan gebeuren en ik geef het aan de serveerster door. Die wil gelijk een nieuwe laten brengen, maar ik heb de helft al op, en heb ook de helft van Yvonne gekregen, dus ik vind het wel prima zo. Even later komt de manager zijn excuses maken, geeft ook aan dat de NY Strip zijn favoriete steak is en dat hij het heel erg vindt dat hij niet perfect was. Hij haalt hem van de rekening af, net als 2 drankjes, en wil ons ook compenseren met een toetje; maar die slaan we vriendelijk af ;-) ! Wel weer topservice en zo voel je je wel serieus genomen. Overigens liggen de prijzen hier weer substantieel hoger dan de Outback bij de Premium Outlets South in Las Vegas. Daar hadden we de eerste avond allemaal de kleinste Outback Special voor $9.99 en hier is diezelfde $ 13.99.

Rond 20:15 stappen we weer de auto in, we zijn allemaal weer helemaal gesloopt … Rond 20:30 staan we voor de deur bij het Hilton Airport hotel, waar we de koffers lekker naar boven laten brengen, we de auto verplicht met valet weg moeten laten zetten omdat de auto te groot is voor self parking en bij het inchecken een upgrade krijgen naar mooie nieuwe kamers (rest van het hotel is wel beetje vergane glorie; maar voor de priceline prijs helemaal prima) en toegang tot de Executive Floor. We besluiten daar nog even snel een drankje te doen (let weer op de foto met flits van Pascalle), voordat we rond 21uur op onze kamer crashen. Ik moet dan nog een uurtje werken en zet de wekker om 01:00, omdat ik dan een conference call heb (9:00 ochtend in Nederland). Maar om 22uur ben ik ook gesloopt en stort direct in slaap …

8 thoughts on “Dag 6 – Onderweg naar LA voor sightseeing en … shoppen ?!

 1. Zonde dat je zoveel hebt moeten werken maar zo te lezen hebben jullie weer erg genoten van deze reis.

 2. Jammer van de regen maar toch nog het een en ander gezien van LA.
  Die electrische draden bij de ballustrade kennen we ook haha. Dan maar een verdieping hoger.;)

 3. Wat is het omgevolgen zeg, Heerlijk weekje hebben jullie achter de rug, maar ook weer lekker om het thuisfront te zien.
  Bedankt voor het meelezen. Wij kunnen er een hoop tips en shopadressen uit halen voor onze vakantie.
  Succes met de jetlag!
  groet Christa

 4. jA DIE JAS VAN pASCALLE…………. NIET TE GELOVEN HE…. WAT VALT DIE OP.Intussen zijn jullei al weer thuis en ben ik al bij jullie geweest. I PAD!!!!!!!!!!!!! en asls verrassing alvst voor mijn verjaardag van RJ en Yvon den echte ROZE ROZEROZE bescherhoes. Zo als het dan nog niet duidelij zou zijn voor zie die ipad is…………….. Fijn dat jullie weer veilig eland en thuis zijn. Liefs

 5. Dat was weer een heerlijke week.
  Jammer van de regen de laatste dag.
  Dat de prijzen van dezelfde restaurants in verschillende steden kunnen verschillen is ons ook al eens opgevallen. Vooral in NY was het een stuk duurder.
  Hoop dat de jetlag meevalt!

 6. Leuke foto’s met de blauwe lucht bij het Vegas sign. Niet meer naar de Whole Foods gegaan die daar vlakbij is ;-) ? Wel jasje aan, is weer eens wat anders dan de gebruikelijke korte-broeken-tshirt foto’s. Wij vonden die outlets onderweg ook zo erg, snel door dus! En dan regen in LA. Is toch wel klein beetje jammer als afsluiting va de vakantie, maar ja je kunt het weer niet beïnvloeden. Toch zien de foto’s er heel leuk uit. Mooie en herkenbare plek voor de foto van het Hollywood sign. Balen dat je zoveel hebt moeten werken, hopelijk was dat wel vruchtbaar……
  En mooie afsluiting bij de Outback, nette service hoor.
  Welkom thuis, iedereen blij gemaakt met jullie aanwezigheid en met mooie kleding.

 7. Erg mooi om die bekende foto`s weer te zien,jammer dat het er zo regende.Jullie hebben een hele mooie week gehad,dat is wel te lezen. Wij wensen jullie een hele goede reis terug.

  Groetjes Robert en Angelique

 8. Zo het zit er bijna op. Hilton airport ken ik op mijn duimpje, vaak geslapen.
  Het is zo herkenbaar L.A. Wel een stad die ik het minst leuk vond.
  Een tip, huur de volgende keer een paard in de Hollywood mountains en je kunt te paard naar de sign. Fantastisch gewoon enne je stapt alleen maar hoor.
  Of de stal moet opgeheven zijn want het al een paar jaar geleden.

  Any way toch hebben jullie een leuke week gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>