Dag 5 – Tijd voor wat afleiding

We slapen beide weer prima, rond een uurtje of 6 zijn we echt wakker. Maar we willen lekker rustig aan doen deze morgen, dus ik duik achter de laptop. Na vervelend nieuws van het thuisfront, en daarna ook nog eens vol in het werk met reviews en diverse calls, heb ik het eigenlijk wel gehad. Ik wil niet op de kamer blijven, maar iets gaan doen. Om 9:30 rond ik toch nog even de weblog af en duik dan onder de douche en dan gaan we op pad. We checken even bij Pas en Ronald, die zitten net aan het ontbijt bij Earl of Sandwich in Planet Hollywood, maar die willen wel mee en komen er aan. Wij gaan eerst wel even naar het Monte Carlo om wat te gokken en dan zien we ze daar wel verschijnen. Yvonne is weer lekker bezig met roulette en ik verlies weer wat met blackjack; totaal dus weer $50 bij onze winst, we zitten al iets boven de $200 winst deze trip, valt niet tegen ;-) !

Om 10:45 zijn ook Ronald en Pas er en als we onze chips weer ingewisseld hebben, lopen we richting valet waar we onze auto weer laten voorrijden, zodat we iets na 11uur weer op pad zijn. Ik wilde gewoon even eruit, en op het lijstje stond nog de Galleria Mall at Sunset in Henderson, met name omdat daar nog een Abercrombie & Fitch zit, waar ik hoop op meer aanbiedingen dan in de A&F op of vlakbij de Strip. Als we daar rond 11:30 aankomen, gaan Pas en Ronald samen op pad, terwijl Yvonne en ik nog een ontbijtje nemen; gezond is het niet, met een Cinnamon Sugar pretzel bij Auntie Anne’s en een overheerlijke aardbeien shake van de Dairy Queen. Wel erg lekker ;-) !

De Mall lijkt redelijk nieuw, maar is niet overdreven groot. We lopen op ons gemak de hele mall door; ik ben onder de indruk van de mooie nieuwe golfsets in Dicks Sporting Goods, een gigantische sportwinkel, maar ik houd me nog in. Binnenkort komt er een hele nieuwe set in ieder geval ! Uiteindelijk slagen we erg goed in de A&F, waar inderdaad veel in de aanbieding is en de mannen weer wat nieuwe shirts met lange mouwen hebben, net als ikzelf ;-) ! Daarnaast slagen we nog goed voor onze kleine man in de Dilliard’s, en zelfs ook voor Chloë hebben we weer wat voor in de koffer. Met 2 volle tassen lopen we dus weer rustig terug naar de Foodcourt, waar Pas en Ronald ook al zitten en aan een lichte lunch zitten. Ik neem nog lekker een ijsje; geen Blizzard deze keer maar een heerlijke chocolate dipped cone ;-) !

Rond 14uur stappen we weer de auto in en rijden terug naar de Strip en geven de auto weer af bij valet in het Flamingo hotel, waar we deze vakantie nog niet geweest zijn. We gaan eerst naar de Box Office, waar we ‘gratis’ kaarten voor een nieuwe Magic Comedy Show kunnen krijgen van Nathan Burton (blijkbaar finalist of zo van America’s Got Talent). De ‘gratis’ kaarten zijn ‘natuurlijk’ al uitverkocht voor de middagshow, maar voor $ 10 kunnen we iets betere plekken krijgen. Nou, dat is nog steeds een prima prijs, dus dat doen we. We kijken daarna even snel bij de flamingo’s en het is pas 14:30 terwijl de zaal om 15:20 opengaat. We besluiten dus nog even te gokken; aangezien hier de minimum-inzetten $10 zijn, lopen we even naar het naastgelegen Bill’s Gamblin’ Hall, waar ik nog even blackjack (minimum inzet $5) en Yvonne weer aan de roulettetafel plaatsneemt (minimum inzet $3). En weer doet Yvonne het erg goed, en mag ik weer inleveren … Weer $50 bij onze ‘winst’ deze vakantie !

Om 15:15 staan we in de, vooralsnog, korte rij om naar binnen te kunnen bij de show. Je plekken worden pas toegewezen bij het binnengaan, dus we willen op tijd zijn. We krijgen prima plekken, al zijn de meeste plaatsen wel prima om de show te kunnen zien. De zaal zit uiteindelijk voor ongeveer 75% vol schat ik in. We bestellen wat te drinken en hebben een soort ‘voorprogramma’ op een paar grote schermen in de zaal, zodat de tijd snel gaat. Precies om 16uur begint de show en hij is echt heel erg leuk ! We hebben genoten, ook van de 3 blonde, knappe, slanke showgirls (in bijbehorende sexy outfit) die de hele tijd meedoen in de show en als assistentes meehelpen bij trucs. Het is geen superprofessionele show zoals David Copperfield, maar het geld meer dan waard ! Het is een combinatie van grappen en komische acts, en meerdere ‘goochel’ trucs. Aanrader wat ons betreft, als je niet teveel geld wilt uitgeven.

Om 17:15 is de show afgelopen, en we hebben een reservering bij het Braziliaanse steakhouse Texas de Brazil staan om 17:15. We zien wel of we nog een tafeltje krijgen, anders kunnen we altijd de Outback doen, die bijna aan de overkant zit. We pikken onze auto weer op bij valet, wat lekker snel gaat, en rijden over de Strip weer naar de Townsquare Mall en dat rijdt verder prima door. Om 17:40 staan we dus voor de deur geparkeerd. De reserveringen worden 15min aangehouden, dus we waren al uit het systeem gehaald, maar ze kan de reservering nog zien staan en kunnen binnen 5minuten al aan tafel; perfect geregeld dus. Ronald en Pas krijgen de methodiek uitgelegd; wij zijn al vaker in dit soort restaurants geweest. Je betaalt een vast bedrag ($49 in dit geval) en kan dan onbeperkt steak eten die op grote spiezen rondgebracht worden door het restaurant. Je hebt een kaartje met rood en groen op je tafel; leg je die op groen, dan komt iedereen langs met de spiezen, als je even pauze wilt, leeg je hem op rood. Daarnaast is er een overheerlijke salade-bar, waar we eerst beginnen ;-) !

Het eten is weer heerlijk, de steaks zijn echt van topkwaliteit en ook de service hier is top. Het is superdruk in de zaak, bij de ingang kom je er haast niet door, zo druk is het. Ik moet nog even een call in voor mijn werk tussendoor, maar dan kunnen de steaks wat zakken. Ook Pas en Ronald hebben heerlijk gegeten en natuurlijk eet je al snel veel te veel hier … Rond 19:30 ronden we af en gaan we terug naar het hotel, waar we rond 20uur weer geparkeerd zijn. Pas en Ronald gaan terug naar de hotelkamer, Ronald is nog steeds niet helemaal lekker en zij willen alle spullen inpakken en op tijd naar bed ! Wij brengen onze tassen met aankopen even naar de hotelkamer, en gaan dan nog even gokken. Ik hoop op Yvonne haar ‘winning mood’ en we gaan naar het Monte Carlo voor roulette. Maar helaas, binnen 10minuten zijn we de $50 alweer kwijt en besluiten we maar te stoppen. We zitten ergens tussen de $ 150 en $ 200 winst over de afgelopen dagen, en dat is niet gek vinden wij ;-) !

We lopen weer lekker rustig saampjes terug naar onze hotelkamer; we hebben weer heerlijk genoten hier, zowel met Pas en Ronald als ook even die momentjes samen. Iets na 21uur zijn we weer op de kamer terug, ik duik nog even achter de laptop en om 22uur stort ik weer heerlijk in ons bed, waar Yvonne al lekker ligt te slapen, en snel ben ik ook in dromenland. Morgen om 8uur gaan we op pad naar Los Angeles, een rit van ongeveer 4,5uur als we kunnen doorrijden. Helaas is de weersverwachting vrij slecht; het is alleen maar zonnig geweest, maar het gaat 1 dag alleen maar regenen, en dat is dus morgen. Jammer om het echte LA sfeertje te krijgen, maar het is niet anders en we gaan gewoon lekker alle bezienswaardigheden langs.

14 thoughts on “Dag 5 – Tijd voor wat afleiding

 1. Wat gaat de tijd toch snel, terwijl jullie al zoveel gedaan hebben daar.
  Ben benieuwd naar het LA uitstapje en of het weer een beetje meevalt.

 2. Wat hebben jullie weer een mooie dag gehad,genoeg afleiding. Dat vlees zag er heel goed uit :-)
  Wij wensen jullie een goede reis naar LA en misschien valt het weer daar wel mee.

  Groetjes Robert en Angelique

 3. Als je je gedachten wilt verzetten, kun je inderdaad maar het beste gaan shoppen. Dat is gelukt zo te lezen. En wat ziet dat eten er toch heerlijk uit. Het water loopt me in de mond.
  Nu maar duimen dat het weer meevalt op jullie trip naar Las Vegas. Have fun!

 4. Ohw heerlijk Texas de Brazil, prachtig en vooral heerlijk vlees, jullie zijn weer goed bezig super veel geshopt, op winst staan in Vegas… helemaal super .

  Nog heel veel plezier!!

 5. mmmmmmmmmmmm lekker vlees zeg, dat kennen we niet in Nederland….en niet zo somber over t weer en t thuisfront. ZO kennen we je niet, of ben je zo somber omdat de week bijna voorbij is???????? Dat zal het zijn. Zie jullie snel weer. Liefs

 6. En nu maar hopen dat alle aankopen in de koffers passen…
  Succes met pakken en een goede reis naar L.A.

  groet Christa

 7. Hopelijk is het niet al te slecht nieuws uit Nederland…
  Volgens mij hebben jullie het wel erg naar je zin en de winst met het gokken is lekker meegenomen.
  Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen van LA.

 8. Duidelijk zoveel mogelijk genoten van de dag. De show van Nathan Burton klinkt inderdaad wel als een aanrader. Mag dan wel hopen dat hij voor zijn vrouwelijk publiek qua aanzien een goede tegenhanger is voor de 3 dames? ;-) Anders is het weer eens niet eerlijk hoor! En begonnen bij de saladebar….jaja, terwijl je weet dat er zulke steaks komen….. :-)
  Nu nog genieten van LA. Hoop voor jullie dat het weer een beetje mee zal vallen.

 9. Wow, wat een lappen vlees weer zeg, wel grappig hoe dat werkt daar.
  Jullie hebben heel wat gedaan in die paar dagen en gelukkig toch nog wat winst gemaakt.
  Hopelijk valt het mee met het weer in LA, goede reis en veel plezier.
  Gr. Paula

 10. Zooo die steaks ” on a stieck”! Die zijn hysterisch, lachen zeg!

  Goede reis naar LA!

 11. Wat een grote stukken vlees, het ziet er wel heerlijk uit.
  Goede reis naar LA en hoop dat het slechte nieuws van het thuisfront slechts materieel is. Geniet van de rest van de vakantie

 12. Wat zijn jullie iedere ochtend steeds vroeg op zeg. Maar jullie maken er wel heerlijk gevulde dagen van. Man, man wat hebben jullie lekker geshopt en lekker gegeten. Las Vegas is ook helemaal top heh?
  Nog veel plezier in LA.
  Groetjes
  Anita

 13. Wat een gaaf restaurant, gaat op de wish-list.
  Hopelijk hebben jullie voldoende afleiding gevonden vandaag!
  Goede reis naar LA alvast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>