Dag 1 – De heenreis naar Las Vegas

Hoewel we gisteren niet vroeg zijn gaan slapen, staat de wekker toch op 5:30; dat klinkt minder erg dan het is, want we hebben door de wintertijd een uurtje extra. Ik bel gelijk even Pascalle, maar die stappen bijna in de auto richting ons, dus dat is allemaal goed gegaan. Om precies 5:55, volgens afspraak, staan ze voor de deur, laden de koffers in onze auto en om 6:00 zijn we op weg, om 6:05 stapt Joey bij ons in en om precies 6:45 rijden we het terrein van Schiphol op. Dat is allemaal soepel gegaan en precies volgens planning.

We zwaaien Joey uit en lopen naar de Continental check-in, waar we de rij voorbij mogen en snel kunnen inchecken, koffers inladen en onze boardingpassen krijgen. Onze vlucht gaat eerst naar Houston, maar de andere ochtendvlucht is naar Newark en die heeft al 6uur vertraging door het slechte weer aan de Oostkust … Gelukkig dat wij dus via Houston vliegen vandaag, had net zo goed Newark kunnen zijn … De paspoortcontrole is een makkie en dan staan we al in de nieuwe vertrekhal 3, die er mooi en strak uitziet. Schiphol blijft toch wel een van de mooiere vluchthavens waar ik ooit geweest ben. We besluiten eerst de Continental lounge in te gaan, om te kijken of we daar ontbijt kunnen scoren.

De Continental/United lounge blijkt in de oude KLM lounge te zitten, maar redt het niet bij de nieuwe KLM lounge. Wel staan er vers gebakken croissantjes en chocoladebroodjes, die prima smaken. Pascalle en Ronald hadden thuis al ontbeten, dus die nemen lekkere kop koffie en we kletsen lekker. Inmiddels is het al 7:45, zodat we besluiten richting de gate te lopen. Ook daar gaat het lekker vlot (geen rij, dus gelijk security vragen en de body-scan) en dan wachten we tot we gaan boarden. Dat begint pas om 8:30, dus op tijd weggaan zal vast niet lukken. Na de businessclass mogen wij gelijk aan boord en hebben prima plekken net achter de businessclass met extra beenruimte; dat is in ieder geval lekker. Net iets voor 9:15 gaan we de lucht in, net geen half uur vertraging, die in principe onderweg weer helemaal ingehaald wordt.

De vlucht verloopt soepel, het eten sla ik over; alhoewel het niet heel erg tegenviel, begrijp ik van de rest. We krijgen genoeg te drinken tijdens de reis, dus ook dat is prima verzorgd door Continental. We verdoen onze tijd met (wat) slapen, lezen en iPad kijken. Ik kijk meerdere afleveringen van de Big Bang Theory, samen met Yvonne; we kijken nog naar 2 films, Real Steel (wel aardig) en Adjustment Department (ook wel aardig). Maar het blijft een lange vlucht, bijna 11uur en mijn rug heeft het zwaar … En dan moeten we zo nog 3,5uur. Maar allemaal voor dat ene goede doel !

Om 13:30 staan we aan de grond en zijn na de businessclass als eerste uit het vliegtuig, zodat ik vooraan bij immigratie terecht kom. Dat blijkt niet nodig, want er staat geen lange rij, alleen rijen bij de hokjes. Pas en Ronald komen in de ene rij, Von en ik in de andere. En wij blijken geluk te hebben, onze rij is voor 2 hokjes en om 13:45 zijn we er al door ! Alleen Pas en Ronald hebben pech, want er gaat bij de personen voor hen vanalles fout en zij komen pas om 14:10 er doorheen. De koffers staan natuurlijk allang klaar, die mogen we gelijk weer afgeven en dan door de US security check. Maar ook dat gaat weer soepel en snel.

We hebben allemaal trek, dus door naar de foodcourt vlakbij onze gate. Daar kunnen we weer uit vanalles kiezen, ziet er allemaal heerlijk uit. Yvonne en Ronald gaan voor pizza, Pas en ik voor spicy tuna sushi roll !! Het smaakt heerlijk, echt genieten weer. Daarna nog even door naar de United lounge, waar we even relaxen, wat drinken en de iPad opladen. Ook lachen we om de foto’s met Pas en haar jas, die heeft veel reflecterend materiaal wat op elke foto terugkomt ;-) !

Om 15:25 zijn we alweer bij de gate waar het boarden net begonnen is, en wij gelijk dus door kunnen lopen. We hebben weer prima plekken, bij de nooduitgang, met veel beenruimte. Omdat het vliegtuig 3 – 3 ingedeeld is, zit ik aan de andere kant van het gangpad; ik hoop zoals altijd weer op twee mooie dames die gaan feesten in Vegas, maar helaas …

Om 17:15 landen we op Las Vegas McCarran Airport !! Als we het vliegtuig uitlopen, zien we overal de slotmachines al staan, je kan gelijk je geld kwijt hier ;-) ! Pas duikt gelijk achter een slotmachine (alleen voor de foto hoor) en natuurlijk moeten Pas en Ronald even op de foto hier bij het Welcome to Las Vegas bord.

We kunnen gelijk door naar de koffers, waar we weer een mooie reflecterende foto van Pas hebben. De koffers komen al snel, en de eerste koffer die de band afrolt, is van Pas en Ronald ! De priority stickers hebben dus wel degelijk geholpen. De andere koffers zijn er ook razendsnel, dus gelijk op pad naar de shuttlebus voor de autoverhuur.

Bij aankomst loop ik snel vanuit de Alamo bus naar een Alamo kiosk en voordat Yvonne, Pas en Ronald er zijn, heb ik het contract al uitgeprint, ideaal weer !! We lopen naar de garage, en daar blijken ze maar 1 Fullsize SUV te hebben, een Chevrolet Traverse. Volgens mij niet een echte Fullsize, maar goed, geen zin om daar nu veel gedoe van te maken, want meer staat er niet. Ik rijd van de week wel een keer terug. Het is trouwens een prima auto, groot ook, de bagage past prima ! Overigens ook een groot voordeel van op deze manier inchecken, ik hoef alleen mijn rijbewijs te laten zien bij het uitrijden, maar de andere berijders op het contract hoeven dat niet, dus dat betekent dat je ook de auto alleen kunt ophalen, en de andere berijders wel kunt inschrijven. Ook erg handig ! We besluiten toch eerst naar het hotel te rijden, om de koffers te droppen. Inmiddels is het al lekker donker en genieten we van dit prachtige eerste stuk van de Strip, en het Aria zien we ook al liggen !

We geven de auto af bij valet, checken snel in (ik twijfel nog over de aangeboden upgrade … toch maar niet gedaan) en al snel zijn we op weg naar de 12e verdieping. De kamer is geweldige mooi, redelijk onder de indruk daarvan. Als we de kamerdeur open doen, gaan de gordijnen automatisch open en kijken we uit over het terrein achter het hotel met de zwembaden, prachtig ook. De kamer is groot en ruim, en het bed ziet er ERG lekker uit. Maar we blijven nog even wakker, want anders slapen we gelijk … Na 15min hebben we weer met Pas en Ronald afgesproken en gaan we weer op pad.

We besluiten rustig over de Strip te rijden, en het valt me mee hoe druk het is. We zien alle bekende hotels weer voorbij trekken en na het Encore gaan we even de Walgreens in voor wat te drinken te kopen. We twijfelen wat te doen, het is inmiddels 19:30 en we lusten toch nog wel iets. Ik wil eigenlijk wel een Blizzard bij de Dairy Queen en besluiten dan gewoon even naar de Premium Outlets South te rijden, daar zit in de foodcourt een Dairy Queen. Onderweg dan nog even genietend van de Strip in het donker ;-) !

Daar komen we net iets voor 20uur aan, en helaas sluiten de Outlets dan net op zondag, dus ook de foodcourts … We besluiten dan maar terug naar het hotel te gaan en misschien loop ik dan even naar Dairy Queen aan de overkant bij MGM (naast de M&M Store). Als we het terrein van de outlets afrijden, zien we de Outback zitten daar. Zullen we …. ? Yvonne zegt, doen, en Pascalle en Ronald vinden het ook prima ! Dus zitten we ineens om 20uur bij de Outback ! We moeten 5 minuten wachten voordat we aan tafel kunnen, maar de menu-kaart hebben we dan ook al gelijk doorgenomen.

Het brood vooraf is weer heerlijk en we bestellen allevier de kleinste Ouback Special van 6oz, wat toch nog bijna 200gram is. Het smaakt weer geweldig; Yvonne en Pas krijgen hem niet eens helemaal op, dus ik haal de 12oz wel weer, heerlijk gewoon ! De rekening, incl. tip, is $65 voor 4 personen, ongelooflijk. Om 20:50 zitten we weer in de auto, want iedereen heeft het nu we zwaar. Vooral Yvonne en Pas, Yvonne is gewoon stil tijdens het eten, en als Yvonne niet kletst, wil dat wel iets zeggen … Iets na 21uur geven we de auto weer af bij valet parking en op de kamer rommelen we nog heel even wat, de spullen allemaal in de opladers, en om 21:30 is het op en storten we in ons heerlijke bed ….

18 thoughts on “Dag 1 – De heenreis naar Las Vegas

 1. Hallo luitjes,

  De reis is alweer soepel verlopen gelukkig, dat is altijd een plus!!
  Dan gelijk eten bij Outback…kon slechter, nietwaar?
  En nu vol op genieten geblazen, lezen wij hier gezellig mee!

  groetjes van Aggie

 2. Wauw, wat ziet dat er allemaal weer goed uit zeg. Bijna om jaloers op te worden! Heel veel plezier!

  Groetjes Chantal

 3. Na een lange, maar soepele reis zijn jullie in Vegas. Wow. En dan al meteen een ritje over de strip en eten bij de Outback. Dat is een mooi begin van jullie trip.
  Wel lachen die reflecterende jas op de foto’s.
  Have fun in Vegas!

 4. Wat een heerlijke eerste dag al, ten volle benut! Fijn dat de kamer zo mooi is, en lees net dat je alweer een nog mooiere auto hebt……Sushi, Outback, rondje strip, klinkt zo goed. Inderdaad erg grappig de foto’s van Pascalle haar reflecterende jas!

  Geniet van alles!

 5. Hoi genieters,

  Het moet vast weer geweldig zijn om in Vegas rond te lopen en bij de Outback te genieten van een malse steak. Maar wat jullie zeker niet mogen missen is een keer eten in MOzen Bistro in het Mandarin. Dat is echt subliem. En ook Julian Serano die je vast al onderin het Aria hebt gezien is een echte aanrader.

  Have fun verder,
  Ingeborg en Erwin

 6. zooooooooooooooo goed begin.. is het halve werk. gaat dus helemaal goedkomen deze week. tenminste. als Pascalle haar reflectorende jas uit kan laten, DAN worden die foto’s nog echt wat…….. Liefs mama

 7. Wat een geluk dat jullie niet via Newark vlogen.
  Het Aria bevalt goed lees ik, lijkt me ook erg mooi.
  Have fun!

 8. Jullie hebben in ieder geval weer een lekkere vlotte reisdag achter de rug.
  Het genieten kan in ieder geval weer beginnen.
  Heel veel plezier.

 9. Alles bij elkaar weer een vlotte reisdag achter de rug met een erg lekkere afsluiting. Het genieten kan nu weer echt beginnen.
  Heel veel plezier.

 10. Wat ziet het er al geweldig uit! Het verhaal leest nu al lekker weg, we blijven het volgen.
  Wij hadden in Florida ook een Fullsize van Alamo en kregen ook een Chevy Traverse aangeboden, uiteindelijk in een Dodge Durango weggegaan. Ze hebben ons toen geadviseerd om later in de week nog bij een andere vestiging te kijken of er daar een Tahoe (die wilden wij graag) beschikbaar was. Omdat er ook een melding van oliewissel kwam zijn we in Tampa naar Alamo geweest, daar kregen we vervolgens een Kia Sorrento aangeboden. Deze was volgens Alamo ook Fullsize. Tja wij vonden ook dat dat niet echt fullsize was en hebben de vakantie maar volbracht in de Durango.

  Heel veel plezier en geniet er van!

 11. Waar ik nog het meeste respect voor heb is dat je al die tijden nog allemaal weet! En dan ook nog eens door alle tijdzones heen! Je doet zeker iets met cijfers?

  Veel plezier de komende dagen!

 12. Yeah,

  Wat een goed begin van de vakantie. Goed plan om naar The Outback te gaan. Wij kregen op onze 1e dag in FL het eten daar ook goed weg, alleen bleef er geen ruimte over voor een dessert. :(

  Die Chevrolet Traverse ziet er prima uit, maar ik kan zeggen dat met een Hummer over de Strip rijden toch meer bekijks aantrekt. :)

  Heel veel plezier daar in LV!

 13. Weer een leuk begin van het verslag. Jammer dat er geen rechtstreekse vlucht is, dat zou een paar uur schelen he;)
  Zit er tegenover de MGM een DQ? Had ik moeten weten!!

 14. Dat was een relaxte reis, maar wel een lange zit. Nu op naar de casino’s en je helemaal uitleven. Btw wat een grappige jas, wel lastig te fotograferen ;-)

 15. wat fijn dat jullie over zijn! En alweer heerlijk bij de Outback gegeten. Wat wil een mens nog meer!

  Die traverse…dart waren wij vorige keer ook teleurgesteld over. En hij is ook niet echt bepaald ubersexy, maar hij is werk lekker groot en rijdt prima. Wie weet komt er deze week nog iets hippers vrij.

  Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>