Dag 7 Het regent, het regent, de pannetjes worden nat

Als ik heel vroeg in de ochtend even wakker word, hoor ik het al…regen… Later bij het ontbijt…regen. En als we aangekleed zijn, gelezen hebben en wat spelletjes gedaan hebben, regent het nog steeds!

We stappen ‘s middags, in de regen, toch maar in de auto en gaan op weg naar Granville. Volgens internet is daar een aquarium, altijd leuk zou je denken!

Vol verwachting klopt ons hart, maar wat een totale deceptie is dat zeg. Een zeeleeuw past net in het bassin waar hij gevoerd wordt op het moment dat wij aankomen. Dit is zo zielig, ik kan er niet naar kijken. Binnen heb je in een Jules Verne achtige omgeving een ruimte met insecten (waarvan drie kwart is opgezet), daarna een gang(etje) met verschillende soorten vissen, een kamer met fossielen en schelpen waarvan ze kunstwerken hebben gemaakt. Vooral met de schelpen heeft iemand een goede dagbesteding gehad …

   

   

   

   

   

  

En na 20 minuten en 30 euro armer staan we weer buiten.

Granville is verder gelukkig een leuk stadje met een haven en ook nog gelegen aan het strand dus we krijgen onze tijd wel om. Rond de klok van 6 voelen we (want ja, we blijven toch Nederlanders) onze magen. Dan ben je in Frankrijk toch een arme hals! Ieder zichzelf respecterend restaurant serveert niet voor 19.00 uur. Hongerig rijden we rond, op zoek naar een uitzondering die deze Franse regel bevestigt.

    

Even voor 7 rijden we in een dorpje met welgeteld 3 restaurants; kat in het bakkie zou je zeggen. De eerste is vol geboekt voor die avond en de 2e is poepiechique en daar ga ik met mijn verwaaide strandhoofd niet zitten, honger of niet. Vol goede moed gaan we het derde restaurant binnen, 19.00 uur, geen tafels bezet… IS DE KOK EEN BEETJE LATER, KUNT U OVER 20 MINUTEN KOMEN!!! Voor het eerst in mijn leven denk ik wat alle Amerikagangers al vaker zeggen; Mooi land, maar die Fransen!!!

Natuurlijk hebben we nog een restaurantje gevonden uiteindelijk en we hebben heerlijk gegeten.

  

Als toetje kijken we thuis een heerlijke aflevering van De Rijdende Rechter en oh boy is hij weer smeuig!

Anita en haar buurvrouw wonen in Almere en kunnen elkaar niet uitstaan. Anita geeft blijk van zelfkennis en oreert met schelle stem…”ik ben de bitch van de buurt en zal dat ook altijd zijn”.

Als ze later bij de hoorzitting mr. Frank Visser ook nog overtuigt dat ze nou eenmaal “temmementvol” is (Wat zegt ze? Oh, ze bedoelt temperamentvol) proosten wij nog even op de laatste dag van de vakantie!

9 gedachten aan “Dag 7 Het regent, het regent, de pannetjes worden nat”

 1. Je kan niet alles hebben in Frankrijk. Maar ondanks het weer toch een leuke dag. Bedankt voor deze week bloggen, leuk om mee te lezen.

  Gr. Ronald

 2. Tja de volgende trip dus weer naar Amerika.
  Zijn de restaurants bijna altijd open en nog vriendelijk ook!!!
  Maar ondanks dat en de regen hebben jullie toch wel genoten.
  En wij gelukkig ook altijd een feestje om het blog s’morgens te lezen.
  Goede reis naar huis.
  En dan spannend!!!!! Nog een paar dagen xx

 3. Het eten zag er prima uit, maar daar moet je in Frankrijk wel wat voor doen ?. Goede reis naar huis en aftellen… Xxx

 4. Hahahaha, het blijven grappenmakers hè, die Fransen!
  Gelukkig toch een leuke dag gehad ondanks het slechtere weer.

 5. Toch nog een hele leuke dag, ondanks de regen en het povere aquarium! Eten zag er heerlijk uit maar daar moet je dus toch wel wat voor over hebben?.
  Aftellen is begonnen vd trouwdag, veel plezier nog even met de vakantie??

 6. Al wat er nu valt, valt er in ieder geval volgend weekend niet! En over Frankrijks vreemde strapatsen geen kwaad woord..;-)

 7. Jammer dat jullie laatste dag regenachtig is verlopen, maar jullie weten er altijd wel iets van te maken. En zo vervelend als je maag rammelt maar eigenlijk nergens terecht kunt. Gelukkig komt altijd alles goed. Nu weer op weg naar huis na een heerlijke ontspannen week. En hoor ik daar de klok de uren wegtikken?

 8. Pff die Fransen! Onze Portugal ervaring was wat dat betreft top!
  Eten ziet er wel heerlijk uit!
  Nu voorbereiden op spannend weekend! Succes en keep it cool! ?

 9. Een goede terugreis! Hopelijk zijn jullie lekker uitgerust, zodat jullie “fris en fruitig” deze spannende week goed door komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *