Dag 6 Dinan

Dag 6 Dinan

De dag begint weer met een bezoek aan het bakkertje, die al vrolijk gedag zegt alsof we al jaren vaste klant zijn. We krijgen bovendien ook nog eens een GRATIS pain au chocolat, de dag kan niet meer stuk!

We waren van plan om naar St. Malo te gaan, maar op aanraden van de nieuw gemaakte vrienden van gisteren kiezen we toch voor Dinan. Na een mooie route rijden we een middeleeuws plaatsje binnen, waar in het centrum echt de tijd heeft stil gestaan. Je eerste impuls is om stutten te halen voor de huizen; ze staan werkelijk schots en scheef. Maar de hellende straatjes bieden een haast lieflijke aanblik en we wandelen door de straten.

Fleur was opgetogen, zij dacht eens lekker te kunnen gaan shoppen. Maar dan blijkt toch dat in de provinciestadjes hier niet hetzelfde idee over mode leeft als bij Fleur.

   

  

   

  

De zon is doorgebroken; onvoorstelbaar maar waar ! We gaan ZONDER jas in de zon op het terras zitten en genieten van de sfeer en drankjes. Er rijdt een toeristentreintje door de straatjes; mijn guilty pleasure ! Als je wel eens iemand in een treintje, rondvaartbootje of aanverwante voertuigen veel te enthousiast ziet zwaaien … grote kans dat ik het ben! Helaas delen RJ en Fleur de liefde niet.

   

  

Zelfs in Frankrijk!! Een carnavalswinkel!

Thuis aangekomen, gaat Fleur douchen; wij wanen ons onbespied en oefenen op aanraden van onze dansleraar, onze dans voor komende week nog eens. We denken dat we het inmiddels redelijk onder de knie hebben totdat er geluid uit de gang komt. Daar zit Fleur op de trap; hikkend van de lach want “dat zag er echt niet uit … gaan jullie dat echt doen …nee toch hè”. Van je kinderen moet je het hebben …

RJ heeft twee flessen wijn gekocht; allebei Haute Medoc maar in verschillende prijsklassen. Zijn vraag is of je dat verschil in prijs nu echt proeft. Ik knik ernstig; goede vraag. Hier is grondig onderzoek op zijn plaats. De rest van de avond brengen we dus door met de wijn en kaasjes en het liedje van Brigitte Kaandorp in mijn achterhoofd … ’Ik heb een heel zwaar leven, echt heel zwaar’.

14 gedachten aan “Dag 6 Dinan”

 1. Ik heb heel veel medelijden met jullie…. oefen maar goed op jullie dans met een lekker glaasje wijn. Ik zie t echt voor me….. Geniet van t leven!

 2. Ik vermoed dat jullie de worsten bij de verkeerde nonnen hebben gebracht want jullie hebben heerlijk weer. Maar jullie genieten lekker van het Franse leven, wijntje en een kaasje, lekker hoor. @Fleur, beelden gemaakt ?

  Gr. Ronald

 3. Wat een heerlijke week hebben jullie zeg, elke dag genieten van de prachtige omgeving. Vandaag ook weer een topdag!

  Groetjes,
  Danielle
  (Nielsdan)

 4. Prachtig, sfeervol stadje en zo heerlijk in het zonnetje, dat maakt alles net mooier. Oh die treintjes, busjes, bootjes, heerlijk vanaf een comfortabel plekje alles bekijken, that´s me too ;-).
  Wel sneu voor Fleur hoor een week shoploos! Goed oefenen deze week, haha!

 5. Wat een mooi stadje, leuk om daar rond gelopen lijkt me.
  Ik wordt nou wel benieuwd naar die dans.
  Krijgen we morgen de uitslag van de wijntest?

 6. Wat een schattig stadje om door heen te wandelen. Snap Fleur wel. Waar zijn nou toch die leuke winkelketens. En ik zie het helemaal voor me hoe Fleur in een scheur ligt bij jullie dans. Maar je weet het he, als pubers zoiets belachelijk vinden dan vinden wij “ouderen” het vaak helemaal leuk. Hebben jullie de dans nog eens geprobeerd na die twee flessen wijn? Meestal ben je dan een stuk soepeler in de heupen.?

 7. Wat een heerlijke dagen hebben jullie, met van alles en nog wat. Prachtige plekken, indrukwekkende plaatsen en Dinan ziet er werkelijk uit als een scène van Belle en het Beest.
  Dat oefenen doen jullie goed, want oefening baart kunst…. En voor wat betreft jullie trouwdag….

  The sun will come out tomorrow
  So you gotta hang on
  ’til tomorrow, come what may!

 8. Zalig die kneuterige stadjes met al die hangouderen op een bankje maar ik snap dat Fleur daar nét even anders tegenaan kijkt…
  Toch gesnapt terwijl jullie als een Johnny en Baby door de kamer zwieren, nou ja, ze weet in ieder geval wat haar te wachten staat…;)

 9. Wat lekker dat het zonnetje er vandaag was ….
  Wat ziet Dinan er sfeervol en romantisch uit ?
  Jullie dans gaat vast en zeker goed komen ??

 10. WAt een gezellig stadje tja alleen jammer van de ontbrekende winkels,zoals bath&body abercrombie enz..
  Snap je helemaal hoor fleur!!!!!
  Oo en het lijkt wel een film fleur boven aan de trap om stiekem naar jullie dans te kijken..
  Geweldig had het ook al wel ff willen zien?

 11. Wat een leuke verslagen! Jullie hebben echt veel leuke dingen gedaan en het komt vast goed met die dans 😉

 12. Wat een geweldig leuke plaatsje, heerlijk om rond te struinen en te genieten op een terras. Mooie foto’s gemaakt, zodat wij de sfeer ook kunnen proeven. Ha ha, arme Fleur, niets te shoppen… hopelijk bewaart ze de bewegende beelden van jullie moven tot zaterdag! Een slechte generale is een goede uitvoering! ?

 13. Mooi stadje en daar zal de tijd met mode stil gestaan hebben!
  Benieuwd naar de uitkomst van de wijntest en daarna nog een dansje gewaagd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *