Dag 4 – Een ongepland chilldagje

Er waren plannen, echt waar. Maar het liep even wat anders. In de ochtend hebben we heerlijk gezwommen; het zwembad is overdekt en bij mooi weer kan de schuifpui open.

In de middag wilden we naar St. Malo, maar onze magen gooien roet in het eten. Zou de vriendelijke serveerster daarom gisteren zo vrolijk zijn geweest? Dat ze al dacht … ik weet iets wat jullie nog niet weten?

In ieder geval vinden we het een beter idee om niet te ver van huis te gaan. We lezen, we doen een spelletje en RJ en ik zijn ook nog bezig met de laatste dingetjes voor de bruiloft. We maken ons wat zorgen over het weer; de voorspellingen zijn niet denderend. Zouden de gebrachte worsten naar de nonnen dan toch niet hun Goddelijk Werk gedaan hebben?

———————————————————-

Voor degene die niet bekend zijn met dit Zuidelijk gebruik, volgt hier een stukje uit ons trouwblog zodat jullie weten waar het over gaat als ik over de worsten schrijf..

Met nog 16 dagen op de teller beginnen we nerveus te worden.. Ook over het weer bijvoorbeeld. Want een droge dag zou toch wel erg fijn zijn. En wat doe je dan als je in Limburg woont. Natuurlijk, dan ga je worst brengen naar de nonnen.

RJ wist niet waar hij het zoeken moest toen hij voor het eerst over dit zuidelijke gebruik hoorde.  Hij heeft dagen gelachen, maar wij togen afgelopen vrijdag voor alle zekerheid toch maar richting het klooster van Wittem. Om de nonnen de felbegeerde worsten te brengen. De woordgrappen die we allemaal verzonnen hebben zijn eindeloos dus we dachten dat we alles wel gehad hadden. Totdat we bij de slager kwamen voor de droogworsten en hij vroeg of we een flinke harde wilden of dat de worst nog wat zacht en nattig mocht zijn. RJ kon ik opdweilen inmiddels.

De non in kwestie keek begerig naar de worsten toen we ze gingen afleveren. Ze verzekerde ons dat ze zouden gaan bidden en zij gingen genieten van de worsten. Met onze laatste krachten en vooral elkaar niet in de ogen kijkend, renden we bijna naar buiten.  Als die zon nu niet meer schijnt weet ik het niet meer….

———————————————————-

In de middag maken we een strandwandeling, de kustlijn van Normandie is wat ruwer met zijn rotsformaties; de natuur is schitterend hier!

Eten slaan we over, gratis detox.

In de avond kijken we de film van Jeanne d’Arc, als voorbereiding op zondag als we Rouen gaan bezoeken. Op deze manier is Fleur beter te paaien dan wanneer ik ga vertellen.

Morgen, 4 mei , staan de invasiestranden op het programma, mooie datum vonden wij.

20 gedachten aan “Dag 4 – Een ongepland chilldagje”

 1. Ik hoop echt dat jullie droog weer hebben met de bruiloft en nog het allerliefst met een lekker zonnetje. Aan jullie worst zal het duidelijk dus niet gaan liggen. Hopelijk hebben de nonnen het bij bidden ermee gelaten hahahahahahahaha Maar bij het kopen en die opmerking van de slager zou ik ook niet meer lopend die slagerij zijn uitgekomen.

 2. Handig zo’n overdekt zwembadje en de strandwandeling met jas is toch ook heerlijk!
  Ik hoop echt dat de weergoden meewerken 13 mei, misschien nog meer worsten brengen?

 3. Wat een fijn zwembad! En prachtig die foto’s op het strand!
  Hah, het verhaal van de worsten!

  Veel plezier nog!

 4. Heerlijk toch een relaxdag,daar is het vakantie voor.
  Alleen een beetje lastig met die maagjes brrrrrr.
  Mooie foto’s van het strand ziet er in ieder geval al beter uit dan hier in Nederland.
  En ja als het maar droog is de 13 jullie stralen zelf al die dag!!!

 5. Hoe heurt het eigenlijk? Nooit naast de tube, niet onder de tube, niet door de tube, niet achter de tube en al helemaal nooit een paar meter quasi nonchalant van de tube verwijderd. Vuistregel voor zwembadfoto’s met een tube is: In de tube….. !

 6. Alweer prachtige foto,s.
  Tja, en een dagje rustig aan doen, wat is daar mis mee??
  Het is tenslotte vakantie.
  Tja, en het verhaal van die worsten…… volgens mij noemde ze het vroeger, worst naar Clara brengen, maar kan me voorstellen dat jullie, vooral RJ, in een deuk gelegen hebben.????

 7. Geloof mij, er komt mooi weer die dag en daar heb ik geen harde, zachte, natte worsten voor nodig. ??? Maar dat RJ ze ook nog gaat brengen ??????????????

  Lekker dagje bij het zwembad, ook niet verkeerd.

 8. Hahaha dat verhaal over die worsten, nog nooit van gehoord, maar goed, kom ook uit de kop van Noord Holland.
  Jammer van de magen, maar verder toch een lekker dagje geworden.
  Hopelijk snel weer 100% fit.

 9. Het is vakantie dus alles kan en mag ?. En wat die nonnen betreft. Die zijn gewoon nog niet aan bidden toe gekomen.

 10. Perfect zeg dat je de schuifpui open kunt doen en dus eigenlijk gewoon een buitenzwembad hebt. Lekker (ietwat noodgedwongen) relaxt zo’n ochtendje. En mooie foto’s van het strand. Enne dat weer volgende week komt vast wel goed. Een week vooruit voorspellen dat kunnen ze nergens.

 11. Jammer van de maagjes maar jullie hebben de dag weer mooi gehad. Ik zie het al helemaal voor me… die worsten. Visueel ingesteld lol… maar komt wel goed schatje met dat weer

 12. Geweldig dat worsten verhaal hahahaha
  Lekker dat jullie een overdekt zwembad hebben ?
  Gelukkig konden jullie er toch nog even lekker op uit en genieten van het strand ?

 13. Oei, als straks die jurk maar niet af zakt…
  Wel een uitkomst dat zwembad met pui, en dan een heel privé strand afhuren , gelukkig wel weer een flauw zonnetje en wat blauwe kleur in de lucht!

 14. Je moet maar zo denken: de natuur doet er alles aan om je te helpen er op je allerbest uit te zien in je jurk!

 15. Mooie strand foto’s. En morgen weer een cultureel dagje, top!
  Haha, wat een smakelijk verhaal over de worsten.
  Nu kan er niets meer misgaan lijkt me.

 16. Ja…. mooi Omaha beach, Arromanche…. Hele mooie plekken om te bezoeken, idd juist nu.
  Ik ben heel die mooie, indrukwekkende strook met Marcel afgereisd….! Geniet!!! Tip: museum/bioscoop over de oorlog!!! Doen!!!!Fantastisch !!!!
  En wat die worst betreft: hier brengen wij er ook een naar de zuster clarissen( Tilburg) voor mooi weer!!

 17. Wat een prachtige foto’s en dat verhaal van die nonnen……..als dat mooi weer beloofd zou ik elke week Ff een worst brengen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *