Dag 3 – Voor ieder wat wils

De ochtend begint met een bezoek aan het bakkertje en app contact met het thuisfront.

 

Omdat we Fleur nog zo lang mogelijk willen paaien om mee te gaan, staat er vandaag niks cultureels op het programma, maar een bezoek aan een dierentuin die wordt aangeraden met een hoge waardering op tripadvisor. Zoo de Champrepus wordt de bestemming van vandaag. We genieten onderweg weer van de mooie uitzichten en het vele groen. De vele gebouwen, vaak een paar honderd jaar oud, maken het compleet.

De dierentuin is opgedeeld in 2 parken en we fotograferen er lustig op los.

De cheetahs hebben hun plek recht tegenover een savannegebied waar giraffen, zebra’s en gnoes rondlopen. Je ziet de cheetahs loeren, maar kunnen uiteraard niet bij hun prooi; in eerste instantie vinden wij dat eigenlijk zielig. Later horen we van Robin dat ze dit waarschijnlijk expres zo geplaatst hebben omdat cheetahs beter kunnen voortplanten als ze geprikkeld worden door het zien van prooi.

Er is ook een “scenic tour” die over wiebelbruggen en smalle plankjes gaat. Als Fleur zegt: “Dat wil jij liever niet zeker, ik ga wel met RJ”, weet ik niet hoe snel ik op het plankje moet stappen.

(Voor de kenners: En ja, sisterwife bungelt vrolijk aan mijn arm. Als ik ga, dan zij ook)

Zelfs hier moet af en toe gewerkt worden. Maar goed dat het geen gesprek met videoverbinding was.

 

Na afloop gaan we eindelijk een supermarkt binnen om de hoognodige boodschappen te doen. Zondag bij aankomst waren alle winkels al gesloten en maandag 1 mei was hier dag van de arbeid wat zorgde voor meer verdwaasd kijkende Nederlanders aan de deur van de Super U. Er volgt druk overleg, onder andere over welke kaasjes mee te nemen. Dat zijn keuzes die je serieus moet nemen.

Op de terugweg stoppen we in Villedieu, een leuk klein plaatsje bekend om zijn klokkengieterij. We wandelen wat rond, drinken wat op het terrasje van een bar-tabac zaakje en gaan vervolgens een hapje eten bij het tegenover gelegen hotel-restaurant.

  

De serveerster is zo ongelooflijk vriendelijk dat we bijna van onze stoel vallen. Lachen, grapjes maken, gastvrij…. Het kan echt, zelfs in La douce France.

Het eten is heerlijk, het interieur wat minder. Als placemat krijgen we een papier met allemaal reclames er op. Waarvan een van een nabijgelegen lingeriewinkel met een prachtig model erop met nog mooiere lingerie. Fleur kijkt eens naar RJ en zegt dan met een klein lachje…”RJ kijkt naar andere vrouwen mam”. RJ kaatst de bal meteen terug.. “Ja, niet naar die vrouw maar naar wat ze aanheeft. Omdat ik dat dadelijk misschien voor mama ga halen, wat zal dat prachtig zijn. Fleur spuugt haar eten bijna over tafel, vindt ons volstrekt walgelijke mensen en begrijpt niet dat wij ‘nou nooit eens normaal kunnen doen’.

Nadat we, begeleid door een prachtige zonsondergang, thuis aankomen, kijken we nog even een erg leuke “Ik Vertrek” (stel heeft een nudistencamping in Tsjechië, man ontvangt schoonouders in adamskostuum waarna schoonmoeder hem enigszins ongemakkelijk op de schouder klopt met de woorden ‘je ziet er goed uit jongen’), waarna we rond 23.15 het bed induiken.

21 gedachten aan “Dag 3 – Voor ieder wat wils”

 1. Haha, wat herkenbaar die app’jes. Kan nog korter hoor, ik krijg meestal alleen ja of nee als antwoord. En natuurlijk alleen als ik iets vraag. Er komt geen spontaan bericht van de andere kant.
  Leuke zoo en een jolige serveerster maken er een gezellige dag van.

 2. Wat heerlijk ontspannen!! Fijn en wat een leuk huis hebben jullie ook daar.
  Geniet er maar lekker van. Daan vermaakt zich ook, hahahahaha!

 3. Verheug me weer op het volgende verslag, je had schrijfster moeten worden Caroline, dan had ik al je boeken gekocht én gelezen 🙂

 4. Ha ha, we zitten op terras bij de Starbucks en begin heel hard te lachen door het laatste deel van je verhaal. (Iedereen kijkt) Wat hebben jullie het lekker. Heerlijk om weer foto’s van Frankrijk te zien. Erg leuke foto’s hebben jullie gemaakt! Groetjes aan RJ en Fleur.

 5. Wat een goed gevulde dag zeg. Goed plan die dierentuin. Daarmee heb je volgend jaar jezelf in ieder geval verzekerd van Fleur’s gezelschap.
  Maar dan moet je wel stoppen met al die romantiek en verliefde praat natuurlijk anders kan je kind haar eten niet binnen houden en besluit ze volgend jaar bij Daan te blijven 😉 😉 .

 6. Weer een lekkere volle dag waarin jullie weer lekker op pad zijn geweest. Leuke foto’s staan er tussen. En Caroline, kleine kinderen worden groot. Dat gaat helemaal goed thuis. ???

  Gr. Ronald

 7. Wat hebben jullie heerlijk en erg gezellig om weer mee te lezen met jullie leuke blog van de belevenissen in La douce France!
  Veel plezier verder??

 8. Wat zijn de foto’s weer leuk en sfeervol en wat heb ik af en toe een medelijden met Fleur…;)
  Jij met die tas bungelend aan je arm in een elegante pose op een wiebelbruggetje, ik kom niet meer bij!
  Geweldige reactie van Daan op je Appjes…als er bij een antwoord eerst Hahaha staat dan weet je het wel!
  Moet toch die aflevering eens opzoeken 😉

 9. ???? tja op vakantie met pubers heel herkenbaar maar wel weer een heerlijke dag wij zijn vandaag ook naar Frankrijk gereden voor heerlijke kaasjes

 10. Wat een leuke dag zo tussen de beestjes. En ik denk dat ik die uitzending van ik vertrek maar even op moet zoeken. Klinkt hilarisch! Jullie hebben toch niet gezegd tegen Fleur dat jullie volgend jaar naar die nudistencamping gaan he? Dan gaat ze zeker niet mee!

 11. Oo weer een heerlijk blog.
  En ja die fleur heeft wel heel wat te verduren met jullie?
  Maar wel lief om vandaag voor fleur naar de dierentuin te gaan.
  En jawelje beste vriendin komt ook overal he….

 12. Het is elke dag een feest om jouw verhalen te lezen Caroline! Je moet echt columniste worden voor een of ander tijdschrift. Succes gegarandeerd; zeker weten!
  Prachtige foto’s ook. Het is zeker de moeite waard om daar ook eens naar toe te gaan.
  Heeft het bakkertje ook van die heerlijke “pain au raisin”? Daar kan ik nooit genoeg van krijgen!
  Lekker genieten nog van jullie vakantie?

 13. Ha ha ha, geweldig geschreven, en wat een mooie foto,s.
  Caroline, je moet echt eens een boek gaan schrijven.
  Het liefst over je,( jullie) dagelijkse dingen.
  Enorm!!!!
  Ipv de Pfaffs, de Hamertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *