Dag 1 – De reisdag

Met nog 13 dagen op de teller voordat RJ en ik gaan trouwen, gaan we nog even een weekje weg. En waar kun je nu het beste naar toe gaan voor je laatste vakantie als ongetrouwde Miss…. Juist, FRANKRIJK!!!

In de zomer gaan we naar de US en RJ is druk bezig met een paardaagse huwelijksreis en hem kennende….;-) Van de tripjes naar Rome en Barcelona hebben we niks bijgehouden en daar hebben we achteraf toch spijt van vandaar.

We hebben een huis geboekt in het plaatsje Carolles, vlakbij Mont St. Michel in Normandie. We willen heel graag de invasiestranden, Rouen (stad van Jeanne d’Arc) en Mont St. Michel gaan bekijken. In eerste instantie zouden we met zijn vieren gaan totdat Daan een paar dagen voor vertrek terug gaat krabbelen en besluit dat vrienden en een bepaald meisje meer vertier bieden …

De dag van vertrek laat ik wel een traantje als we dag zeggen en mompel ik tussen de snikken door dat hij nog heel lang niet het huis uit mag. Onderweg zorgt Fleur nu voor de muziek en de reis verloopt heel voorspoedig. Het enige nadeel is dat er in Frankrijk noodweer overtrekt en de regen steeds harder op de ramen klettert.

We rijden bij Le Havre over de Pont de Normandie die met zijn  lengte van ruim 2 kilometer de langste in zijn soort is van heel Europa. Hij is zo hoog gebouwd dat de schepen er gewoon onderdoor kunnen varen en ligt op de plek waar de Seine in Het Kanaal uitmondt.

Onderweg zien we prachtige vergezichten en lispel ik intens gelukkig de Franse woorden en namen van plekjes die we tegenkomen. Ondanks mijn inmiddels grote liefde voor Amerika, blijft Frankrijk ook een plek houden!

In de regen bereiken we Carolles, alle plaatsjes hier doen ook wel wat engels aan. Gezien het feit dat Normandie tot ver in de Middeleeuwen tot Engeland behoorde, is dat natuurlijk niet gek.

Het huis is mooi en ruim, met een overdekt zwembad wat Fleur meteen uitnodigt tot een plons in het water.

    

Nadat we wat gegeten hebben, en van de lokale specialiteiten genieten, kijken we nog even een serie; hopende op mooier weer morgen.

Ik mijmer nog even over Daan die nu alleen thuis is en voel al weer een brok in mijn keel. Totdat er een melding van de intercom bij ons binnenkomt….de eerste vrienden staan al voor de deur… Ik geloof serieus dat zodra wij de straat uit zijn gereden, er witte rook uit onze schoorsteen kwam.

Nu hoef ik me dus niet meer zorgen te maken over de eenzaamheid van Daan, alleen nog over of en zoja, in welke staat we ons huis aantreffen als we thuis komen.

27 gedachten aan “Dag 1 – De reisdag”

 1. Geniet van jullie pre-honeymoon!!! En Daan gaat het vast redden, alleen zijn zal hij zeker niet. Maar ik snap je brok in je keel heel goed. Niets aan om een kind achter te laten. Lees graag jullie avonturen weer mee deze week.

 2. Oh, ik snap je gevoel zo goed, maar ik denk dat je maar beter niet kan weten wat er zich allemaal onder je dak afspeelt, als alles maar weer in goede staat is als jullie weer terug zijn 😉
  Het huis is schitterend en de omgeving natuurlijk ook, dat gaat helemaal goed komen deze week en anders hebben jullie tijd genoeg om even wat dans passen te oefenen 🙂 (Leuk ook voor Fleur…)

 3. Heerlijk om er nog even samen tussenuit te gaan .
  Ik ga voor jullie duimen dat het zonnetje zich vanaf morgen laat zien ?

 4. Heerlijk zo’n weekje ontspannen voorafgaand aan jullie trouwdag, geniet ervan! En natuurlijk wordt het weer morgen beter, dat verdienen jullie ?

 5. Ooo zo fijn weer een blog.
  En wat jammer dat Daan op het laatst af heeft gezegd,had best in zijn plaatsje gewild hoor?
  Maar snap jou ook heel goed je wil ze het lieft zo lang mogelijk meenemen.
  Denk dat Daan het huis vast gaat versieren voor de bruiloft!!!!
  Maar een heerlijke eerste dag en ondanks het weer mooie foto’s

 6. Heel veel plezier en geniet ervan, ik denk dat Daan dat ook doet 😉 groetjes Ronald en Pascalle

 7. O heerlijk nog even weg voor de grote dag, en ja dat van die kleine jongens worden groot blijft voor mama toch altijd nog even slikken, maar dat komt vast goed geniet ervan.

 8. Heerlijk hoor nog even ontspannen voor de grote dag. Prachtig huis zeg. Nou ja huis, dikke villa! En uiteraard een prachtige omgeving. Daar gaan jullie je prima vermaken. Net als Daan die zal echt geen spijt hebben dat hij niet is meegegaan.

 9. Mooi huis in douce France en Daan vermaakt zich prima, komt goed! Hopelijk krijgen jullie het zonnetje nog te zien, want dat hebben jullie verdiend, even pre-honeymoon relaxen!

 10. Schitterend, een pre-honeymoon! Only in fairy tales! Lekker relaxen om in ieder geval een deel van de laatste zenuwachtige dagen door te komen ?

  Met een kaasje en een portje toch zeker wel?

 11. Leuk ook een blog. En wel zo eerlijk, als ik moet, dan jij natuurlijk ook. Daarbij is het wel erg leuk voor jullie zelf om later terug te lezen, zeker in deze speciale maand. Geniet met elkaar, en met Daan komt het zeker goed. Je verhaal is heel herkenbaar ?… is vast een bepaalde leeftijd… (van de jongens dan, hè ?) ?

 12. Heel veel plezier in het jullie zo geliefde Frankrijk. Het laatste reisje als ongetrouwd. En was dit niet de uitgelezen kans om dat speciale meisje mee te vragen ??

  Geniet lekker.

 13. Oh wat heerlijk zo’ n reisje, en leuk dat je blogt.
  Herkenbaar dat je achteraf toch wilde dat je een Blog gemaakt had van korte tripje.
  Maar beter om niet te weten wat er in je huis gebeurt lijkt me.
  Daan heeft heeft vast naar zijn zin.
  Ik zal duimen voor beter weer.
  Have fun!

 14. Heel veel plezier in France!
  Oh, hoe herkenbaar deze moedergevoelens, dat je kind zomaar achterblijft….
  Onze kinderen zijn nu 30 en 33, en als ik hoor wat een lol ze gehad hebben toen wij “eindelijk” eens niet thuis waren, denk ik nu, waarom heb ik me zo druk gemaakt. 🙂

  Nog 13 dagen, leuk!!

 15. Ah het is bijna zover, wat leuk!
  En lekker nog even weg. Frankrijk, moet bekennen dat ik er nog nooit ben geweest maar het lijkt me er prachtig.
  Geniet lekker van jullie pre-honeymoonreis en hopelijk staat de boel thuis nog overeind 😉

 16. geniet van de reis maar had je nu in Frankrijk ook de nonnentest niet moeten uitproberen?? Enne Fleur draai de hele dag maar K3 of zo zodat ze wel helemaal Zen terugkomen.

 17. Goede keuze Caroline, Frankrijk! Prachtig huis en met dat weer komt het vast goed! Bijzonder die hoge, lange brug doet me denken aan the Sunshine Skyway ;-)! Veel plezier deze week …

 18. Ik lees jullie verslag met veel plezier.
  Vooral omdat we in juni zelf een paar dagen die kant uit gaan 😉
  Ik hoop alles (redelijk) live te kunnen volgen maar mocht dat door onze eigen vakantie niet lukken, haal ik het wel in!

  Veel plezier en met Daan komt en vast en zeker goed.

  Alvast een mooie trouwdag en een heerlijk feest !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *