Dag 3 – Im walking on sunshine

We worden wakker met een stralende zon! Na ontbijt en de hoognodige renovatiewerkzaamheden gaan we op pad en we lopen vanuit het hotel naar Central Park.

Met 3,41 km2 is Central Park bijna 2x zo groot als Monaco. Als je er voor de eerste keer naar toe gaat, is het dan ook aan te raden om eerst te kijken welke plekken je wilt bezoeken. Door het mooie weer is het druk bezocht en mensen zitten op het gras, kinderen spelen, hondjes worden uitgelaten, kortom, iedereen geniet. Zodra je het park binnen loopt, vallen alle stadse geluiden weg. Ik blijf het een magnifieke combinatie vinden; de rust, de ruimte en het groen van het park en op de achtergrond de enorme gebouwen van het drukke Manhattan.

Als we op een brug getuige zijn van een huwelijksaanzoek sta ik uiteraard weer mijn fishermans friend moment te beleven. Zo lief!

Na een fikse wandeling komen we rond 12:30 terug bij het hotel om ons op te frissen. We hebben een lunchafspraak met vrienden Jackie en Robin bij Nougatine at Jean-Georges in het Trump Tower op Columbus Circle; een restaurant met een prachtig terras waar we heel onamerikaans meer dan 3 uur lang lunchen en bijpraten. Heerlijk om ze weer te zien en de tijd gaat, zoals altijd bij leuke dingen, veel te snel!

We nemen afscheid en wij gaan via Columbus Circle naar het naastgelegen shopping center waar we even rondkijken. Dan lopen we weer rustig terug naar ons hotel waar we een stukje songfestival kijken en heel het hotel bij elkaar schreeuwen als Duncan wint.

Lief heeft nog energie over en dus trek ik vlijtig mijn schoenen weer aan om op pad te gaan. In gedachten had ik al een wijntje gepakt voor een rustig avondje na de kilometers van de laatste dagen, maar vol goede moed huppel ik achter hem aan.

Het is inmiddels donker en dan is Times Square met alle lichten toch wel een bijzondere plek, ware het niet dat er nog meer mensen zo denken… Wat een enorme drukte, overal licht en geluiden.

Via 5th Ave lopen we terug en we zien Trump Tower flink verlicht, zou hij thuis zijn?

Rond half 10 zijn we terug in het hotel en sluiten weer een prachtige dag af, daar moet op geproost worden (red RJ; uiteraard een Pinot Noir uit Oregan, niet de eerste deze trip …) !

20 gedachten aan “Dag 3 – Im walking on sunshine”

  1. Niet zo on-Amerikaans als je denkt, hoor, dat langer lunchen of dineren. Ze willen alleen dat je niet om de rekening moet hoeven vragen. Vaak komt daar een “take your time” bij. Het is anders dan in Nederland waar je moet gaan zoeken voor de rekening. Wij hebben vanavond ook lekker getafeld met vrienden in een gewoon Indiaas restaurant.

  2. Wat een heerlijke dag terug.
    Ja, natuurlijk dat de stappenteller overuren maakt daar, maar zo kom je nog eens ergens. ???

  3. Wat een heerlijke dag.
    Ja, natuurlijk dat de stappenteller overuren maakt, maar zo kom je nog eens ergens. ?????

  4. Wat een heerlijke dag.
    Ja, natuurlijk dat de stappenteller overuren maakt, maar zo kom je nog eens ergens.

  5. Weer een heerlijke dag, lunchen met vrienden, wandelen door NY, de avond op Times Square en afsluiten met een flesje.

    Gr. Ronald

  6. Wat een prachtige dag weer en wat hebben jullie weer een hoop gezien en gedaan. Gezellig om met vrienden bij te praten in NY. Wat mooi al die lichtjes, je kijkt je ogen uit! Wat een hoop foto’s heb je gemaakt, erg leuk!
    Leuk verslag weer en heerlijke afsluiter!

  7. Wat een mooie foto’s, over een paar maanden lopen we daar ook rond. De voorpret is al begonnen. Veel plezier.

  8. Wat fijn dat het weer ook mee werkt vandaag, door de regen in central park is ook zoiets.
    Heerlijk zo’n lange lunch, konden de voetjes ook weer even rusten.
    Geen filmpje van jouw gehuppel naar TS?
    Have fun!

  9. Wat een prachtige dag vandaag, zo fijn als het weer ook nog meewerkt.
    Jullie hebben in dezelfde hoek in CP gelopen als wij afgelopen winter. Al dat frisse groen maakt het extra mooi..
    Veel gedaan vandaag, volgens mij genieten jullie volop!

  10. Zo jullie maken echt heel wat kilometers, ook nooit geweten dat central park zo groot is. Denk je eindelijk te gaan relaxen met een heerlijk wijntje wil RJ toch weer op pad en jij dus gewoon mee, dat is ware liefde!

  11. Wat een heerlijke dag weer. En ja, ongemerkt maak je daar veel kilometers.
    Wat schattig dat huwelijksaanzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.