Dag 2 – I am in a New York state of mind

RJ moet vanmorgen vroeg op kantoor zijn voor een ontbijtsessie. Ik ben blij toe want de trappen van The Vessel gisteren, zorgen er voor dat ik niet meteen huppelend het bed uit stap. Ik zwaai lief dus bevallig uit om vervolgens met de nodige onelegante rek- en strek oefeningen aan mijn eigen ochtend ritueel te beginnen.

Aangezien RJ niet heel lang op kantoor hoeft te zijn, loop ik al wat rond in de buurt. Gewoon wat rondlopen en kijken is hier in NY al een belevenis.

Als RJ klaar is, gaan we samen op pad. We hebben bij eerdere bezoeken al veel gezien, maar Grand Central Station staat nog op mijn verlanglijstje. Bij Rockefeller Plaza ontmoeten we elkaar en gaan dan te voet verder. Als lunch hebben we een cupcake van de Magnolia Bakery, bekend van Sex and the City. Alhoewel ik me afvraag hoe Carry zo’n cupcake toch elegant kan eten terwijl ik alles onder kruimel …

Grand Central Station is een prachtig gebouw met veel karakteristieke elementen. Leuke winkeltjes, restaurantjes en een geweldig soort overdekte markt zijn echt leuk om te bekijken.

Dan lopen we verder naar de New York Public Library, ook weer zo’n prachtig gebouw. Op instagram had ik er prachtige foto’s van gezien en niks bleek minder waar. Bibliotheekzalen die zo in een film van Harry Potter zouden kunnen fungeren met prachtige plafonds. Op de bovenste verdieping was een tentoonstelling “Love and Resistance” die liet zien dat liefde, in welke vorm dan ook, nog steeds niet op elke plek gevierd kan worden. Indrukwekkend en triest.

Als we alles goed bekeken hebben en weer veel trappen hebben gezien, lopen we naar Bryant Park. Overal staan stoeltjes en met een drankje gaan we zitten en genieten we van de omgeving. Ongelooflijk dat hier in NYC deze stoeltjes gewoon kunnen blijven staan en door iedereen vrij gebruikt kunnen worden. 

Dan lopen we verder om ons op te frissen en om te kleden, we hebben een reservering bij Nusr-et, alias Salt Bae. In korte tijd is deze man een soort hype geworden en bekend om zijn manier van steaks kruiden. Er zijn veel memes, mensen zoals Ronaldo, Messi zijn fan van hem en RJ, als steakliefhebber, volgt hem al een tijdje op Instagram (ik had nog nooit van em gehoord, maar dat komt wel vaker voor; op een of andere manier loop ik altijd achter)

Een prachtig restaurant, Nusret is zelf aanwezig en we kijken onze ogen uit naar de show die hij opvoert. Het is een mannetje hoor…. Maar uiteraard kijk ik met gepaste eerbied…

We sluiten weer een geweldige dag af met een drankje in het hotel en ik ben weer heel blij om daar mijn bed te zien na een lange dag.

17 gedachten aan “Dag 2 – I am in a New York state of mind”

  1. Wat een mooie dag zo. Geweldig om GCS weer eens op foto te zien, blijft geweldig. Dat kan ik helaas niet zeggen van vriend Nusret, ????, echt een baasje zo te zien, maar als zijn steaks maar goed zijn.

    Gr. Ronald

  2. Brabant Park, mijn favoriete stekkie in NY! De steaks trekken me niet zo…maar dat karretje lekkers deste meer. Fijn om zo met jullie mee te reizen.

  3. Wat een prachtige gebouwen om doorheen te lopen en van alle kanten te bekijken.
    Hoe was de steak van Nusret? Wel een typetje dat zie je al aan zijn hoofd?
    Have fun!

  4. Wauw wat heeft NY toch veel te bieden enwat hebben jullie leuke dingen gedaan. NY staat hier nog op de bucket list.
    Daarnaast heel herkenbaar om een log te schrijven om je moeder te laten meelezen. Zo is mijn blog ook ooit begonnen. Zo wist ze dat alles goed was met ons.

  5. Wat een volle , maar heerlijke dag! Ik snap, dat je blij bent om je bed te zien, het is behoorlijk vermoeiend zo’n citytrip!

  6. Wat een heerlijke dag in het prachtige NY. En wat een bijzonder mannetje ja haha.
    Heb me toen ook verwonderd over Bryant Park, vond dat zo’n fijne plek. Dat dat ook gewoon mogelijk is daar. In NL binnen de kortste keren gesloopt vrees ik…
    Leuk verslag!

  7. OOhh heerlijke stad is New York toch! En leuk dat jullie blog bij houden.
    Dat steakhouse die wil ik wel in gedachte houden. Ik had ook nog nooit van hem gehoord maar ziet er wel heeell lekker uit!
    Elegant een mufin eten lukt mij ook niet hoor……. Gewoon mond zo ver mogelijk open en proppen, kruimels opvegen en dan de foto maken… ha ha ha……
    Veel plezier nog!

  8. Wat een geweldige dag. En wat is er toch veel te zien en te doen in NY.
    Als steak liefhebber een geweldige ervaring voor RJ …ook nog nooit van de beste man gehoord ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.