And go take that California trip, get your kicks at Route 66

Om de hoek bij ons appartement ligt een Franse bakkerij. Oude liefde roest niet en ik geniet van een lekker Frans stokbroodje. Omdat we een lange reisdag voor de boeg hebben, nemen we ook wat mee voor onderweg.

We laten het drukke LA achter ons en rijden richting Joshua Tree National Park. We bekijken de Joshua trees, de kinderen klimmen hoog en ik wat minder hoog.

We verlaten het park en nemen de weg door de Mojave desert richting Route 66. De temperatuur tikt op enig moment bijna 50 graden aan en we willen toch wel eens voelen hoe dat is. Door de droogte en het windje transpireer je totaal niet, je voelt de zon wel echt hard branden op je huid. Ik vind het een onwerkelijk idee dat je hier gewoon in woestijngebied staat.

Onderweg zien we op sommige plekken huizen staan, in een gebied wat verder door iedereen verlaten lijkt. Het liefst zou ik gaan aankloppen om eens te vragen hoe het leven hier is, zo ver weg, geen buren en vaak zien de huisjes er uit alsof ze elk moment in elkaar kunnen zakken. De tegenstelling met de dag in LA gisteren kon niet groter zijn.

Bij Amboy komen we op de Route 66 en bij Roy’s motel zijn ze druk bezig met filmopnames. Geen Hugh Jackman helaas …

We lopen rond door Oatman en hoewel ik begrijp dat het ontzettend toeristisch is, vind ik het geweldig om te zien ! De wilde ezels lopen nog rond, in de avond trekken ze zich vaak terug in de bergen. Het zijn afstammelingen van lastdieren die de laatste goudzoekers hebben achtergelaten toen de goudmijnen geen bron van inkomsten meer waren.

De ezels zijn duidelijk de baas hier en als je niet uitkijkt, nemen ze zo je plek in en word je ingeruild 😉

Terwijl de zon begint te zakken vervolgen we onze weg over de kronkelige wegen van de Route 66 door de bergen, het ene uitzicht nog mooier dan het andere.

En voor we gaan slapen (in een top AirBnB in Kingman, met klimmuur in de slaapkamer) eten we in de meest foute Route 66 diner die je je kunt voorstellen. Love it!!

Doe mee met de conversatie

19 reacties

 1. Weer een prachtige dag en die ezels zijn geweldig. Route 66 blijft mooi om te beleven… één van onze favorieten.

  1. Wat een prachtige dag…!!! En die foto’s… zucht! Wat lief van RJ dat je uiteindelijk toch mee mocht in de auto. Bah, stinkende dieren zijn het, die ezels hè ?

 2. ABBA, super trouper en Daan die een vriendin ??? gevonden heeft, dan heb je toch een waanzinnige dag gehad.

 3. Tsja, die laatste foto zagen we écht niet aankomen! I love Joshua Tree en ook die woestijn die heeft wel wat. Met enorm weidse uitzichten, erg mooi! Maar die hitte, ongelooflijk he?

 4. Leuke foto van Daan met die rots in Joshua tree.
  Oh Oatman lijkt mij ook heel leuk. Super foto’s?
  Die ezels en dan vooral die ene die in de auto wil, geweldig!

 5. Wat een geweldige dag weer, mooie natuur, die ezels in Oatman, hoe leuk, ze zijn wel nieuwsgierig zeg!
  Wat leuk die diner en al die route 66 dingen, blijft toch een geweldige sfeer. Zo die airbnb, mooi zeg, is gewoon een villa, goed geregeld! Mooie dag morgen!

 6. Geweldige dag! Joshua Tree NP is zo mooi. Oatman ziet er ook geweldig uit! Zo’n fout route 66 restaurant naakt de dag helemaal compleet!! Te leuk!!

 7. Leuke route weer en wat een leuke plekken kom je weer tegen.
  En die ezels lekker eigenwijs ook.

 8. Geweldige dag weer, de ezels zijn zo leuk. Hier worden prachtige herinneringen gemaakt!

 9. Wat zit ik mee te genieten en wat geweldig dat deze ezel gezellig met jullie mee wilde.
  Die klimmuur, is die om er dan vanaf te duiken…. 😉

 10. Zuchten wij eens bij veertig graden, doen jullie er doodleuk nog eens tien bovenop..! Het is wel weer een leuke, afwisselende trip..!

 11. Wat een leuke kicks op die 66. Jullie hebben weer veel leuke dingen gezien en gedaan, vrienden gemaakt ? en zo erg genoten dat het er van af spat. Ga vooral zo door!!!

 12. Wat een dag! Vast korte beentjes van al dat lopen? schitterende omgeving, kan me voorstellen dat de rook uit je camera kwam?je ziet zo veel mooie natuur om je heen. Goed bezig?

 13. Zo’n foute diner is altijd goed #zieligehoreca :).

  Weer een leuk verslag om de ochtend mee te beginnen.
  Thanks !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.