Hooray for Hollywood

Een dagje highlights van LA begint uiteraard bij het Hollywood Sign. Het is zoeken naar een plekje, maar met het geluk van RJ rijdt er net een auto weg, letterlijk voor de ingang van het Lake Hollywood Park en het poseren bij de beroemde letters kan beginnen !

De volgende stop is bij de Hollywood Walk of Fame en we zijn niet alleen ! We lopen rond, maken foto’s en kijken waar de Oscars uitgereikt worden (Dolby Theatre).

We lunchen snel bij Hardrock Cafe, waar Daan voor een Gouden Burger gaat. Je bent in LA of niet ….

Via La Brea Ave komen we op de Museum Row on the Miracle Mile (Wilshire Blvd). Hier zijn veel musea gevestigd waar we benieuwd zijn naar de La Brea Tar Pits in Hancock Park. Al tienduizenden jaren borrelt het teer hier naar boven waarbij vaak ook fossielen aan de oppervlakte komen. Door alles wat hier naar boven is gekomen, is er ontzettend veel kennis opgedaan over mammoeten.

Op Sunset Boulevard worden de huizen al mooier en mooier en zien we het hotel van de netflixserie Lucifer “Lux”. In de serie is er nog een toren op gemonteerd maar we herkennen het toch meteen.

We volgen de dure autos en komen zo in Beverly Hills terecht. De huizen zijn over het algemeen niet te zien, maar het feit dat er soms aparte ingangen zijn voor gasten of dat je een heel blok moet rijden voor er een volgend huis is, zegt denk ik genoeg.

Een happy moment volgt wanneer RJ een melding krijgt op zijn telefoon. Een melding waar meer mannen op hopen zo te zien.

De poort is alles wat we kunnen zien, maar ik heb een vaag vermoeden dat de fantasie de overige plaatjes wel invult.

Op Rodeo Drive kijken de mannen de ogen uit en ik hoor allemaal dure luxe automerken voorbij komen.

We rijden nog door wat mooie wijken en gaan met de ondergaande zon op zoek naar een restaurantje in de buurt van het appartement.

Een apart stukje wil ik toch even wijden aan RJ. Terwijl ik zit te typen, wil ik schuld bekennen. Kennen jullie die vrouwen die mee remmen, “kijk uit” roepen en schrikreacties maken. Guilty!! Het verkeer in LA is zo ongelooflijk druk dat ik me niet kan inhouden, een beetje net als niezen. Het feit dat RJ me niet allang gekneveld met duct tape over mijn mond op de achterbank heeft gezet, daar kun je alleen maar bewondering voor hebben. Leuk om veel highlights gezien te hebben, maar ook weer fijn dat we morgen naar rustigere wegen gaan. Goed voor het huwelijk ook !

Doe mee met de conversatie

24 reacties

 1. Mee remmen is heeeeeeel normaal, no worries Caroline! Gave dag hoor, veel gezien!

 2. Mijn ouders hadden vroeger al een sticker in de auto met: rij jij of rij ik!
  Is dus iets wat al heeeel lang bestaat ?
  LA en omgeving is natuurlijk wel een “must see”, maar de drukte is idd verschrikkelijk.
  Have fun!

 3. Ha ha zo herkenbaar ik rij ook altijd dapper mee, sorry guilty too. Maar wat hebben jullie veel gezien vandaag. Super. Dat stuk van LA moet gezien worden.

 4. Top dag weer! Haha, zie het helemaal voor me, let op, kijk uit, enz.? is volgens mij vrouwen eigen en zeker in het drukke verkeer van LA? en dan verslapt de aandacht van de chauffeur zeker even bij Playboy Mansion, dus helemaal niet erg dat je ook een beetje oplet.? Alle hotspots van LA zijn aangedaan dus verder met genieten van elke dag.? Ik heb LA ervaren als “been there done that” maar moet je een keer gezien hebben?

 5. Leuke impressie van LA, een hoop highlights gezien. Wat een glitter en glamour daar , je kijkt je ogen uit. Dat meerijden is denk ik iets wat heel veel vrouwen doen, het zal wel nodig zijn soms ?.
  Geniet weer lekker verder met elkaar!

 6. LA is leuk, maar inderdaad de files………jullie hebben toch veel gezien op een dag. En die lantaarnpalen is ook een leuke spot he?

  1. Ja, echt heel leuk ! En dan er tegenover het Automotive museum, ook al zo mooi ! Zijn LA echt gaan waarderen !

 7. Haha herkenbaar hoor. Ik wil me altijd inhouden maar dat lukt vaak ook niet. Veel gezien vandaag!! De files in L.A. zijn berucht??

 8. Wat een geweldige dag weer, roep enige herinneringen op de foto’s en bijbehorende teksten, erg leuk. Vraag mij af of RJ niet weer toevallig bij Playboy Mansion was, het gaat eigenlijk nu wel opvallen ?? De drukte rondom LA is erg, snel achter je laten.

  Gr. Ronald

 9. Prachtige dag weer!! LA is leuk, maar wel heel druk:) ben benieuwd wat jullie nog meer gaan doen:)

 10. Wat een leuke en mooie dingen hebben jullie weer gezien, bizar die teer put, rook het daar ook naar?
  Giga druk in La, heb er nu al zin in Hahaha

  1. Ja, stonk goed naar teer !! Ongelooflijk, maar het is ook echt teer, natuurlijk teer dus !

   1. Leuke dag met veel leuke en herkenbare plekken. Dat weggetje omhoog naar dat parkje om het Hollywood sign te fotograferen was ook best stijl, vonden jullie niet?
    Het verkeer is in alle opzichten vreselijk in LA en als RJ dan ook nog in een “te kleine” auto moet rijden, is dat natuurlijk hartstikke eng ???!

 11. Wauw, dit geeft wel een hele mooie impressie van LA weer, waar ikzelf nog nooit geweest ben. Wat een boel indrukken en mooie highlights!

 12. Ja, hoor, hier wordt er ook meegereden. Zeker in de drukte. 4 ogen zien altijd meer dan 2 zal ik maar zeggen.wel gaaf om al die bekende plaatsen te zien.

 13. Geweldig al die high-lights die jullie gedaan hebben. Het blijft een bizarre omgeving – LA. Dat mee-rijden is héél herkenbaar… maar soms zijn die paar extra ogen ook erg handig. Jullie hebben weer een mooie dag in de pocket.

 14. Leuke, herkenbare dag.
  Dit zijn de leuke dingen van LA maar dat is het dan ook wel denk ik.
  Ik vind dat drukke verkeer ook maar niets dan kan ik net zo goed bij ons in Amsterdam gaan rijden.
  En dat mee rijden, ik denk dat dat meer een afwijking van het vrouwlijke dna is, komt me zo bekend voor ?

 15. Wat een topdag weer voor jullie, en voor ons die dat lezen.
  Mee rijden is heel normaal voor vrouwen, maar als jij zou rijden, deed RJ het zelfde, ?dus geen schuld gevoel. ?

 16. Weer geweldig geschreven over jullie super reisbelevingen. En die duck tape kan ik ook wel gebruiken, ik rem en rij op de passagiersstoel net zo hard als de chauffeur, ongeacht de persoon… heel normaal dus Caroline 🙂

 17. Jeetje, alles wat je normaal op tv of film ziet passeren jullie gewoon. Hoe gaaf is dat! Prachtige foto’s ook maakt het blog nog levendiger dan het al is. Ik word trouwens nog net niet geblinddoekt als we met de auto weggaan, dus nee, je bent zeker niet de enige.

 18. Wat een top dag, zoveel herkenningspunten. Behalve die teerput, had ik werkelijk nog nooit van gehoord. En meerijden is ook net als niezen, heel natuurlijk en strikt noodzakelijk. Goed voor je gestel zeg maar. Of dit nu lichamelijk of geestelijk is, niet inhouden.

 19. Vlakbij mijn dochter! Zij woont nu in Westchester LA. Dat meerijden doe ik ook! ?
  Let op : Las Vegas wordt momenteel geteisterd door een plaag sprinkhanen ? dus misschien change of plans? Of bikkelen!

  1. Zeg, je denkt toch niet dat ik Las Vegas door mijn neus laat boren !!! Bikkelen dus (maar gewoon lekker in de hotels) !

 20. Achter elkaar even 5 dagen van jullie trip bijgelezen en wat een mooie trip ( en natuurlijk mooie ‘platen’ ), wat is de USA een mooi land 🙂

  Ik snap ook nog steeds niet waarom mannen/vrouwen bij mij altijd mee zitten te remmen, maar het zal vast wel een reden hebben….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.